Как Германия направи стелт самолет през 40-те и 80-те години на ХХ век

Краят на Втората световна и приключването на Студената война водят до преждевременен край за проектите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Германците са велики . Само не мога да си обясня зомбирането им за да предизвикат двете войни .

F22 е по-ръждясъл.

ЧТО ТВОРЯТ ДАЛЬНОБОЙЩИКИ по пьянке !!! На парковке для грузвиков в Голандии. Спросите МАЙОРа ВАТТА РАЧЕВА,КОПЕЙКО ПИТА АБЕ МНОГОНИКОВАТА ШИПТЪРСКА ПРОСТИТУТКА РОШАНА ебана.

Има филмче на Discovery - методологията за изчисляване на формата е дело на Виктор Уфимцев, доста е интересно. Той мисля е още жив

Оказва се, че американците са не по-малко крадливи от нарочените от тях за крадци, китайци... Е, в крайна сметка всички знаем поговорката "крадецът вика, дръжте крадеца"...;-)

я дай пример какво са откраднали и прекопирали ? Примерно тая бошлав статия - Хортен 229 в какъв американски самолет е превъплатен ?

Русия имат споразумение за споделяне на технологии между съюзници. Единствените дето са го направили са Британците / горките / и ролс ройс са споделили разработки за рективни двигатели. От това са се възползвали по равно и руснаци и американци. А иначе за кражбите всеки е крал, от победителите. Но Руснаците са били алчни тъпи копелета и са крали ценности и злато. Докато американците са крали технолгии. Единственният случай в който са откраднали руснаците технологи е при автоматичните пушки АК 47. И не си мисли че е била съждадена от някакъв си сержант Оригиналът е на Хюго Шнайзер StG44s Руснаците даже не са променили нищо в началото

"великия американски" стелт се оказва наполувина немски и от части руски.

От какви части?

Чети, образовай се. Математическата основа на stelth shape е публикувана за пръв път в руско научно списание. ( не говоря за покритието а за формата) САЩ не крият този факт.

ха ха,четем в списание 'аганьок" и що нищо още не могат да направят ватенките бе дебил?Въпросът беше риторичен:))))))))))

хехеххехехех, каква връзка има самолет тип крило и самолет със покритие "Стелт"?? Крилото се вижда достатъчно добре от радарите!!

Ми да беше прочел статията.

Разкажете как американците стъпиха на луната през 1969 и 2069...

След втората световна война, немските военни технологии копи пейст от САЩ, АНГЛИЯ, ФРАНЦИЯ, РУСИЯ и на конвейра. Да уточним за неуките че автомат Калашников няма нищо общо със щурмгевер на Хюго Шмайзер а обратното, автомат Фьодоров е повлиял на немските оръжейни инжинери.

:)))))))))))))))и ние ви ВЕРВАМЕ другаре,вечна дружба а......Боже колко версии още мърдат в нашата земя?

Нещо с втория самолет хич не се връзва. Как са скрили от САЩ?!?! А "канцлер акт" -а? Краварите са знаели какво става в ФРГ навсякъде. 100% ЩАЗИ се е отчитала на ЦРУ. А половин Германия е снасяла информация на ЩАЗИ.

Ало Хахоперидолов,ГДР-ЩАЗИ СЕ Е ОТЧИТАЛО НА ЦРУ???? КУ КУ КУ КУ??? ОТ КОЯ ПЛАНЕТА СТЕ???? Намери книгата на Маркус Волф(бившият шеф на ЩАЗИ) "Човека без лице" там той красноречиво описва как е изграден "политическият живот в Германия" и личноста на терориста Илич Рамирес Санчес-Чакала вербуван от ЩАЗИ.

ЗАПАДНА ГЕРМАНИЯ...БЪКА ОТ АМЕРИКАНСКИ ВОЕННИ БАЗИ....ТАКА ЧЕ НИЩО НЕ Е ОСТАНАЛО СКРИТО...ПРОСТО СА ИЗЧАКАЛИ ДА ВЗЕМАТ ВСИЧКО НАГОТОВО....

ЩАЗИ е било в ГДР, а не във ФРГ, коУега! Малко си объркал "щатите", ама карай... :-D

другарето с алцхаймер не им се сърдете,за тях и лудите няма помощ

Пак добре, че ги опаткаха набързо накрая, че ако патакламата беше продължила още година време, щяха да пуснат атомните бомби и свръхзвуковите летала и тогава не ми се мисли! Щяхме под строй дружно да набиваме крак и да пеем "Лили Марлен" под арката с надписа за работата, която те прави свободен! Избрахме си /или по-точно Чърчи ни избра на една салфетка/ по-малкото зло, пак марширувахме и манифестирахме, но после - до среднощ се цепи Пърпъл, Цепелин, Бед Къмпани, радио "Лаксембърг" и класациите.....Толкова им беше соца, комсомолу и ТКЗС-тата.Впрочем, всеки от победителите си взе по нещо от немачко - кой Вернер Фон Браун, кой цели автозаводи, примерно "Опел" да си направи молотовките, та така, нема лошо.

Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexconn.Com

Rexroth

Щото ако го бяха срещнали щяха да го свалят и после ставаше сложна дипломацията. Ама то Су-то много невидимо, нашата ракета го удари по невероятна случайност, извинявайте че ви свалихме единствения работещ прототип и прочие.

Гледайте Проект Синя Книга. Сериалът е направен по реални истории и не случайно са го спрели след 2рия сезон. Ще ви хареса много.

Сериала "Проект Синя Книга" е наистина на ниво, режисура, сценарий, акрьорско майстерство, спец ефекти,кинооператори и тн. Дори и този филм показва че става въпрос за изпробване на технологи, генетични експерименти-хора, животни и психологически операции на територията на САЩ.

Самолета всепак е тримерен обект. С нисък радиолокационен профил може да се направи отстрани, но с лъч на 90 градуса отдолу няма как до е невидим. Могат да се направят по земята площи от радарни решетки които да излъчват сигнала нагоре и тогава няма как да не го засекат.

нали така сърбите свалиха стелта... технология от 60тр

много хитро бе шефе.. ми то сложи през 10 км по един циганин да лежи по гръб и да гледа нагоре... ти самолета като го видиш над тебе май е малко късно, и то не за тебе, ами и за доста километри след тебе..

Защо над мен да го гледам самолета? Тази мрежа може да се изгради в райони около даден защитен обект на такава дистанция, че да има време за противодействие. Същия ефект се получава и с радар от горе, като Ауаксите.

Красота!

Аре пак ретро-фантастиката... :) Еей, много ви се иска да вярвате в тези простотии, само и само да си докажете, че не сте пълзящи червеи. Напишете сега и как Хитлер е имал антигравитационни летящи чинии, с които са избягали на обратната страна на Луната през 45-а. Където и досега имат станция. Пак ще е доста по-близо до истината от Аполо на отсамната страна на Луната 20 години по-късно.

Който се занимвал в тая сфера, знае за германското инжинерство: Като цяло добри концепти с интересни цели, преинжинирано до милиметър от рационалното, скъпо за подръжка и съвсем скоро направено от някой друг по евтино и по издръжливо! Основните им идеи са хитри и много точни в изпълнението, но резултата е прекалено деликатен и претенциозен продукт, гладен за подръжка и доста скъп! Само погледнете чупките на ресерьорите в немските коли и ги сравнете с тези на японските и веднага ще разберете кое става за юркане и кое трябва да гледате като писано яйце!

_stankow

Ho 229 е просто с делтовидно крило. Нищо общо няма с намаляването на "ефективната отражателна повърхност" (стелт технология).

И аз това се почудих. Доколкото знам, поправете ме ако греша, радарната технология се развива именно през ВСВ. Немците са я нямали и май дори не са знаели, че съюзниците имат такова нещо (изплува ми един пример за неуспешен бомбен рейд над Обединеното Кралство, при който немците мислели, че ще изненадат врага, пък тък ги бил засякъл още далеч над морето). Та в този ред на мисли, ако нещо през 40-те години е било невидимо за радара, то това по-скоро е било случайност, отколкото търсен ефект.

Не е било случайност. Повярвай ми. Немските инженери не са като бългоро-руските мафиоти само да кръдат и изнасят зад граница неща приндлежащи на народа. Затова сме и на това дередже и ще си останем докато циганите и турците не ни превземат изцяло.

Немците са имари радари и радарна технология през ВСВ. На кораби, на подводници, земни радарни станции. Просто малко изостават от САЩ и Англия. Но не е да са нямали радари. Английските радари след 43 - та стават много добри. Например, засичат дори шнорхелите за РДП на немските подводници.

За съжаление, не си нясно как работи радарът. И какво е поглъщане на радио вълни и т.н. Не искам да влизам в дискусии с теб. Само да ти кажа, че относно т.нар. "английски" радар е представлвал огромен камък насочен към морето. Денонощно е имало човек който е стоял и слушал за "боботене" на двигатели на самолети идващи откъм морето. няма как да хванеш примерно летателен апарат от тип "Цепелин" нито балони. НО това е друга тема, не иска да ти затормозявам мозъка

Надявам се, че този коментар не е насоюен към мен. Понеже, първо, съм доктор по физика и съм убеден, че доста по-добре ги разбирам тези работи, дето ги споменаваш. И, второ, ако си направиш труда да провериш, ще видиш, че въпросната акустична стена на практика никога не е била използвана точно поради развитието на радарната технология. Справка: статията "Acoustic mirror" във Wiipedia. Та хайде да върна: чувал си това-онова, ама за съжаление не си наясно.

Радвам се за теб, може ли да ми кажеш коя година си завършил доктората си по Физика, къде и върху каква тема. И зашо ми цитираш Wikipedia, Все една аз да ти реферирам сп. "Криле" което дори е по - силно като довод от твоята Wikipediа. Леле ако наистина си доктор, разбирам защо Бойко затвори БАН.

Че германските инженери са били напред е ясно. Че са били много по-напред от всички също е ясно. уж всички били разработвали реактивни самолети, но.... само немците имат истински,летящи машини. И не само Но-229. Нека не забравяме и бащата на всички съвременни реактивни самолети Ме-262. Единстеения самолет, от който свалените самолети са по-малко от пленените работоспособни екземпляри. И уж всички са разработвали реактивни самолети, но чак след копирането на технологията на Ме-262 са изработени истински реактивни самолети. Нещо повече - почти всички съвременни пътнически самолети са изградени по схемата на Ме-262. Всеки може да си направи справка с формата. Та даже и нацизма не им е попречил. А т.н. "победители" още не могат да направят истински СТЕЛТ изстребител. Прехваления Су-57 има радарна видимост 30 пъти по-висока от Ф-22 и Ф-35. Което значи че не е никакъв СТЕЛТ. Да не говорим че от него има само 10-ина бройки. Всичките експериментални. Т салед още една победа като след ВСВ Русия смело ще влезе в каменнната ера. И в авиацията и в автомобилостроенето и в компютрите.Но то не става само с пиене.... акъл трябва, акъл...

защо стига само за тролене,явно и на теб ти трябва акъл,ама е късно

Моят трабант също беше невидим за радарите, ама то нямаше и радари

gogogogogoogogogogoogogogoogoogogoogoogoogogoogogoogo

Това е проптотипът на амерканският стелт F117А. Основната конструкция на самолетът е от дърво, въглищен прах и смола. Бил е 100% невидим за тогавашните радари и радарни системи. Имал е взъможност да изключва двигателите при пикиране. Използван е главно за разузнаване. Не им е стигнал време на немските инжинери да прикрепят бомби към него. Бил твърде "труден" за управление и стабилизация по време на полет. Но за мен това си истинско чудо на техникат дори днес. Има няколко книги и стаии за него, основно на английски и немски. Интересно е да се прочетат. Но са базирани на административни документи и "разглобени" скици от съюзниците. Липсват чертежи, скици, и инжинерни тестове

нещо много жестоко се бъркаш "Бил е 100% невидим за тогавашните радари и радарни системи. Имал е взъможност да изключва двигателите при пикиране. Използван е главно за разузнаване. Не им е стигнал време на немските инжинери да прикрепят бомби към него..." Чеки, чеки малко! Построени са точно три прототипа единия е глайдер без двигатели, другите с двигатели. Глайдера прави точно 4 полета, първия с двигателите също като на последния полет се разбива, последния чака нови двигатели и така и не полита. Други 3 са заложени и никога завършени. Точка. Край на историята! Всичко което пишеш за разузнаване и бомби е просто "ала-бала" спекулации, разни "може би"-та и твои и чужди художествени измислици.

Нашият СУ-57 пък е видим от всички! От армията не искат да го взимат, ама пак си го имаме!

Това не е вярно Взеха сериен номер 1, но той падна.

деменцията старче имаш ли пиш без да знаеш бе конундето

_stankow

Армията така "не иска да го взема", че е поръчала 70 бройки !

Да. Закараха 2 бройки в Сирия и САЩ прибра веднага Ф-22 от там.

и еврейските ф35 спряха да летят по това време... що ли?

Много фантастични руслямски разкачета четеш и вярваш малоумно. Само дето САЩ никак не се впеатлиха и направиха хубава салата Вагнер, докато колегите им от СУ-57 гледаха безпомощно приземени, щото там летяха и 2 Ф-22.