17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нищо ново. Преди време бях засадил бор в задния двор на комшийката. Като разбраха, всички наоколо взеха да искат и те. Че даже и от околните села. Едвам смогвам.

Silverado

е, те, дронаджиите, ще усвоят едни пари от Гретените, дето ще ги финансират, пък който си няма друга работа, да оди да брои и да познава кои фиданки ще са от небесните дронови семена или кои ще са израстнали по законите на природата. Инак, то и аз също съм навитак да бродя/залесявам/ по нашите баири и да ръся с пълни шепи жълъди, примерно. И няма да вземам скъпо, по левче на жълъдче.;)

Мдам , има едни пичове които с тая технология до момента са посадили 21 милиона дървета. teamtreesТОЧКАorg e сайта , даже им пратих пари още с откриването защото идеята е просто супер.

Хмм, сетих се за едни други семена. Малко е брутално, няма да коментирам

Изглежда добра идея защо пък не !

Bravo!

Мега-похвално начинание! Давайте сметка ако трябва да помагаме!

За какво им са гори? В Русия, с нейната необятна територия и неизчерпаеми ресурси, има милиарди тонове дървен материла. Вместо да се чудят какви простотии да измислят да помолят руснаците да им продадат малко дървен материал за печките им.

по-тъп коментар не бях чел!

според теб дърветата са само за горене, така ли? Как ви пускат да завършите начално училище изобщо с тези колосални знания по биология и ботаника - не знам!

Не са го пуснали... за това сега, единствената работа, която има е платен трол...

Хахаха, тия са големи идиоти. Най-новите руски ракетни комплекси могат с един изсрел да им "презимят" всичките глупави дронове.

То и ти можеш да отидеш да скочиш от 20-ия етаж на някой висок блок... Ще го направиш ли?

То с какво ли друго да се похвали Русия освен с ракети... навремето САЩ ги накара да ядат пушки, явно е време да преминат на ракети... и съдбата им ще е същата, като на СССР...

Стига простотии бе! С дрон най-много да разпръснеш куп семена и после каквото Господ направи! Били засадили те... крачола ми ЗАСАДИЛИ. Да засадиш означава да вземеш преди това готово отгледано дърво на поне 10-14мес. да го занесе здраво и читаво до място, да му направиш подходяща дупка по местоположение и дълбочина и да го сложиш в нея. След това да си направиш труда да ъплътниш почвата около корените му, за да му дадеш шанс наистина да се хване на новото място! Аман от редакционни мишки-засаждачи! Всеки иска на бюро, никой не ще мотика или лопата.

Като не знаеш защо се напъваш да коментираш? Имаше вече залесяване с пускани от нисколетящи самолети фиданки, даже по Дискавъри го даваха и си работи. Направени са така, че да се забиват колкото трябва в почвата. След време си стават гори. Със същото ''качество'' са и политическите ти коментари - нулево. Пълен боклук!

Изглежда, че ТИ не знаеш разликата между "сея" - това, което е описано в тази статия и "засаждам" - това, което си описал ти. Далеч не всяко посято семе покълва и още по-малко израстват. При дадени видове са нужни милиони семена за да се захване и израсне едно дърво. В общия случай тези дрончета, дето разпръскват семена от въздуха правят вятър и храна за птиците. Нищо повече.

По скоро ти не четеш, какво пише: Дроновете пръскат не само семена. Те са поставени в капсули с плодородна почва - във всяка по три кълна.

викаш и природата така прави като се "самозадаждат" дървета от семена...прави дупки , дълбоки и тогава пада семето от някое дърво, тъп си като празна гайда