Какво е интерактивното обучение и какви са ползите от него

Новите технологии могат да подпомогнат учебния процес и да премахнат много от негативите му, като механичното наизустяване

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

след ученето от в къщи ,внука даже е забравил таблицата за умножение! СРАМ! чекайте новото поколение научено с фотоси и презентации!!!

Колко хубаво звучи и колко е нещастно, когато видиш как на практика се случват при нас нещата. Първото, което направиха нашите чиновници е да купят възможно най-скъпата система - Azure. Познайте от кого - естествено от Microsoft, без обществено обсъждане, без раглеждане на алтернативи. После се оказа естествено, че никой не знае как да внедри и как да използва тази система, училищата бяха оставени да се спасяват поединично. Всъщност дори не училищата - това би създало все пак някаква организация, пък макар и на локално ниво. Отделните преподаватели бяха оставени да се оправят кой как може! И те зададоха на децата да се свързват съобразно собствените си умения. В резултат на това единия урок се води по Skype, следващия е на Viber, третия учител ги вика във FB Messenger. Някои пък комуникират само по e-mail. На децата им се препълниха телефоните от програми за комуникация, динамично трябва да превключват между различните интерфейси, а купения за милиони Azure си стои някъде там в министерството. Общият резултат е пълен хаос, никой вече не може да направи контрол дали се спазват и най-малките образователни изисквания. Целия този абсурд ми наричате интерактивно обучение и ми обяснявате ползите от него? Интересно, каква интерактивност откривате в общуването с e-mail?