Канадски учени препоръчват децата да пият пълномаслено мляко

Маслеността осигурява калории на подрастващите и съдържа важни витамини

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колко трябва да си кух, че да цитираш дейли мейл, най-жълтия парцал на Острова?

трябва да си кух за да мислиш,че ниско масленото мляко е мляко, след като в природата не съществува?!?

Да бре! Ама добре,че прочетох веднага след това и последното изречение (за британските учени...). По средата нямам никакво намерение да чета, какво ми заповядва (заваолирано) Министерството на истината.

То май нормалната масленост е 6-6.5%. Само че никой не продава на нея. Най-много после да сгъстяват. Ако направят истинско кисело мляко и се получи. Например в буркан. Забиеш лъжица - трудно. Може да обърнеш буркана и киселото ще стои с лъжицата висяща надолу. Като извадиш парче с лъжицата обърната не пада. Залепило се е млякото за нея. Но не съм селянин, да съм толкова запознат.

То и кравето масло го няма в природата, ама се получава като се избие сметаната от млякото. Друг е въпросът, дали от незнание на авторите или от превода, но пълномаслено се нарича млякото, което е издоено от кравата и не е минало обезмасляване. 3,25 % (отатък океана) и 3,6 % в ЕС се нарича нормализирано мляко, защото има норма (стандарт) за това.

и са ставали юнаци и моми за чудо и приказ! А сега ги правят вегани и джендъри от люлката... "Закърмен със соево мляко" - ега и простотията...

Моята баба не познаваше кремове за лице ( та да бъде кожата гладка) ама като правеше масло пъчно след това си избърсваше ръцете в ...лицето и кожата имаше съвсем друг вид независимо, че е била цял ден на открито. А тук в завод Данов ( София) влиза цистерна 10 тона мляко излиза тир 20 тоан млечни продукти. Та къде е пълномасленото мляко?

Ами то млекото си е пълномаслено , само че маслеността е заменена от палмово масло и млечни протеини.

Пълни глупости! Млякото е полезно само при новородените деца! След това е ВРЕДНО!