17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Руснаците имат страхотни стомани, включително легирани такива, дори смея да твърдя пo добри от Крупс , но, за съжаление никаква технлогична култура- и резулатът е налице: немски оръжия с далеч по лоши стоманi се представят много по добре от руски с превъзходна стомана, но лошо обработена , оксидирана и правена от колхозник чакащ да стане 5 и да отиде да се напие. Същото е и с калашника, това е много добро оръжие за война, поради отличната си стомана и огромните луфтове и непрецизности-за това поема тонове прах и гняз( заради колхозниците), но с ниски точностни качества ...защо според вас руските снайперисти използват финлански TRG-ta ?

няма как руснаците да подобрят модела на Хюго Шмайзер. 100% ще е провал. Нищо не са постигнали без немските инженери и технологии. Хващам бас, че няма да влезе на въоръжение тази руска измишльотина копирала АР-15

Освен външна прилика, Калашников като механизъм нямал нищо общо с Хюго Шмайзер.

това няма значение. Хюго го е проектирал, докато Калашников му е чистил печката и му е варил чай.

Затова и целия свят купува руски оръжия, а не краварските шитни М 16 освен краварските джендърски подлоги де

Купуват ги защото е в пъти по-евтин и се произвеждат от камара заводи. Отделно пък, като се срути недоносчето наречено Се Се Ре, всичките складове със стари тенекета се изпразниха от черноборсаджиите със скоростта на светлината на половин цена.

Пълен провал на теста. Не намерили спуска:))))

Аман от малоумници. Че и сам си се смее на "шегите".

ха прочети статията ако искаш да се посмееш. щели да тестват в такъв прах, че да не можели да си видят ръката? :)))) ми напълни го с пясък, изпразни го - същия ефект. Ама нали трябва да има статия за мурзилажа... добре че не произвеждат битова техника.. сигурно щяха да тестват печките си с телешки говна.

Понеже гледам, че не си много наясно с нещата (и бях под заблудата, че се опитваш да се шегуваш, пък ти очевидно си вярваш), пояснявам - за да "откриеш" спусъка, както умно си се иразил, няма нужда да си виждаш ръката. И ефектът от стрелба по време на силно запрашаване съвсем не е същият като "да го напълниш и изпразниш с пясък". За това има отделен тест. Но ако вярваш, че си по-наясно от руските оръжейници, произвеждащи най-продаването в света оръжие - пиши им един мейл да ги светнеш. Ама нали трябва да си демонстрираш простотията... добре че не произвеждаш автомати. Или битова техника, каквато впрочем се произвежда в Русия (и то именно в Русия, а не в Китай).

Руските оръжейници с помощта на амер специалисти успяха след 60 год мъка да отстранят най-лошият дефект на АК- подскачането на автоматичен режим на огъня. Той е оставен умишлено от Шмайзер по време на работата му 6 год в СССР. Мераклията Калашников с -3ти клас образование, непознаващ логаритм линийка и чертожна дъска е създал МИХТИМ, който се разпада при изпитанията 1946. Шмайзер комплектова АК с въртящ затвор тип Холек от авиооръдието на Ме 109 . 2012 руснаците намалиха общата маса на рама-затвор-удар и решиха проблема. Сегашният АК 12 както и АК- Дектярьов с 2 газови бутала и релса Пикадили / за оптика/ е много точно оръжие.// Нашите кухи генерали не можеха да обяснят защо при война трябва да се стреля на автоматичен по 2 патрона и защо ако последният изстрел ако е 1 не се брои попадението??? Викам ако те удари последен единичен в кухата кратуна селска ще го зачетеш или НЕ? Следваше наказание. Сега излеЗе истината, че съм бил ПРАВ- АК жестоко подскачаше на автоматичен. Но сега НЕДОСТАТЪКЪТ- дефект е отстранен.

ХАХАХА! Подскачането при автоматичен огън било "дефект, умишлено оставен от Шмайзер"! ХАХАХА! Релса "Пикадили"! ПИКАТИНИ бе, разбирач! "Пикадили" е площад в Лондон! А "Дектярьов" се пише "ДеГтярьов", ХАХАХА! И АК-12 НЕ притежава системата за компенсиране на отката чрез уравновесяващо бутало - тя е част от серията "АК-100", т.е. ти бъркаш (освен всичко останало) АК-12 с АК-102, хаха! А по въпроса за двата изстрела, руснаците имат разработен и такъв автомат - Никонов АН-94, при който двата куршума биват изстрелвани непосредствено един след друг преди още оръжието да е дало откат - пак без помощта на американски оръжейници! Което НЕ означава, че с АК47/74 не можеш да поразиш мишена до 300 метра с първите ТРИ куршума при водене на автоматичен огън (това, че ти не си успявал, си е твой личен дефект, а не на автомата)! Изписал си 10 реда ГЛУПОСТИ, господин Пикадили, хахахаха!

Господи от къде ви намират такива малоумници дебили козяци не ми е ясно! Мойто момче малоумен олигофрен, като никога през живота си не си държал огнестрелно оръжие в ръка не сери путльо. Дебил като теб дори не знае какво е откат и че на Ак 74 има такова нещо като силен спирач компенсатор, а швабата Шмайзер че е крал от руските автоматични карабин СВТ и АВС това всеки знае.

"наситеността на въздуха с прах е толкова голяма, че стрелецът не може да види дори собствената си ръка." И по какво ще стреляш бе ахмак? :)))))

Ми то това е тест за надеждност, а не за точност бе, абдал!

Ехехе ! ! Браво Браво !! Ехехе Хахахаха! Баш тамън!! Ашколсун, набарал си истината.

Теста ще е провал ... не намерили спуска ;))))

а дали руския калашник ще бъде толкова добър колкото този създаден от Хуго Шмайзер? Хайде да се хванем на бас, че няма да влезе в употреба... щото ще е руски този път.

Руският АК е значително по-добър от ЩГ-44 откъм надеждност, което лесно се вижда защо и как е постигнато като сравниш механизмите на двата автомата. Хайде обаче да се хванем на бас, че хич не си виждал даже чертеж на действието им.

Не ми обяснявай как кашик създал оръжие което всички руски инженери не успели. Трябва да си доста малоумен да вярваш в това? Което май е условие да си Путлераст.

Калашников му е чистил пода. СССР никога не би признала че пленник инженер им е създал оръжието. Така се сдоби с тази известност. Самия той си призна.

абе глупаче... аз съм бил в казарма за разлика от тебе. Не ми обяснявай неща които не си пипал дори. Обясних ти че 15тото (да точно така - 15тото дете на една руска циганка) което е било прост кашик е сложило в малкия си джоб всички руски инженери.... малоумен ли си бе????? аре ползвай тази глава за нещо друго освен за правене на вятър на руски моливчета.

И като си бил в казармата автомат имаше ли зачислен? Или беше ОГВС поради малоумие и ти даваха да возиш помията за прасетата.

и зачислен и отчислен. за разлика от тебе дечко съм ползвал това оръжие по предназначение.

Абе джендърски..кат не знаеш педик не сери! Да те светна нещо педик, Калашников е бил не само танкист но и изобретател, разработвал е различни прибори за танкове дори е получил правителствени награди за това...а преди да създаде Ак 47 Калашников е създал една камара картечни пистолети,, то сигурно нацисти Шмейсер е създал и картечницата ПК, Бизон и т.н

много пропаганда четеш. Знаеш ли каква е работата на танкист в танка? Що си толкова малоумен бе? И танкове правил. Хайде да седнеш и да ЧЕТЕШ за Калашников. Ама като ЧЕТЕШ и да МИСЛИШ - аджеба - възможно ли е да е така или като тъп путлераст ще вЕрвам че водата е синя... щото така я виждам и ще сочиш морето. Много... ма много сте прости путлерастите... изключително много прости сте. Нямате една мозъчна гънка да я размърдате.

Калашников - безапелационно най-доброто стрелково оръжие вече 60 години!!!

Трябва да си много глупав, за да повярваш, че един човек с основно образование, без каквото и да е понятие от механика, термодинамика, металознание и т.н. инженрени науки е бил в състояние да проектира, да направи образец и да организира серийно производство на нещо по-различно от лагерна количка!

Всички нови оръжия, които ще постъпват в производство и на въоръжение преминават такива изпитания, по целия свят! :))) Не виждам нищо сензационно в тази статия или нещо новаторско. А, да... "Ода за калаша", който уж бил супер-пупер-най... доброто оръжие за неграмотни дебили. С което съм съгласен :)

AK-15 да не е копие на AR-15

напълно се различава даже. по цвета.

По-тъп въпрос не можа ли да зададеш бе, смотаняк?

Само това всъщност е нещо, което няма нищо общо с истинския АК-12 като концепция, нито цевта е по-ниско с което целяха намаляване на отката, нито промениха кутията на затвора, която пречи за поставянето на по-специални приспособления.

им дишат пръхтъ тези от НАТО.

Могат - дишат! Не е като натовските оръжия, които на прах засичат!

Слагат Гогов отпред и почват да стрелят. Ама те куршумите отскачат от него бе! Гогов нищо не го лови!

ПрахТА??? Защо не написахте и пясъкТА?

Ееееее, айде па и ти сега!.... Ние си знаем за какво става дума :)))) Ооо-ста-виии чоо-вее-коооо!...