17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Човечеството може да съществува и без изкопаеми горива. Но милиардерите, не искат да губят мръсните и печаливша производство. Отделно, как ще ви оставят да бъдете независими?

не че нещо но между заглавието в което пише "Калифорния преминава на 100% ток от възобновяеми източници" написано в сегашно време и написаното в статията "Калифорния се ангажира до 2045 г..." демек някъде си в неизвестното бъдеще има известно разминаване. също така в подзаглавието "Щатът ще преизпълни парижкото споразумение за климата" от което Тръмп обяви ще САЩ се изтегля края на 2019г (максимално бързиат възможен начин без санкции). Дали Калифорния ще продължи "ангажимента" си до 2045 г. Надали.

Явно технически грамотните хора нямат време да пишат коментари така че ще се постарая с минимума познания да обясня защо това е ПТ . Ако и да ползват 100 % еко енергия !?! то при сегашните технологии някой някъде плаща "сметката". Лицемерно е да се тупаш в гърдите че си на 100 % еко а за тия 100 % да се замърсява някъде другаде двойно повече. Запознатите с електропреносната мрежа с начина на производство и потребление на ток са наясно че това е пълно позьорство и примесено с не малка доза лицемерие. Накратко проблемите заради които написаното е невъзможно и сумарния ефект е повече замърсяване. 1. Нямаме свръх прооводници - демек загуби от по над 50 % на 1000 км - ИИИ греда 2. Нямаме адекватни методи за съхранение на големи количества ел енергия а в Калифорния не съм чул да имат водни каскади с размера на средно голямо море.

Очевадно не си технически грамотен. Разходите за производство са под 1% от добитата енергия. Ако правиш разлика между 1 тон въглеродни замърсявания и 100 тона, нямаше да плямпаш тези простотии. Никой не казва, че 100% ще е еко, а че ще мината на 100% зелена енергия. Зелената енергия е най-икономичния начин, защото намалява значително преноса, заради много по-равномерното разпределение на добиващите електроенергия мощности. Гредата е за Мегацентрали тип АЕЦ. И не е нужно да имат водни каскади. Въпрос на разпределение на мощностите. Водните централи работят основно нощем, ФЕЦ през деня, а нощта и деня са допълват от ВяЕЦ, ТермоЕЦ и разни други методи. Наред с това се стимулира ползването на ЛЕД технологии за осветление, климатици и т.н уреди намаляващи значително потреблението. В краен случай могат да направят мега ЮПиЕСи за съхранение на енергията, каквито Тесла направи вече в Австралия, САЩ и кой знае още къде. Всъщност отдавна се правят експерименти със зелени къщи, които се самоотопляват и поддържат без нужда от външен източник на енергия. Въпрос на организация. То е ясно че няма да можеш по едно и също време да пуснеш всички уреди, но няма проблем да се пускат последователно. Та в едно си прав... частично: прав си че не знаеш, а частично защото мислиш че само нещо не знаеш, а всъщност много не знаеш.

Дададе, говориш наизуст и "по принцип". Калифорния ползва ресурси, което е възможно да експлоатира на своя територия. Това е вятър и слънце. Другото е скъпо струва атом в земитръсна Калифорния или внос на електричество от други щати на непоносими цени за основното мексиканско и негърското население. Аланкоолуштейн, в щата Вашингтон се използва Единственно елек

Коментара е точно по тема, както и в отговор на горния "технически неандерталец", но по съществото на написаното е може и самостоятелен пряко свързан с темата.

по нашите магазини ще пуснат ефтини техники на възобновяема енергия. Или важно е да печелят ЕРПтата?

Ето това са САЩ - най - развитата страна в света, а не като пияните ватници.

Развити като негър на мексиканска земя

Пий си хапчетата стриктно.

географски ширини. В Калифорния не вали сняг. Електричеството основно се ползва за климатици и хладилници. А водата за калифорнийските пустини, превърнати в зеленчукови градини, се доставя от щата Вашингтон през Орегон. Също, ако спря да влизат няколко милиона мекси кани всяка сутрин през Сан Диего в САЩ и да бършат задници и да копаят на плантациите с временни трудови договори ....Калифорния е тотално фалирала. В момента е само банкрутирала. Иноче, само в Лос Анджелис Ива 45000 регистрирани бездомници - излишни американски гражсани, които никога не са работили и работата за тях е жестоко унижение. Затова се внасят мексиканци с временни визи за рацота, които да свършат работата в Калифорния. Калифорния е най-големият балон в САЩ....откакто Джордж БУК -Младши В първият си мансат свада стачката на докерите на Западния бряг, уволни ги и вкара Националната гвардия са работи. След това целия корабен трафик бе изнесен от Калифорния в Мексико. Днес влакови композиции вкарват китайските контейнери през Мексико а безработицата в Калифорния расте. Колапс изпитва и бизнесът с товарни камиони - днес магистралите на Калифорния со празни от камиони - товари няма. Иначе, най-канцерогенното производство в света е на ЛИТИЯ за "зелени батерии" за "зелените електроцентрали" на "зерена" Калифорния.

Горката Калифорния. Тя ако е фалирала, то ти си мумия отдавна, но не го съзнаваш.

Ало, калифорнийския експерт, случайно да си чувал за Силициева долина, за Холивуд, за това, че там живеят най-много милионери и милиардери, за милионите туристи и накрая, че е се явява на-богатия американски щат и ако е отделна държава, ще бъде на седмо място по икономика, изпреварвайки държави като Франция, Бразилия, Италия.

Това, за бездомниците, е относително вярно. Обаче е така, защото Калифорния, както и Флорида са подходящи за живот под небето целогодишно. И освен това, дават солидни социални пособия. Що се отнася до бюджета, Калифорния дава най-голям БВП, от всички американски щати. Горе-долу, колкото Италия. Все пак си прав за едно - възобновяеми източници са съмнително направление за инвестиране. Но предвид това, че най-много ток в Калифорния се консумира през деня, евентуалнит соларни станции биха били полезни, особено на фона на огромните пустинни и полупустинни площи. Пък кой знае, може да успеят да изпреварят Израел в опресняването на вода от морски и подпочвени източници и да превърнат щата в градина.

а от земетресения ще взимат ли ток,нали и те са възобновяеми

в смисъл на мексиканци въртящи динамо !?

Не вярвам чак до там да го закъсат!

Цяла Исландия е на такива и не се оплакват.

Исландия ползва геотермални източници. А те не са възобновяеми. То и нашият Велинград имаше проект да се топли изцяло с минерални води, ама доста бързо се отказаха от него.

БРАВО!

Лъжат! Не е вярно! ... Не може да е вярно! Ужас! ... Ами ако е вярно?

Та това фейк нюз ли е или откровено лъжа ? И да се и да си давам ли труда да се аргументирам или май няма никакъв смисъл