17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това тенеке във водата дека му влизат 100 литра, бая требе да е влажно, сигурно има много мухъл.

gojko

Божееее,на това танк ли викате.Всеки Леопард е 100 пъти по добър.

Няма по голяма мощ от Русия..другото е само бля бля.

То да беше само в движението под вода, превъзходството на Т-90 над западните бараки! А той ги превъзхожда по всичко! Като се почне от реактивната броня, която едва последните години почнаха да я слагат лудите говеда и европедитата на танковете си, системата за активна защита Арена, системата за пасивна защита Щора, която в Сирия караше краварските ракети да правят осморки във въздуха(има клипчета в нета), и каквито каквато краварите и до ден днешен не са създали та купуват усраелската Трофи-появила се 30 години по късно след руските...И се стигне до автомата за зареждане, и ракетите с лазерно насочване изстрелвани през дулото на танка! ДА!! Краварските щайги превъзхождат руските танкове само В ДВЕ НЕЩА!!! Че тежат като слонове с по 20-30 тона повече от руските машини, и затова са такива бремени крави на бойното поле! И с наличието си на зареждача НЕГЪРА ДЖО, който ръга 3-4 снаряда с лопата преди да издъхне от умора! С НИЩО ДРУГО!!!!

Забрави за втечнения плазмен огън, снарядите с изместен център, и че излита от подводница.

Много хубав бил Т-90, ама в Сирия при най-лекото попадение им детонирал боезапасът и куполът хвръквал на 20-30 м нагоре.

Линк към инфото или още няма такова защото е тайна и ти си един от малкото просветени ?

Търсиш в тубата: "ПОЧЕМУ Летают БАШНИ Т-90 в СИРИИ? История Оружия" и се просвещаваш. Руско е.

в Сирия има само един Т-90, на който му е хвръкнал купола, при това беше пленен и взривен от джихадитата за целта на глупавото си пропагандно клипче - видеото, което си дал е за малоумна аудитория подобна на теб самия, а тези, които са в час с фактите са ги коментирали в коментарите под него. Ама важното е да се генерират импресии и кликове, и най-вече да се манипулира!

Ама разбира се бе. Вие и в Афганистан победихте, Чернобил не гръмнахте, двата пътнически самолета не свалихте, Украйна не нападнахте, допинг не взимахте и новичок нямате.

и друго нещо, мануполаторче некадърно, относно "руското" видео - четем кво пише в описанието кво пише: Кто хочет помочь ПОМОЧЬ МНЕ: Paypal - kirfed@inbox.lv некадърник!

до сега има само един Т-90 на който му е литнал купола в Сирия дето мюслитата сами си го подпалиха, а ти говориш едва ли не за ТЕНДЕНЦИЯ! :))))))))))) баси манипулатора прост буахахахахаха

А бе с мойте аверчета често качваме филмчета, как разни руски танкчета ги гърмим с ПТУРС-ове. И много ни кефи как горят, гърмят и святкат при попадение. Язък за момчетата в тенекиите, ама никой не ги е карал да се пъхат вътре насила.

тъпа машина за убиване

T-90 е отлична машина! Руснаците винаги са били едни от лидерите в танкостроенето.

хубава хубава.... колко да е хубава. Колко вражески цели са поразили с тази "хубава" машина. В Сиря беше унищожен един от Т-72. Два бяха пленен от варварите. Още скапан който принадлежеше на „Хизбула“ и още един който се скапа и го водиха за дефект. Цитирам: "а през ноември – снимка на унищожен сирийски Т-90 с откъсната купола вследствие детонация на боекомплекта. " та колко са хубави?

най-добре ги бутат :)

Айде поредната "IT" статия за непобедимата съветска мощ и руските слуги се изпонасраха пак.

Със сапун

които могат да зареждат бутилки със сгъстен до 350 атм (кг/кв.см) въздух и какво пречи на УРАЛМАШа да екипира танка с бутилките за сгъстен въздух, освен за въздухопуск и за едночасова работа под вода на двигателя и то без шнорхел?! Защо едночасова работа ли?! Ами защото за един час работа под вода дори при минимална скорост на движение ще се преодолява доста солидна по дълбочина и ширина водна преграда която по досегашните схващания трябва да се преминава единствено чрез надводно преодоляване и си представете не само бойният но и психологическият ефект от това че намирайки се зад голяма водна преграда пред теб изведнъж излизат, атакуват те и влизат в бой танкове!!! Нищо не им пречи и направят ли го този танк ще стане ненадминат, защото с минимално повишеното над атмосферното налягане вътре в танка ще се осигури не само въздух за дишане, но и защита на екипажа от проникването в танка на всякакви БОВ, радиационен прах, вода и други "мърсотии"! Сигурен съм че това е добре известно на Уралмашци и им се чудя защо още на се го приложили! А по танка места за бутилките със сгъстен въздух има предостатъчно, като се почне от двигателния отсек та се завърши с външното им разполагане и "изхвърляне при нужда" по същия начин както при самолетните допълнителни резервоари!

Брех брех, как не са се сетикил конструкторите за толкова просто и така ефикасно подобрение, да бяха те питали тебе. Тъкмо щеше и да им обясниш колко въздух гълта двигателят в минута та да знаят какви бутилки да сложат, по-големи от танка ли по-малки ли...

Хайде сега ти смятай какъв е обемът, примерно, на 20 литра въздух сгъстени до 350 атм!

Хайде сега сметни 38 литра обем на 12 цилиндровия двигател на средни обороти около 1200 в минута и кажи за колко секунди ще имаш въздух в една бутилка. Той всъчщност има бутилки със сгъстен възгух, ама се ползват за стартер.

Оправихте правописната грешка в тази пропаганда на Терораша...

Явно танка ще изсмуква въздуха от кабината след като е висок едва 2,23метра или ще трябва да си вирне "хоботчето" нагоре за да доставя кислород на двигателя. Щото аз "шнорхел" не видях. да стърчи 3 метра над него. Или най-вероятно дизела на танка е някой от безаналоговите на които не им трябва кислород

Гогов е специалист по преписването на руските партенки и не му се налага да мисли за такива прозаични неща от които нищо не разбира но ми хареса това за 100л. вода,значи и котката ще избяга от танка а ко я заключат там :))))))))))

Ми естествено, че ще избяга! Котките не обичат вода...

"спам" а редакторче,я спомени на глупаците тук що е то СПАМ по руската дефиниция и или по роснадзор?

не ползват и друго гориво, както при течните ракетни двигатели например, при което кислород за работа на двигателя се осигурява от подаван чрез нарочна система допълнителен компонент на горивото и няма да им е необходим кислород от въздуха?! Варианти много, а вече реализирани инженерни решения също! В

имаш ли идея че говорим за дизелов двигател и за танк от 1992ра година? :))) и ти ли си от конспираторите които не се напъват да почетат малко, а почват да развиват теории както им е угодно :)))

става дума не през 1992 година а в днешни дни и защо си мислиш че всичко е както преди?!

Земи тия "едва 100 литра" вода в кабината... :D:D:D

100 литра щото купола е затворен от горе и не може да бяга въздуха от кабината. То във водолазните камбани влиза под 50 литра вода, па са отворени от долу.

Добре, че отвсякъде тече масло та не ръждясва

Още в заглавието грешка,шебеци неграмотни!Пише се "КЪПЕ" а не "КЪПИ"!У ваше село куги шъ съ научити да пишити?

Върха на простотията - "къпи"!

Смехории...Къпят танк...

Дали са му умили и мъдьети?

о дизелите в Европа ще са забранени скоро няма как да влезе там хахахахахха

Ох, има как има как...

;)

събирети съ по близу да въ снимам си чилифона

КЪПИ? Редактора от кое село е? Оправете си заглавието, малограмотни селяндури!

Някъде между Стара Загора и Ямбол е.

КъпИ ли са? Ууу, брау, брау! Ма много сте учЕни туй аФторите в Дира бе, само вие разбирате, че ако един руски танк се къпИ, това е върхът в съвременните технологии и в тази посока трябва да се гледа.

Авторът е от РусИ

В Русия съм, в Русия!

Вие от дир.бг. като какви непрекъснато пропагандирате руските бомби и техните съоръжения?! Нали не сме отново в обятията на кремълските психопати та непрекъснато ни съобщавате какво са казали азиатските примати Путинчо, Сергейчо Лавров или другият Сергейчо Шоугу Доколкото знам ние сме част от цивилизованият свят, а не при азиатските примати от Кремъл. Вашият сайт изглежда е тотално руски, за което сте цанени да пръскате пропаганда за величието, непобедимостта и могъществото на една пропаднала, изключително изостанала държава каквато е Русия. Затова може би не само на мен, но и на други, които не са съгласни с руската политика да ни махате мненията.

"Доколкото знам ние сме част от цивилизованият свят" - доколко знаеш ?

ДИР-а, то на вас всичко ви е в кавички, че сте неграмотни, ама случайно да не е КЪПЕ?

слушали ли сте "Химна на танкистите"? в чест на Гогов го "публикувам" с НЕКОИ корекции: по поле танки грохотали, в басейне грохотал один, и молодого командира там кто то чуть не утопил...

И жина ми са къпи и после са бръсни...

Ха-ха-ха!

Тъкмо реша, че Гогов е стигнал абсолютното дъно с последната си публикация и ето, идва следващата, за да ме опровергае. Каква вопюща неграмотност...

За гогов, в ясно че не може да пусне един читав материали, вижда се от всеобщото одобрение. Но пък пуска толкова яки тъпотии, че забавлява всички и то доста. И все пак кога ще има военна секция в сайта? Защото 50% от новинте в ИТ са с военна насоченост.

Първо ромската секция, тя е 89.9%.

аку шъ мякъми тряаши да бьеши "кък са къпи", нъл тъй?!

ама да го тестват и на противотанкови ракети. Че като гледам какво става по света, май няма как който и да е танк да се спаси от тях. А за танкисти се избират смъртници.

Единствено Т90 има на видео (два от тях), който издържа удар с TOW. Всичко друго става на фойерверки, хеле пък Абрамс с Корнет... Иначе си прав, противотанковите оръжия напредват много по-бързо от танковете... Като добавиш и тъп екипаж (турците с Леопардите, сирийците с отворени люкове на Т90, саудитските маймуни с Абрамси кацнали на билото...) който не знае да борави както трябва и готово, барбекюто е сигурно...

Това сигурно е заради стоте литра вода в кабината...

Поредният провинциален полу-грамотен драскач, нает от ДИР-а, се е осрал още в заглавието! На български няма дума КЪПИ, има КЪПЕ! Седни си, слаб 2! ПС: И да триеш, и да не триеш - все си тъп двойкар...

Гогов, ти за танк ли си писал или за подводница? Я разясни на нас неуките как точно тая руска чудесия ще работи половин час на 5 метра под водата. Какъв е тоя безаналогов двигател 1000 и кусур конски сили дето половин час ще работи без въздух. Ти промени химията бе човек. Какво е това горене без кислород? Гогов разбирам че тоята матушка е не България а Русия ама помисли малко бе човек... като ги пишеш тия работи после четеш ли си ги? Иначе граматическите грешки ОК - случват се. Обаче тоя неистов мерак всеки ден да пишеш във възхвала на руските оръжия не го разбирам. На теб в главата ти само оръжия бе човече. Ти като войник да не би да си бил трудовак без пушка и от там да ти е останала тая фиксация към оръжията?

На твоите словоизлияния ще напиша само една дума - ШНОРХЕЛ !!!

5 (пет) метра шнорхел

За чий муй шрнорхил - нъл има дулу. През негу ша дишъ и ша са къпи кат слоновити в зоопарката.

Дир, дори и за най-тъпата руска пропаганда, пак е необходимо да притежаваш някаква грамотност! Не можете да "изкъпите" Терораша, ако ще да напишете милион пропагандни статии!

Отмъщението на неграмотника - триИ якУ куминтарити

Много сКЪПИ, сКЪПИИ, сКЪПИИИ, тьез танкове ве!

Ирак се пише с главна буква. Ирак. Не ирак. А какво е главна буква? Ами същото, като малката буква, но е с по-голяма височина. Това в случай, че не знаеш. Защото много от вас завършват НБУ, екзотична"спицялност" или пък УНСС. Последният доказа, че не става вече. Та ако не е дир-а, не знам къде би си намерил работа с тази неграмотност. Дори по жълтите сайтове правописните грешки са по-малко, отколкото тук.

ама някой да ми обясни как 5 мин двигател с вътрешно горене ще работи под вода. Това и подводниците не го могат.

За шнорхел чувал ли си .... Важно е да пишем!

а шнорхел видя ли? танка е 2м и 50см.... де го още 3м шнорхела?

ти шнорхела си си го забил отзад явно,че знаеш:))))))))))

Първоначално си помислих, че това "къпи" е някакъв специфичен термин от военната индустрия. Но след дълбок размисъл се сетих как мйекаха повечето войници в казармата и ми присветна, въпреки че "къпиньето" в казармата се случваше доста рядко.

Остава някой за половин час да източи езерото, в което ще попадне танка на 5 метра дълбочина. Щото двигателя и посмъртно няма да заработи под вода без въздухозаборник над водата и естествено оръдието трябва да е запушено добре.

си без ченето бе деди,та фъфлеш като пред пенсия

:))))))))))))изфъфли поредния памперс:)))))))))

Къпи от къпини ли идва?

От боровинки, щото после трябва многу да са мийш!

Уважаеми г-н Гогов, проверявайте ги тия текстове преди публикуване де! Иначе чета дир.бг с интерес, смятам че има напредък след обновяването на сайта. Само че грешките май се увеличиха. Не се заяждам, просто малко обидно е толкова чести правописни и не само грешки. Все пак сте най-четения сайт.

Ний смье от дальеку и говорим на мьеку... за туй казвами твърду нье на войната!

Ас пак сам за свитовин мир!

Как се "къпИ" видяхме,покажете как се миЙ такъв танк.

Нема да видим и как паКупается етот танк.

Много мЙеко се къпИ.

къпИ, ахахахах :-) Избихте рибата още в заглавието.

Това е целта, повече коментари, повече приходи. Очаквайте много подобни, това е тенденцията

КъпИИИИИИИ? Без коментар.

искали да напишат, как капе от танка, след половин час в локва.

Не "капе" ами "капи"

- За мьен капи пуртукал. - Къдье капи пуртукал, вье.

КъпЕ или къпИ

Oт Пловдив ли сти бе майна, с туй "къпи".

От Руси.