17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Фейсбук е частна компания създадена с парите и съдействието на ЦРУ. Преливат от пропаганда и трият всяко различно/антиамериканско мнение.

В Дир-чето такова нещо не може да стане никогда. Сайтът е собственост на Моника Станишева. Тук модераторите трият мненията, които са против руския режим. Преди малко това, което казвам сега, го изтриха днес вече 7 пъти :)

Не си Кико, Куко си

Идва въпросът защо не са го изтрили за 8ми път. Също така, как не ти е писнало да пишеш едно и също по 100 пъти, след като "знаеш", че ще бъде изтрито? Според принципа познат като "Бръсначът на Окам", следва най-простото обяснение - лъжеш стабилно.

Медиите са медии, интернет медиите трябва да излъчват свободно. Но не трябва и да прекаляват с fake news. Фалшиви новини ни заливат по всички медии и това е целенасочено. Май става както по времето на Гьобелс, който казваше: "Със средствата за масова информация всеки народ бързо може да бъде превърнат в стадо свине." Видяхме и историята с неправомерното ползване на "защитени" данни на потребителите на Facebook, за манипулиране на избори в много страни, от Кембридж Аналитика. След скандала започна масов отток на потребители от Facebook. Една от най-масовите американски медии и поддръжник на Президента Тръмп, Infowar наскоро бе блокирана едновременно в Youtube, Apple iTunes, Spotify, Stitcher, Pinterest, MailChimp, LinkedIn с преднамерена, подготвена потайно, масова атака на BigTech giants. Определено има опити за контрол над свободното мнение в Интернет, както неправомерно ползване на потребителската информация в различни социалните мрежи. Това е опасно явление.

Ами така е, който си прави истински действителен истински акаунт в тия шитни - може и да плаче, какво ли е да ти изтрият ;най-милото' хаха

Deus Vult

Това не се ли счита като нарушение на свободата на словото? Ама то какво да очакваш от страна, чийто конгрес гласува премахване на Net Neutrality... да не говорим за пародията, в която се превърнаха сайтове като Facebook и Youtube

ТУК В ДИРА НЕ ПРАВЯТ ТОЧНО СЪЩОТО ЛИ?

Нека правим разлика между свобода на словото и злоумишлена целенасочена пропаганда. Закритите акаунти не са публикували лични мнения, а са наводнявали ефира целенасочено с внушения, зададени им от началниците.

Скоро ще започваме да горим книги.

Deus Vult

451 градуса по Фаренхайт... гледай го ако не си.

.. и ако още е възможно да се гледа.

Гугъл и ФБ са частни компании. Ако не те искат за клиент, имат право да те изтрият. Нито са те канили, нито са ти обещавали нещо. По същия начин аз имам право да изритам от ресторанта си разни отрепки, които тормозят нормалните клиенти. Изтритите могат да си направят акаунти в някой руски или ирански сайт и там да си изливат простотиите на воля. Също както изританите от моя ресторант могат да отидат в някоя закусвалня или в селския хоремаг да си демонстрират простотиите..

Само дето те не тормозят никой, а използват тези платформи за да представят на потребителите друга гледна точка. Явно хамериканските служби не искат населението им да разбира, че има и друга истина. Това доста ще им пречи да промиват мозъци. ;)

Най-точния и логичен коментар! Това естествено не допада на някои по-низши индивиди, тъй като не съвпада със собствените им деформирани понятия.

Отнася се за Наблюдател

Първо част от акциите им са на държавни предприятия. Самото им създаване е придружено с финансови инжекции. Между другото един от двамата главни шефа на Гугъл е руснака Сергей Брин роден в Москва. По принцип сам избираш с кого да работиш и обслужиш. Но има "но"! ;) Не може например магазин да откаже да продаде хляб на циганин. Това ще се води дискримация. Съдят се за какво ли не. Че зъболекар отказал да оправи зъби на един, че бил прекалено дебел и ще му строши стола. Или българката болна от рак дето не искаха да я карат от Бразилия. Да но ако се хванат и тях ще осъдят.

Тези медии, а не ITфирми, са под контрола на ЦРУ. По същия начин Русия затвори "Телеграф" защото не искаше да прави същото, както Фейсбук и другите медии. А това, че държавата дава монопол на избрани "частни" фирми и унищожава неподчинилите се е Теория на пропагандата на Гьобелс.

BRCK

Какво значи 'борба с пропаганда' ? Нарушили ли са правилата им? Просто всички ще почнат да ползват руските алтернативи на ФБ и Туитър, пък брадите ще ги забранят и така населението им ще загуби достъп до 'западната правилна пропаганда'.

Много „ще“ в този коментар! Явно на автора много му се „ще“ бъдещето да е такова, каквото е в неговата глава.

Демокрация и свобода на словото. :-) Чудничко направо.

Сами си създават конкуренция, която от начало е слаба, а след това набира сили. От друга страна губят контрол над най-опасните.

Уф колко демократично да ограничаваш комуникациите на хора, които са от друга държава ... Но не ограничават комуникациите и акаунтите на ислямска държава например - нали ? Дали защото са съюзници ... Следващата стъпка каква е - арест на всеки руснак ли ? По демократични причини разбира се ! Ха ха - гони ги параноята отвсякъде, не е нужно някой да ги атакува, те сами ще се сринат !