Какви ще са последствията за Роскосмос от полета на "Дракон"

Pycĸитe paĸeти Coюз, cчитaнo oт 2011 гoдинa, нe лeтят oт aлтpyизъм, a щeдpo ce финaнcиpaт oт aмepиĸaнcĸa cтpaнa

Обратно в новината

Коментари - Какви ще са последствията за Роскосмос от полета на "Дракон" | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какви ще са последствията? Ами позитивни, като има конкуренция нещата се развиват по добре Друг е въпроса че Мъск има още много пари да усвои докато стане достоен конкурент. Засега е такъв само на хартия и времето ще покаже как ще се развие и дали ще се развие

Е как ,,само на хартия” след като нигови модули доставят товари на МКС за малка част от цената на руските товарни кораби,а оня ден вече изпрати и скачи автоматична капсула за превоз на хора и товари

Рогозин заплашваше, че американците ще трябва да ползват батут, за да излязат в космоса. А сега Роскосмос е на ръба на фалита и без държавното финансиране би фалирало. Няма нови разработки, няма развитие.

Той и Мъск ше фалира без държавно финансиране, така че аргумента ти е невалиден

Ще фалира Мъск ама друг път.След подобни успехи може да полуи финансиране от частният бизнес в САЩ по много и различни начини.А и NASA едва ли ще прекрати финансирането му след успехите на ,,Фалкон”-те и сега на ,,Дракон”

Heĸa дa aдмиpиpaмe ycпexa нa ЅрасеХ, ĸoятo oтĸpивa нoвa epa нa пилoтиpaнитe ĸocмичecĸи пoлeти, нo тoвa eдвa ли щe дoнece нeщo дoбpo зa ceгaшния лидep в ĸocмoнaвтиĸaтa." В конкуренцията е истината. Най-големите постижения в космонавтиката са достигнати, когато днвете велики сили се надпреварваха в космоса за луната и совалките.

Добър успех, ако всичко мине добре натестовете, но това на никого с нищо няма да попречи, поради простата причина, че след кратък период от време МКС няма да функционира и пилотираните полети ще станат леко безмислени поне за десетилетия.

Краткия период е още 11 години. А тези кораби могат да пътуват до Луната.

Функционал

Явно живееш с мечти.

Интересния момент тук е, че зависимостта е напълно съзнателно и доброволно наложена от НАСА. Просто те си имат някакви стандарти които искад да са изпълнени преди да пуснат хора да летят с тая техника. Ако имат проблем с това, че руснаците са "лидер", то до сега да си бяха занижили критериите. Но очевидно им е доста по изгодно да плащат на общаците да са "лидери". Докато те бележат все нови и нови успехи. Пък "лидерите" неко продължават да гърмят по Луната, все някога може и да я уцелят.

Направо да закриват Роскосмос, после да закриват и Рассия, да гасят лампите и да се изнасят. Извесно количество рускинчета можем да поемем ние но да са до 18г.

Сакън недей! Ще ти народят генетично увредени комунистчета.

Знае се, че жените в Русия са повече от мъжете и на практика те управляват страната защото мъжете им са под чехъл. Това е от много отдавна - дори победата във Втората Световна война се дължи на руските жени, защото тила определя победите на войската! Като след войната руските жени са възстановили страната си! Колкото до Роскосмос - да сложат малко руски жени да управляват защото там много закъсаха с корупцията (на мъжете)... веднага всичко ще дойде по местата си...

Педофилът си е педофил - нещастник и примат.

Въпрос . Как мога да стана щатен лобист. Тук кментарите се пишат от 10 човека, слагат се + и - от 10 човека. Това напомня ба съвременната демокрация. Има група от хора с пари , които подкрепят, рекламират и копуват гласове за 10 избрани, които после приемат решения за тази група, без да се съобразяват с гласувалите за тях. По този начин се обезмисля цели форум, само обиди и клевети. Човек не може нито да научи нещо ново нито да се ориентира в истната и лъжата.

Обещавам да си плщам данъците, да спазвам българското законодателство и да използвам само правдиви факти.

с това последното се самозачеркна... тук истината няма място :). ползва се хамериканската система - една лъжа като се повтори 20 пъти става истина.

Червената ти тениска с лика на Путин се подава под скъсоания ти пуловер.Нямаш пари да си ,,копиш” нов щот малко ви са рублите сигур?

достатъчно е пъевият пилотиран полет на дракона да свърши с експлозия и всичко си остава както сега... колко точно струваше великата свръхзвукова ракета на руснаците? и по ктсдиеоъо - не е нужно да има пряко попадение - достатъчно е да мине пред дракона и турблоленцията ще довърши работата....

Една, след 10 успешни, след 20. До този момент в руска ракета, нито един американец не е загинал. Докато в совалките загинаха 14. Дали Мъск въобще осъзнава, каква е отговорноста на проекта? Прекалено голяма реклама, прекалена самонадеяност.

И в американска ракета нито един руснак не е загинал. Но пък в съюзите загинаха поне 4. Да не говорим, че при изстрелване на американска ракета не е загинал нито един руснак, но при изстрелване на руска загинаха стотина. Само преди месеци двамата в съюза оцеляха като по чудо. Осъзнават ли от Роскомикс каква е отговорността на проекта? Прекалено голяма реклама, прекалена самонадеяност. Повтарям ти тъпотиите за да схванеш колко си прост.

Тия от Съюза преди месеци не оцеляха по чудо. Съвсем закономерно си кацнаха живи и здрави без една драскотина. Защото има спасителна система. За разлика от Дракона и совалките преди това, където човешкият живот не струва пукната пара.

И какво пречи след това всички руски ракети да изпопадат заради турболенция? Дане говорим, че това няма как да стане, защото такава ракета няма. Но пък всяка една балистична ракета се движи със скорост от 25-26 000 км/ч

Напомним, ранее стало известно, что в Хабаровском крае в реку Бурею обрушилась часть сопки и частично перекрыла русло. Глава Верхнебуреинского района Алексей Маслов заявил, что сопку разрушил упавший метеорит. В свою очередь, научный руководитель Геофизической службы РАН Алексей Маловичко заявил, что его специалисты падения метеорита в Хабаровском крае не фиксировали.

Какво да го мислим ние Роскосмос? По-добре да погледнем себе си, къде бяхме и къде сме в космическата епопея. Да видим, дали новият ни Биг Бродър, ще изпрати наши космонавти, както предходния... ай дано, ама на да ли...

Нямате представа колко сте прав.

В статията има няколко неверни тези. Полета на Дракона не струва 405 милиона, а за мометнта е толкова, защото в цената е включена цялата сума отделена от НАСА за СпейсХ по програмата за пилотиран полет, която включва тестовете изработката, завода и няколко полета до МКС. Реално един такъв полет не струва много повече от изстрелването на един товарен Дракон до МКС. Самият кораб е за многократна употреба, както товарния Дракон. След изтичане на договорените бройки полети по програмата цената значително ще падне, още повече че ще има и конкуренция в лицето на Старлайнера на Боинг, а вероятно и бъдещия кораб Орион. Не е ясно и как ще се включи Блу Ориджин по въпроса, както и докъде смятат да стигнат от Върджин. Ако НАСА не ползва всички 4 места в този 7-местен кораб, тъй като цената в момета е предплатена от НАСА, то Спейс Х може да предложи свободните места на доста ниска цена от порядъка на 20, а защо не и на 10 милиона за астронафти от други държави до МКС, а може и НАСА да ги подарява на такива държави като нашата и скоро пак да имаме човек в космоса. За изцяло туристически полети е достатъчна цена от 20-25 милиона за да се изплати полета със стабилна печалба от няколко десетки милиона. Спейс Х ще го направи защото се нуждае от много пари за самофинансиране на основната цел - Супер ракета и полет до Марс. Роскомикс беше орязан последните години и бюджета им спадна до под 2,5 милиарда годишно и въпреки скритото субсидиране на отделни отрасли под шапката на Роскомикс, като примерно ракетно-военния отрасъл, но зорът за пари ще е голям, особено при очертаващия се спад на приходите от петрол и газ. За момента има планирани поне още 2 полета до МКС със Съюзите с по 2-ма американски астронавти, т.е проблемите ще са по явни през следващата година. Твърде възможно е Роскомикс да намали драстично цената до 20 милиона на място и да отсъпи 2 места на НАСА, с което да си осигури частично финансиране 50-60% на собствените космонавти до МКС. НАСА ще се навие на такава схема, защото ще плаща 4 пъти по-малко и само когато има нужда от повече хора ще ангажира Драконите или Боинг. Тогава Спейс Х ще трябва да заложи на повече туристически полети и ниски цени. Понеже Драконите са сравнително двойно по-големи от Съюзите е възможно да се ползват за туристически обиколки на Луната при 4-5 дневни мисии и цени от 20-30 милиона на място. Колкото до следващите тестове, Спейс Х ще симулира взривена ракета и съответната реакция на Дракона за изпитване на сиатемата за аварийно отделяне и приземяване. Поне сганта ще е щастлива, че е гръмнала ракета на американците, че последните години гърмят само руски ракети и то не по предварителен план.

а цената на труда и суровините за ракетите е в пъти по-ниска в Русия спрямо САЩ. Мъск не е конкурент на Роскосмос. По-скоро проблема е в китайската промишленост....откъдето в САЩ идват дори тоалетната хартия и чесъна.

Може, може. Само че неконкурентният Мъск изхвърли Роскомикс от бизнеса със сателити. Титана не е Руски. Титан има на много места, а Украйна е с едни от най-големите залежи. Подробността е, че за всяко изстрелване руснаците правят нова ракета, докато Мъск ползва първите степени многократно, а в последната версия почти без ремонт след кацането. Един двигател лети неколкократно и няма нужда от много титан. Самите корпуси с резервоарите са най скъпи, заради изработката от стотина пласта карбон, но те не изискват ремонт след успешно кацане. Китайската промишленост няма нищо общо с ракетите на Спейс Х. Ако Роскомикс се нуждае от китайски стоки е друга работа.

Трябва да знаете, Че вече се водят дела за обиди в Интернет. А "Боклук" е обида. Второ по българското законодателство всеки доход се облага с данък. Малко е обидно по заводите да има хора дето работят реално за 470 лв. А други троли седейки пред компютъра да си заработват. Трето. Президентът на Русия, не някой говорител. Официално обяви, че разполагат с такъв двигател.

В твоя случай боклук не е обида, а констатиран факт. Точно така - по българското законодателство всеки доход се облага с данък, затова те питам дали си платил данъка върху кирливите рубли които получаваш за тролене на тъпотии и демонстрирането на очевадна некомпетентност.. Руският президент е доказан лъжец. Освен това говори за ракета, летяща във въздуха, а не във вакуум. На теория такава ракета може да ускорява забран въздух за реактивна струя, докато в космоса това няма как да стане и ракетата се нуждае от резервоари с газ.

Какво може да стане. Руснаците ще изстрелят ядрения си двигател, ще настигнат Теслата на, дето се търкаля в космоса и ще я върнат на земята.

не радуйте ся вя на кравешки изпрълнения! космоса се владее с мноо УМ и страшно мноо пари!! тез търговски измишльотити ще свършат след първата катастрофа, вижте примира на краварите със сувалки!!!

Храни куче да те лае!

Публикувано в dir.bg: "Най-големите космически постижения през 2018 г.: Изстрелването на сонда към обратната страна на Луната - Китай; Успешен пръв полет на най-мощната съществуваща ракета - SpaceX; Достигането на астероида Рюгу - НАСА; Изстрелването на сонда към Меркурий - Европа+Япония; Изстрелването на сондата, която ще се приближи най-много до Слънцето - НАСА; Изпращането на апарат, който да проучи има ли подпочвени води на Марс - НАСА; Изстрелването на най-малката ракета - Япония."

А ти къде си читателю та се напъваш да си интересен,хората могат а ти какво можеш?

Последствията са ясни, Роскосмост остава само на държавна субсидия!!! Който може да мисли и работи, ще си бие шута от там, към някоя частна компания, която се занимава със сходна дейност!!!

Не четеш ли , ще разхождат чаршафони .

Само не знам защо винаги опяват руснаците и им вещаят черно бъдеще. Самите руснаци не биха искали изобщо да се занимават с американците, японците, индийците или дори Китай. Те си бяха самодостатъчни когато америкаците имаха космически програми, имаха собствените си кораби и не получаваха таксиметровите такси за превоз на астронавти. Сега какво толкова се е променило, та вече плачем върху ковчега на руската космонавтика. От статията става ясно, че на американците все още би им било по-изгодно да си плащат за транспорта. За тяха за сега това няма значение. Националната гордост е по-важна, а и като си печаташ парите, а не печелиш, то тяхното количество не те интересува особено.

Веднага обяснявам какво се е променило: СССР беше втора икономическа сила, а Русия е 12 като успешно вече се е запътила към 13-то място. Освен това - конкуренцията.... По онова време САЩ и СССР имаха пилотирани космически програми. Сега такава има и Китай, а на пазара се появява и нов играч - частна фирма, която няма как да работи на загуба. Руска космонавтика ще има, както и руски военно-промишлен комплекс. Просто дялът и на двете се свива и причините за това са обективни. Самия факт, че Роскосмос е с бюджет 3-4 млрд. долара говори, че Русия се отнася сериозно към пилотираната си космическа програма. Вероятно броя на полетите ще намалее и това е.

Ега ти и глупака

Браво на Американците! Браво! Успяха сами да се скачат с МКС Велика нация

Браво на американците! За пореден път доказват, че са велика нация, с това, че успяват да възродят космическата си програма. Все пак, ако си купувате билет до Meждyнapoднaтa Kocмичecĸa Cтaнция, мислете сериозно. Парите не са всичко! Животът е безценен!

Конкуренцията води до по-бързо развитие на космическата техника. Едва ли руснаците не разработват нови космически кораби, които да заменят поостарелите "Съюз", а чакат американците да ги финансират. Авторът разглежда нещата само от едната страна, а всъщност, те са много по-сложни.

Последствията ще са лоши разбира се. Дракон ще влезе в нормална работа , рано или късно. Няма друг изход.

Когато САЩ излязоха от договора за ПРО и започнаха да изгражда глобална ПРО, всички очакваха Вашингтон да получи пълно военно превъзходство над Москва. Но за голяма изненада на всички, след няма и 20г. от този момент, Москва разполага с военно превъзходство над САЩ, което към 2030г.ще бъде пълно.... Та и с Космоса нищо не се знае....

Тъпия боклук само за оръжия мисли!! Москва имала превъзходство?? Споко Елон сега и военни ракети ще прави.

ХАХАХАХАХА! ЩЕ ЩЕ! :))

сакън днедей. виждаме за колко време навря Роскомикс в миша дупка и и остави само 8% от бизнеса с извеждането на сетелити, представям си за колко време ще сложи и Масвка там.

много просто парче си. Да те перифразирам - Значи имало договор за ЗАЩИТА от който САЩ са излезли и понеже излезли от измисления ти договор за ЗАЩИТА (ПРО) то хората очаквали надмощие над Мосвка????? Сега ми кажи - ти що си прост?

Самият акт на излизане от Договора не води до военно превъзходство. Прочети пак внимателно какво съм написал. Изграждането на глобална ПРО от Вашингтон беше първата стъпка към опита за такова превъзходство....

"Когато САЩ излязоха от договора за ПРО и започнаха да изгражда глобална ПРО" - кой е този договор че не се сещам. " всички очакваха Вашингтон да получи пълно военно превъзходство" - аз ли не мога да чета, ти ли забравяш какво си написал. Значи имало договор за ЗАЩИТА от който САЩ са излезли и понеже излезли от измисления ти договор за ЗАЩИТА (ПРО) то хората очаквали надмощие над Мосвка????? ТА къде е несъответствието с това което ти писах? За какви опити за превъзходство ми говориш бе? Голям страх ви тресе мурзилките. Всички са в конспирации и гледат за превъзходство :))) Я по спокойно и си пий хапчетата.

Понеже и друг път съм чел "бисери" от теб и признавам си - ти си един от "апологетите" по форумите на тема "Русия" , предлагам малко сухи факти: 1. Русия - Въоръжени сили-1 130 000 души; ВВС: 2795 самолета; ВМС: 160 кораба-1142 самолета-12 600 души морска пехота; Сухопътни войски-500 000 души (наборна армия); Военен бюджет-72 милиарда долара. Потенциалният мобилизационен резерв на Русия се оценява на 31 млн. души при население от 143 000 000 души. 2. САЩ: Въоръжени сили-1 426 713 души; Сухопътни войски-562 000 души (професионална армия)+362 000 души в Националната гвардия; ВВС: 6057 самолета; ВМС: 280 кораба-3700 самолета-202 000 души морска пехота (без силите на Бреговата отбрана); Военен бюджет-550 милиарда долара. Потенциалният мобилизационен резерв на САЩ се оценява на 56 млн. души при население от 315 000 000 души. От всичко изложено не личи Русия да има каквото и да било военно превъзходство освен в болния ти мозък. Тук разбира се е направено основно (не детайлно) сравнение между двете държави, без техните основни съюзници. Ако включим и тях: Русия - няма такива; САЩ - Великобритания, Франция, Германия, Италия, Испания, Канада.... Колкото до 2030 г. - тук нещата са ясни: САЩ имат 1-ва икономика и най-голям военен бюджет; Русия има 12-та икономика (с тенденция към 13-14 място в следващите години) и 8 пъти по-малък военен бюджет, който трябва да се отбележи е на предела на възможностите и. Нека от уважение към чувствата ти да говорим за "паритет", въпреки че цифрите сочат друго, а както е известно "когато фактите говорят и боговете мълчат".

Абе приятелю, що се абиш с факти и статистика. Те, почитателите на Масква, не се интересуват от данни и фактология. Не забравяй, че говориш за поддръжници на нация изградена от хора и армия, в която пият течност за чистачки, антифриз и всичко де що има ОН в състава си..

Виж сега приятелю. Всички тия неща дето си се постарал да напишеш са верни но има едно голямо но. Сега сме 21 век, а не началото на двайсти. Колко броя пушки, и танкове имаш е точно толкова важно колкото е било важно в началото на Втората световна война кой има най-голямата конница. Както се сещаш и хиляда коня да имаш не вършат работа ако армията срещу теб има само няколко танка. Какъв е смисъла да поддържаш милионна армия / освен ако не искаш тя да играе ролята на световен жандарм / като знаеш че противника срещу теб има оръжие с което може за часове да унищожи цялата ти армия барабар с държавата ти.

То, че надмощието на САЩ е функция на икономиката, това е пределно ясно. Но дай да видим ако си изразходваха 1/10 от федералния бюджет (важи и за Русия) за космически изследвания какво щеше да стане? Май отдавна щяхме да са на Марс. Щото на Луната са отишли когато за НАСА са отивали 4.5% от бюджета. Страшното е, че за военните (т.ч. средства за масово унищожение) отиват астрономически (!) суми. В космоса да ги изстрелваха - по добре. Ама не - всички трябва да са на ръба. То и космоса е за същото - за мерене на пи*ките.

Хиперзвука наклони везните в полза на Москва, байно! Дори от Пентагона го признаха...

С рекламите,рибата в морето а дира с големия тиган почна да рекламира