17-11-2017 20-11-2018

Коментари

petrovito

Текста е поредната боза. А, снимката към него баничка...

ей, дираджии, пише се "Големия Магеланов облак" - с малко "о", както е според българската граматика, която очевидно ви е чужда...

Четвърти ред: ..."Андромета"...

..."който" орбитират заедно...

Star Wars галактиката дали е сред тези 12? :)

Тези са близки галактики. А онази е "далечна, далечна галактика".

Нашата галактика е много силно казано, галактиката си я имало и преди хората, ще остане и след.

Притежателното местоимение "наш" се отнася за нещо, свързано с нас, а не че е наша собственост. Съвсем правилно е използвано.

petrovito

от къде знаеш, че нямаме връзка и с други галактики?

то и като кажа "наше село" не значи че всички къщи, цялата земя са мои, че и хората в селото са ми роби

Красота и величие! Божествено!

Заега какви са фактите: 1 . рашките пращат хора в космоса и сега и преди и за в бъдеще 2. Уса с нейните платени иноватори си играят на фойерверки(мъск) и викат дайте още пари и ще покорим Марс 3. Безос смени жената и тества пътническа ракета 4. Оня съра копието на Мъск, но от Англия - покани Дришо на острова си. Кат не мой да прай ракети поне мое да покани тенис ракети при него си 5. За дядката рашките са тъпаци, а за мен по тъп от безполезен статистик - НЯМА и няма и да има Та, кат погледнем фактите и 1. раша с всичките проблеми които си имат са все още по напред от всички останали 2. Не подценявайте Безос и Китай, американото са капут ако не изкопаят някой нов гений отнякъде

пропускаш най-важния факт: в контекста на статията всичките ти "факти" са безсмислени несвързани мрънкания на случайни теми.

Какво знаем, знаем как са изглеждали преди 11 000 000 светлинни години, а сега--грънци.

Пропуснал си три нули още.

Не е вярно точно е написано нищо не е пропуснал ти не знаеш ли как се пишат 11мишиона пишат се така 11 000 000

Нашата Галактика е плод на абортирала черна дупка!

НАЙ ВАЖНАТА ГАЛАКТИКА , КОЯТО Е В ЦЕНТЪРА НА МЛЕЧНИЯ ПЪТ В СЪЗВЕЗДИЕТО ДЕВА - "СОМБРЕРО". Намира се до една от звездичките на СЪЗВЕЗДИЕТО ДЕВА - "ПУРИМА" !!! ДРЕВНИТЕ СА ЗНАЕЛИ ЗА "ПУРИМА" И СА Я НАРИЧАЛИ НАКА /чиста, свята/ защото са свързвали галактиката СОМБРЕРО със онова женско начало от което е възникнал и МЛЕЧНИЯ ПЪТ. ЗАСЕГА ТОЛКОВА ОТ МЕН.

"ПУРИМА" е Витлеемската звезда!! Евреите , а от там и християните имат тотално сбъркан начин за отразяване и честване на празника свързан с ПУРИМА и намиращата се до нея галактика СОМБРЕРО , от която е възникнала МЪГЛЯВИНАТА Млечен път!! Хебава вечер на астрономите.

Млечния път е нашата галактика, но чак сега научих, че в центъра й има ..... друга галактика. Много загадъчно и отварящо....

МЛЕЧНИЯТ ПЪТ НЕ Е ГАЛАКТИКА А МЪГЛЯВИНА ПОДОБНА НА NGC 7293. В центъра й се намира ГАЛАКТИКАТА СОМРЕРО , която е звездичката ПУРИМА от съзвездието ДЕВА! Прочети как е образуман МЛЕЧНИЯ ПЪТ от древногръцката митология с участието на богинята ХЕРА! и ХЕРКУЛЕС.

А пръстеновидната планетарна мъглявина ПОДОБНА НА (NGC 6720) от Лира. Възникнал е от ГАЛАКТИКАТА СОМБРЕРО, която е до звездичката ПУРИМА. ПУРИМА е и ВИТЛЕЕМСКАТА ЗВЕЗДА. В ПРЕВОД ПУРИМА ЗНАЧИ ЧИСТА СВЯТА. Съзвездието от което е възникнал Млечния път не случайно носи името ДЕВА. Истинският празник на който трябва да се чества раждането на ХРИСТОС , е свързан с Вилеемската звезда , а точната му дата е 05 АПРИЛ!!

С религиозни фанатици като тая няма смисъл да се спори

Аз си мислех че има световна конпирация, а то се оказа че била галактическа...

Като гледаш тези снимки започваш да осъзнаваш колко сме дребни и незначителни.

Сред морето от тишина на вселената, всяка искрица живот е голяма и значима.

Там може да гъмжи от живот, но все още не знаем

Нали знаеш, че това на "снимките" е художествена илюстрация от НАСА? Реалната картина е доста по различна. Не казвам, че не е внушителна, но е мнооого по различна..

Не става въпрос за красота, а за размери и брой галактики, звезди, планети и т.н.