Какво разкри генетичен анализ на свитъците от Мъртво море?

По едно и също време в еврейското общество са циркулирали различни версии на книгата на пророк Йеремия

Обратно в новината

Коментари - Какво разкри генетичен анализ на свитъците от Мъртво море? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Проповядването и тълкуването на Библията,Корана,Тора според класовото разделение е практика добре позната в историята,нищо ново под слънцето. Равини(пропагандата им се гради на тезата че са Божий народ???а останлите народи????),попове,пастири,свещенници,инквизитори(ролята на католиците инквизитори колонисти и няколко века след това-нацисти по времето хитлеризма през всв) със завидни реторични и лингвистични познания умело са манипулирали владетели и народните маси,на владетелите монарси,царе,шейхове(свещена борба,джихад неверниците трее се избиват и ислямизират),императори, богаташи,търговци,чорбаджии е разеснявано,проповядвано набивано че са Богоизбрани всяко тяхно действие е оправдано от божията воля и провидение за да се тъпчат касите със жълтици и подаряват имоти и същевременно на обикновените хорица от народа е набивано в главите че те са недостойни грешници които трябва да са смирени или послушни като ти ударят шамар по едната страна обърни и другата,кесарявото кесаря Божието Богу,и ако някой вдигне глава и пита защо това е несправедливо е заклеймяван дявол,магьосник,вещица накладата на бесилото разпни го,разпни го,обесете го.И ВСИЧКО ТОВА НЕ ЛИ РЪКОТВОРЕНИЕ НА рогатия И ДАЛЕЧ ОТ ИСТИННОТО БОЖИЕ СЛОВО И ВЯРА.

Значи не нзма дал превода на статията ил нещо друго не е наред тука, ма си мисля, че ако статията е верна, то тия дето са намерили тез неща ама ич и не знаят какво точно е учен и има ли почва у тех! Ко да ти кажа, но се надявам наистина, че статията не е добре и както се получава в 99% от случаите не е преведена правилно и като е преведена е направено от такъв дето ама ич идея си няма от свтъци наука и археология и прочие!!!

Последното проучване показва, че кожата е от кравата Милка. Ръкописа мирише на шоколад

Тия за идиоти ли ни взимат? Като свърши едната кравешка кожа, ще купя друга кравешка кожа, за да пиша, и естествено,че няма да има генетична връзка между двете животни, щото кравите не могат да оцелеят дълго в пустинята, а ще да е някоя друга крава. И естествено, щом съм купил кравешка кожа, то кравата вече е умряла и няма как да даде друга кожа, следователно трябват няколко крави, за да си напиша текста. Тия лъжат с цел да подкопаят Библията и вярата в Бога.

От нерез ли е кожата или от бик

Защо никой не казва разчетени ли са и за какво се говори в тях? Това е по-важното. Безспорно имат голямо значение и стойност. В рамките на шегата, като намерят и Кивота, да не го пипат с ръце, че може да ги тресне ток.

Бих казала, някои втвърдения на тези млади учени заслужават по-спициално и, бих казала, усобено внимание ...

И как точно резултатът, че е ползвана кожа от две овце доказва, че са писани по различно време? :D

1 овца = 1 век

Следваща стъпка - клонирайте кравата и овцете - може да знаят нещо за свитъците...

Деба тия чифути, деба. Отворете си еврейския Нов Завет, където пише, че Христос пресрещнал в Галилея пастир със СТАДО СВИНЕ.

ай стига толкова! фалшиви държави, фалшиви религии . ..... и милиарди истински страхливи зомбита с блокирани по рождение мозъци! Смърт на Западната цивилизация - окупаторка! Свобода за Човечеството!

И защо пишещият да не е използвал различни кожи? Овцата е малко животно, като й свърши кожата, какво правим?

Печем следващата и продължаваме с ненаучната фантастика.

Евреите казват , че са важни за Християнството и Исляма !

Нашата крава по голяма сестра на вашата крава.

Това, че “в Юдейската пустиня кравите не могат да оцелеят” не означава, че някой не е домъкнал кожите от някъде. Всеки може да пише на каквото му е под ръка. Друг тълкувател може да “открие” че всъщност са писали направо върху жива крава, т.е. това са първите татуировки в историята! Аман от еврейски шашми.

Те са фалшиви- доказаха го преди години.

не го доказаха, ами пратиха католици които да приберат и покрият всичко, защото не биха искали да се разберат някои подробности от миналото описани от друга гледна точка.

Подборът на редактори и редакторки в дир-а наподобява класация на най-добрите носители на Пулицър! Пулят се над граматиката, словореда и стила в литературния български език.

Отец Йеремия-Богомил е бил първия ръкоположен апостол-Богомил от Княз Вениамин-Боян Мага,син на Цар Симеон Велики на Българите. Княз Вениамин полага основите на Българското Богомилство след дългогодишно обучение в Магнаурската Школа и сед като бива посветен в Сирия.Владеел е трансмутацията и по примера на Иисус Христос ръкополага 12 апостоли,сред които има и жена Макрина(известна като Брат Михаил) ,така както Христос е имал Мария Магдалена.Богомилите са създали общиарии в цяла Западна Европа и учението им е било прието както от бедни така и от богати.Богомилството ппрозлиза от Българската Аристокрация.Поп Йеремия е служил на Християнската Църква и бива отлъчен,след като са разкрили,че всъщност е ръкоположен Богомил и обикаля под това име.Богомилите са били против посредственика между хората и БОГ-Църквата и са били за чистото първично християнство.Прототипът на Христос е бил праотеца на БЪлгарите,тракиецът Орфей.От Орфеизма Христос черпи много.Преди Христос е Бил Орфей.

Българските Богомили,последвани от западните катари,носят Ренесанса на Запдна Европа,а много по-късно във времето Богомилският лозунг се появява и през Френската Революция,но с един голям недостатък-без 'с вяра в Христос',а само'Свобода,Равенство и Братство' Френската революция е проляла много кръв,та няма как да било дело Христово.

Богомилската ерес и отстъплението от Православието са ЕДНА от основните причини са разделението в обществото и за сполотелите ни впоследствие беди! Анатема за всякакви ереси и пропагаднаторите им!

Петър Дънов казва, че българите са били 500 г. под турско, като наказание за това, че са гонели и горели на клади богомилите.

Т. е. турците са приели лично гонитбата на богомилите и са ни завоювали, за да ни накажат, а не заради друго! Така ли да го разбирам? Ама богомилите ли са ги помолили, или турците по собствена инициатива са отмъстили за тях? Ако може този Петър Дънов да е малко по-конкретен!

Нещо се обърках! Княз Вениамин е роден около 910 г. Значи и отец Йеремия е живял тогава. По това време е имало написана Библия, дори е преведена и на български. В същото време неговите ръкописи (т. е. на неговите последователи) са най-древните в света и предшестват Библията!

Едно финансово лоби търси корените си в неясни артефакти със съмнителна историческа стойност! Поради липса на реална археология, навлизат в мистиката и легендите от едни свободни съчинения! Така е с текста, с кравите, месиите и ходенето по вода! Очаквайте скоро и извънземните от Кумранската пещера!

Най-важните ръкописи били....за кого?? Индуси, будисти, зороастриици, атеисти, мюслита, мистици, шамани, еретици, или?? Ама много важно било...

Най-важните са за историята на християнството, защото са най-старите открити християнски ръкописи. Показват как се е променила религията, за да се стигне до днешните догми. Разкриват бая различия на вярата от времето около 100г след Христос и тази днес. Чрез тях разбираме, че Библията се е променяла във времето и не е изначалното божие слово в непроменен вид, както ни учи църквата.

Всъщност нищо подобно не разкриват, точно обратното, съдържанието на Библията не се е променяла във времето. Ако това беше така, щяхме да разполагаме с няколко различни версии на древни ръкописи, отразяващи тези промени, а такива няма.

Фактът, че имаме няколко версии на библията, показва, че или нямаш представа за какво говориш или лъжеш, или - типично за вярващите - и двете.

За кравите и овцете разбрахме.За ръкописа-нищо !

За един преател питам.

Кравата и овцата мъжки ли са или трябват още изследвания???

Защо ти е да носиш кравите в Юдейската пустиня? Само пергамента носиш.

И продаваш визия за краварник.. фючърси един вид ;)

някой си написал нещо

че интересно.....нищо