Капсулата с пробите от астероида Рюгу е в идеално състояние: Какво ще кажат те на учените

Надеждата е да се открият данни за това как материалите са разпределени в Слънчевата система и са свързани с живота на Земята

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сигурен съм, че ще намерят македонски останки в пробата !

Хмм интересно тия американци, досега що не взеха едни проби от някъде Само едни 380 кг от луната докараха, а китайците ... 2кг Ха сега кажете кой къде послъгва? Само трола дада не е разбрал

Взеха проби и от астероида Бену. Ама той е по-далече - В Астероидния пояс и сондата с пробите ще пътува поне още 2 години. Колкото до троленетор то се вижда, какъв малоумен трол си точно ти. От всеки мой пост може да се научи нещор докато твойте са малоумни в 99,99% от случаите

А на бас че са взели най малко 500 кила проби и две туби вазелин за дада

Помоли се на Господ да те отърве от мъките. И на всички около теб ще им олекне, да знаеш.

Отваряйки капсулата ще бъде пуснат на свобода невероятно страшен вирус. Който ще избие цялото население на земята за броени седмици. До коледа нема да остане никой! Кефи ли тоя сценарий?

Много филми гледаш

Прочети поне малко за вирусите!!!

Шашлик, шишкебап,чеврме със КИЕЛО З3ЛУуууе и свинско мезе. Я ПА СИ МИСЛИХ ЧЕ ОТ КОНТЕЙНЕРА ЩЕ ИЗКОЧИ НЕКОЕ ЗЛОБНО ШУВИНИСТИЧНО МЕКЕРЕ РАДИКАЛНО МАКЕАЛБАНЧЕ И ЩЕ ПОЧНЕ БЯСНО ДА КРЕЩИ, ПИЩИ, ДА СКУБЕ КОСИТЕ СИ И ДА ПОСИПВА ГЛАВАТА СИ СЪС ПЕПЕЛ И ДА ВИЕ КАТО БОЛЕН КОЙОТ, ДА СУМТИ И РЪМЖИ КАТО ТАЗМАНИЙСКИ ГЯВОЛ У КЛЕТКА, ДА ДРАСКА СЪС НОКТТИ ПО ПАВАЖА КАТО РОСОМАХА У ПРИМКА И БЯСНО ДА РУЧИ БУГАРИТЕ СА ВИНОВНИ ЗА ЕС, БУГАРИТЕ НИ НАКАРАХА ДА СИ СМЕНИМ ИМЕТО НА ДЪРЖАВАТА, БУГАРИТЕ УЖ СА НИ КРЪВНИ БРАТЯ А ПЪК НИЕ НЕ СМЕ БУГАРИ????

Евала на Джапанките. Летят в космоса изследват астероиди, не като друсаните свиНи от Сашка. Дето се чудят каква белина да пият.

Друсаните свини от Рашка, поркат като разпрани белина, щото Тръмп казал да се пият дезинфектанти, а в Руслямска държава за дезинфектант се разбира само белината. Американсите си пият дезинфектанти за уста. Млякото също е добър дезинфектант за уста: vitagold.bg/2013/12/06/млякото-e-добър-дезинфектант-за-уста/

Добър повод да "се появи" някакъв нов вирус да довтаса!!! Още едната ваксинация не е започнала, стягайте се за следващата!!!

Типично за глупавите хора е да се изказват "компетентно" и да дават "съвети".

Прочети поне малко за вирусите!!!

Атмосферата ни пазеше като изгаряше всичко на всички падащи метеорити за да не попадне нищо застрашаващо земята ! Бог го е измислил , но Адам откъсна ябълката !

Ако Адам не се научи сам да се оправя в живота, ще си остане завинаги едно дете, зависещо от бог и неговите системи за сигурност. И когато дойде още един астероид, от рода на оня утрепал динозаврите, приказката за бог и Адам приключва.

всъщност Ева откъсна ябълката, не Адам

А дали са забили американското знаме на астероида? Да се вее из пространството!

Тъпако, бегай да си ручаш кукуруза. Там си специалист..

Много си тъп!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Мисията е японска, глупендер.

Донесли малко чакъл! Те американците от този астероид, лично донесоха 400 килограма.

Грогу джедая там ли е?

Евала на Джапанките. Летят в космоса изследват астероиди, не като пияните свиНи от Рашка. Дето се чудят какъв шампоан за вана да пият.

Капсулата трябва да бъде поставен под 14-дневна карантина, защото не се знае дали няма КОВИД вируси по нея.

Прочети поне малко за вирусите!!!

астероида се е носил из космоса милиарди години преди японците да вземат проба от него. ако има нещо на него оцеляло милиард години, още 14 дни карантина нищо няма да променят.

Чакъл...

Поздравления за японският успех!Очаквам в скоро време на разбираем език да споделят какво са открили и установили?!

Въх нидей! Ти да видиш колко епохално откритие, ще бъде! Все едно хора са стъпили на Луната

Така както пратиха сонда, която 2 пъти каца, взема материал и излита, така могат да изпратят и върнат малко японче.

а защо пробата я носи човек в сапьорски доспехи?!?

Защото костюмът му за самба е за пране. :)

Какво ще открият пробите на учените ли....... а ми това което откриха пробите на учените преди 40 50 години.

Еми какво да кажат учените? Най-много да открият още някой друг опасен вирус, та после да ни карат да се ваксинираме и срещу него!

BajMihal

Какъв вирус бе бунак? За да има вирус, трябва да има реципиент (тяло или поне бактерия в която вируса да се размножава/живее). Ама какво да говоря на човек, който не е минал 6ти клас или поне не е внимавал в часовете по биология...

Зарежи, човек. Хората учат за вирусите от Спайдърмен

нали короната стояла по разни повърхности, без да се пренася от човек на човек и можела да се хване от повърхности. Какъв рецепиент те гони тука, бе бунак?

До точката: Не бързай да обиждаш, че като обиждаш някой, който е прав, става кофти за теб. Ако беше проверил в нета, преди да пишеш, щеше да е добре. Въпреки, че това се учи в 6-7 клас. Вирусът е съставен от ДНК/РНК и белтъчна обвивка. Няма необходимите органели за поддържане на живот. Той се счита, че е на границата между живото и неживото. За да се размножи е нужен реципиент (гостоприемник) - жива клетка. Извън реципиента той е неактивен и "безжизнен". На този астероид ако няма живи клетки, няма откъде да се появят и вируси!

Вероятно гледам много филми, но си мисля, че е много опасно да се взимат такива проби. Кой знае какво може да съдържат - я бактерии, я спори... А човечеството със земните болести не може да се оправи, какво остава да си "внесем" нешо не-земно.

Не престанаха с щуротиите си! И за какво им е всичко това! После сори, сгрешихме!

Не, не гледаш много филми. Игрални филми имам предвид. Щото аз наскоро гледах един филм, но беше документален - за Аполо и за първите хора кацнали на Луната. Та като са се върнали са ги държали в карантина доста повече от 14 дни. Не помня точно, но май един месец поне. Не са били сигурни дали на Луната няма някакви организми или микроби.

Ти се оправи с твоите проблеми, после се кахъри за земните. А космическите такива остави на тия дето им стига акъла за тях.

Ето как се хабят природните ресурси на земята, за пълни глупости! И какво ще ни помогне това? Все едно ядеш оризон,: лапаш нещо, гълташ нищо.

А ти с какво помогна? Вместо да свършиш нещо полезно, висиш тук да ръсиш "акъл"? Марш да бачкаш...

Капсулата с пробите от астероида Рюгу е в идеално състояние - а дали ще ги сравнят с пробите взети от САЩ ?!?

Е как! Нали работят заедно! Даже и на Луната ще стъпят за първи път!

Пробите взети от САЩ са от друг астероид - Бену, намиращ се в астероидния пояс. И при всачки случаи ще ги сравнят

Те и на американците допинг пробите бяха в нечупливи шишенца, ама една чистачка взе че ги бутна и всички до едно се изпочупиха.

И като се събуди краката ти отвити. Чистачка е подменила руслямските допинг проби, ама пак ги хванаха. Други чистачки няма. Путлераст може ли да напише нещо което да не е лъжа?

Сега за пробите следва много изотопна масспектрометрия.

Учените Коне ще кажат каквото им се заповяда. Иначе остават без 15000$ месечна заплата

Радвам се на новини за успешни мисии в космоса, без значение коя страна ги е направила. Тази година имаше доста подобни новини, което е супер! Само ме дразни как във всеки подобен материал някой редактор не се стърпява да пъхне нещо от типа, че еди какво си ще разкрие произхода на живота или зараждането на вселената или смисъла на нашето съществуване. Моля, без литературно-философка помпозност при представяне на научни достижения.

Щамът Андромеда ряпа да яде.

некое парче от аполо с надпис made in china

Браво на Японците!

През '70 начело с Карл Сейгън си умирах да пращат сонди и сигнали из целия космос само и само да се издаде човешката цивилизация. Сега си умират от кеф да събират всякакви бацили от космоса. И каква е генералната идея като теглим чертата.

-Приятно ми е - COVID-N.

Прочети поне малко за вирусите!!!

нищо

След изследване на пробите Вчера учени казаха по CNN, че всички дръпнати жълтури могат да живеят на Луната...

Тия малоумници ще вземат да домъкнат някоя извънземна зараза, никаква вяра им нямам!

Те земна ни натресоха, ти за извън такава...

Споко ве земляните сме толкова умни. Мислим 5 хода напред. Това е само стръв да клъвнат рибите в галактиката. После ще ги направим роби в наша полза и ли ще ги сготвим на кайма.

добре че не се е счупила епруветката досега, трябва да внимават и занапред.

Умни и образовани хора са се заели с тези неща. Не е притеснявай.

Прави ми впечатление,че нещо много взехме да хвалим Китай напоследък ! Нещо да не се преориентараме нататък !

a къде е Китай в статията

Япония.

целият свят се преориентира към Китай още след 88-89 , правят пари, а ние както обикновено лапаме мухите. Тайван, Сингапур са входна точка за бизнеса, съвместна работа през японски и корейски фирми също.

Нищо нова няма да кажат ! Каквото трябвало,казали са го преди 40 години !