Израел е разработил нова минометна система "Желязно жило" (видео)

Използва GPS и лазерна технология, която ще осигури на израелските сухопътни сили ново равнище на точност в градска среда

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Първо - в по-голямата си част хората създаващи оръжие в Израел са руски евреи, които преди са правили същото в СССР. Второ - не коментирайте неща от които не разбирате или поне прочете, за да не пишете глупости. Трето - да България произвеждаше самоходната 120 мм минохвъргачка "Тунджа", но освен самоходността тя няма нищо общо с тъй наречената "високоточна система за стрелба". Четвърто - това е система за донасочване на мината в целта. Иначе казано ако я изстреляте към Казичане, тя сама не може да се насочи към Елин Пелин. А цялата система се състой от две под системи, за да падне мината там където искате.

Не знам кои са по долни копелета, евреите или мюсюлмануте.

те са си братовчеди, карат се за наследството но имотите.

Така ще посрещат нежелаите гости в Израел ! За 6дни с подръчни средства разкатаха играта на непобедимата руска техника и приключиха 6дневната война!

Ето от това не е никаква новина такива самоходни миномети има от десетилетия близо половин век ако не и повече дори ние българите произвеждахме някога такива самоходни монументи аз що се отнася до мината е такива технологии и такива управлени минометни снаряди ти имаш още преди 30-40 години, през 80-те години на миналия век дори руснаците използвах коректируеми мини за поразяване на бункерите на краварски те джихадисти и талибани в Афганистан. Просто израелците са усъвършенствали нещо което отдавна вече го има другите държави лидери в областта на оръжейната технологии.

Все повече губиш почва под краката си

_stankow

Значи не нова "система" са произвели, а нов боеприпас - коректируема мина. Универсален за минометните системи. Нищо ново, такива коректируеми по GPS и лазер мини се произвеждат от поне 20 г. А такива самоходни миномети на верижно шаси произвеждахме в България - в завод "Бета" в Червен Бряг. Преди 40 години. 120мм миномет "Тунджа" на база МТ-ЛБ е разработен в периода 1976-1981 г в НИТИ Казналък. Серийно се произвеждаше и се е доставял и в страните от Варшавския договор. В момента имаме на въоръжение 80 броя от тази машина.

А дали иранците, турците или другата паплаччч ги интересуват рисковете на цивилните?

Израелците са в техния стил---да може да се печели най-добре от продажбата на техниката.Направили са тоя танк с вградена минохвъргачка, която се активира по същия начин, като най-обикновената...нищо ново не са измислили. За красота са пуснали един дрон отгоре да лети и да снима. Уловката е да не можеш да сложиш най-обикновена 82 мм мина там, ще трябва да я закупиш от израелците, защото е със специален калибър, първо и цялата установка, която не се знае колко струва. На мен ми изглежда нещо като златен кенеф, ама пак си е кенеф..:) P.S. Обикновена минохвъргачка е далеч по-удобна, хващащ под мишница и си я слагаш където ти трябва, с този танк обаче няма как да стане

Бедата е,че твоят кенеф не е златен а вонящ и си там отдавна та поне не отваряй вратата,че смърдиш на мърша!

Що пишеш глупости, губиш времето на хората. Не може да си по-умен от израелците и да разасняваш на длъж и на шир във форума - на краставичар краставици да продаващ.

Парите отиват дирекно "дарение" за "умните" евреи. Най-голямото оръжие е "холокоста" - да плащаш за нещо несъществуващо от далечна държава на измислена "държава".

такъв боеприпа показваха руснаците на "Хему 96" в Пловдив. Недостатци са, ако се пусне димна завеса отразяваща лазерния лъч дифузна (разсеяно) точноаста изчезва. А за GPS-а руснаците им демострираха на изрелците в Сирия смущаването и заглушаването му. Да това става за талибани и разни джихадисти, но за съвременно въоръжена армия ефективността муе малка.

Палестински бойци...... Какви бойци бре, тия са си живи терористи. Ясно е че Израел действа твърдо и безкомпромисно мачка, но действията на Израел са да гради. На арабите действията са да спъват.

Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства обърнаха палачинката и признаха Държавата Израел. Палестинските милиции Хамас и Хизбола остават с подкрепата само на Иран, но дали това ще им е достатъчно?

_stankow

Гради. Ама на чужда земя. След като е изгонил собствениците.

Реплика от диалог към Джеймс Бонд. "Той турист ли е?" Дж.Б.-"Не терорист." "Е за кого терорист, а за кого борец за свобода." Та така де - едни и същи хора, когато ги наемат американци са борци за свобода, но ако воюват срещу тях стават терористи.

с точност няколко метра? говорим за ивицата Газа! там улиците са почти патеки... достатъчно е да избереш по ниска сграда - и околните ще играят ролята на щит срещу това оръжие... това е при положение, че се ползват снаряди. ако се ползват "пакети", които достигайки координатите - се пръскат и разхвърлят в района мини... тогава е нещо друго - но как точно мините ще разпознават в ръцете на кого да избухнат? автоматично се обезмисля идеята за намаляване на цивилни жертви...

Под няколко метра се разбира 1.5 метра. Минометната система предполага попадение отгоре и височината на къщите е без значение. Това е за ниски сгради. За високите вероятно ще се преценява. Обикновено ракети и мини се изстрелват от покрив.

и към тоя камион ще върви в комплект кран, който ще го катери по покривите на сградите? ами ако те не могат да издържат такова натоварване? тп хубаво - ще ги бият индиректно... но какво правим с вятъра? ако не искаш цивилни жертви - не трябва да водиш боеве в населените места и толкова.

Израел разработи нова л......... айниоМинетна система за сорософили-нацисти от ивицата газа в останкино

Яж

И се потапяй мажи по гърба ЗАЕДНО С НАЦИСТА-ШВАРЦ ШОРОШ, САМО ЗА СВЕДЕНИЕ ВИЖ КОЛКО ПАТЕНТИ ИМАТ ИЗРАЕЛ В ОБЛАСТА НА ОРЪЖЕЙНАТА ИНДУСТРИЯ ОТ КЪСО НАРЕЗНО ОРЪЖИЕ, АВТОМАТИЧНО, БРОНИРАНА ТЕХНИКА,ВИСОКО ТОЧНИ РАКЕТНИ СИСТЕМИ, УПРАВЛЯЕМИ СНАРЯДИ, ТАНКОВЕ, ДРОННИ БЕДНА ТИ Е ФАННАЗИЯТА, СПЕЦИАЛИЗИРАН СОФТУЕЪР, КОМПОНЕТИ, РАЗУЗНАВАТЕЛНА ТЕХНИКА И ТН. А НАШИЯТ АРСЕНАЛ Е ПРЕД ФАЛИТ НАЙ-ДОБРИТЕ КАЛАШНИЦИ АРСЕНАЛ И ПРОИЗВОДСТВОТО ИМ.......

".....оръжие срещу противник окопал се в гъсто населена градска среда......" От тактическа гледна точка в "градска среда " от наличните сгради и постройки или каквото е останало от тях се създава "опорен пункт " или "система от опорни пунктове", за повишаване качеството на отбраната и защитата на личния състав . Окопаването в "градска среда " е нецелесъобразно ! Това за информация, на автора на статията !

".....оръжие срещу противник окопал се в гъсто населена градска среда......" От тактическа гледна точка в "градска среда " от наличните сгради и постройки или каквото е останало от тях се създава "опорен пункт " или "система от опорни пунктове", за повишаване качеството на отбраната и защитата на личния състав . Окопаването в "градска среда " е нецелесъобразно !

а не може ли просто всички мангали от Газа да ги натварят на кораби и да ги заселят в Сирия ? Даже най-добре еврейте да ги продадат на Асад- по 10 000 долара на глава и си решават проблема без всякви минохвъргачки даже и малко парици ще спечелят

така де, те така или иначе са били пръснати из цяла Галилея и евреите са направили първата стъпка- събрали са ги в Газа и са очистили Галилея. Ся правят пак същото - тварят ги на парахода и ги продават на Асад Асад ако няма паре да плати Путашкия ще му даде назаем

Същата система бе разработена през 1986 г и у нас.Без лазерно насочване и други екстри но тук проблема е с овладяване на кинетичната енергия на удара при изстрелването. Има публикации дори в специализираните издания в щатите за интересния подход на нашите инженери при решаване на казуса.

Когато САЩ/Израел излязат с нова оръжейна система започват едни хвалебствия... Когато е Русия следва жъжд от плюнки (според опорките). Чудя се кой ли им плаща на тия тролове?

Това е така, защото Русия изтребва собствените си хора...трови ги, разстрелва ги, беси ги, унищожава ги в лагерите Гулаг, оставя ги да измрат в подводницата КУРСК, изтребва ги заедно с похитителите в театъра, избива децата заедно с похитителите в Беслан, ДОКАТО ДРУГИТЕ НЕ ПРАВЯТ ТАКА...ПРОЧЕТИ КАКВО СА НАПРАВИЛИ ЕВРЕЙТЕ ЗА СВОИТЕ ХОРА В ОПЕРАЦИЯ ЕНТЕБЕ. СПРИ ДА ЧЕТЕШ МАРКСИСКО ЛЕНИНСКА ПРОПАГАНДА, А РАЗРОВИ ИЗ ИНТЕРНЕТ И ЗА ДРУГИ НЕЩА. НАПИШИ КАТО НАЧАЛО В ГУГЪЛ - ОПЕРАЦИЯ ЕНТЕБЕ.

Ти пък ,за тая цел се изисква индивид с повече от една мозъчна клетка а тия са ги подбирали точно по това за да са послушни на партията

Явно им излиза много скъпо да ликвидират терористи с ракета въздух - земя.

Не заслужават ракети. Колко трябва да мразиш собствения си народ за да изстрелваш ракети от болница като знаеш че ще има ответен удар??

EMES

На Еврейте се подиграват, а те всички ги задминоват.

Без технологии и пари от Шатите ще изработи един златен...

Мразиш ли? И аз мразя тролове. САЩ купува оръжейни системи за милиарди от Израел. А Израел е пред Англия и Франция по доходи на глава от населението. Радостно е, че България не е противник на Израел, а по-скоро съюзник. Айде у Газа!

Така е, мъ всички щатски технологии са разработени пак от евреи, включително и атомната бонба!

е и германците имат известен принос :)

Дано тях ги ужили това жило !

Дори и в рода си нямам евреи, но признавам че благодарение и на тях сме донякъде защитени от терористите от Близкият изток.

Благодарение на тях си беден.... Всичко за тях (евреите) е въпрос на пари. До самия край на 2-та светвна война - евреите (чрез САЩ) снабдяват с оръжие и ресурси хитлеристка Германия. Доставките са с кораби през неутрална Швеция а плащането е през неутрална Швейцария. П.С. Моля не ме трийте - не съм антисемит - просто споделям ФАКТИ.

Пълни глупости и лъжи. Германия не е снабдявана с оръжие от САЩ. Не споделяш факти, а нагли съвветски лъжи.

"батка" май си дядка и вземи да прочетеш малко повече за ВСВ и кой на кого е помагал по море САЩ и Англия иначе от русията и помен нямаше да остане

Не харесвам руснаците.... Разровете се и вижте фактурите - после ми казвайте че лъжа

Четене му е майката. Фирмата продавала оръжие на Хитлер се казва ITT . И това не е тайна, е за онези които четат. А дали е еврейска не знам.

Из държавните ни институции се въртят едни PDF-и на Рафаел. 2 милиарда със заеми ли приготвихте за радиостанции?

Браво. Много добри новини за новата седмица. Пфу!

Ммммм......МЕСТЯ ГО В ДРУГИЯ КРАЧОЛ

Да де, ама плана на баба Меркел е те да влязат в ЕС и да ни породават електроника, военна за милиарди. Режима на ББ и неговорите другари в момента взима милиарди заеми с цел да ни пороби икономически като спирачка не е предвидена. Демографската ни криза е в кърпа вързана и на всяко бяло българче ще се падат да плаща десетки хиляди. Не е така просто, едни пустинни хора имали техника ...

Понеже си изключително прост се чудиш каква глупост да измислиш. Когато става въпрос за военна техника хората гледат да купят най-доброто. Това в момента се предлага от Израел. Колкото до режими, хлапенце необразовано,въобще си нямаш ни най-малка представа какво означава режим.