Камион в САЩ измина 130 километра без шофьор (видео)

Тежката машина се справи безпроблемно с трафика във Финикс

Обратно в новината

Коментари - Камион в САЩ измина 130 километра без шофьор (видео) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Значи Мишо Шамара скоро ще се прибира...

smirn0ff

и колкото да е роботизиран пак ще има катастрофи, но за да излъжат някой друг "инвеститор" става

Това е пълна лъжа,в щатите има ли трафик е забранено автономното шофиране.

Изгледах пълния запис,с никакъв трафик не се бори.Пътуването е през ноща и почти няма коли по пътя.Изпревари един единствен тир.

Много милионния Финикс е колкото София Жестоко

Финикс е 5 милиона

Искам да го видя на -20 със сняг и поледици този камион как ше се движи!!!

Това няма как да стане, но да привлече инвеститор или за рекламка става

Една наташка оправи 130 клиенти за ден Сама!

"Алахакбар" ООД харесва тази новина!

Такива камиони могат да работят само между градовете от терминал до терминал разположени до самата магистрала. В същият Финикс, разговарих по тъмно в склад на 1 км от 10-та магистрала. В 21:00 вечерта е трафик по улиците с мексиканчета рейсъри самоубийци. След чакане 1 минута на светофар завивам бавно в лентата за влизане в магистралата. В САЩ те са двойни до средата. Докато ускорявам камиона една джонка прелетя на милиметри от мен. Вторият гявол с голям джип "форд" нямаше този късмет....лентата му свърши и се намлати в последната гума на ремаркето. После гледах камерите ми снимащи назад - сцена като в кино. Маймуняка е прескочил 25 см бетонен бурдюр и се търкаля в пясъка. Луд късмет за мен, защото точно както билярдна топка се удря в гумата ми и продължава по тангента на удара. 1 секунда по-рано или по-късно, маймуняка влизаше под ремаркето и аз трябваше да съм виновен. Така карат МАСОВО в КАЩ. Бели, черни, жълти, извънземни. Няма софтуер, който да се спави с човешката непредсказуемост. Нагледал съм се на катастрофи предизвикани от НИЩОТО. В Колорадо, в средата на три ленти катерещи се съм курорта Аспен....чисто нов джип Шевролет - Тахо, черен със затъмнени стъкла ....ЧЕТИРИ ПЪТИ даде назад към мен и спря в камионът ми. Добре че имам предпазна броня. Спрях движението за да се изтеглим отстрани на пътя и да чакаме полицията. Как се изтеглих ...джипа полетя напред. С регистрация от Флорида с възрастни и явно богати бели мъж и жена. Кой софтуер ще реагира на такива ситуации и кой шофьор ще излезе и ще моли другите шофьори да му направят път да се изтегли отстрани? Ако чаках полиция, щеше са отнеме часове а в трафика щяха да станат още поне 10 катастрофи. В САЩ се кара броня до броня....някой някого да не вземе да го изпревари.

“ Нагледал съм се на катастрофи предизвикани от НИЩОТО. ” Никога няма да забравя, когато изпратих жена ми на аерогарата в Маями и си тръгнах с колата от паркинга, как някаква с нов джип се удари точно пред мен в една бетонна колона вляво, точно преди завоя. Без никакви други коли, при отлична видимост и без никаква видима причина! Виждал съм какво ли не по пътя, но такова чудо не бях виждал. А на всичкото отгоре и в паркинг, преди завой, където по принцип не се кара бързо.

Да ти се чуди човек какво правиш там... и в Европа има адски много работа за шофьори :)

_stankow

"Такива камиони могат да работят само между градовете от терминал до терминал разположени до самата магистрала." Но тогава не се ли връщаме към добрите стари железопътни превози ? Където бригада от двама души машинисти кара 40, че и 60 вагона, еквивалентни на 40-60 камиона ? А за камионите остават двата участъка от предприятието (от врата) до терминала и от терминала до получателя (другата врата) ? За потребителя е едно и също - пак "от врата до врата" което е предимството на автотранспорта. Със съвременни средства за транспорт и планиране времето си е пак същото. Но заетите в транспорта хора ще намалеят 10 пъти (работа за тях има, няма да останат). Та с тези нови технологии не се ли мъчим всъщност върху претоварените и трудно регулируеми магистрали да пуснем нещо като виртуални релси, по които да пуснем нещо като виртуални товарни мотриси ? Не е ли по-добре да намаляваме натоварването им чрез пренасочване на превозите. ЖП мрежата, хеле пък в щатите, все още съществува и си е с огромна пропускателна способност. Ако трябва - да се увеличава тя, не да се експериментира с магистралите ?

Това не е новина в россия от 5 години е така. Айде бе дир.ру няма ли информация за руски пушкала днес?

Доста от направилите пари и напуснали хайтех компаниите в САЩ купуват отдалечени имоти, барикадират ги , запасяват ги с храни и яко се въоръжават. Предвиждат до какво ще доведат изсраните от тях лайна.

тц, тц, тц тез ще разсипят целия магистрален бизнес ни шофьори, ни магистралки ни мотели, а мак доналдсите и кфц направо ше фалират. Замина у кереча цял един свят.

Мишо Шамара не харесва това.

Убер кара не камион все пак е рапър не нещо кой знае какво

Новина като работа за 31.12, няма име на фирмата, няма информацията за технологията, нищо. Пльоснато ей те така те... Камион.

На Калин Каменов всичката му работа е такава. Не само на 31.12. Той толкова си може, завалията!

Тролят нашите тираджии. Сега всички са се прибрали за празниците, седнали са на компа да пратят някоя честитка и ги "радват" - от следващата година сте без работа (или поне падат цените). Де да можеше да се замени човекът ...

Такъв недостиг има на ТИРаджии по цел свят, заплатите им растат главоломно. Така че няма да останат скоро без работа.

станков знае всичко не с лошо де.

_stankow

Нали и аз това казвам - няма да останат без работа, но ги тролят. Ей така, да ги бодне сърцето точно като са се отпуснали в къщи при близките.

А в Русия открили топлата вода!

къв е тоя путя, чухме че мноо лошо ви бил прее ...таковал ?

Ами последно се разбра че вас ватенки те изгъбарка за него не съществуват на картата. То и аз не знам де са проститутките на картата така че нормално

ама много ревете за Крим, що така ? верно ли некъв мноооого малък путя ви го бил взел ?

Те още не знаят от къде им е азбука езика от къде им произлиза и нормално за руснак религията не нзае от къде е взел.

ко шъ праят магистралките по пътищата?

Ще са роботи… и ша се онождат с камионите, да правят бусчета…

Такива експерименти има вече много много. С коли вече много милиони км пробег, с камиони по-малко, но пак много. И не само в САЩ, а по цял свят. Опита показва, че макар автопилота да е по-тъп от човека, той много по-рядко допуска ПТП. 1) Винаги спазва правилника. 2) Не се уморява и разсейва. Проблемите в момента са най-вече юридически и особено социални, защото страшно много хора зависят от този бизнес, шофьори, хотели и ресторанти, та и жениците дет махат около пътищата. Стотици хиляди хора остават без препитание. И това не са особено квалифицирани специалисти, те друго не умеят. А, положението и така не е розово, социално напрежение има. А, техническите проблеми са решени повечето.

_stankow

Икономическите проблеми не са решени. Колко струва един шофьор, колко струва една такава система с всичките ѝ оператори, техници, отговорници и т.н. Даже и в САЩ, дето е скъп трудът, и там не излиза. Трудът на програмистите е още по-скъп. Пък адвокати, застрахователи, дебнещи наоколо ... Иначе - отдавна има автономни самосвали. В рудниците на Австралия. Просто там няма никакви шофьори, жега, 2000 км до най-близкия град ... Но самосвалите карат само в рудника, кратки маршрути, специално подготвени пътища, по 20 м широки. От багера, до трошачката. И пак имат оператори, само че не в кабината. Диспечери. Наскоро говорих със зам. директора на един много голям рудник за желязна руда в Украйна. И там пуснали няколко самосвала, автономни. Вика - абе, "само за престиж", не става за работа.

Se taia

Хаха, приятелю на системата не плащаш месечно както на шофьора. Да, скъпа е първоначалната инвестиция, но след това си избива парите за няколко години. Досега няма автономни, защото технологията изискваше бърз интернет навсякъде. Сателитния не става защото пинга е много голям. Сега с 5G, този проблем се решава. Камионите ще могат да си "говорят" и по този начин всеки ще "знае" къде има друго превозно средство, което ще намали произшествията драстично. Стой и гледай следващите 5 години колко подобни неща ще се случат.

_stankow

Хехе приятелю, не само ги следя, ами последните 25-на години съм понаправил нещо в тази област. И доста добре знам как се "изплаща", как се внедрява, как се поддържа ... Първите опити за автоматизиране на минния транспорт са от 60-те години на 20-ти век. Komatsu тества безпилотен самосвал през 1990 г. "Caterpillar тества през 1995 г. От 2007 г., автономни самосвали работят с меден рудник в Чили. Основните производители на автономни самосвали са "Komatsu", "Caterpillar" и Hitachi. Тези компании имат собствени разработени и внедрени роботизирани системи. Hitachi има първо внедряване от 2019 г. Какви 5 години, то кажи-речи 5 години само заданието се прави на такава система. И даже при заплати от 100,000$ на година за шофьор - трудно се изплаща. И пак има оператори, само че не са на машините, а в центъра за управление. И пак работят на 3 смени. Та има смисъл при работа в много отдалечени места (Австралия), превоз на опасни товари (гореща шлака, тлеещи въглища, свличащи се склонове, запрашаване след взривяване) и подземни машини (с дистанционно управление). И елате да видите как се пуска 5G, пък и каквато и да е радиомрежа в подземен рудник. Или в открит, но с вечно променяща се геометрия. И с насипища далече, далече зад онова бърдо ... :D В момента проектираме такава радиомрежа. На добрите стари 2.4 GHz. 5G казвате, на 30-40 GHz ? :D

Това е измислено от путкин.

кой е тоя путкин, на майка ти мъжа ли ?

Изстина му мястото на Джипко Бибитков...

В България и магаретата го могат това, без разните му ограничения! Справят се и без път!

Ти си отличен пример за това.

В ютуб има един противен помак тираджия, които само се хвали колко много пари изкарвал в САЩ.Скоро висопланинския джентълмен ще остане без работа.

Ей, тези руснаци са страшно напреднали бе.

Браво на американците. Това е голяма крачка в прогреса.

Фирмата е американска, не този който го е измислил или направил….. Американецо муа в МакДоньо сандвичи с разредена кола… с безплатна доливка

Бах ти безразсъдния експеримент.

Бахти бахъра! Бах.

Разбрахте ли сега кой и защо пусна вируса.

Не, не разбрахме, може ли да ни обясниш?

То отдавна се знае!

По магистрала всеки може...

Я да го докарат на нашенските пътища с голеееееми дупки, магистрала на вълнички/на бат'Бойко/ и колеги румънски и турски тираджии па да видим как ще бъде експеримента...

И с уникална маркировка, която AI няма как да проумее. Ако въобще множеството сензори и камери я засекат.

Абе, то всъщност и за САЩ бяха изкарали, че автономните автомобили имат огромен проблем, че повечето пътища(не магистралите, разбира се, а междуселски и улици в градовете) нямат читава маркировка и AI се побърква. Иначе, да, тук направо излизаш на магистрала или първокласен път и в лека мъгла се чудиш къде изобщо е пътят, щото ни има маркировка, ни друго да те води по пътя- отразители на мантинели, мантинели даже и такива ми ти неща.

Идва краят за вмирисаните и кухи тираджии.

Трябва да се намери работа и на IT специалистите. Вместо тираджия, във всеки камион ще има системен администратор.

Ако не са "вмирисаните" тираджии, вместо портокали, домати и банани ще ми ядеш ФУЯ!!!!!!

Ето един от кухарите, заминавате си и най-накрая ще се включите и вие на жените си, че на нас ни писна.

Те и самолетите имат автопилоти, но пак имат двама вътре за всеки случай.

използването на пътната мрежа за експерименти и тестове е общо взето неприемливо ако не и забранено. Не и ако си голяма компания обаче

Това не е експеримент.

ама те напълно ли са подсигурени срещу: външно въздействие с цел пълен блокаж на електрониката, спукване на гума, срив в подаване на ток към двигатели задвижващи колелата? живи + здрави