Какво може да направи НАСА, ако има бюджетът на американската армия

600 милиарда долара могат да бъдат доста полезни за изследванията на Космоса

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да живее Холивуд и наивниците най- вече...

Стига сте ги дрънкали с това холивудско кацане на Луната, те сами си признаха, че въобще не са стъпвали на нея- думите са на директора на НАСА, уж имаха Сатурн-5 с най мощните двигатели а сега купуват двигатели от Русия, направо врели не кипели - цялата документация и лунните камъни изчезнали, явно извънземните са ги гепили, да извикат Шерлок Холмс той ще ги открие...че за всичко са лъгали ...

ми може да построи още едно две халета в пустинята Мохаве и да кацнат на Марс....само че Стенли Кубрик вече е в по-добрия свят

Стенли Кубрик от 4-ти километър ако не изврещи рефрена си може ли.

Не знам какво биха направили в НАСА ако имаха бюджет колкото военните. Знам какво биха направили ако вместо на военните им дадат на тях тия пари - биха изчезнали заедно с държавата дето им ги е дала. Аман от глупости/храна за умствено изостаналите руски тролове.

Господин 999 или е много млад човек или е жертва на непочтени манипулаций! Програмата Аполо костваше много милиарди но изпълни своятта цел. За бази и колоний на Луната трябват още много пари.Вие готов ли сте да ги дадете? Или считате Америка за Аврамов дом? Лошите американци вече дадоха много, а ние сме с викнали да получаваме ннаготово!

Ако хамериканците са кацнали на Луната от тогава до сега защо не колонизираха Луната и не изградиха лунни бази ..... Нали са много напреднали в технологиите .... Не можеш да направиш колония на Луната, дето е на един хвърлей от теб, а ще гонят други планети, за които ще трябват десетки години за да стигнат до тях със съвременната ни допотопна технология и техника ..... А ще ли да ми покоряват Марс, за който нищо не знаят ..... Всичко за кацането на Луната е една огромна лъжа и манипулация ....

Я марш обратно в стаята преди да са дошли пак да те вържат санитарите.

те него не е ясно дали ще го вържат но теб Атила и Хитлер от съседната стая ако знаеш какво ти мислят...).

Не се напъвай а слушай докторите и не дразни санитарите, знаеш какво следва.

пръднаха на Луната? Какво още искат? Или ще се окаже, че и това не са направили...

НАСА вече е изпреварила Роскосмос поне с 20 години най вече в технологийте за управлението на тежки обекти в Космоса. Маневрите с отделните компоненти на системата Аполо продължават да са секретни и са само достояние на същата ,тази НАСА.Настроенията на тълпата са едно,а чистта наука е нещо друго!Президентът Обама има голяма вина за това американски астронавти да летят със Союз! Той. забави конструрането на отечествена капсула за трафик до МКС.В момблизко бъдеще САЩ ще имат свои поне 3 свои совалки.Лично аз съм за истинско сътрудничество между САЩ и Русия в Космоса ,без хвалби с нови. ,танкове!

И аз имам един секретната проект, който е 20 години пред технологията на НАСА, но ще си го ползвам само аз, а ти ме спонсорирай!

Ще потроши ище много совалки и човешки животи. Те го могат това.

Най-вероятно нищо повече, но щв ги похарчи до цент. Което правят и самите военни в кравария.

Засега САЩ са водещи в науката и технологийте ,независимо от това дали бихме искали това да е така.Болшевишките изцепки на нашего брата само будят съжаление .Повечето хора с висше техническо образование са наясно с манипулацийте в мрежата! Останалото е само е литература!

..."ако има бюджетА..." - ейййй, продължавате да си ги ръгате тия пълни членове!!!! Срам!

Най много да успеят да кацнат на луната ама за първи път.Само че и това не е сигурно......

Доста жалки опити да принизят научните разработки и открития до "бюджет". Онези на Уолстрийт като са червиви с пари, нещо смислено някога да са открили? За научни разработки основен фактор при определянето на бюджет е т.нар. закон за намаляващата възвръщаемост (law of diminishing returns). Грубо казано, без бюджет няма напредък. С увеличаване на бюджета се увеличават и научно-техническите постижения. Но, в един момент наливането на още пари не носи нищо. Ако удвоите бюджета на НАСА (ESA/...), резултатите им няма да са двойни. Дори е съмнително, че ще са и 20% по-добри.

А какво ли би могла да направи Роскосмос ако имаше бюджета на НАСА?

Съвсем нищо. Те са с по-големи бюджетни възможности.

що искаш да им го намалиш бе? Те нямат ограничение в бюджета.

Нищо

А какво мога да направя аз, ако имам и половина от този бюджет?

Ами много просто - ще го изхарчат и ще искат още

Кацнали американците на Луната! Радват се , подскачат! Лунните хора ги гледали учудено: За какво се радвате? Ами как, първите хора сме, които кацаме на Луната! Ааа, не сте първите. Тука кацнаха едни, от вътре се чу : Мамата бравата, бравата мамата, и отлетяха!

Явно сганта няма понятие от пропорции. Просто е, бе тъпаци. Ако приемем, че средната заплата в НАСА е 10 000 долара месечно Бруто при 18000 персонал, това прави 12х10000х18000=2,2 милиарда долара фонд работна заплата. В Роскосмос работят 270 000 души, ако бяха със заплатите на НАСА само фонд работна заплата на Роскосмос щеше да е 32 милиарда долара. Т.е. реално Роскосмос е много по-неефективен от НАСА. А 19-те милиарда бюджет на НАСА са поне 2 пъти по-малко в сравнение с ресурсите отделяни в Русия за космоса. За армиите е същото, ако заплатите издръжката на казармите и техниката се плащаше същото като в САЩ, то военния бюджет на Русия щеше да е по-голям от този на САЩ. Но в Русия армията е наборна и заплати не се плащат, докато в САЩ само фонд работна заплата е над 100 милиарда долара. В САЩ се плащат реални пари за самолети, танкове, ракети, докато в Русия плащането е символично, защото държавата плаща на предприятия, които също са част от държавните преприятия дотирани изцяло от държавата. На практика около 30% от ресурсите на Руския бюджет отиват за военнопромишления комплекс, докато в САЩ са едва 15%. Това е положението. Русия е най милитаризираната държава, може би повече от Северна Корея, в която 25% от населението са ангажирани с армията. Но това може да се види и от държавния бюджет на Русия, където от 16,53 трлн. руб. за Оборона и безопасность са 4,88 трлн. руб. което е 29,5%.

Само не знам какво ме интересуват руснаците? Толкова си тъп, че и темата не можеш разбра!

Руснаците харчат не 30 а 50% от бвп за военни цели. Америка е трудно да се каже колко % харчи, най вероятно 3 тонера за принтери които печатат гущери без покритие. Това няма значение Дядка, факта е че руснаците са по добри и то с диста по малко пари. Американците от 10 един става, другите са пълнеж на щат и заплата

Това не е вярно. Заради ниския стандарт изглеждат с по-малко пари, но реално са с доста повече. Америка не печата пари. това само пълен глупак може да го твърди. Пари може да печата само Държавния резерв и да ги отпуска като заеми на държавата. Затова и държавния дълг на САЩ е основно към Държавния резерв. Държавния резерв си действа като централна банка и последната година изтегля от обращение по 50-60 милиарда долара от обращение, т.е. печатане на пари НЯМА тази година. А напечатаните пари колко са се вижда перфектно в държавният във вътрешния държавен дълг. А руснаците са въздух под налягане. Влагайки многократно повече ресурси са успели единствено да докарат анимациики ... използвайки американски програми и софтуер.

Не знам що ми изтриха коментара? Може би защото показва путлерасткото малоумие и глупостта наречена печатане на пари. Единствения който печата пари е Федералния резерв, а не държавата. От една година Федералния резерв изкупува от обращение по 50-60 милиарда месечно. Т.е. печатането на пари е само в кухите кратуни на тъпаците. Изкупуването не е с пари както ще скочи да се прави на умен някой тъпак, а с натрупани държавни облигации - демек продава дълг и прибира долари от обращение. Такак като всяка централна банка действа по света, така действа и Федералния резерв.

Трябва да си класически простак и неук за да смяташ ,че НАСА е излъгала 6 пъти че астронавти са били на Луната!!!Има безброй доказателства ,че човек е посетил нашият спътник!

Твърдението ,че САЩ са успявалли единствено заради фон Браун не отговаря на истината!!! Микро процесорът,глупако изпрати Аполо на Луната! И трудът на много инженери впродължение на 10 години!

Ако извънземните ни гледат, сигурно се пръскат от смях или от недоумение. Раса с такъв потенциал, но заета да превзема и избива сама себе си, както и да доминира над себе си! Това е толкова нелогично. А може би е един етап от развитието на човечеството и тест на времето ще ни бъде ли или не. Въпреки съмненията ми, най-вероятно американците са кацнали на луната, но с тогавашните технологии е било луд късмет. Отдавна се превърнаха от оригинални в банални. Но това е ориста човешка - парите отиват при егоистите. Докато не се смени тази система, няма да имаме просперитет. Отделно ... тези неща стават с обучаване на поколения и инвестиции десетилетия напред. Със сегашната фрийлансърска политика няма как да стане. САЩ нямат втори Ото фон Браун. От двадесет години насам ги слушам - след пет години ще кацнем на луната ... ама ... не става! Частната космонафтика е правилната посока, пожелавам им успех, но дали, ще видим. Заключение - ако ще и 100% от бюджета си да дадат, няма ли блестящи умове, няма как да стане. А такова време като сегашното не ражда такива!

Дааам, много си прав, с всичко което казваш. Вярно е, че има подобрения в определени посоки, но тъй като официално рядко имаме точната информация, много възможно е днес просто да берем плодове от отминали десетилетия. Във време на удобства трудно да има блестящи умове, особено когато в почти всички случаи крайната цел е пари ... Особено съм съгласен за умирането от смях на извънземните - за момента и в близкото бъдеще човекът ще се бори сам със себе си, вместо да се развива колективно.

Отговорът е простичък - ще ги изхарчат и ще питат за още.

Schilo

Ясно. Американците ги интересува да са световен диктатор, което е за сметка на науката

Досега единствената космическа институция хващана в лъжа е Руската и то няколко пъти. 1. Повече от седмица лъжеха цял свят, че кучето Лайка е живо и даваха ежедневна информация за състоянието му, но през 90-те признаха, че кучето умряло от прегряване няколко часа след изстрелването му в космоса. 2. Лъгаха няколко пъти и за Гагарин, като дори направиха фалшиво видео, как го изваждат от космическата капсула. А съобщенията бяха: че бил в несвяст, че бил добре и се усмихвал. Накрая се спряха на версията за катапултиране и спускане с парашут в необитаема област. 3. След като журналисти забелязват, че Буран се приземява от противоположна посока, идва обяснение, пропуснато преди това, че загубили Буран на радарите и случайно пилот го открил да идва от другата посока.... И това от мега супер-дупер радарите ползвани от С-300, С-400 и т.н. Обяснението било, че Буран сам бул решил и се е завъртял за да се приземи от другата посока, където ... случайно стояли камерите да снимат приземяването. А колко други лъжи има още само те си знаят.

Тролче, защо разпространяваш лъжи? По-добре напиши как НАСА изхарчи безсмисленно парите си и търси будали да я финансират.

"Кацанията на Аполо на луната са най-голямата измама в историята на човечеството." проф. д-р Дейвид Джелърнтър, Йейл, съветник на президента Доналд Тръмп по въпросите на науката, в интервю от 2017 г. “The Apollo moon landings are the biggest fraud in mankind’s history, even worse than all that global warming nonsense." Prof. David Gelernter, PhD

"Кацанията на луната ... най-голямата измама" ... и после продължава ... " в сравнение с безсмислиците за глобално затопляне"

серсеми, някой да ми посочи официален руски източник (държавна или научна институция), която оспорва или даже прави намек за измама, относно полета на американците до Луната... Като са толкова читави о оправни руснаците, защо не са отишли те на Луната? Аман от червени серсеми!!!...Ами при бюджети на НАСА и Роскосмос в съотношение 19:1 какаво може да се очаква да направят ватенките? Поне благоразумно си мълчат, а не плещят глупости като червените дрисльвци - специалисти по космичесите въпроси...

Мълчат си, за да не ги издадат американците че Гагарин не е летял в космоса.

Американците са хванати сто хиляди пъти в лъжите си .....Ако са ходили на Луната - то загънатите в фолиото като чикъните , за да не се опекат от радиацията . НАССССА затова ли отказа з млрд . доллара - да повтори поне част от " пренасянето но богоизбраните на Луната " ?

Хванали са те, че ти е празна главата

"Стенли Кубрик е бил нает да снима фалшивите кацания на Луната, но перфекционизмът му го принудил да ги накара да снимат на дейсвтелното място (на Луната)". :)) "Stanley Kubrick was hired to fake the moon landing, but his perfectionism made them film it on location on the moon."

даааа.... и за това ТАСС мълчи като насрано вестникарче 6 пъти и не го казва това което ти твърдиш. И то точно в периода в който всеки американски неуспех се умножаваше по 100 и се тръбеше през 20 мин по радиоточката.А гледаха нагоре с телескопите и стискаха палци за провал.

Нали не вярваш, че с допотопни ракети са отишли на Луната? Я кажи , сега защо им е много трудно, след като Доналд им поръча? Трябвало им 10 години!

е поръчал рижкото бе? що лъжше?

я кажи какво пише в руската википедия бе мушмурок. на тебе ли да вярвам или на руснаците които казват че 6 пъти са стъпвали американците на луната?

Абе, тия дето са ви ясни конспирациите, кажете защо руснаците не опрвергаха кацанията на Луната, а ги признаха? Любопитно ми е какво и оправданието за това. :)

Американците са остроили завод за Камаз, в замяна на признаването! Така добре ли е?

в студената война.... пробвай пак. нещо по-достоверно.

Да , точно! Я кажи през кой период се строи газопровода за Германия? Питам само?

Северен поток "Строителството на газопровода започва през април 2010 г., а първата тръба официално влиза в експлоатация на 6 септември 2011 г." нещо май се обърка ,а?

А ти ми кажи, ако хамериканците са кацнали на Луната от тогава до сега защо не колонизираха Луната и не изградиха лунни бази ..... Нали са много напреднали в технологиите .... Не можеш да направиш колония на Луната, дето е на един хвърлей от теб, а ще гонят други планети, за които ще трябват десетки години за да стигнат до тях със съвременната ни допотопна технология и техника ..... А ще ли да ми покоряват Марс, за който нищо не знаят ..... Всичко за кацането на Луната е една огромна лъжа и манипулация ....

нали знаете как най-добре се перат пари: с наука и кино

Е това за кацането на Луната , избива рибата! Тръмп им поръча по-бързо да изпратят хора там, а те му казаха че е много трудно и ще им трябват 10 години! Смяяях, след като си направил пътека до Луната, сега ти е много трудно! Най-голямата лъжа е това за Луната!

Подвеждащ въпрос. Сравняват се килограми с метри. Ако САЩ нямаха този военен бюджет, нямаха да имат тази икономика. Тогава 15% от бюджета може да се окаже, че са също толкова пари, колкото тези 0,5% в момента

Най-вероятно нямаше да се промени нищо значително. Дори да приемем, че са ходили на Луната и че могат да отидат на Марс, какво е ползата от това? Ползата е кръгла нула (0)! Само ще си вдигат егото. Много комични са ми тези снимки. Ако сте гледали оригинални кадри, знамето примерно щеше да е 2 петна и толкова. От човека щеше да се вижда, че има каска, нещо на гърба, ръка и крак и нищо повече. Сега вадят HD качество. ;) Цветовете тогава са примерно нещо между черно, бяло и червеникаво. И аз мога да пусна филтри, които по съседни точки правят очертания на образи и така нататък, но чак такова качество едва ли е възможно. След като направиш замазване (blur) на образ, да може да го възтановиш почти на 100% не мисля че е възможно. Самото заснемане е неточно.

Тъп въпрос. Попитайте какво могат да направят руснаците с бюджета на НАСА? :))))))

Да го изпият

Нищо. На практика техния е бил и по-голям. Руснаците са хвърлили в човекочасове труд около ДЕСЕТ пъти повече време по-програмата си за Луната, но нищо не са направили.

Хъбъл даже му сложиха "очила" защото нямаха пари да го тестват на земята... или с други думми понякога и липсата на пари развива технологиите.

изнесоха производството си в Китай, ликвидираха собствените си заводи, оглупиха населението си и чакат дивиденти. Така е като искаш все друг да ти върши работата. ВАВИЛОН.

да отговори, защо на всички снимки, като тази, на които американските астронавти се разхождат по повърхността на Луната, никога не се виждат звезди в тъмния фон отзад? В същото време, на всички снимки, правени от кацали на лунната повърхност руски безпилотни летателни апарати, винаги тъмния фон е обсипан с безброй звезди. Зашо се получава така?

Руснаците снимат реално в космоса, американците - в студиото в Невада. Има е идна други тънкости със скоростта и блендата, но да не навлизаме в подробности, защото това все пак не са снимки от спортни състезания или Ф1, където се играят с тези 2 фактора.

къде си видял снимки от руски апарати изобщо в космоса. Не си Просто си нагъл лъжец. Ако беше гледал руските снимки щеше да жидиш, че няма звезди. От МКС има достатъюно снимки при които няма звезди. На китайските снимки от Нефритения заек пратени от Луната също не се виждат звезди. За да се видят звезди трябва по дълга експозиция на фотоапаратите. Но тогава движещит се обекти се размазват. Затова фотоапаратите са настроени на къса експозиция.

тия как надуват един швед с инвестиция от 2500$ gps 1 балон и транспорт направи такива снимки на земята от стратосферата з а които наса троши 3-4 милиона...

Нищо нямаше да направи НАСА. Имаха достатъчно бюджет, а разни компанийки ги направиха за смях само за 5 години. Дори Върджин има повече технологии от тях. А това са ЧАСТНИ ФИРМИ които си броят всеки цент. НАСА и Роскосмос - капут. Това става когато имаш огромни бюджети. Хранят по 300 000 дришльовци които си ждрапат мъдурите

"Частни" както и колкото "Лукойл" е частна. Приватизират специалисти, разработки, за които ам. данъкоплатец е плащал на НАСА десетки милиарди през годините. Или викаш той Мъск ноу умин и ги измисля.

стига си говорил глупости бе трол нещастен. хвъргаш лайна на ляво и дясно да се правиш на интересен. ЛЪЖЕШ !!!

майка ти друго казва за него. Не бил лъжел, даже чного добре се справял...

Ето че си лъжец бе трол смотан. Майка ми е вече 10 години на 2 метра под земята бе боклук.

В дълбока грешка си. В НАСА работят 18000 - осемнайсет хиляди души. В Роскосмос 270 000 - двеста и седемдесет хиляди.

Да снима 100 години сапунки: 1. "Кацане на Луната". 2. "Кацане на Марц". 3. "Кацане на Венера". 4. Кацане на Европа". и т. н.

дори няма снимка на Гагарин в космоса. срамота.

Е, да, нямало е кой да го снима ...

С парите, които хората дават, за да се унищожават един друг, бихме могли да превърнем Земята в Рай. Но въпросът е, че това не устройва определени кръгове, които искат Рая да е само за тях. А останалите не протестират против това.

Тотални глупости. Парите са отишли в хората, оръжията са просто метал.

Е, като искаш да се правиш на световен полицай, вместо да правиш нещо смислено, така се получава...

Ми ако не се правиш на световен полицай, падаш в канала - няма откъде да крадеш нефт, злато... няма с какво да купуваш мозъци... никой не ти ще зелените хартийки...

НАСА нека да харчат тези 19 милиарда долара докато могат. Защото един ден, когато долара вече няма да е царят на валутите и няма да могат да си го печатат безконтролно. Тоест, ще трябва да се справят с това което действително си изкарват, то тогава за НАСА няма да има и една десета от тези милиарди и ще се сещат с умиление за добрите стари дни на волна наука, необременена от битовизма на безпаричието.

Нов анимационен филм - същото, което винаги е правила. С кофти режисура.