Как Япония ще модернизира старите си F-15 (снимки)

японските изтребители, които ще изравнят способностите си с най-новите руски и китайски самолети

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мале горките бедни японци ... не да купят най модерния F15 као нас ами сами ще го тунинговат ...

Изумен съм от коментарите!? Ако слуша човек наши форумни асове то Ф15 е по добрия самолет в сравнението с Ф16. ( За руски дръндулети да не става дума. ) Ако оначе човек прочете поне какво пише във уикипедия став ясно че Ф16 е по-добрия самолет , долу ръцете. Такова е мнението на американските пилоти летели ина двата самелета , когато почти паралелно са вървели двете програми . Ф15 има някакво превъзходство в цифрите заради двата двигатела като тяга скорост височина на полет , но само до там. Ф16 е конструиран да бъде по маневрен от начало като аеродинамично неустоичив , което го прави върховно оръжия . В това отношение Ф35 дори е крачка назад като летателни качества, но той има други качества на първо място стелта. Проблема на България е не че купи Ф16 а че са само 8. Дано като пристигнат първите да купят още поне толкова.

Dani не е коректно да се сравняват два самолета от различен клас.

Изумен съм от коментарите. Ако слуша човек наши форумни асове то Ф15 е по допбрия самолет в сравнението с Ф16. ( За руски дръндулети да не става дума. ) Ако оначе човек проете поне какво пише във уикипедия става

Японцитте ще модернизират старите си самолети до състоянието което ги прави по боеспособни от руските и китайски аналози.Япония купува и F-35.Безспорно най добрият съвременен боен самолет в наши дни! Надявам се и нашата страна да успее да закупи до десет двонадесет години необходимите за отбраната ни такива самолети.Както и много нови и още по модерни F-16,а и F-18 за охрана и отбрана на Черноморието

Самолетите господа са част от система за ПВО. Ф15 са едни от най-добрите в света, така е нормално да бъдат модернизирани. В Русия правят същото, но сменят индекса на изделието МиГ 29 става МиГ 35 и така ...

Мoдeрнизaциятa щe бъдe прoвeдeнa пo cтaндaртa Jаpаnеsе Supеr Intеrсеptоr и щe пoвиши кoнкурeнтocпocoбнocттa нa F-15J дo тaкaвa cтeпeн, чe прeвъзхoждaт в някoи oтнoшeния руcкитe Cу-30 и Cу-35....И в какви отношения ще превъзхождат? В пръцките с лук ли?! Защото краварските Ф-15 са си чисти гюмета за отстрел на руските Су-30, Су-35 КОИТО ЗНАЧИТЕЛНО ГИ ПРЕВЪЗХОЖДАТ В МАНЕВРЕНОСТ ПРИ МАНЕВРЕНИЯ ВЪЗДУШЕН БОЙ! Да не говорим, че радарарите на руските изтребители в ПЪТИ презвъзхождат по параметри като далечина откриване- от два до три пъти, и ъгъл на засичане по вертикала и хоризонтала е двойно по голям, дори от този на краварските СТЕЛТ недоразумения Ф-22 и Ф-35! Дори руските ракети въздух-въздух значително превъзхождат краварските. По почти всички останали параметри Ф-15 изотава след Су-35. Единственото на което може да се надяват япончетата, е на някакъв слаб шанс за победа при среща с руските или китайските изтребители.

хм....досега : 1/ Ф-15 е ВЛАСТЕЛИН в небето , навсякъде където се е появявал. Отстрелял е сума ти руски щайги в Близкият Изток 2/ стига с тая маневреност в близък бой , туй не ти е да се фръцкаш по авиофоруми и да правиш салта и пируети , празен ( без гориво и въоръжение ) 3/ забрави да споменеш ,че са и по-здрави ( от руски чугун ) и в най-близкият въздушен бой ще бият всеки на ТАРАН 4/ радарите....хм,радарите......айде първо изкарайте серийни самолети със АФАР ( AESA radar ) пък после си приказвай балалайките 5/ руските ракети "въздух-въздух" били по-добри....това пък го реши ? Добри,добри...колко да са добри ? Колко Ф-15 и въобще западни образци самолети са свалили ? Щото се сещам точно за обратното положение - от над 50 год. израелските ВВС отстрелват като яребици всякакви арабски ( сирийски,египетски,иракски ) самальоти.

Колко участия във въздушни боеве и какво съотношение победи / загуби имат F-15 и Су-27 (тук се броят всички версии Су-30, 35 и т.н., това са версии на един самолет)? Напомням, че F-15 също имаше експериментална версия с предно хоризонтално оперение, двигатели с УВТ и други свръхманеврености (F-15 STOL/MTD / F-15 ACTIVE), но американците сметнаха, че няма да са им нужни в реален въздушен бой.

1/ какъв е този самолет МиГ-35 First flight 7 February 2007[1] Introduction 2019 Status In service[2] Primary user Russian Aerospace Forces Produced 2007–present Number built 8 (6 test and 2 serial aircraft)[3][4][5][2 ЦЕЛИ ДВЕ БРОЙКИ СЕРИЙНО (?) ПРОИЗВОДСТВО....КЪДЕ ГО СЛАГАТЕ ? 2/ китайският J-10 няма AESA radar.....има планове за модернизация и слагането на такъв 3/ Ф-15 и Ф-16 са добри платформи , доказани....затова е нормално да се модернизират. Също както руските....ВСИЧКИТЕ Су-та са на базата на Су-27 ( Су-30,34,35 ) , тоя МиГ-35 за който се пише е проект за модернизиран МиГ-29

... обзалагам се, че един от тези модернизирани F15 би смачкал фасона на 2 от F16-ките, закупени и окомплектовани от и за България, при реална битка ...

И от немодернизираните пак ще "нарита" две от най-модерните Ф-16 ки.

За съжаление не можем да си го позволим финансово. Новите му версии все още са най-доброто на пазара.

Абе тия японци много зле. Как така карат 50 годишни самолети. А и на всичкото отгоре ще се набутват кинти да ги пребоядисват (като на картинката). По-добре да си купят Грипени, да питата Румен Фатмака как точно. Или пък руски МиГове, даже по-добре. Всеки позитански трол ще им потвърди че от саветс.... (опа) ... руските самальоти по-убави нЕма.

Първо самолетите им не са 50, а няма и 40 годишни. Второ, ако щяхме да правим като японците, то трябваше да си ремонтираме и модернизираме МиГ 29-ките. Трето - в Япония се експлоатира страшно много стара, но модернизирана или поддържана техника. На влакове на над 50 години се слагат климатици, автобуси, произведени края на 60-те са на линия. Четвърто - възрастта на тази техника се познава не по състоянието, а по модела. Така, че японците чудесно знаят какво правят и няма да се учудя ако тези Ф15-ки са в по-добро състояние от който и да е наш самолет. А сигурно ще ги направят идеални.

За информация на военолюбците по долу: Дрънкането на оръжия от Япония, която отгоре на всичко няма мирен договор с Русия, не е никак здравословно за самите Японци! Наскоро министърът на отбраната на Япония, очевидно в опианено състояние се изцепи, че ще свалят руски самолети ,които летят над курилските острови. Последваха мигновенни извинения и поклони от началниците му , като чуха само едно изречение от говорителя на ГЩ на Русия!

Странно. Все повече се говори само за догонване на руските и китайски самолети....

Става въпрос за самолет на 50 години, който ще е по-добър от новите руслямски след модернизация.

Хайде пак прочети статията. После пак, и пак... докато малкото ти фино мозъче осмисли какво пише там.

Ф15 е може би, най-сполучливия американски изтребител, но е меко казано несериозно да го ставняваш със Су35...

А завода във Видин ще го отворят ли да правят студен регенерат на самолетните гуми?

Ех махнаха ми коментара! А то беше прст въпрос НИЕ КАК ЩЕ МОДЕРНИЗИРАМЕ ВЕЧЕ КУПЕНИТЕ И ПЛАТЕНИ ОТ НАС САМОЛЕТИ F16 КОГАТО ДОЙДАТ ПРИ НАС 2026г !!!!!!???????? ТОВА БЕШЕ ПРОСТИЯ ВЪПРОС И МЕ ЦЕНЗУРИРАХА!!!??? ЩО БРЕ!!!???? ДА НЕ КАЗВАМ ЛЪЖА НЕКАКВА!!!?? ИЛИ ВИ ОБИЖДАМ ГОСПОДАРИТЕ НЕЩО!!!!????? АЗ САМО ЗАДАВАМ НЕ ТОЛКОВА ЛЕСНИ НО ЗА СМЕТКА НА ТОВА ПРОСТИ, КАТО ЗА ВАС, ВЪПРОСИ!!!!!!???

Ами с още няколко милярда.

Плямпаш глупости и тъпи въпроси. Защо трябва да ги модернизираш? Те ще си дойдат модернизирани и ще са по добри от Пак-Фак.

Дада, в този сектор 7-8г. изоставане са решаващи. На всички е ясно че сделката не е изгодна за нас, но така ни беше наредено и нашите послушници имат много кирливи ризи и не смеят да се противят на Господарите.

Ся незнам за Японците! Те са си японци и там е по-различно! НО НО НО АЗ ИСКАМ ДА ПОПИТАМ НИЕ КАК МИСЛИМ ДА МОДЕРНИЗИРАВЕ ВЕЧЕ ЗАКУПЕНИТЕ И ПЛАТЕНИ ОТ НАС F16 КОГАТО ПРИСТИГНАТ ПРИ НАС 2026г НА ТОЯ ВЪПРОС ИСКАМ ДА МИ ОТГОВОРИ НЯКОЙ!!! ЯПОНЦИТЕ ГИ ОСТАВЕТЕ! ТЕ ШЕ СЕ ОПРАВЯТ ТОЛКОВА ЛЕСНО КОЛКОТО СЕ ОПРАВИХА И С ФУКУШИМА И СЪС КАКВОТО И ДА БИЛО ДРУГО!!! НИЕ КАК ШЕ МОДЕРНИЗИРАМЕ НАШИТЕ САМОЛЕТИ КОГАТО ПРИСТИГНАТ ПРИ НАС!!!?????

Като продадем Миг-29 ще осигурим пари за модернизация на F-16. Така доволен ли сте?

Хе щех, само ако можеше да мислиш! Ма както е казъл поета ха дано ама на дали!? Та 2026 едва ли ке има человек дето да иска да купи МИГ 29, освен може би за колекционери или нещо от сорта, но пък ние сигурно няма и да имаме МИГ 29 до 2026 щото и сега имаме горе долу 2! Та мисли и тогава пиши! Ха дано ама на дали!!!! Колкото до F16 НАИСТИНА ТРЕБЕ ДА ЗЕМЕ ДА СЕ ПОМИСЛИ, но моляте не ти, щото ти чета дереджето, КАК ЩЕ ГИ МОДЕРНИЗИРАМЕ КОГАТО ДОЙДАТ 2026г при нас!!!! ТОВА Е ОСНОВНИЯ ВЪПРОС ТУКА!!!!

Защо трябва да ги модернизираш? Те щеси дойдат модернизирани и ще са по добри от Пак-Фак.

На една стара чанта колкото и да сменяш дръжките си остава стара чанта.

тунинг фирмите не мислят така

На една китайска имитация колкото и стикера да и сложиш си остава китайско юенте. А една Лада ако ще 2019та да е произведена си остава Лада.

Щели биле да ги модернизират. За нищо не стават тези щайги освен да ги ползват за тарани като камикадзе.

Тези "щайги" F-15 са се доказали в достатъчно истински бойни операции. Да чуем за руските щайги :)

Няма такъв самолет който да ние ф15 по съотношение победи/загуби.

Ф 15 нямат загуба от друг самолет, кухако.

Борисе, освен Виетнамската и отчасти Корейската война, друга война е нямало. Та как разбра, че тези самолети създадени след тези последни войни нямат загуба от друг самолет? Ако някой реши да води сражение с България в момента с каквото и да лети все ще е победител. Това какви мисли ти навява?

BajMihal

Приятел, имаше доста войни след това, но ти явно живееш в миналия век. Имаше една война в Сърбия, две войни в Персийския залив, една в Либия... мога да продължа, но сам разбираш, че няма нужда. Изброих част от тези, в които има участие на авиация от НАТО. При всички има участие на тези F15 и данните говорят сами за себе си.

Бай Иване, да закача хвърчилото на гърба и да пробвам тогава ! Ще ми дойде добре цяла страна ! Ейй, радвам се че чета този високоуважаван сайт. И коментрите на всички ескперти в него !

Много се радвам, че ме прочетохте и се опитвате да напишете по нещо, но изброените конфликти не са ВОЙНА или по-точно такава от равностойни противници щото да ви стане ясно качеството на въоръжението в частност самолет. И ако не друго ги сравнявате със самолетите на Русия с което не дразните русофилите, а тези със здрав разум. Смятате ли, че който и да е самолет на САЩ или НАТО може да оцелее във въздушното пространство на Русия, както над Сърбия, Либия или Ирак. Знам, че цялата тази писаница е за трупане на трафик на ДИР-а, но някак си е гадно, когато се шири толкоз простотия ...

Бай Иване, ти нали си от тези дето ревете, че САЩ навсякъде воюват, пък сега нямало никакви войни след Виетнамската, нещо си противоречиш. Имало е десетки конфликти, в които ф 15 е участвал и никога не е свалян от друг самолет, а само от ракети земя - въздух, ама какво да обяснявам на захлупени русофили.

Бай Иване, туй дето го говориш за самолетите, че не можели да се сравняват, тъй като не е имало война голяма между Русия и САЩ с пълна сила важи и за руските такива. Аз да те питам, мислиш ли, че руски самолет може да оцелее в американското въздушно пространство? Май четем историята, както дявола Евангелието, а?