Как виждате тези снимки - цветни или черно бели?

Експеримент в интернет озадачи хиляди и ще бъде използван в GIMP за редуциране на размера на цветните снимки

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

цветното е решетка.

пак откри топлата вода... Още в далечната 1967 год. в България беше пуснат за продажба екран от три цвята (зелен, жълт и син)с мрежеста структура, който се поставяше пред екрана на черно-белия телевизор "Опера"... Картината отдалеч се възприемаше като цветна... Проблема беше, че "Опера"-та имаше толкова малък екран, че от 5 метра нищо не се виждаше...

понякога червени или зелени,но не и цветни!

Не става въпрос да се намали размера на снимката, а да се намали обема на килобайтовете и. Ситопечат в електрониката. Използва се несъвършенството на човешкото око.

"Черно бели"? Аз ги виждам неграмотни.

Снимките са си черно-бели, нашарени с цветни линии, или ако щеш - квадратчета, но са черно бели. Който вижда друго е болен.

не се пита какви са а какво виждаш. отдалече трябва да се гледат или да намалиш картинката

най-добрата оптична илюзия от тоя тип е "chess optical illusion" . с това нещо съм спечелил към 5 бири от басове

Нали смисъла бил да се намали размера на картинката? А ако е необходимо да я намалиш, за да видиш ефекта, то тогава картинката и без това ще е по-малка като килобайти. Какъв е смисълът тогава> Просто да намалим картинките, да станат размазани и готово. Но в ерата на многото мегапиксели, идеята на които е да има повече детайли в картинката, не знам кой ще тръгне умишлено да я намаля. А и често хората искат да видят една картинка от по-близо, за да видят някой детайл. Тогава ще лъснат дефектите на този метод.

Олигофрения направена от олигофрен.

Който ги вижда шарени тези картинки, да се консултира с очен лекар. А снимките отдавна изгубиха стойност, очарование, смисъл, заряд и каквото още се сети човек. Нещо като с музиката след появата на звукозаписа. Или хайде, без да сме крайни - след виниловите плочи и грамофона. А бе... софтуер.

Този ефект се използва при отпечатването на изображения от 150 години.

В печата не знам но в цветната телевизия (аналоговата такава) сигналът за цветност беше натуткан в много много по-тясна лента отколкото сигнала за яркост.

Ще стане проблем с този plugin. Какъв цвят мрежа ще слага на неграта? :) Години наред ни карат да казваме на черното бяло и на гнусното красиво.

Така беше при комунизма - да... Помня!

има и по-хубав софтуер който може да оцвети старите черно-бели снимки като върне истинските им цветове