Как "космическото" куче Лайка умря мъчително заради амбициите на Хрушчов (снимки, видео)

Съветските учени избират женско, за да не му се налага да си вдига крака, когато пишка в тясната капсула

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Клипът блокирва след няколко секунди.

Животни се използват за научни цели, а не човек. Нито руснаци, американци или която и да е друга нация ще жертват човек пред животно. Ами животните, използвани за военни цели не се споменават. Било делфини, кучета заразени нарочно с бяс и пускани при врага, кучета със взривове за танковете и т.н.

веднага след войната САЩ провежда множество експерименти с животни и пленени Фау-2, в една от тях на борда на ракетата има мечка (преценили че конкретната мечката е най-близка по физиология и размери до човек), разбира се мечката не оцелява ... събрани са безценни данни за ефектите върху живо тяло от ускоряваща ракета, безтегловност и тн. е и ?!? по-добре мечка, от колкото мен примерно или кой да е друг човек! Благодарим ти Лайка за макар и не доброволната саможертва! Ти спаси живота на поне един човек! пп. като става въпрос за спасяване из секретните им материали изниква една шантава идея (веднага отхвърлена, но все пак предложена и документирана), заради ограниченията в мястото да ампутират едната ръка (едната да остане за манипулация на уреди) и двата краката на човек и да пратят него. Аз съм твърдо за опити с животни преди опити с хора във всички възможни за това случаи!

Deus Vult

Айде пак някой трол се активира с анти руска пропаганда. Що не споменете маймуните на САЩ, а? А прогреса, който е направен благодарение на тези жертви?

Както и излъгаха, че Гагарин бил летял...

Deus Vult

То по твоята логика и САЩ и злъгаха, че са кацали на Луната...

Ми не, не са излъгали, защото има видео документи от момента на излитането, кацането на Луната, завръщането, приземяването и т.н. пълна история. За тов. майор Юрий Алексеевич Гагарин няма нищо, нищичко друго, освен будещи недоумение радио разговори, които след анализ се оказват абсолютен блъф! Как така няма никакви видео материали за това, според СССР, велико начинание? Нито снимка, нито филмче... Нищо, нищичко?

Първиет америкаснки астронавти (маймуните) така и не са упоменати. Много от тях намериха далеч по-хубава смърт във взривяващи се ракети на стартовите площадки.

То затова задачата на Гагарин е да храни кучетата и да не пипа нищо

Какъв изрод е тоя Хрушчов! Цяло куче да погуби... Сега джендърите, веганите и кучкарите са в траур!

"хубава работа", ама съвецка /руска

ама ганьовска...

Да. Жалко за геройски загиналите маймуни изпробващи всеки антибиотик. Около 50 за всяко лекарство, с нарастваща доза докато умрат поне половината.

те затриха цял народ

"...Времето е много малко и според руски източници, които по-късно правят разкрития, "Спутник-2" е направен набързо и по груби скици. Заради това конструкторите допускат грешка - липсва система за терморегулация в капсулата. Това става причина животът на Лайка да приключи много бързо и мъчително...". "...След като излиза в орбита, носовата част се освобождава успешно, но "Блок А" не се отделя според планираното, което пречи на топлинната система да работи нормално. Така някои от топлинните изолации се повреждат. В резултат температурата в кабината достигна 40°C...." Е, излиза, че технически проблем води до смъртта на Лайка, а не "бързането", както в началото на статията ни заявяват... Почувствахте ли опита за манипулация???

приказбай ги тия на баба си....

Е ти не прочете ли матреиала? Единствено съм цитирал написаното...

А защо, другарю, "Блок А" не се отделя? Може би в бързането са претупали нещо?!? Почуствах, че се опитваш да ни манипулираш...

Журналиста трябва да влезе в някоя научна лаборатория по света и да види колко мишки, плъхове и кучета умират всеки ден и ще напише и по-дълга статия.

Всъщност преди Гагарин е имало около 10 тина космонавта, Юрии е първият успял да кацне жив и в СССР.

Не бе 30-тина са! А що не и 50!

Всъщност си платен трол. От по-тъпичките дето само повтарят стари лъжи.

Ами за милионите руснаци, умряли мъчително заради болните амбиции на десетина комунистически дебила?

както един от онези е казал - да направиш човек е 5 минути кеф. за конете си трябва пари!

Явно, правоверните путинисти-съветофили така и нищо не са разбрали от предложеният материал. Един колега по-долу е написал, че целта на тази статия не е да разкаже за нелепата смърт на едно опитно куче, а за перманентото състояние на лъжливост, в което са били поставени хората не само в тогавашният СССР и подопечният му "соцлагер", а цялото човечество. Цялото съществуване на онзи свят е изграден от лъжи и лъжи връз лъжи и така до безкрайност или по-точно до логичният край на един такъв свят. Нима по-възрастните не си спомняте за ежедневните лъжи, в които живеехме? От лъжата за близкото комунистическо бъдеще, което а-ха днес утре да настъпи, до напълно ненужните лъжи за преизпълнени петилетни планове, рекордни добиви, технологични успехи, щастливото детство и волният(?!) бригадирски, т.е. безплатен, робски труд, та чак до великата и нерушима дружба между народите от т.нар. социалистическа общност, която дружба за по-сигурно беше подсилвана с танкове и братски окупационни войски! И всичко беше една огромна, многосъставна, като хидра, толкова огромна, че чак не можеше с поглед да се обхване и осъзнае ЛЪЖА! Сигурен съм, че не е имало полет на Гагарин, поради което този млад човек заплати с живота си минутите слава! Може би един ден И ТАЗИ истина ще излезе наяве, защото лъжата има свойството да живее кратко и да бъде оборвана! Такъв беше онзи свят - заченат от лъжовна идеология и погинал в лъжа и безсилие. А днес някои се опитват да го възкресят и украсяват мумията му, парфюмират го, лъскат го...

Прав си, но това е половината истина. От другата страна на желязната завеса не щата не са по-розови. Има много данни за умишлено заразяване на населението, с цел проследяване как се разпространява дадена болест. Фирми, работещи за правителството са покровителствани, когато срещу тях се водят дела (вкл. и за геноцид). Например фирмата Дюпон, съдействала в проекта "Манхатън". Благодарение на фалшифициране на данни и манипулиране на населението от екип психолози, отровата за плъхове "флуорид" започва да се слага в пастите за зъби, въпреки че три европейски института (немски, английски и шведски) не откриват флуорида да оказва защитен ефект срещу кариеси... Примери има много за геноцида и от двете страни на желязната завеса!

Господин Гл. Редактор, Статията е много добра, но не искам да виждам любимата си медия с толкова популиски заглавия. Вярвам във вас и ви благодаря, че Ви има. Нека забравим насаждането на омраза. Минаха достатъчно години и младите хора като мен, не се интересуват.

С цел да се развива науката винаги е използвала за своите цели кучета, шимпазета и други животни, които са умирали по време на тези изследвания но са допринесли за развитието на науката. На Запад също използват при своите изследвания животни които са умирали. Така че Запада лее крокодилски сълзи за Лайка, умъртвено от жестоките руснаци.

Сълзи леят обикновените хора, които не са участвали в умъртвяването на кучета, шимпанзета и други животни...

Статията е документално издържана, но заглавието не е на място. Едва ли не - ей ги - лошите руснаци - убиват кучета! А тестовете, които все още се правят на животни с цел създаване на лекарства, шампоани, балсами и всякакви такива неща, за добива на кожи да не говорим? Отделно в мисиите Албърт на американците две трети от маймуните също загиват! Трябва ли да тъжим за това! Да не говорим, че жертвата на тези животни е била едно от стъпалата, дало възможност човека да отиде в космоса и да кацне на луната. Така, че в случая определено мога да кажа, че целта е оправдала средствата. Целта е грандиозна, а не като някой бъдещ крем за лице, например! Това се отнася и за двете конкуриращи се страни по онова време. А и тези животни са получили полагащото им се внимание, отделно и паметници са им направили - благодарни сме им, може да не го разбират, но е така и са записали имената си в човешката история! Хайде да се замислим какво щеше да стане с Лайка ако не я бяха взели за тези опити - щеше да си остане един уличен помияр, който да умре 8 години по-късно, средно статистически, от естествена смърт. И никой нямаше да знае за нея - щеше да има съдбата на милиони други кучета по света всяка година ...

Смъртта на едно куче е трагедия, смъртта на милиони руснаци е статистика

Кучето Лайка умря малумни козацки дебили, за да могат хората да достигнат звездите! За да могат хората да усвояват космоса! Но виж десетките хиляди животни които умират във военните лаборатории и лабораториите на концерните в кочината Америка и Педалсъюза , умират за да се тестват или оръжия или за да се изследват всевъзможни гримове, шампоани, боклучави храни,средства за подмладяване и други измислени шитни с които забаламосват мозъците на тлъстите говедарски плужеци-консуматори, тези животни граждани на Краварника и Гейсъюза.

Умен си като на малко агне майка му.

А ти си дебилен кат козацки факър с мозък колкото чаена лъжичка.

А в Русия не се правят гримове и шампоани. Там животни не се ползват за тестове. "АА" ти го е казал много правилно! Като плюеш, поне не плюи срещу вятъра!!!

Човека е отвратно същество лакомо жадно за власт и с мръсен характер Това е най тъжната ататия

Руснакът......

Мамче, върви да сготвиш нещо и не се занимавай с неща, които не разбираш. Но имай в предвид, че кремчетата, с които се мажеш, както и сапунчетата и гримчетата са тествани на животни. И една, малка част от тия животни умират. Отделно над половината от лекарствата, на които дължим същественото удължаване на човешкия живот с около 20 години през последния век са причинили много повече животински страдания. Но в случая, мамче, целта оправдава средствата. Защото ако не е имало подобни опити е нямало да има, да речем, ваксина против варицела - а знаете ли каква е била детската смъртност от едра шарка преди? Същото се отнася за инсулина, пеницилина и куп други лекарства, играещи фундаментална роля, без които съвременния живот е немислим., Да не говорим за праховете за пране, които ползваш! Или за дънките на промоция, които взимаш по 15 лева - там хора са принуждавани да работят при нечовешки условия за да се постигне тази цена - знаеше ли това? Или по-добре да не продължавам, че ще те разплача! Истината е, че човека е хищник - факт! И като господар на света е надарен и със съзнание. Това е и единствената причина да тъгуваме за такива неща. Да не мислите, че лъвицата тъгува по газелата, чиито корем е разпорила преди две минути? Ами не! Но това е инстинкт с който тя храни лъва и прайда. И взема колкото и трябва. На нас, хората, "колкото ни трябва" не ни стига. И това е разликата! Но ако ни стигаше, щяхме да сме си в пещерите и щяхме да си грухтим като маймуни и може би с малко късмет щяхме да сме намерили огъня!

бездушник

Всъщност статията измества същността на тази случка. Тя не е в това че кучето е умряло, както става и с десетки други кучета, маймуни и още не знам си какви животни. Този случай е важен и показателен в друго - как безсрамно са лъжели от СССР за космическите си успехи. Това е Първата голяма лъжа, покрай която Лайка става световно известна, окобенно след като в продължение на СЕДМИЦИ СССР лъже, че кучето е живо и предава данни за състоянието му на световните агенции и "информира" гражданите на СССР за огромният успех. Това, че кучето ще загине е било ясно още с изстрелването и е било обявено, че след време ще бъде умъртвено с отрова. ТАЗИ ЛЪЖА МИНАВА Следват редица други за които не знаем, но и за такива за които знаем, като: Втората безсрамна лъжа е за полета на Юрий Гагарин. Години наред съветската пропаганда обясняваше как се бил приземил с капуслата и "народен комисар" свидетелства пред целият свят, че това е така, кълнейки се пред цял свят И СВЕТЪТ ОТНОВО ИМ ПОВЯРВА. След като няколко пъти меняха версиите за приземяването, накрая "признаха", че Гагарин катапултирал и се приземил с парашут в тренировъчната му зона (какво "случайно" съвпадение) без да бъде посрещнат от никой и без да бъде видян от никой. Самият полет е в пълна секретност и както може да се е състоял, така може и да не се е, което е по-вероятното и обяснява смешните обяснения около смъртта му няколко години по-късно и странните забележки на самия Гагарин. Третата безсрамна лъжа е случаят с Буран, който също "случайно" беше унищожен няколко години след полета. Обясняваха ни как С-300 радарните системи били най-добрите в света, ама видиш ли изгубили Буран и той случайно бил открит от изстребител десет минути след това. И когато журналисти забелязват, че Буран идва от обратната посока на тази, от която трябвало да дойде, почнаха да обясняват как Буран "сам" решил да заобиколи летището и да се приземи от другата страна. Всички знаем нивото на руските компютри от онова време.... Между временно се разбра, че има още поне два идентични "кораба". А забавното е да сравните нагарите на Совалките и на "Буран" от влизането им в атмосферата. Американските са с нагар от приземяването в предната част и без нагар зад крилата, които правят "сянка" на въздушните потоци и заради начина на "убиване" на скоростта. При Буран е точно обратното - няма нагар в зоните на предната част, а нагара е точно зад "сянката" на крилата.

па то по онова време се е лъжело за всичко. поне на руснаците лъжите просто са прикрили временни неуспехи. те се пак са пратили и прибрали кучета в космоса. пратили са и хора. и продължават да го правят и до наши дни. докато аполо мисиите на хамериканците... докато е бил жив Кубрик - ходили са на Луната. след това? ми някъде са изчезнали технологиите за тая работа... а пък скафандрите им нямат радиационна защита... не помнят как са изглеждали звездите от повърхноста на Луната... да не говорим за липсата на кратер под спускателния модул... но според теб само руснаците са лъгали?

Руските лъжи не са спирали и сега са нагли и безсрамни. За полетите на Аполо има хиляди доказателства на самата Луна. Технологиите не са изчезнали. Изчезнали са хората, които са ги осъществили. Скафандрите имат радиационна защита. Новите модели трябва да се изпитат. Има и снимки какизглеждат звездите от Луната, но явно има тъпаци, които не правят разлика между къса и дълга експозиция на снимка. Със същия успех можеш да кажеш и това за МКС, защото има и хиляди снимки от там на които няма звезди. Къде кратера под китайския модул, хем кацнаха на обратната страна с многото кратери и дори в кратер. Е стествено само руснаците са лъгали. Американците не лъжат. Могат да сбъркат, но после си признават винаги грешката. Докато руснаците съвсем умишлено лъжат и отричат неависимо от явните доказателства. Манталитет.

Такива са били времената. СССР, както и САЩ поемат много рискове, голяма част от тях неоправдани за да победят в космическата надпревара. Да си спомним и за Аполо-1. Още на земята загива от задушаване в резултат на пожар, целия екипаж състоящ се от 3-ма души: Уолтър Шира - командир, Дон Айзъл - старши пилот и Уолтър Кънингам - пилот. Некадърно направеният евакуационен люк е отворен с големи мъки, но когато това се случва, хората вече са мъртви в резултат на задушаване. До последно са се опитвали да отворят отвътре, но без успех.

Да, смъррта на Лайка е трагедия. Но това не е всичко. Колкото и да е жалко Лайка е животно, все пак. Страшното са човешките жертви, които съветската космонавтика дава. Всички знаем за Юри Гагарин - първия космонавт (това не е сигурно, има съмнения че в края на 1944 г. в Германия е извършен суборбитален полет). Но това е първия ЖИВ космонавт, завърнал се на Земята. След 1 обиколка ( това е почти съборбитален полет като жизнеобезпечение на човека в Космоса) по т.н. "кучешка" програма - най-леката възможна. Преди Гагарин е неизвестно колко жертви има, но е известна поне една. Малко хора знаят че при първите няколко полета космонавта не с еприземява с капсулата. Той катапултира на около 15 хил метра височина по подобие на катапултирането ан самолет. С всички рискове. Поне смъртта на Лайка е спасила живота на няколко космонавта, докато руснаците се научат да правят нормални космически кораби. То, всъщност те имат само един - Союз. Нито преди това, нито след него са имали нормален космически кораб.

Как можа за толкова малко време да напишеш толкова много глупости?

Много трогателна статия, заклеймяваща лошия СССР(Русия), убиващ в огромни мъки животни. За баланс трябва да публикувате и статия, възхваляваща добрите САЩ, убиващи хуманно и без никакви мъки 17 човешки същества в полетите на Аполо 1, Чаланджър и Колумбия.

Кретен кретеноиден СССР убива главно хора, руско говедо

И даа, ама пък тука виждаме, че едно говедо е оцеляло!?

Как гадно само сте написали статията. Умишлена пропаганда с/у Русия. Разбира се че самата постъпка е отвратителна. Но можехте да насочите вниманието към нехуманното отношение към животните по принцип. А защо не пишете към днешна дата '21 век как продължава жестокоста към животните. Защо не пишете за известни Френски марки козметика които продължават да правят жестоки експериме ти с животни примерно. Не ви прави чест че използвате нещастието на кученцата да насаждате омраза към определена държава.

Какво представлява Русия и от какви хора се ръководи

ЗА КАКВО СИ МИСЛИТЕ ЧЕ ТЕЗИ НЕЩА СТАВАТ.ЗАРАДИ ВАС ЛЮТВИ МЕСТАН И АХМЕД ДОГАН СЕ СКАРАХА.А КАКВО ДА КАЖЕМ АРНАУДОВ?ИМА ЛИ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ ЩЕ Е НА МАКС ТОНКОЛОНАТА.ПФФ ФКВО ДА КАЖА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИТЕ

От доста време се чудя защо за такива опити се използват невинни животинки. Според мен е най-добре да ги заменят с изроди, чийто живот не струва нищо-убийци, изнасилвачи, педофили.

да бяга избрали изнасилвач вместо Гагарин, ссср съвсем щяха да се самоубият, то не че и така не се самоубиха

Гагарин е отишъл в Космоса по свое желание, спомням си, че и много след него това беше мечта на мнозина. Лайка обаче никой не я е питал,просто са я включили в експеримент с неясен изход.

А ако беше изпратено от Кенеди, каква ли щеше да бъде статията....аман от "безпристрастна" журналистика

Се отнасят към живота на кучетата, по същия начин се отнасят и към човешкия живот

обичат кучетата повече от видката. Не пиши глупости.

Като имаш предвид, че водката придава смисъл на жалкото съществуване на руснаците и затова я обичат повече от живота си

А, за една статия за съдбата на кучетата в комунистически Китай, не се ли сте сетили още?

Добре , че беше то иначе до ся още туй дето е писал заглавието щеше да е в пещерата. СМРАД ДРИС не се трогна от смъртта на 200х прасета удушени с пожарникарска пяна от Простият Пожарникар, за който днес простия матрял ши са преброи.

единственото което се разбира от статията е ОЧЕВАДНОТО - РУСИЯ ВИНАГИ ЛЪЖЕ НА ПЪРВА, ВТОРА и ТРЕТА ВЕРСИЯ !!! ФАКТ !!!!! Другото не ме интересува.

Леле-мале докъде стигна платената идиотия! Алооуу, малоумната писачка, за 2 атомни бомби хвърлени безмислено над японците, нещо ще напишеш ли ?!? Примерно! Че ако седна да изреждам разни други зверства и геноцид, няма да го обработи мозъчето ти!

ВСВ отне сто милиона живота Путак нещастен руски

Знаех си аз, че Ленин и Сталин са виновни за ВСВ.

Нищо не може да знае Освен, че е идиот Поне това знаеш ли

Това, което ме интересува е, беше ли ти комунист/комсомолец или баща ти беше партиен секретар тогава, че си такъв лют "демократ" и русофоб, сега.

Един милион деца деца в Ирак умряха с усмивка на уста, като "съпътстващи жертви" (по думите на Мадлин Олбрайт) на демокрацията. УРА, ДРУГАРИ, ДЕМОКРАТИ! ДА ЖИВЕЙ САЩ! ДА ЖИВЕЙ ДЕМОКРАЦИЯТАААА! УРАААААААААААААААА!!!

А, нещо за мъчителната смърт на старите хора по българските села!? Вследствие "битовата" престъпност. За мъчителната смърт на хората факли!? За броя на самоубийствата последните 30 години "преход".

Ей, писачо, кучето Лайка е по-известно от теб!

Както си признаха за Лайка.... след време ще си признаят и за Гагарко- единствения космонавт, който не е летял в Космоса!

Еми, нямало е някоя гРета тУнберг, тогава, да полети. Вместо кучето. Дьорд Шорош го нямаше даже. Да лъже и маже.

не съм съгласен с твърдението прокарвано в тази соросоидна статия, че кучето е умряло мъчително. Умряло е на топло и омазано със спирт. В сравнение с него милионите руснаци умряли от замръзване на студено в канавката с празна бутилка от водка в ръката са имали наистина кучешка съдба

В наши дни под натиска на съответните организации в космоса вместо помияр щеше да полети клошар.

Не! Щеше да е Фьодор...

Колко жестоки са хората!

Загинало е куче, но статията е представена все едно са избили цял континент. Нищо като акцент колко полезни изводи са направени и това е допринесло за живота на космонавтите после. За сметка на това "хуманните" изроди от САЩ избиха към 200 000 цивилни японци с двете атомни бомби, "уж" за да спестят свои загуби в жива сила. И това са представя като хуманен акт. Ей, лайнарите от редакцията, ближете гъзовете на американците, но не ни занимавайте с помията ви!

И цял континент местно население -индианци.

Сащ не могат дори жива мравка да изпратят в космоса и това е години наред!

Апа 14-те астронавти в космическите совалки умряха демократично и щастливи!Затова сащ от 8 години нямат човек в космоса!

Тия избиха хиляди невинни хора в Гулаг сега тръгнали за едно куче да пишат.

Хиляди !? Не хиляди , а милиони !

Не милиони, а милиарди!

SU-152

Когато одъртя и свърши паричките се върна и каза : " мислех че те се борят с комунизма а те искали да унищожат Русия " .Какво прозрение , какъв идиот ! Гледах документалка на хора,минали през ГУЛАГ."Тежко беше,казваха,но Солженицин бая фантазии е написал(цетат по памет). Нищо общо с това,което беше. И като вземат да ги приравняват с нацистките лагери...фу!

По физиология всяка седмица правехме по един опит с куче (което след това приспивахме)... за далееече по-маловажни наблюдения... но нали сега руснаците са ни враг номер 1, требва да плюем ;)

Най готино е било как американците си печеха прасета на радиация от атомна бомба в зона 51 и после похапваха!хаха

Хора това е било 57 година. Разбиранията тогава бяха други, нямаше ветеринарни лечебници и зоомагазини изникнали като гъби на всеки ъгъл. Хорат не гледаха кучета в апартаментите си като домашни любимци, това стана модерно десетилетия по-късно. Такова е било времето, различно и с по-сурови разбирания. Историята за Лайка е наистина тъжна.

По-интересно е да кажат и за умрелите космонавти, но това е в разрез с русофилската истерия.

Астронавтите не те ли интересуват? За чии "амбиции" са загинали.