17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Очаквам поне 100 коментара под статията!

Мда.. сигурно още не са си изпили кафето застъпилите на смяна тролчета... а колкото до темата.. ми ще си ползва каквото си иска където си иска и както си иска .... точно както всеки еидн от нас.

С тази новина явно се търси под вола теле. Достатъчна гаранция, за да бъде предизвикано вниманието на читателя е в заглавието на материала да присъства името на Путин...

Ние използваме този ник от самото начало на този формат на сайта но ти си го присвои въпреки че те помолих да не го правиш...

........и Лада Нива другарю Крах .....

А защо хардуерът не е руски, или поне да е асемблиран от руска компания? А тази руска ОС със сигурност е базирана на Linux или Unix, така че да не ръсят глупости с "руска" ОС.

Лада Нива, не толкова, но Путин си е марка за успех!

Как пък не е с Линукс бе, баш линукс си е Эльбрус, бил модифицирана версия....е сложили са та 2 логота и хоп готово модифицирана е....Даже графичната среда си е тандартен популярен мениджър за прозорци при Линукс дистрибуциите - xfce. Нищо специално няма в тази ОС, поредния Линукс, което не е лошо, напротив това е добре....

Ха ха ха.... Елбрус не е ли дистрибуция на Линукс бе шматки :))))) Пак западна ОС на западен Компютър. Нали уж имаха големи лаптопи с руски процесори. Дори президента им не ги иска.

Завръщане в миналото с руската ОС "Елбрус" - ядро на Linux и графичен интерфейс на Windows98 https://it.dir.bg/web/zavrashtane-v-minaloto-s-ruskata-os-elbrus

дори не прилича много на win98, това е по-скоро lite ubuntu с кирилица

RedStar на С.Корея има повече различия от Линукс отколкото тази кирилизирана боза.

Не се палете много, това ествествено е лаптопа на руския президент за пред широката аудитория, иначе руските военни и ръководители вече разполагат с квантови лаптопи. На запад дори още нямат и квантов компютър на теория, но Русия е велика и Русия може всичко

Сега вече като знам какъв му е лаптопа мога да заспя спокойно и да си го преместя в другия крачол! Чувствам се толкова обогатен от тази безценна новина!

квантов лапа-топ е главата ти :)))) 500 или 2000 кг е този лаптоп :)))

А Бацето като не може да ползва лаптоп какво да кажем, той обича всичко да му е на хартия.

Мале мале.

Компът на ВВ е марка" KAGEBIN NUMBER ONE" само е маскиран като Хевлет Пацкард...

Преди години бяха писали, че в СССР е създаден телевизор с най-малкия екран. Екранът бил 20 на 15 см., а размерът на самия телевизор метър на метър на метър /един кубик/.

Изделано в России.

На капака на лаптопа, само че от другата новина - за пряката връзка с гражданите имаше стикер, като че от хорър филма "Монахинята"

Дааа и Путин яде доматите с колците

не е честно вече 3ти път се хващам да наспамя 100 съобщения и все ми ги трият :( никой не ми уважава тролския труд! край обидих се!

не е важна марката на лаптопа - важно е че пише на МАКЕДОНСКА АЗБУКА

Перкомпът е като печатна машина, това е ширпотребна китайска технология и сглобка. Като за чавдарчета... Путин е президент на страна, която произвежда специални технологии, които никой друг не произвежда. Стига преигравахте.

Черен ...

този номер не минава. Това къде е сглобен няма значение. Важното е чии са технологиите. щото без тях няма сглобки. Ама без "сглобячи" компютри пак ще има - та било то на 20% по-висока цена. Виж процесора, виж паметта, виж видеокартата. И какво като е президент. Да няма 5 крака? специални технологии има... без аналогови и без приложение. Или ще ми кажеш една технология с ПРИЛОЖЕНИЕ ЗА ХОРАТА, а не ПРОТИВ ХОРАТА???? Съмнявам се.

Операционната система "Эльбрус" е линукс дистро

И заникъде не бърза, нали, защото диска е "въртялка" ..... Те и редовите руснаци вече откриха SSD-то.

Чо стана тъпи мурзилки ? Руската пЕдерация не е в състояние един лаптоп или комютър да произведе за гномчето в кремъл ? Та се налага да изполва американски стоки . То тази бедна тъпа алкашна държава не може да произведе на световно ниво дори ютия, телевизор, сматфон, климатик, хладилник, автомобил… Всички КРАДЕНИ ДОЛАРИ, ПУТИН, МЕДВЕДЕВ, ЦЯЛАТА КРЕМЪЛСКА СГАН И ОЛИГАРСИТЕ - СИ ГИ ДЪРЖАТ В ДОЛАРИ И В АМЕРИКАНСКИ БАНКИ. Журналисти идентифицираха преносимия компютър, използван от Владимир Путин по време на последната му работна среща. Оказва се, че лаптопът на президента е производство на американската компания Hewlett-Packard. Ноутбукът на Путин има процесор Intel Core i5 9300H с тактова честота 2.4 GHz, видеокарта Nvidia GeForce GTX 1050 с памет 3 GB, RAM памет от 8 GB и твърд диск с капацитет 1 TB. Преди две години по време на снимките за филма "Путин" режисьорът Оливър Стоун хвърли поглед върху техниката на бюрото на руския президент. На кадрите се виждат 12-инчов таблет Wacom Cintiq 12wx от 2007 г. с разделителна способност 1280 на 800 пиксела и настолен компютър с операционна система Windows XP, чиято поддръжка Microsoft преустанови през 2014 г. От компанията на Бил Гейтс и от разузнавателните служби на САЩ редовно призовават да преминат към най-новата ОС на Microsoft, тъй като по-старите версии са по-лесни за хакване.

За лаптопи незнам, но ако знаете какви ватенки се произвеждат в Русия! Отлично качество!

това е Linux! :)

тъй като по-старите версии са по-лесни за хакване. пък новите няма и нужда всичко си отива където трябва...))))

Доста коментари се изписаха за тази операционна система... ми разбирачи толкова много, била дистро, незнам какво си, то е ясно, ама явно тук е пълно с Linux гурута, само че, защо не видях такава операционна система в БГ администрацията... баси..., пък била тя дистро, макар че, от толкова гурута, би трябвало да има нещо съвсем ново, да остави Торвалдс в миналото.. смешници

Избираме страна от ЕС, например Белгия. Та нали се събират в Брюксел. Та сега ми изреди белгийските "ютия, телевизор, сматфон, климатик, хладилник, автомобил" и да не пропускаме компютър? Като и тези американските се произвеждат в Китай и околни държави.

Аз от доста време съм на M.2 , иначе като параметри малко ми прилича на моят компютър. Само не бих се доверил на HP и Asus. Последните навремето с ужасяващи параметри на екраните - примерно в единият край имат 45% осветеност от друга точка. Вече сигурно не важи.

Нилс Торвалдс(баща на Линус Торвалдс)е член на Комунистическата партия на Финландия от 1969 до 1982 г.