Какво знаем за немския отговор на Т-34 (снимки)

Производството е запазено и след края на Втората световна война, а Франция се превъоръжава с немския танк

Обратно в новината

Коментари - Какво знаем за немския отговор на Т-34 (снимки) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

уважавам немското мислене и техника студени хора не разбираеми за нашето славянско мислене ма са практични. Руското е дуракоустойчиво мое изглежда лабаво и калпаво ма е яко трудно са чупи. Пък и духа на хората едните нашествиници както и сега искат да разпарчедосат и вземат богатия на ресурси Сибир друг е духа на хората защитаващи Родината.

Току що гледах 4К филм за красотите на Гренландия. Впечатлих се от местните чукчи. Те не живеят по-добре от сибирските чукчи ....те живеят по-добре от чукчите на САЩ. Защото Грендландските чукчи и прекрасните им дечица са поданици на Датската кралица Маргарет Втора. Толкова за резултатите от войната и за "победителите".

Господиии..... жалък си Дада запор на задниа АНА.....Пак сереш своето незнание като не знаеш! В Русия чукчите, другите малки народи и техните деца си живеят според техния традиционен начин на живот! Те са номади малоумнико! А деби като теб знае ли, че в Русия децата на чукчите живеещи в отдалечените райони ги возят с хеликоптер до училищата а? Че им се осигуряват сезонни безплатни пансиони в които да учат след което пак ги връщат на родителите им! Не! Не знаеш, защото си простофана Дада.

Е това не ти е демократична Америка, където индианците деградират заворени в резервати и измират като мухи благодарение на щедро раздаваните им от американците алкохол и наркотици...А и някое друго одеало заразено с шарка! Ето така е по американски, по демократично!

Эти байки будеш рассказывать в Трафопоста на БСП пред другарките си. Чукчите 150 г не могат да бъдат покорени от царска Россия. Чукчите воювали с лъкове и стрели от рибена кост. Чак след 150г се намира естественно умный еврей, който съветва царя да не война а да търгува с чукчите. Така чукчите са покорени за няколко десетилетия с алкохол и венерически болести. Лъжите ти са толкова верни, колкото Губернатора на Чукотка Абрамович е чукча! Но Гренландия се управлява от чукчи, мать твою! Это тоже Эхо войны.

Настръхнали сте, но истината е, че Т-34 е с американски двигател и е произведен на американски стругове. Ако тия две неща ги нямаше, щяха да са като путин - рисунки и фантазии за народонаселението. А, и за нашите тролчета. ХА-ХА. ЧЕТЕТЕ ИСТОРИЯТА, РУСКИ ЦЪРВУЛИ! САМО С ОПОРКИ НЕ СТАВА!

бе комсомолец от новият тип. Това не ти е "Георги Кирков", слагач.

Какъв американски двигател ве олигофрен! В-2 монтиран на Т-34 и на БТ-7М е съветски дизел създаден от съветските инженери! Къде виждаш америакнски двигател ве деби?! Дори нещо повече швабите така и не успяват да създадт нормален дизел за свойте танкове, както и краварите и затова танковете им избухват и горят като факли! Не случайно на краварските Шърмани са им викали Зиппо и Ронсън, като запалките, а на британските Томми кукър...защото са пламвали от първото попадение. Факт.

Т-34 е нескопосано копие на английският танк ,,Викерс” който СССР е купувал от Великобритания в големи количества преди войната.Нескопосаното копие на английският танк е толкова нескопосано,че американски инжинери го оправят.А поточните линни и танковите заводи са поръчани ппоектирани докарани и монтирани от американски фирми. Камионите ЗИС,,,жипките,ГАЗ-те са американски Форд,Дженеръл Мотърс,Остин. Двигателят на Т34,Т,54,Т55,Т62,Т72,Т80,Т90 е американски дизел от преди войната. Инженерна свръхсила като Германия може и произвежда най добрите дизели,бензини,самолети,танкове Тигър,Кралски Тигър.Космическата програма на СССР,атомните подводници и атомни централи също са дело на немски инженери след ВСВ

Заводи построени от американци, двигатели и атомобили - с американски лиценз.

панцер 5 имал 6 скорости докато Т-34 са две, кой ще има преимущество в една бърза война ?

Изобщо гледаш ли какво пишеш? Две скорости? Това да не е каруцата на баба ти?

освен перфекционизъм какво друго имат, да са спечелили война ?

T-34 трамбова улиците в Берлин и на половин Европа, с това се изчерпва спора Русия срещу Германия, количеството почти винаги бие качеството, особено когато количеството е също качествено по осреднени показатели. Китайските ментета дето превзеха света са добър пример също.

Не е спор, а сравнение между две машини. Никой не спори кой е победил. НО ЗА РУСКИЯ ЦЪРВУЛ ЖИВОТА МУ Е ВСЕ ВОЙНА ЗАЩОТО Е ГЛАДЕН! И КАТО ПОБЕДИ, КОЛКО ЖЕРТВИ ДАДОХА РУСНАЦИТЕ И КОЛКО НЕМЦИТЕ? И КАТО ПОБЕДИХА, КЪДЕ Е СЕГА ГЕРМАНСКАТА ИКОНОМИКА И КЪДЕ РУСКАТА? ОТГОВОР - РУСКАТА НЕ МОЖЕ ДА ПРОИЗВЕДЕ ДОРИ КОЛКОТО ИТАЛИЯ! И КОЙ ПОБЕДИ ДРУГАРЮ? ЦЪРВУЛИ ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ! РУСКИ!

Не съм ти другарю, роден съм във Франция и имам френско гражданство, родителите ми са Българи, имам и българско гражданство. Малко по-запознат съм от теб относно Германската и Френските икономики. Също така не съм нито русофоб, какъвто сте Вие, нито съм русофил. Нещата трябва да се гледат трезво, а фактите са, че Т-34 е един доста добър танк, като цяло. Относно икономиките Руската се развива доста добре в последните години, за разлика от Италианската и мисля, че в крайна сметка нещата се развиват в ползва на Русия, а не обратното. А пък Вие си злобейте, мен това не ме касае, интересуват ме фактите.

Само през 1941г Германия ПЛЕНЯВА, реално дезертират, 4цяло и 7 МИЛИОНА СЪВЕТСКИ ВОЙНИЦИ. Причината? До началото на война Сталин избива в ГОЛОДОМОР 7 МИЛИОНА обикновени съветски граждани. През войната са осъдени 1 МЛН съветски войници и 1,5 МИЛИОНА граждански лица от Военен трибунал. Разстреляни са 270000 човека. Толкова са и загубите на Американската армия за цялата война в Европа. Този ГЕНОЦИД ужасява дори Хитлер. Бъргарските мурзилки пак да бягат да целуват задниците на кремълските чебурашки!

Всички сме чели за голямата чистка и за избитите милиони руснаци от другаря Сталин. И какво от това? Руснаците маршируват ли в Берлин въпреки милионите убити? Маршируват и печелят войната, това са фактите. Няма изобщо никакво значение Вие какво мислите по въпроса и какво сте искали да се случи, както се казва Хитлер капут, преживейте го и се спрете с омразата към всичко руско, фокусирайте се и на позитивните неща, има и такива.

Вася, СССР води 4 войни с 3,5 МЛН-на Финландия. Сталин решил да откъсне териториите над Ленинград от Финландия....защото да имал достатъчно тил. Още с първата война, СЛАВНИЯТ ФИНЛАНДСКИ НАРОД разбива блядовите. 200 МЛН срещу 3,5 МЛН. Финландците строяват 16 дивизии. Непостигната мобилизация в света до днес. 1/3 от финландските мъже измират на фронта срещу съветските окупатори, но Финландия е непобедена. Още с първата "финландска война" в СССР настъпва ГЛАД. Изчезват продуктите от магазините, доставки няма. В третата кампания Сталин не-само е спрян от Финландия, но Финландия си връща териториите до брега на Ладожското езеро. Затова "блокадный Ленинград" гладува - Сталин не ще да отиде и да преговаря с Финландия за доставки през Финландия. И когато САЩ-Британия и Полша с пилотите си от 1942 г всяка седмица хвърлят ДВЕ ХИРОШИМИ тротилов еквивалент над Германия и 3/4 от армията на Хитлер е на Западния фронт за да спаси каквото може от Германия....Сталин през 1944 г още воюва....с Финландия. Накрая се усеща, че Берлин ще стане 100% американски и хуква на Запад. СССР подписват с Финландия "мирен договор" чак през 1948г....откъсвайки земи колкото Холандия. Днес е престижно, всеки руски олигарх и висш чиновник да има вила в Финляндии. Т.е. "Особености русской рыбалки".

На тъпаците тролове. Куполът на Т34 е лят, не стругован като немските фъшкии. Да, този танк не съвършен, но достатъчно технологично лесен за масово производство и достатъчно добър да прекърши швабските фашисти и нацисти.

Ааа... понеже куполът на Т34 е лят, войната е спечелена от руснаците... баси довода... що не си пиеш там бояршника, а се месиш в неща, за които дори "една жена на пазара" не ти е разказвала...

Понеже купола е лят, се произвежда по бързо тъпо вуте! А това значи че се произвеждат повече куполи и съответно повече танкове за единица време! Тъпо вуте! А това значи ч е войната е спечелена защото побеждава страната с по добра промишленост тъпо вуте.Факти..Вуте!

Войната не е спечелена само от танкове, глупи... хората я спечелиха. Танковете са само един компонент... много тревица има да опасеш още, докато поумнееш...

Пълни глупости пишете! Т-34 е среден танк със 76 мм.оръдие ,а по-късно и с 85 мм.Панцер 4 отстъпва по всички показатели! Пантерата е КОПИЕ на Т-34...само Тъгъра с 88 мм.оръдие е можел да унищожава Т-34. Върнете се в първи курс по журналистика!

Немския отговор го видя целия свят през пролетта на 1945г.

Мечтата на всеки внук на съветски "победител" над Германия е да емигрира в Омразната Германия и да получава ГЕРМАНСКИ СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ. Руснаците почти настигнаха по бройка турците и кюрдите в Германия. Или Это есть Эхо войны!?

Кой от написалите статията или от коментиращите, е виждал танк наживо?! Като запали или стреля, направо може да напълниш гащите, ако ти е за пръв път.

Много е лесно да се коментират танкове на топло, пред PC, гледайки навън как вали снегът. Само да ви питам някой виждал ли е на живо танк, и още нещо някой бил ли е до танк когато стреля. И още да е участвал във каквито и да е военни маневри. Щото на думи сме силни, но ако ви опъна да бягате след танка ....

Подарили ни 15 Пантери! А сега всичко предплащаме и чакаме години докато го получим..

Я иди вп някой автосалон да си купиш нова кола. Ще предплатиш и ще чакаш минимум половин година...

Помощта на Америка за СССР по време на войната е трябвало да се плати само ако не е унищожена при бойни действия.След войната САЩ опрощават изобщо дълга предвид големите човешки жертви на руснаците. Техниката и до сега се ползва за прекопиране от руснаците.Който е служил в армията знае.Дори щепселите и електрическите контакти са точно прекопирани и са взаимозаменяеми с американските

Егати глупостите...

Ти..ОЛИГОФРЕВН ЛИ СИ?! КРАВИТЕ СА ОПРОСТИЛИ ДЪЛГОВЕТЕ НА СССР?! ТИ НАИСТИНА СИ ДЕБИЛ ОТ НАЙ ГОЛЕМИТЕ! РУСНАЦИТЕ СА СИ ПАЛТИЛИ СЪС ЗЗЛАТО ДО ПОСЛЕДНИЯ ЦЕНТ ВСИЧКИ СТОКИ ПОЛУЧЕНИ ПО ЗАЕМ НАЕМ-ЛЕНД-ЛИЗ! ФАКТ!

Не мога да схвана как изобщо автора се мъчи да сравни Т-34 с Panzer V Panther ?!? Да беше го сравнил с ИС или КБ или Т-10 разбирам ама с Т-34 ?

И сега, какво? Няма новини за великото съв... ъъъ Руско оръжие, та претопляме манджи, от средата на миналият век, за да има с какво да захлеби тролетоариата?

Ами че армията ни още кара на Т 72, що не вземат да ни подарят някой Абрамс че да видим що за чудо е. Ама тия новите съюзници нищо не дават, всичко се предплаща и се чака с години докато го доставят, ако въобще го доставят!

Наистина ли си толкова наивен, че да вярваш, руснаците да са подарили нещо на някого, ей така, от добро чувство? Всичко е платено драги. Предплатено, платено, доплатено - всичко с потта на народа. А всичкото това оръжие, днес е само скрап.

1 немски танк >= 20 съвеЦики заедно с ватенките в него

Т-34 е АМЕРИКАНСКИ ТАНК. С американски мотор с АЛУМИНИЕВА ГЛАВА. С ВЪРТЯЩ СЕ КУПУЛ стругован ЕДИНСТВЕННО НА СЪЩЕСТВУВАЩИТЕ ОГРОМНИ АМЕРИКАНСКИ СТРУГОВЕ. Блядовете се пробват да импортозаменят гумените елементи на веригите в оригиналния танк, къде каучук в Тайгата. Веригите се късат а конструтура на идеята - разстрелян. Останалата част танкове на блядовете са БРИТАНСКИ КОПИЯ. До днес, символа на ВСВ в СССР е "УАЗ" - ката ....НАДЯЛАНО копие на американските ДЖИПОВЕ ПОДАРЕНИ от САЩ през войната. 170000 шасита на GMC се превръщат на носители на съветските "катюши" и дърпат оръдията в руската кал. "Молотовките" служат само за декор на патосни филми за съмлветски "героизъм". СССР НЕ Е ИЗНЕНАДАН а Хитлер изпреварва Сталин с нападението си само с 2 дни. Сталин вече е бил запуснал съветския план "Барбароса"....мнима германска провокация на съветската граница. Но затова трябва да се четат и гледат "Техникумите" на Марк Солонин и книгите на резитента на ГРУ в Швейцария- полковник Виктор Суворов. Особенно "ЛЕДОКОЛ". Нежеланието на съветските граждани да воюват за Сталин довежда германците до Москва. МИЛИОНИ СЪВЕТСКИ ДЕЗЕРТЬОРИ!!! Десетки градове със стотици хиляди дезертьори, които Германия нито може да конвоира, нито да изхрани, нито да осигури медицински контрол и подслон. Над 20000 съветски танка са пленени само през 1941г. Хитлер не вярва на МАЩАБИТЕ в СССР. Надявал се е да превземе Москва с блицкрик и да унищожи СССР като реална държава и опасност. Сбъркал е с мащабите. На човешки ресурс и АМЕРИКАНСКА ПОМОЩ. 40 МИЛИОНА са американските индивидуални пакети с ПЕНИЦИЛИН за СССР. Когато в СССР не знаят какво е антибиотик. Така са спасени милиони съветски граждани и войници. 2и половина МИЛИОНА радиолампи дарява САЩ. Консервите с месо по руските филми са също американски. Обувки, долно бельо, БИНТОВЕ, обувки. 1,5 МЛН ТОНА авиационно гориво и Добавки за бензин за самолети за 1 МЛН. тона. Всичко това е АМЕРИКАНСКА ПОМОЩ за СССР. БЕЗПЛАТНА!

Много фантастика четеш и много лъжи пишеш. САЩ нищо не са подарили на СССР. За всичко е платено със злато.

ако не знаеш руски да четеш https://youtu.be/wrUq7QQOkZA ....поне слушай.

Може и да е така, ама умират руснаци, не американци. И СССР пречупва Германия, не американците.

Не американците и англичаните пречупват Германия още 1941 г с първата бомбардировка на Берлин. След това помилат всичките им заводи, а Германия встрах от десант държи 2,5 милиона войници на моретата срещу англия и още половин милион в Африка, а в последствие и в Италия. Германците са нямали хора с които да водят войната, както и ресурси и заводи.

2,5 мил срещу англия и 0,5мил в африка ... а колко пращат в русия?

Аве Дада АНАЛизапора на задния отвор! Откъде ви вадят такива дебилни педересета СДС та не ми е ясно! Муньо! Това е все едно да кажеш че немската Пантера е 100% копие на Т-34 малоумнико! Прост калъф кат теб дори това не знае, че единствените руски танкове които имат нещо общо с американските са малката серия БТ-2 създадена на базата на М1931 на Кристи, както и Т-26 който е аналог на Викерс 5 тона за които руснаците купуват лицензи И СИ ПЛАЩАТ В ЗАЛТО. Но понеже нито краварските нито британските танкове вършат работа със слабото си въоръжение и слаби агрегати, руснаците си създават собствени модели с нови конструирани от руснаците куполи , с нови 45мм оръдия, с нови вериги и нови корпуси и накрая дори с съветски дизелови двигатели! Т-34 малоумняко е създаден на базата на БТ-7М с дизелов двигател! Но просто козацко деби като теб от къде да го знае!Козак писател, но не и читател!ФакТ!

Куполът на Т 34 е отлят, не стругован инфантилен дърт безказармен джендър. Ха ха ха.

Куполът е свързан със шасито чрез РОТОРНА СТРУГОВАНА ОГРОМНА КОЛКОЛКОТО КУПУЛА В ДИАМЕТЪР ВРЪЗКА, чукча Вася! Затова купула на Т-34 се ВЪРТИ....защото ротира на роторна свръзка, стругована на несъществуващи в СССР огромни стругове, мать твою тролей Пригожина.

Путак! КАто не знаеш че е имало лети куполи за Т-34 недей да сереш своето незнание путак джендърски Дада!

Когато хората, които не познават историята и фактите, започнат да пишат статии, то статиите се получават много смешни.

Абе, не намерих в Съветския Съюз да е имало "Генерал Студ". Кой е тоя ... PS: На снимката е ИС-2. Нещо много по-различно от Т-34 ...

ути! като не знаеш! Недей да сереш своето незнание по темата путок! Първо на първо, немските танкове дори Т-3 и Т-4 са превъзхождали руските танкове по някой параметри коитосъщо са били доста важни! Наличието на радио, съответно по доброто командване по време на боя! Наличието на отлична немска оптика Цайс съответно и мерачите са стреляли по точно по врага! Наличието на широк корпус съответно и по добра ергономика и удобство за екипажа! Понеже и Т-3 и Т-4 са пуснати в ппроизводство няколко години по рано от Т-34 са имали и отстранени всички дестки болести. Да! И съответно един на един руските танкове да били по-добри, наличието на дизелов двигател по трудно се пали от дизеловите и е по икономичен, широки вериги по добра маневренпост и проходимост, наклонена дебела броня и мощно 7.62мм оръдие! НО ТАНКОВЕТЕ НИКОГА, ПОВТАРЯМ ЗА КОЗАЦКИ ДЕБИЛ КАТО ТЕБ, НИКОГА НЕ СЕ БИЯТ САМИ! Така че немците са успявали да превъзмогнат недосатъцитена свойте машини и да ползват предимствата си, като са заобикаляли в тил или по фланговете по-мощните руски танкове! Основната част от руските Т-34 и КВ-1 в някой случай до 70-80% са загубени по време на отстъпление ,А НЕ ПО ВРЕМЕ НА БОЙ и то поради липса на гориво, боеприпаси и резервни части! И тъпо пути като тебе да ми обясни къде казвам че Тигъра е разработен след Т-34 малоумнико! НИКЪДЕ НЕ ГО ТВЪРДЯ РЕЗАНЯШКИ ТУРКЕСТАНЕЦ! Т-6Тигър е разработван още преди ВСВ ие имало дори прототипи на Порше! Но чак след като немците срещат Т-34 и КВ-1 се активизират за да го довършат и пуснат в масово производство! А пантерата никога не е бил на-добрия танк на ВСВ! Най-добрия танк е Т-34/85 който с неговото 85 мм оръдие с балистика на зенитно оръдие е прошивал и Пантерите ( с техните 77мм) и Тигрите като консерва! Най добрия танк , е този който може да унищожава вражеските танкове без проблем като Т-34, и който е лесен за масово производство като Т-34, който изисква малко ресурси и ценни суровини като Т-34, и който е най-ремонтопригоден в бойни условия пак Т-34! Факти путик! ГФакти туркестанска гняз

7.62 мм оръдие???? Знаем че си тъпак и дебил. Продължавай така да ни разсмиваш

Руските танкове са на дизел а немските на бензин.Руснаците хващат вениръчно да правят д#зите на двигателите.

ВСВ се води в океаните а не на Източния фронт. Целият тонаж на германските подводници е повече метал от ВСИЧКИ германски танкове за цялата война. Германия изнемогва икономически, вкарана от Сталин насила във войната. Германия произвежда дизела и бензина си от ....ГЕРМАНСКИ ВЪГЛИЩА. 5 МИЛИОНА тона гориво годишно. 1 МЛН. тона непреработен нефт идва от Площ в Румъния. 50% сле тогавашната рентабилност на технологиите за добив на бензин и дизел от нефт. Затова Германия произвежда танкове с бензинови мотори, чиито резервоари са лесна цел за съветските снайпери - НЕДОСТИГ НА ДИЗЕЛ. Бензина ДЕТОНИРА, докато дизела НЕ.

невярно! При пожар първо се изнасят варелите с дизел. Прочети за октаново и цетаново число какво означава и се образовай писателю!

Kакаво научих докато четох коментарите по-долу: Студа и калта пречат само на Вермахта но не и на Червената армия. Американските камиони са решаващи за успешните настъпления на Червената армия, но не и за настъпленията на американската армия. Червената армия преди войната има десетки хиляди танкове и самолети, но те са произведени с алуминий от сащ доставен чрез ‚ленд-лийза‘ Т-34 с тегло 34 тона е лош танк защото има по-тънка броня от 47-тонната ‚Пантера‘

Точно си разбрал! Вместо да открият втори фронт, в началото на 1942 ра , те пращат консерви! Ха ха ха ха!

Няма как да научиш нещо защото си тъп и прост. Нищо не си разбрал от прочетеното, а си си измислил фалшиви глупости, върху които градиш тезите си, нещо типично за гнусните путлерастки отрепки. Калта и снега е пречел на всички естествено, но е пречил много повече на германците, които не са били готови за дълга война и то в зимни условия. Това котео Германците завземат през калта за няколко месеца в последствие е преодоляно от съветската армия за години. Без калта Германия щеше да напредне много повече. Затова калта и снега пречат основно на германците, още повече че те нямат съюйзници, които да им дадат в тежките моменти 100 хиляди камиона 3 хиляди локомотива, 200 хиляди вагона, 10 000 танка, 25 000 самолета, 2/3 от изстреляното от СССР олово, почти всичкият алуминии, защото СССР в първите дни губи 17 000 танка и 40 000 самолета, а в последстиве и заводите, като унищожава машини и стругове. Новите се правят с алуминии от САЩ на машини и стругове доставени от САЩ. в заводи построени с цимент от САЩ. В същото време германските заводи се унищожават от американските и английските ВВС. Камионите помагат много на СССР защото всичко се транспортира с камиони през 4000 км настъпление. Камионите помагат и на САЩ естествено,, кой ти каза, че не помагат? Как САЩ без настъпление ще превземат 2/3 от Германия и то без малоумни офанзиви като съветската за Берлин. Поредната ти малоумна измислица. Т-34 е по-лош танк защото има по-тънка броня от пантерите. Хитлер в началото на войната пленява хиляди Т-34 и ги модифицира за германската армия, но очевадно не ги смята за добри и прави Пантери, а не Т-34

Дори цифрите които си постнал не са верни... руснаците искат локмотиви защото тяхната логистика е ориентирана към ЖП транспорт и след 1942-а получават 9000 локомотива. А колкото за камионите за сравнение всички автомобили които СССР използва по ленд-лиза, пак да наблегна за СССР той започва да действа след 1942, са 409 500 а само Форд продава на Вермахта 380 000 камиона. И да не забравяме че немската армия окупира цяла Европа само с 12 напълно механизирани девизии, всички останали разчитат на пеши ход и 1.2 милиона коня дори и в руската кампания немците разчитат на ботуши и копита, е и на первитин в промишлени количества.

Добре ще сменя числата в това което съм написал и става още по тъжно за сганта. Колкото до Форд че бил продал камиони на Вермахта, това е лъжа. Форд е имал клон в Германия, който е произвеждал камиони и който клон на Форд на практика е бил национализиран от Германците. От САЩ са идвали за продажба само автомобили за частни лица преди войната. И докато Англия и Франция са воювали с Германия със суровини и материали срещу военна продукция и технологии. Последния влак от СССР към Германия минава 4 часа преди Германия да удари първа.

Огромните грешки в цитираните от теб числа е ярко доказателство че всички твои твърдения са най-обикновена лъжа-)

Рузвелт МОЛИ Сталин през цялата 1942г за среща на Върха и отваряне на НлВтори фронт . Сталин буквално ТРОЛИ в официалните отговори до САЩ - Току що се върнах от фронта, не мога да отговоря. Р.S. Сталин никога не е бил на фронта. Но твърди непрекъснато, че е само ученик на Ленин. Сталин е бил готов, в тайни преговори чрез българския посланник Стаменов....както Ленин да даде територии срещу Мир, на Хитлер. Когато Москва се разграбва от маркери а целият Кремълски апарат се изнася на Волга в Самора, Сталин остава в Москва, защото ако иде в Самара ще го убият като виновен за неуспеха. Пакта Рибентроп-Молотов е достатъчен за да стане краен. Именно този вълчи инстинкт и МИНУС 20 градуса студ на 16-ти, кота до днес температурите се движат от +- 2 градуса в Москва на тази дата....обръща войната. Грешката на Хитлер е наивността че бързо ще победи СССР и ресурсите му ще обърне срещу Британия. Хитлер сбърка с мащабите на ГЕНОЦИДА в СССР и неизчерпаемите човешки ресурси от СМЪРТНИЦИ. Хитлер не извършил такъв геноцид и всеял страх в нито 1 германец. Геноцида на Хитлер е срещу негерманци.

Войната е обърната в полза на руснаците от далеко източните войски, които са изтеглени за отбрана на Москва. Там за първи път е разбит митът за непобедимост на германската армия. Сталинградската битка след това завършва с плен на автора на план "Барбароса" Паулус, който дори свидетелства в Нюрнберг срещу подсъдимите си бивши другари. За германците крахът започва, когато Рокосовски предлага план с едновременно две главни направления на основния удар. От тук нататък съдбата на Германия е предрешена. Водят се само отбранителни боеве и краят е неизбежен. Победата е там, където стъпи кракът на кашика. Засъвременните момченца това е пехотинецът.

Т-34 е един надежден танк с добри качества произведен в огромни бройки. Немските танкове са общо взето по-добри, но по трудни за производство, технически по-сложни и ненадежни. В тази връзка една "Пантера" колкото и да е добра като я обрадят и забухат с оръдията 3-4 броя Т-34 от всички страни и с немския танк е приключено, количеството в случая бие качеството.

През март 1939 година Германия окупира останалата от Чехословакия част, включвайки я в състава на Райха под името „Протекторат Бохемия и Моравия“. В ръцете на Германия попадат значителни запаси от въоръжението на бившата чехословашка армия, които позволяват да се въоръжат 9 пехотни дивизии и чехословашките военни заводи. При нападението на СССР от 21 танкови дивизии на Вермахта 5 са окомплектовани с танкове чехословашко производство.

Това руслямски твърдения ли са? 130 танка ли правят 5 танкови дивизии. Или са правили в чешките заводи танковете за тези 5 дивизии?

Абе Гогов, не знам виждал ли си някога танк на живо, ама поне вземи прочети някоя-друга написана от специалисти по бронетехника книга (има доста читави и добре балансирани). "Пантерата" се оказва с ниска бойна ефективност поради голямата си техническа ненадеждност и сложен,трудоемък технологичен процес + капризна поддръжка. Много по-полезен за Вермахта се оказват по-късните версии на Т-IV, особено тия с подсилена броня. Но така или иначе, тогава нищо не е можело да спре лавините евтини и високо надеждни Т-34-85. Що се отнася до първообраза на съвременния танк - това е ИС-3, развитие на прочутия "танк за пробив" ИС-2 (който обаче не е проектиран като доминиращо противотанково средство! Затова по-полека със споровете кой е по-добър - ИС-2 или "Тигърът" T-VI - впрочем отлична машина,много по-полезна от "Пантерата"). С две думи - учете материалната част!

ще учат бронетанкова техника 32,% до 20 г. Са педераси

Че ние в армията слушахме най много чалга! Имаше педераси, дето слушаха рок!

нещастен в коя армия си служил ебалнико%

БНА! Армията на НРБ, великата армия!

.

Знаем, че двигателя на Т-34 е първият масов двигател от алуминиев моноблок, това е най същественото и най важното, практически е доказано че алуминиевите сплави стават за двигатели, всичко друго няма значение за по нататъшното развитие на дизелите

руснаците са получавали от САЩ!

мдаа, те и сега руснаците получават алуминий от сащ. Първо го изнасят за там, а после го получават обратно като 'ледн-лийз'

Първо го изнасят за САЩ а после купуват Боинги и Аеробуси, защото сами НЕ МОГАТ да ги направят.

Аха то Русал е още от преди войната. Баси тъпите путлерасти имало

Гудериан е изкарал танковия курс за немски офицери провеждан край Казан... Явно Жуков, който се познава с Гудериан още от Първата Световна война когато и двамата са били младши офицери, е пропуснал някои дреболии в обучението на бъдещите германски танкови асове, дреболии които нито един танк не може да компенсира;)

Не е точно така! Ако Хитлер не беше спрял Гудериан, и го върна в Кавказ, оня влизаше в Москва!

Гудериан никога нямаше да влезе в Москва... по простата причина че немската авиация никога нямаше да насмогне с доставките на гориво и боеприпаси на откъсналите се от интенданските части танкове. Айретен че фелдмаршал Кайтел, Главнокомандващ на Върховното командване на Вермахта, признава че :"Хитлер ни излъга... вместо 200 дивизии мобилизационната способност на Русия се оказа 300 дивизии". А който има предимство в мобилизационните възможности обикновено печели войната. И да, Сталин е очаквал нападение от страна на Германия, не случайно когато през 1940-а Паулус започва техническото планиране за изпълнението му в Русия започват да полагат основите за производствените халета на заводите които ще бъдат евакуирани от европейската част на СССР зад Урал ;)

Сталин е очаквал той да нападне Германия, защото си е мислел, че германците няма да посмеят при наличие на танкове 1:6 в полза на СССР и то с по-големи оръдия. Дори не вярвал първите часове, че това става. Само че Германците удрят първи и изненадват съветските войски готвещи се за нападение, а не за отбрана и ги разбиват. Сталин дори премахва отбранителната линия Сталин , която е била непревземаема и изобщо не е имал намерение да мести заводи зад Урал. Добре че после американците му оборудват заводите зад Урал с машини.

В мемоарите си Кайтел опровергава това което твърдиш: " Руснаците не бяха готови за нападателна война, те не бяха готови дори и за отбранителна война, липсваха им дори и боеприпаси". А колкото до Ленд-лиза... Американските инвестиции във военната машина на Германия са на стойност 13 милиарда долара а в руската малко над 1 милиарда, над 5000 американски компании снабдяват Германия до 1944 година(по-точно до деня "D") с машини и стратегически материали, куриозното е че прочутите американски консерви с телешко месо за Русия и Германия са произвеждани в един и същ завод в Еквадор, разликата е в това че с Лондонското споразумение САЩ опрощава дължимите от Германия пари за американската помощ а Русия успя да се разплати за тази "помощ" чак през този век-) А защо са помагали на Германия... най-точно го е обяснил Хари Труман, чиито думи са публикувани от вестник „Ню Йорк Таймс” на 24 Юни, 1941 г.: „Ако видим, че Германия побеждава ние ще помогнем на Русия, ако Русия почне да печели ще помогнем на Германия, така ще им дадем възможността да избият колкото се може повече от армиите си, въпреки това не искам да видя Хитлер като победител при никакви условия.” А Майлоу Майндърбайндър е измислен персонаж;)

кой ти наплямпа тези лъжи? Кайтел такова нещо не е писал. Може в руски превод някой да е вмъкнал такава лъжа. американски инвестиции в ъв воена машина на Германия няма лъжецо. Такава има след войната само че тези 13 милиарда долара са за цяла Европа, а плана се казва Маршал. САЩ са търгували преди войната с целия свят включително и със СССР, където заводите и оборудването идват от американски фирми. Същото е било и с Германия, но в значително по-малка степен. И няма никаква помощ за всичко се е плащало на мига. Помощ има през войната и тя е само за СССР. СССР не плаща нищо по Ленд Лиза, а пък Руслямска държава още по-малко. обаче наглеца лъже, че и през този век били изплащали. И пак руслямска лъжа за думи на Труман публикувани във вестник от 1941 г. Това само изключително тъп и прост идиот може да го вярва, то и за такива е измислено от страната на лъжата - Руслямска държава. И то се вижда през самата война. СССР почва да настъпва, но САЩ не спират помоща, нито почват да помагат на Германия, напротив бомбардировките върху Германските заводи се увеличават.

Поне признаваш че аз някъде съм прочел това което поствам... докато ти съвсем си се отнесъл в своите фантазии-)

Знаем и друго! Великите Англия и Франция, 1938 година, август месец, подаряват Чехия на германия. От 20 танкови дивизии на източния фронт, 5 са били с чешки танкове. Знаем още, че великите Англия и Франция, обявяват война на Хитлер, но не го нападат!

Чехия е имала 100 танка и то съвсем "дървени". И със 130 танка викаш немците направили 5 дивизии? Това путлераските тъпаци нямат равни по малоумие. Франция и Англия водят достатъчно война с Хитлер. Има няколко забележителни морски битки и такива в Северна Африка. А по суша са разчитали да рабият германците на линията мажино и после да контрират, защото не са знаели дали СССР няма заедно с Германия да тръгне срещу тях.

Ама ти си и вярваш на простотите.

Еъ хюмне, чети: През 1938 година в Чехословакия живеят 14 млн. души, от тях 3,3 млн. етнически немци, компактно живеещи в Судетската област. Промишлеността на Чехословакия, в това число и военната, е сред най-развитите в Европа. Заводите „Шкода“ от момента на окупацията от Германия до началото на войната с Полша са произвели почти толкова военна продукция, колкото е произвела за същото време цялата военна промишленост на Великобритания. Чехословакия е сред водещите световни износители на оръжие, нейната армия е превъзходно въоръжена и се опира на мощните укрепления в Судетската област.

Темата изисква определено ниво на познаване на материята . Авторът най-добре ,да се насочи към друга тематика

Не знам статията откъде е преписана, но в действителност Т-34 е създаден преди войната и до началото на войната са произведени 800 бр (един историк твърди че са 1600 бр), проблемът с производството на Т-34 е, че руснаците няма легиращи елементи за да леят брони и всичките Т-34, както и наличните 230 бр тежки танкове КВ са създадени с останалите от царско време листове корабна броня в Арсенала в Петербург (между другото поради каприз на сталин конструкторът на Т-34 се разболява и умира от пневмония още преди войната). Истината е че и двата танка са практически неуязвими от немските танкове и артилерия и всичките тези повече от 1000 танка са загубени поради липса на гориво, боеприпаси и запасни части. Масовото производство на Т-34 по време на войната започва след получаването на волфрам от Монголия и на другите необходими легиращи елементи по ленд-лиза от САЩ.

Вижда се че дори и на любимата ти червена армия техниката не познаваш. Единственото което може да правиш е да плюеш и да лъжеш. Така-Т-34 превъзхожда по всички показатели Т-4. Първоначално германските танкове са били абсолютно неспособни да пробият бронята на т-34. Танкът тигър не е създаден като отговор на т-34. Това всъщност е създаването на танк около прочутото 88 милиметрово зенитно оръдие. Колкото до пантерата-танкът пантера превъзхожда по всички показатели Т-34. Освен по два-най-важните. Брой произведени машини. И издръжливост-и тигъра и пантерата изискват изключително сложна поддръжка и са били много склонни да се развалят сами. А на практика Хитлер изпреварва нападението на Сталин. Запитайте се какво правят два милиона червеноармейци плюс хиляди танкове десетки хиляди самолети и стотици хиляди тонове продоволствие на самата граница с Германия?

' какво прави Червената Армия на границата с Германия'? Искаш да кажеш- на границата на Полша, щото ако ефрейторът не беше нападнал Полша, германия и СССР нямаяе да имат обща граница.

Всички тия руски подлоги,които пишат по тези форуми са малоумници. Карат западни автомобили,ползват западна техника, децата им учат на запад,но......иначе русия е велика

Го Помак рязан

Всички тези западни джаджи и части за колите са произведени в комунистическият мръсен Китай. Смях. Само в ЮК има над 200 голями фирми под техен контрол или с голям дял акции. Та колко са западни е много относително. Или само името им такова. Един пример Волво, пуцмастер, мджи...

ВСВ СССР 108,700 танка - 83,500 гръмнти Германия 67,429 танка - 25,584 гръмнати СССР - 194,000,000 човека Германия - 80 000 000 човека И ако не беше САЩ и останалите държави да ги напуцат в на западния фронт - още рашките щяха да стоят окопани кто ИДИЛци зад жени и даце в няколко града и да го водят като обсада... нищо, че влаковете с оръжие си вървят... без да евакуират жените и децата

Защо.армия беше 160 099 души. На Средните немците ги хванаха в чувал и Чърчил и Рузвелт квичат на Сталин да напредва за да отклони немски дивизии Сталин превзе Берлин бе мундьо и им даде западен Берлин на каторжниците. Стоките които карат за СССР са плащани в чисто злато Та така Козяшки прдал

кои на кого се е молил и за какво едва ли ще разберем. Едно е ясно, за червената армия човешките загуби не са важни. Те затова са превзели Берлин.

урви. Защо запада не обърна войната.Кога се намеси с мизерна армия? Немските жертви са малко нали! Ако не беше Червената армия Европа щеше да бъде Трети райх

кой на кого квичал бе? Ти луд ли си? Сталин се беше окопал в 3 града ЗАД ЖЕНИ И ДЕЦА, докато в 2/3 от СССР пушка не беше пукала. И вместо да ги изкара от тети градове в които ПРЕЗЦЕЛОТО ВРЕМЕ СЕ ДВИЖИХА ВЛАКОВЕТЕ, той реши да ги остави там като буфер. Седни и прочети малко руска история и отцеди пропагандата. Докато някой слушаха Шостакович, други ядяха трупове. Седни и чети РУСКИ КНИГИ, а не само википедия и насрани блогърски сайтове. САЩ бяха на 2 дена път от Берлин.Бяха минали МАрбург (гледай картата) Просто Берлин беше по-близо до източнатаграница. Ама докато САЩ не влязоха в Европа - Руснаците стояха под обсада... уж... чак като САЩ им дадоха оръжие и храна - решиха че могат да излязат от там... и пак повтарям - нищо че 2/3 от СССР пушка не е пукнала...

Как се прави цивилизовано? Обявяваш война, изчакваш две седмици и нападаш! Подлите германци, направо нападат!

Официално обявяване на война има. Дори го съобщава съветското радио. Ама към документа за обявяване на война има едни приложения дето въобще не пасват на съветската пропаганда.

Я, обясни малко по подробно! Да ти еба майката лъжлива/ дир не трий/ щото ми писна!

журналистическа Генерал студ бил причината за разгрома на немците под Москва Този студ не е ли еднакъв за двете армии бе западни урви ? Руснакът зарязва дом и пр.и отива на бой за родината си Затова побеждава.Имс дух руската армия

руснаците се бият удома, немските оръжия са по-прецизни и по-лошо понасят студа. Колкото до мотивацията на съветският воиник, не си струва да се коментира, а загубите в жива сила показват отношението на командването към войниците. Лично аз съм доволен че Германия губи войната, въобще не мога да си представя как една може да управлява пожовината свят, това си е било обречена кауза

Знаем, че от Т 34 са премахнати 5,000 детайла, за да се произвежда по бързо и в по големи количества. Бил е лесен за ремонт. Знаем също, че Т 34 влиза в Берлин, а Пантерата не влиза в Москва!

Ти си глупак... Плямпало

Какъв ремонт, като са му давали 4-6 ч. живучест! Ремонт - ако му е одрана боята.

Направо на пътя го закърпват. Дори вземат двигател от друг, и го пускат в боя. При германците е трябвало да се връща в завода.

Какво знаеме ли? Че не си е струвал! Това знаем! Бил е замислен копие на руския Т-34, като дори в началото немските конструктури са предложили на Хитлер модел копие едно към едно с Т-34, но заради страха че немските артилеристи няма да могат да го различават от Т-34 са решили да променят леко дизайна..Иначе всичко останало е копие на Т-34, широки вериги, наклонена броня челния лист, бортовата броня и купола, широки опорни колела и т.н. Като танк е бил отлична машина но като изпълнение и производствен процес си е бил истински технологичен ад и чист кошмар! А да не говорим за бензиновия двигател срещу руския дизел на Т-34 които от една искра е пламвал като клада, както и при повреда на една от опорните колела които по идея са давали плавен ход на танка трябва да сваляш целия ред, типичен недостатък и за Тигъра! Да не говорим че е бил значително по сложен за производство не само от руските Т-34 но и от немките Т-3 и Т-4! Вместо да бяха произвеждали пантери по добре за немците щеше да е да произвеждат добронирани Т-4ки, които са били и работния кон на Вермахта. Докато немците произведат едно произведение на изкуството като Пантера руснаците са щамповали по 3-5 Т-34/85! Просто факти!

Основна грешка на немците е била, че танковете им са били прекалено сложни и скъпи за производство. Американците и руснаците ги смазват с масови евтини танкове като Шърмън и Т34-85, като наблягат на количеството. Няма какво да се лъжем, ВСВ е била война на икономиките и немците е нямало как да спечелят с ограничените си ресурси.

загубите на руснаците спрямо немците на курската дъга !

Napishi 20:1 shte si po ubeditelen no pak tolkova tap.

гогов.. и как тази новина е в IT секцията?

Ами гогрто има процент за руска воена нагитация и като няма къде го е пльоснал там но след като този сайт се издържа от ватенките това ще четете:))))))

за краварските супер пупер боклуци като Ф-35.Хахахахахаха

че е закъснял с 5 години...