17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво е това рубла?

Не всичко е пари, тъпунгери.

Ех, колко е тъжно да си меркантилен журналист. Сигурно за това никога няма да станете космонавт.

от друга страна това е един добър филтър за псевдо мераклии да стават космонавти. Ама все пак им дават в ръцете техника за милиони, редно е по-голямата отговорност (и рискове) да идват с по-високо заплащане.

но е по-тъжно да четем за упадъка на една велика страна под ръководството на едно мижаво джудже, което я разсипа (но си натрупа бая в сметките в Панама)

рубла е нещо дето не струва нищо

Ще ви издам една голяма тайна: не го правят за пари! И руснаците, и американците, които искат да летят в космоса, не го правят за пари! Може да ви е трудно да го разберете, ама...

Джуджето - диктатор е един от най-богатите в световен мащаб в момента...А преди двайсетина години беше беден като всеки руснак. Какъв е изводът за нашите тъпанари, еми изводът е че това е най-големия крадец в световен мащаб.....

Колко взимат демонократичните ни космонавти?

Нашия "Грипен" Радка взимаше по 7000лв на час полет със самолета - да се чуди човек защо,при положение че тва му е работата. В САЩ военните пилоти взимат твърда заплата в порядъка от 8000 - до 11000 долара на месец(за бойни мисии получават бонус 2-3 хилки отгоре)Представям си ако на тях им се плащаше на час полет ,щяха да взимат милиони на месец - щото те тренират по 2-3 часа на ден(всеки ден)

трябва да са благодарни и да целуват ръка, че ги пращат там. нЪли? Смешко. А децата му после ще "ядът моя", нали? Де ви намират бе?

Допотопно мислене на опростачен скот.

sawo

В САЩ е същата работа :) Най-висок ранг в армията (General of the Army, GA) взима около 180К на година, в силициевата долина човек с опит почва от 300К на година :)

твоето е такова. Тези хора нямат семейство, нямат деца. Смешко... Като пораснеш и почнеш да работиш и да ОТГЛЕЖДАШ деца - тогава пак ще говорим. Справка - Наема на апартамент в Москва почва от 800 евро.... доста над заплатата им.

е той ти е написал човека, че ще ти е трудно да го разбереш …

Luna0102

Втрещена съм, но не от размера на заплатата, а че изобщо на някой му е хрумнало да провери по колко печелят космонавтите в Русия. Не вярвам, че в целият свят се намира един единствен човек, който има желание да стане космонавт по материални причини. Я най-добре пишете коя кифла отмаря някъде показвайки новият си силикон и носле и нещо ново за някое бремено коремче.

Дори и да не го правят за пари, това са професии, които изискват и задължават да се получават повече пари от едни IT- та например. Да ме прощават последните ...

доста луди и нагли не ги разбирам. Споко.

Нашите двама космонавти след демократичните промени станаха едни от най богатите хора в България - незнайно как

заплащането се определя от търсенето. Търсят се ИТ-та, космонавти не се търсят.

sawo

ОК, но кой изисква и задължава? :) В единия случай оставаш в историята и работиш нещо, което хората на земята не могат дори да си го представят, а в другия си трошиш здравето без никой да му пука за теб. Получаваш много пари, защото тези отгоре правят несравнимо повече пари :) В края на деня си си разбил здравето и нервната система за нещо, което вече дори не е едни хартийки, а едни цифри, които обикновено изобщо не ги виждаш. Човек може да изкарва 500 и 5000, но да е по-щастлив когато е изкарвал 500. Приеми го като мнение на човек, който е бил и от двете страни на скалата :)

а сега сметнете колко заплати на космонавти трябват за загупуването на Ф-16 - и всичко ще е ОК. намерили на кого да пресмятат парите.

Пълни глупости!!! Преди 10 години действащ руски космонавт си купи апартамент до Созопол по 3000 евро кв.м. Апартамента е около 300 м/кв. А сега смятайте колко живота му трябват?

Хахахаха, та те барманите вземат тук три пъти повече бе хохох

кое точно изисква, мозък много на един астронавт не му трябва, трябва му физическа подготовка

и защо трябва да си си разбил здравето. Аз работя в Швейцария. Не мисля, че си разбивам здравето. Е вярно... никой няма да ме "гооглълне" и да си каже - ех.. тоя бил в космоса, ама можеш ли да ми изброиш имената на 5 космонавта които са летели през последните 5 години и защо би ги гоогълнал и тях? Чак пък здравето... хайде стига. Да не копаеш в уранова мина или да си на борсата?

за закупуването. дано ви приеднат тия жалки калкулации. родените да пълзят не могат да летят.

Нещо сте се объркали те си плащат, за да стават космонавти.

може би си мияч на чинии или сервитьор?

или го забрави или не си го чул добре в кръчмата докато са ти го разказвали този виц.

Трябва да правим разлика, заплата за пред жената и доходи от трудови право отношения.

Много е лесно да се раздават големи заплати, когато държават ти е с 23000 милиарда заеми. Въпроса е кой ще ги връща?

родените да летят не могат да пълзят като троловете в дира. и не искат. същото важи за летците.

Е не сте ли чували за космически туристи?

Това не винаги е така

това от кой украински сайт го изкопа? я ме подсети колко стана дългат на САЩ.

Има доста хора, дето дават милиони, за да полетят в космоса.

sawo

Няма голямо значение къде работиш, компютъра е компютър навсякъде :) Разликата основно идва в цената на живота където се намираш. Ако си на поне малко по-висока длъжност, където се изкарват наистина добре пари, то има стрес - срокове, проекти, проблемни клиенти, трябва и да стоиш в крак с всичко ново, да се развиваш.. Здраве се разбива не само в уранова мина, много хора си мислят, че да си ИТ е лесна работа, където ей така от въздуха ти стоварват камари пари на главата :)

пълзи тролчо, пълзи.

Дългът се обслужва

мога само да кажа, че си не ти е широк мирогледа. Видял си само част от това как може да бъде по света. Аз ти казвам за другата където пак се изкарват пари и няма търговски отношения (писна ми тази дума БИЗНЕС... днес всеки продавач с лавка за вестници или баници се има за големия БИЗНЕСМЕН). Та дали ще си механик, търговец, ръководител на фирма - всичко си е как си го направиш. При тебе си личи че си в сферата на услугите, а когато трябва да се угажда на хора е така. Но това не е света нито закономерност. Да. При тебе е така. Не... при мене не е.

Понякога преднамерените глупости на т.н. журналисти ме хвърлят в потрес! Абе писачи, що не се поинтересувахте поне от размера на чиновническите заплати в руската армия, че те са общодостъпни! Ако си бяхте направили труда да го проверите, щяхте да знаете, че цитираните от вас заплати са от период, малко след 90-та година, когато доларът се равняваше на 6-7 рубли! Разбирам мерака ви да описвате всичко свързано с Русия в кафяво, но истината е съвсем друга! Днес, например, в градската администрация на малко градче от Подмосковието не съществува заплата под 1500 долара, ама то трябва човек да си размърда междоушието и да провери!

пълзи ти. имах възможност да разговарям с Лееонид Леонов, извършил първото излизане в космоса, когато беше тук - страхотен пич. Питах го дали има нещо вярно за летящите чинии в илюминтаора - но не давам инфо на простаци тролове. В паузата преди интервюто научих интересни неща за изпитаното по време на полета - но принципът е, подмени простака с мълчание.

Йееее, Русия - "най-напредналата" държава в света. Величана от половин България - ами идете там, да вземате 800лв в Москва...

Те не го правят заради заплатите.

но няма как, налазиха Ви с минусите-хората които не могат да летят и в мечтите си.

От къде знаете, че не получават и "на ръка" от извънземните :))

упс - ПОДМИНИ простака с мълчание. имам и автограф от Леонов.

Браво+ Схващаш момента на финансовите и семейните отношения}:-)))

Хаха, 1700 лв старши космонавт. Може да завиди и на бакшишите в Перник тоя космонавт :) А бре ДИРници, сопрете ги тия статии че Рушветников ще ви спре субсидията.