Кадри от кабината на МиГ-29

Ето какво е да пилотирате руски изтребител

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Естествено, тук на секундата се разгаря виртуалната битка между русофили и русофоби или просто между хора с различни виждания по темата Миг/Ф-16.... България има нужда от няколко самолета за т.н. въздушно-полицейска служба, тоест ако например един пътнически самолет се отклони от курса и не отговаря/подчинява на диспечерите, обикновено се вдигат във въздуха 1-2 военни самолета да видят на място какво става... Нищо повече не се очаква и не трябва на страната. На практика дори тязи задачи могат да се договорят със съседите (Както например швейцарските ВВС дежурят само в работно време, а в останалото се грижат французите), но темата изобщо не е в това. За такива неща е подходящ на практика всеки днешен изтребител. Истината е, че Тръмп отдавна роптае, че, видите ли, американците давали много за въоръжение, а останалите НАТО държави -малко.... И даде да се разбере, че иска 2% от БВП на съответната НАТО държава да се дават за военни цели, разбирай за нови покупки. Само най-наивните могат да вярват, че Грипен са възможна алтернатива на Ф-16...чисто технически да, но военната индустрия на САЩ никога няма да допусне малка и безинтересна НАТО държава да закупува въоръжение от страна, която не е членка на НАТО....мангизките трябва да отидат във военната индустрия на САЩ. Така че, всякакви сравнения кой самолет бил по-добър, технически данни итн. е безмислено. Цялата история е чисто политически-икономическа. Ако ще руснаците утре да ни подарят 10 чисто нови Миг-29, бъдете сигурни, че ще се донесе вода от девет извора само и само да не се приеме подаръкът....

Рунснаците няма как да ти 'подарят 10 чисто нови Миг-29' защото вече не се произвеждат. А производството на Миг 35 едва ли някога ще започне - на самите руснаци не им трябва,а и липсва какъвто и да е чуждестранен интерес.

И Ф16 не се произвеждат вече а се рециклират такива рецилирани ще ни дадат на нас на изгодна цена само че не за България .

'И Ф16 не се произвеждат' - не дрънкай глупости ако не си запознат.

пишеш простотии... по-добре не се изказвай да лъжеш хората. Освен ако не си на заплатка. Тогава можеш да си тролиш. Пари влизат в държавата ни все пак.

Ами видеото не струва. Нямаше нито един от короните номера на тези самолети, всичко показано се прави от всяка демо искадрила. Такива статии не знам защо се пускат въобще. Миг 35 не става факт, индиците в отказа си, най-добре са обяснили защо това е така.

Пише се ЕСКАДРИЛА. Останалото няма да коментирам. За да кажеш нещо свястно, то първо трябва да си грамотен

грамотния. Слага ли се точка в края на изречение? Ей така. Да питам. От кога само грамотните трябва да се изказват. Имаш ли идея, че Айнщайн не е бил от най-грамотните. Шопен също. Да не говорим за Калашников, любимеца на всички путинофили.

Съжалявам за правописната грешка, но не се пише както и ти го пишеш, сети се сам защо, когато се опитваш да покажеш колко си грамотен поне бъди :). Но тази моя грешка не отменя правотата на моята мисъл, нали така ? Ако имаш контра довод, го изложи, но нямаш. А дали съм грамотен или не това е въпрос който едва ли ти ще трябва да отсъдиш. Ако бе християнин щеше да знаеш че само господ може да бъде съдник а ти не си :). Така че, пожелавам здраве и късмет на теб и твоите близки а злобата и самозадоволството остави за теб, отиват ти.

Аааа, тия циркаджийските самолети. За цирка без въоръжение стават, ама за бой не.

Деде, голям балък си.

В боевете в които МиГ29 е участвал през 90те - Югославия срещу F15 и F16, Етиопия/Еритрея - срещу Су 27 - винаги е губил.

ти си за цирка - паляк

Купуваме старите МИГ 29 от Унгария - пускаме в интернет задачки за пари и за няколко милиона си имаме всичко!!! И прецакваме и САЩ, Русия, Израел и Китай взети заедно!!!

Само трябва да напишете на google f16 vs mig 29.дори американците признават превъзходството на Руския изтребител.

Руснаците правят всичко най-добре, обаче всичко е стелт - никой не го е виждал.

сега ли го измисли. само трябва да се види статистиката на двата самолета и се вижда кой е по-добър. па кай какво казал за пари е друго нещо. да ти я дам статиситката от Мигфлуг, а? да не се накензаш само? Победи-загуби-загуби от ПВО F-16 76-1-5 MiG-29 6-18-1 Ко стана бе Гооглечко?

Кои 'американци' тия от National Interest, ама родени в Масква ли?

няма друг като него. Жалко че че купуваме америланската скрап и то за много пари.

Самолетите са страхотни. Малко са стари нопси е машина.

btw. F-16 е по-стар самолет от MiG-29 (начало на серийно производство съответно: 78 / 82 г.).

И Тойота Корола е много стара, но има маса модификации. F16 който искат да купят нашите шопари няма много общо с по-евтините модификации за някои страни. Важно е неукия български трол да хейти до безумие. Все пак - Хляб и зрелища за простолюдието.

Да, под анонимни коментари.... Корола е просто име, но платформите на които се пражи и самият ажтомибил няма обсхто с този от 86. Ф-16 си е същият самолет от 78г със същите параметрии летателни характеристики. Това което е обновено е електрониката и допълнителните системи, или с вашия прим: корола от 86 но с електронни системи и мултимедия 2018.

Абе аз пък чух, че миг 29 може да лети и без гориво. Имали специално разработена технология. Това било с цел да се снижи теглото и да качат повече ракети и бомби. Трябвало гориво единствено за излитане. После се включа технологията. А така и ставали невидими за натовските радари. Освен това имало нова секретна разработка на соплата с която можели да правят почти кръгом на място. Ф16 са гола вода, а ф35 не могат и да летят по права линия.

Ооо, без гориво лети изключително бързо - вертикално надолу :)

Предвид формата на крилете, някой аеродиамични особености МИГ29 без гориво ще има летателните качества на гнила круша, с тази разлика, че от паднала изгнила круша кратер не остава.

Единична цена 11млн.(ЕДИНАДЕСЕТ МИЛИОНА). За 1.5млрд. могат да се купят 140 такива изтребители. Дали няма да се справят по-добре от 8(ОСЕМ) ефки.

Или 540 МиГ-21, или... 5000 Як-7М? Последните са от плат и брезово дърво, така че на практика са стелт, като им маанем двигателите... Никой няма да има такива многобройни ВВС, като нашите! Нъъъли?

Путлеристчетата, вместо да бързат да слагат минусчета, неко потърсят в нета и да видят какво правят израелците точно с такива витлови, нискоскоростни (180-200 км/ч) безпилотни самолети - разказват играта на С-300, панцири и н`ам си още к`ва русняшка железария :)

Да, израелският дрон-камикадзе "Mini Harpy". Нещо като "Малкият голям човек" :) Просто не може да бъде спрян - няма топлинно излъчване(с електрически двигател), направо невидим за радарите (направен от поглъщаща електромагнитните вълни материя) и обикновено летят на ята 3 до 6, че и повече бройки. Продължителност на полета - 2 часа със скорост около 200 км/ч. :)

Последно, ти смяташ, понеже си, ама ноу умин, че 8 ефки имат шансове срещу сто миг-29, правилно ли съм разбрал.

Мъ и срещу 5000 бр. Як-7м тези 8 ефки нема да имат късмет! Така ли е? Или не?!... Ич да не е, шъ свършат жепането ва баце! А на Як-7М моем и ракета а му турим, колко му е? Доказах ли ти че съм умин ве глъмер маскалски? :)

И то като се има предвид че МиГ 29 е по-бърз, по-маневрен и с преимущество в близкия бой ... а ние така и така имаме 350 км територия ... аа и да не забравяме че е по-новия самолет.

Няма нужда от остроумия. Много е просто. "Русские витязы" летят на Су-27 "Стрижи" /на тях е посветена статията/ летят на МиГ-29.

Хубава си е 29-ката. Невероятно е как концепция от 1979 все още е изключително актуална. Красив и смъртоносен (в ръцете на знаещ и можещ) самолет.

Руските Витязи никога не са летяли с МиГ. Пишещите статията тъпаци не могат и на картинка да различат СУ от МИГ. Това важи и корифеите от всички коментари. Коментирате МИГ само заради малоумното заглавие!

Чкча- писатель, ти що не четеш, преди да пишеш?!? Я кажи къде в статията става въпрос за летателната група "Русские витязы"?

"Вижте маневрите на МИГ 29 от първо лице".... и следва клип на Витязите със СУХОИТЕ

Ресурсът на планерите на нашите 29-тки изтича през 2029 год. Нашите правителства имат задача да ги ремонтират и модернизират , като междувременно се правят на разсеяни и тупкат топката за пред САЩисани и НАТОвци. Малко оптимистично звучи, но до 2029 г. тъпото им НАТО може и да се оттече в клоаката на историята. И тогава, ако е рекъл Господ - две ескадрили МиГ-35

Звучи добре ,но срещу ИДИЛ ЛИ 2 ескадрили?

ИДИЛ, Руслямска държава все тая.

Когато видиш самолет освен на картинка и на живо, тогава давай мнения. Много философи, които освен собствените си гащи друго не са виждали взеха да дават мнения за авиацията. Ами гледайте си гащите. С ремонт и МиГ-17 от 1956г. може да изкара до 2032г. Че и евтино ще ни излезе. ЧЕРВЕНИ МАЙМУНИ.

много нервно бе колега нещо май те гложди

Боядисали са го за да скрият ръждата. Вехтория.

Щеше да е добре тук да дадете видео от авиошоуто с Радев: youtu.be/xm5z3Qm3N7I Такива неща с Ф-16 няма да могат да се правят.

тъй е . Ф-16 са бойни самолети , а не за авиошоу . освен това модификацията от кадрите е МиГ-29ОВТ , специална разработка за фигури за виш пилотаж и демонстрации по изложения :)) с олекотена конструкция и без въоръжение ...

Руснаците искаха да правят ракети въздух-въздух на 400 км, че да им покриват наколко виждат радарите им. Сега имат на 300 км. А голямото предимство на Грепените били ракетите Метеор с далекобойнист 100км. Иначе САЩ имаха май на 160-180км. Не говоря за спецялни насочващи се тип Томахоук, дето не се закачат на на такива. Ф-16 бил и по-видим на радарите от Грипена. Та казано просто, руснаците гледат все едно могат с изтребител от Гърция да свалят самолет Ф-16 над Румъния, преминавайки ракетата над България. Иначе Ф-ките са бавни самолети и неманеврени. Ф-35 е по-лош на близък бой и от Ф-16. Ако покрай тях мине МиГ-25, МиГ-31 или подобен, ще ги задмине като крайпътни флагчета, с над една скорост на звука отгоре. Дори огромният бомбардировач Ту-160 е по-бърз от Ф-16. Дето може да носи 40 тона бомби. А разликата между тегло пълен и празен е 150-165 тона.

фактите са други обаче. И докато единия се е доказал в бой и то много пъти, то другия не е виждал реален бой. За реален не се зачита калашников с/у самолет, а самолет с/у самолет или самолет с/у ПВО. да ти изкарам ли статистиката до 2017та преди големите излагации на Русия в Сирия? Искаш ли? Или си я чел вече?

и обикновенно като КАЗВАМ то и НАКАЗВАМ Победи-загуби-загуби от ПВО F-16 Falcon 76-1-5 MiG-29 6-18-1 Кофти е да се четат факти, а? Статистиката е от сайта на MIGFlug. Твоите "факти" от къде са?

Абе тия. Правят лупинг заедно, като навързани един за друг.

Фактите за Сирия са безспорни. Кой се изтегли с великите си победоносни самолети и томахавки и кой е незаобиколим фактор в региона. На какво се дължаи това? На тактика, на стратегия , на тт превъзходство? :-)

дай нещо от руските сайтове. Стига тази американска туба.

Тя е на Гугъл. Купиха я преди. По-точно на Алфабет, дето го сложиха над Гугъл. А един от двамата основатели и основен собственик е роденият в Москва Сергей Брийн. В момента този сайт е на руска сървърна програма Nginx. Така че в момента ползваш такава. Плюс още много неща, които и не знаеш. Иначе физическа американска техника и каквото и да е, е малко вероятно изобщо да имаш. Със сигурност руските неща тук са повече. И не говори за Айфон "мейд ин Чайна". Дори тока дето ползваш, част е от съветска АЕЦ. И влаковете на метрото в София са руски. И сумати тежка техника, металорежеща и друга. Та до обикновенни неща, като ключалки. Иначе най-много е китайска. Но ако си избереш страна от ЕС като Белгия, какво произвеждат те, което ползваш? Може би имат бира.

това в коя алтернативна вселена е истина? Yandex нещо ще да е американски тогава. както и VK.... или той ще да е немски. странно че никой "русофил" не ги знае дори.

Щото миг 29 е откровенно стар изтребител, с изключение на десетината модифицирани, с които уж може да се каца на димящия КУЗЗЯ авионосеца им му ха ха ха...смея се щото от три кацания, две свършиха у морето.

"МиГ-29 е по-бърз и маневрен, но има почти двойно по-малък радиус"-пълна тъпотия.

А за какво ни е голям радиус? Това е само ако ходиш надалеч да бомбиш. Тоест ако ни вкарат в чужда война! Ф-16 е супер капризен и засега е готово единствено летище граф Игнатиево, което е в центъра на България. Ако трябва да прихваща самолет, то докато стигне границата онзи ако е руски, ще е отдавна далеч. Дори старите МиГ-25 летяли с 3645км/ч, макар да не им издържали частите, а Ф-16 лети с 2145км/ч. или разликата е 1500км/ч. И докато повечето изтребители само за малко издържат големи скорости, по-новите МиГ-31 могат да си летят с 3000км/ч. докато им свърши горивото. На нашите МиГ-29 им липсват по-нови радари. И по-нови далекобойни ракети. С някой подобрения биха били много по-добри. А не може да се сравняват със САЩ, заради огромният им опит, радари и така нататък. Макар тези радари дето щяли да ги слагат на нашите Ф-16 не знам дали не са всъщност руски - някой го коментираше. ;)

Май си нямаш понятие от форсаж. А ф-16 могат да летят с над 2400 км. ама не празни, а с пълен товар. А дори и руснаците пишат, че Миг-25 лети със скорост под 3000 км/чл Може празен и пикиращ преди да се разбие да стигне и по-голяма скорост

Хора пак на изуст пишете статий, самолетите са СУ 30 СМ и е на другата руска летателна група, не е от Стрижи.

Су 30 май има още едни малки крила отпред. Това си е МйГ. Красив самолет е. И функционален. За времето си, а и все още.

стига глупости това си е Су30 .. това за малките крила си е еволюция на Су30 - > 35 това от клипа не са никакви Миг29 . не знам как толкова не го разбрахте .. погледнете опашката на самолета .. после фанара .. е различен .. дори и крилата са различни .. няма как да сбъркате ..

Освен за авиошоу, за друго не стават… Няма случай да е спечелил в двубой със западни самолети.

Може да е бил добър ,даже перфектен самолет за времето си ,но България няма никаква нужда от него освен да пръска нивите с него. Всеки самолет било то на Русия или друга държава който си няма съответната инсталирана система за разпознаване е пълна дупка .Това може би е най секретното нещо при въздушният бой. Никога американците няма да позволят тяхната система да се качи на руски самолет. Т.е. ремонта на МИГ29 е бил абсолютно безмислен и пагубен за България и решението за F16 е най-правилно безспорно ( пример от унгарците )!

включително и на МиГ29, пише го на рекламния сайт на завода който ни рециклира двигателите за Миговете... а да и на ГФР-ейските мигове също имаше натовски системи свой-чужд-)

Унгарците взеха Грипени на лизинг за 10 години. Май и те печелиха от инвестиция на СААБ по примерно 5 милиарда евро на година. Тук от това се отказахме. А Ф-16 става за бомбене надалеч, но за прихващач не става. Бавен е и неманеврен,.плюс другите му недостатъци. И е по-стар модел от МиГ-29. Първият му полет е на 20 януари 1974г.

F-16 е по-стар модел самолет от МИГ-29!!! Последните серийно произвеждани модели Ф-16 са блок 50/52 които като технологично ниво са от началото на осемдесете години на 20-ти век (нашите 29-тки са произведени 1985) Това, което се опитват да ни го пробутат го няма дори начертано, то не се знае горкото дали изобщо ще успее да излети!!! Само едно малко инфо - като част от стандартната функционалност на МИГ-29 е нашлемна прицелна система.При обединяването на двете Германии се правят тестови боеве между МИГ-29 и други самолети на въоръжение в Германия включително и срещу Ф-16 и Ф-18... от 100 опита МИГ-а печели и 100, като силите се изравняват, когато на пилотите на миг-овете им е забранено да ползват прицелната система. Един от не отстранимите дефекти на Ф-35 е именно нашлемната прицелна система... Дали МИГ-29 няма победи над западни самолети... питай Пакистанските Ф-16 къде са, когато Индийските МИГ-29 са във въздуха....НЯМА случай на свален МИГ-29 при числено равенство или поне близки съотношения! Всички свалени МИГ-ове са при числено превъзходство на противника от поне 5:1 като в Югославия е било 24:1!

Ближете, Дир-ници!

Поредната пропагандна статия от този сайт. Къде са кадрите от кабината .. :)