17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не удалось дозвониться, вот мой телефон. 8(903)753-82-02 Константин

на 50 метра?!?! Я по-запознатите да се изкажат, струва ми се невероятно

Гюрза е средноазиатски вариант на нашата пепелянка.Една от най-бързоатакуващите змии в света.Руснаците са искали с тази аналогия да направят реклама на оръжието си.

Добър е патлака. Обаче предпочитам Глок

В коментарите чета, че било поредното хвалебствие. Аз бих казал, че напротив - правят се на улави и е поредният опит да изкарат службите в Русия нек'ви терминатори, а населението - пушечно месо. Само ще припомня, че в САЩ имат оръжия като Desert Eagle, който е разработен точно за противодействие срещу брони и бронежилетки. Оригиналната разработка е с боеприпаси .50 cal - 19грама, 12,7×33мм с енергия 3796 J. В последствие правят вариант и за доста по-често срещаните и далеч по-евтините в САЩ Magnum .44 - различните боеприпаси са от 16 до 22 грама, 10,9×33mm, като най-мощните боеприпаси достигат 2078 J енергия. СП-10, боеприпасите на Гюрза, са 9×21мм, 6,7 грама и дулна енергия от 635 J, като има и вариант с усилен заряд, за който данни не съм намирал. Но, едва ли минава 700 J. Стандартните боеприпаси 9×19mm +P (със свръхналягане) са между 7,45 и 8 грама, а дулната енергия е между 454 J и 588 J. Оръжието е много прилично и мощно за калибъра и размера си. Факт е, че превъзхожда сходните оръжия - някои с повече, други с по-малко. Но, в САЩ максималният калибър, който може частно лице да притежава, е 240мм. Вече дадох примери с .50 и .44 - двата типа боеприпаси имат 3 до 6 пъти по-висока дулна енергия. А, в тубата е пълно с видеа на частни колекционери, които притежават танкове с напълно функциониращи оръдия, както и 240мм гаубици - и хората си стрелят с тях. Можете да видите и M134 (Minigun) 7.62×51mm със скорострелност 2000 до 6000 изстрела в минута (33 до 100 изстрела в секунда) и дулна енергия от около 3500 J. Между другото, и немците имат право да притежават доста разнообразен арсенал, макар и не чак като в САЩ. В този смисъл, цялата идея на "руското" журналиссссче, че Гюрза била опасна, си е опит за пореден път да се хвърля кал и нищо повече. Та, забраната за ползване назапад е типичното дребнаво заяждане.

Ама забранен в Говедария. Страх ги е дебилите...

"Руски инженери от ПРЕДГРАДИЯТА на Москва..." Ако от предградията на Москва създават такова мощно оръжие, представяте ли си какво могат да изобретят инженерите от ЦЕНТЪРА на Москва.

там са на по-висше ниво - пирамиди и мумии

Дир, още в заглавието ви имате досадна грешка. Учете граматика!!! ПистолетЪТ - защо с пълен член??? Всеки ден намирам много сериозни граматични и стилови грешки в писанията ви! Що за недоучени журналя сте наели?

..Я пак помисли!

"кой извършва действието" :) Палец горе!

когато може да се замести с "него", не се членува! Така че прав е "Абе,"

Мистър "Ботокс", който все повече започва да става анти човек се подчи на "маймуняците" - 13 те сатанински фамилии, управляващи света - (имам впредвид скапания и миризлив отвсякъде "коронавирус") и като се сетя за Горбачов, Путин все повече заприличвa на него..."Пътник" е вече и без тези бронебойни пистолети !!

красиво оружие, мощно, надежно, дуракоустойчиво, руско другото е ала бала

Красиво..., колко да е красиво?

Спукана му е работата на Тръмп. Путин може да го ликвидира с един изстрел, барабар с охраната и още десетина американци край него.

Много коментари и много разбирачи.......от държава която е бълха в сравнение с другите страни във всяко едно отношение....Та тук и кибрит не произвеждаме...Всичко ни е внос от Турция и Китай. Кажете ми , какво българско остана в тази държава? Седнали сте да коментирате руснаците.....американците , все едно знаете повече от техните инжинери.....Кажете ми , каква технология правим в България в която да сме най добри ....N:1. Къде сме ние, Къде са ТЕ...

Това че тиси тъп и прост путлераст обяснява защо си написал това. Но... 1. Технологията V-Rey. През януари 2017 г. тази българската софтуерна компания Chaos Group получи технологичен „Оскар“ за цялостен принос към киноиндустрията. Създателите ѝ, без да е широко известно, са оставили своя отпечатък върху филми като “Аватар”, “Игра на тронове”, “Петата вълна”. 2. Технологията "Феникс" е номер едно в света в сферата на „безизкопните технологии” 3.„Рhyre е първият fintech продукт в света, с който потребителите могат да дигитализират не само всички свои банкови карти, но и карти за лоялност. 4. България е най-големият производител на розово масло в света и е водеща в технологиите за получаване на розова вода и т.н.

България има много добра технология за производство на фитили за газени лампи, успешно произвежда и изтривалки за обувки пред входната врата, може и метли да плете в огромните си фабрики.

А какво знаем за руското здравеопазване ваксини и прочие? Много и то е че няма такова. Жалка страна с комплекси и примитивизъм на неандерталски войн.

Каква ваксина бе? Запитай се всъщност има ли вирус и ако има какъв е? Защото това което ти казват, не е всичко....

А путин само за забавление се облича в защитни облекла от глава до петите.

Преди 2 седмици Вътрешна жандармерия на личния пъдар на Путин ген. Золотов купи ....ГРАНАТИ за 70 милиона рубли. За чий чеп са ГРАНАТИ на вътрешни войски за 70 млн. рубли....по време на вирусна пандемия? Собянин пък, като кмет на Москва, купи ....БОРДЮРИ за 50 млд.рубли. Путин вдигна данъците на всички икономически субекти в Русия с 11%. Затова пък НАМАЛИ с повече от 10% данъчната тежест на Роснефт и Газпром. Загубите на руската хазна от това са 350 млд. годишно. И докато Газпром поне нещо внася в хазната, то частната "Новотек" на Тимченко(авер на Жужи) има НУЛЕВИ ДАНЪЦИ ЗА ИЗНОС НА ГОРИВА. Путин е пътник с или без такъв голям пищов. По некадърност днешната олигархия на Русия се конкурира единственно със Сталинската.....за 3 месеца Хитлер достига Москва.

И какво стана при Курск, а историко храбър зад компа.

Танковата битка е разгром за руснаците,които хвърлят леки такове срещу средни гермснски танкове.Спасява ги десанта в Сицилия и отварянето на втори фронт.Чети повече!

етап финасовата и материалн апомощ от САЩ и Англия .... и едни 20 милиона жертви срещу 4 за немците

Навремето един разбиращ от оръжие човек беше казал, че в руските учебници по конструиране на оръжие главите по дизаин и ергономия били откъснати. При това СПС / СР1М / Гюрза е сред добре изглеждащите руски оръжия, има и къде по-зле. И Beretta 92, и Glock имат версии използващи патрон .40 S&W, а Glock и .45 ACP, които по мощност и начална скорост не отстъпват на 9×21 Гюрза. Да забраняват Гюрза в страна, където са разрешени пистолети използващи патрони .45 Winchester Magnum, .475 Wildey Magnum, .460 S&W Magnum, .454 Casull е смешно, така че това е пореден опит на руснаците да се правят на могъщи и страшни.

По отношение на оръжията не си правят никакви компромиси.Не случайно АК 47 във всичките му варианти е най-надеждното автоматично оръжие.Преди много години Драгунов убиваше ,,приятвли''от повече от 2 км.Явно не си служил и се правиш.на умник

ти пък най-вероятно си служил в Кралските Елитни Части, като командир на едноколесно транспортно-бойно превозно средство. Смешници, от де изпълзявате, бе?!...

Първо, всяко оръжие е компромис. Компромис между точност, мощност, безотказност, удобство в ползване, цена, производствени възможности и много други. В АК 47 е наблегнато на надеждността за сметка на точността за да могат да го усвоят руските селянчета в наборната армия. Не превъзхожда в почти нищо друго аналозите си. Легендите за него, СВД и останалото руско оръжие са резултат от пропагандата в БНА през соца. СВД (Драгунов) не може да води прицелна стрелба над 600-800 метра. Нито оптиката му с 4х увеличение, нито цевта и автоматиката му позволяват. Явно наистина сте го виждали само в Кралските Елитни Части и то след отбоя. :) По съвременната класификация той е винтовка за поддръжка (designated marksman rifle), аналогична на американската М-14, а не снайперска винтовка (sniper rifle). Аз съм си умник и дори службата в родната казарма не успя да ме промени.;)

защо Путин не ходи в САЩ! Измислиха му причина!

Тази статийка за този велик руски пищов я пускаш за втори път. Разликата е, че този път има някакъв коментар на факта, че за ватенките косвените жертви не са важни...И да те светна, че едно оръжие е или свъръх надеждно до невъобразимост, или е свръх точно, щото двете неща си противоречат малко.

В САЩ се продават толкова по мощни револвери че това е като бебенце пред тях. С дълги цеви и мощни патрони. Бил забранен, ха ха ха. Руската пропаганда хваща само в много тъпи чутури.

От тази грозотия направо ме болят очите. Бил по надежден от Глок или Берета?? ха ха ха, поредната руска тъпня. И като е толкова добър защо само руснаците го ползват?? Добър е колкото една Лада пред Мерцедес. Тоя кевлар дето го пробива и тая стомана дето я пробива явно са руски. Ще пробие ама друг път. Пластмасата е толкова нескопосана че ще има проблем с вкарването на пълнителя.

Явно си някакъв пи.шли.гар дето не е ходил в казармата и е виждал оръжие само по филмите и на картинка. Гюрза (пепелянка) е един от най-добрите пистолети в света. Ползват го специалните части, защото има ред предимства. Пистолета е признат в цял свят от военни и оръжейници. Ако не вярваш, сложи си една жилетка и да стрелят по теб с него. Може и каска да си сложиш или пък стоманен лист на гърдите. Лошото е, че после няма да можеш да го признаеш, защото вече няма да можеш да говориш. Познай защо! Правите коментари, но колко от вас са стреляли реално? Сигурно 2-ма - 3-ма и то в казармата или ако някой е ловец. Бил грозен пистолет. Много картинки и филми гледаш пи.шли.гарче малко.

Забранен в САЩ В страната на оръжието ??! Автора е копирал от Комсомольская газета с тоя пиар се помпат чугунени савецки глави

мда, в страната на оръжието са разрешени само 'правилните" оръжия произведени от "правилните" фирми

Пистолетът е със специални патрони, които пробиват бронежилетка. Краварите може да са всякакви, но не улесняват убийствата на полицаи.

че си правят гном парти с късите но "мощни" "патлаци" :))))

АвторА явно е завършил 3-ти клас от 4-ия си опит...

Забранили го били в страната в която продават пистолети за лов на мечки и разтрошаване на автомобилни картери, хайде бе, то наистина статията е от типа един журналист преписал какво е разказал втори журналист на трети журналист ама не може ли малко по-сериозно, де;)

А пистолетът "Подбирин" по-добър ли е от този?

По-добър е, стрелял съм с него. Има голям откат, но е доста мощен. Като базука е.

Някой може ли да ми обясни как е възможно да изпадаш в екстаз колко хубаво нещо за тепане е направил някой си идиот? Барета. Макаров. CP1. Глог. А пък за някои страничните пострадали или направо жертви са оправдани. Пълни молоумници!!!

Като се случи да те сбара 5-6 цигани с метални тръби, тогава пак ще те питаме за мнение относно "нещата за убиване". Ако мислиш, че двама полицаи въоръжени с гумени палки тип виб_атор могат да те спасят ...

C тая къса цев, това, че пробива броня на 50 метра е чудесно, но ще трябва и да я уцели. И да, знам, че за руските професионалисти законите на физиката не важат и могата да стрелят точно и надалече с къса цев, ама все пак, що не ползват направо узита, като не им пука за страничните жертви или ще е прекалено много дори за Русия? :)

Почти всеки може да се научи да стреля с почти всичко, ако прекарва по 4-5 яаса на стрелбището в период 5-6-7 месеца...

за пистолетА, имаш предлог, Стоянчо, подлога е "ние".

Браво , Бабо! Някой е учил ГРАМАТИКА , други-не. Това е България, все пак ....

Руснаците са номер 1 по надежност и мощ!

Имаш ли идея, защо "Берета" или "Глок" не прави пистолети, които няма да могат да се ползват друга освен в охраната на Путин и няколко други олигарха? Защото не им трябват и слабо ги вълнува дали ти ще ги харесваш. :) Аз винаги бих предпочел някое от лигавите оръжия за западняците. :)

И по-красота. ;)

охх, пак платена хвалба...