Китай: Америка трябва да приеме технологичния ни прогрес

САЩ трябва да престанат с безпочвени обвинения, смятат от външното министерство на страната

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гугъл, Майкрсофт, Амазон създават неща за цял свят без Китай или по-скоро Китай се опитва да им пречи, че иначе китайските фирми (финансирани с държавни пари) няма да могат да издрапат.

Дада трябва да приеме че китай изпреварва америка

Какъв прогрес има Китай? Светът не трябва да е повече от 3-4 милиарда човека.Асамо китай нарастна с 1 милиард за по малко от 100 години. Горят въглища без контрол. Има дни ,когато в Пекин и други тяхни огромни градове ,не може да се диша.Масово произвеждат стоки-еднодневки ,с лошо качество,с много пластмаси и много други съмнителни материали. Често такива стоки при износ ги спират като отровни,негодни и т,н, В стемежът си да настигнат САЩ,не подбират средства. Те и индия така замърсиха Земята,както всички останали държави ,за последните 200 години не са го сторили,т.е.от началото на Промишлената Революция. За какъв прогрес говорят те. Това е цинизъм,меко казано.

За сведение на "демократите": 1. Базовият американски учебник по полупроводникова техника / а силиция (silicon) е основния полупроводников материал за чипове/ е написан пред далечната 1969 от китаец. 2. Китайците имат технологични решения, от които американци и японци (за Европа няма защо да говорим) са просто на светлинни години. Но тъй като това са много специфични неща повечето хора не го знаят. 3. В базовата технология за чипове Интел работи с затвор /гейт/ 10 нанометра, а китайците са с 3 нанометра по-добри - 7 нанометра. Това определя плътност на кв. милиметър, бързодействие и разход на енергия. Това е в базовата технология, която се ползва навсякъде където има цифровизация. А колко са другите неща, които могат по-добре не мога да кажа. Както виждате в момента в 5G мрежите китайците са по-напред от американците. То за това е целия вой. А това е базова теле-комуникационна технология Знаете добре, че когато се намеси Сорос, значи ситуацията е от лайняна по-лайняна и нормалният начин да се справят с проблема е невъзможен. Това е, нещата излязоха извън техния контрол!!!!!!!!!!!!!

Я, дай референция на този толкова басизен учебник :) Като обявяваш някакви истини, хората трябва да могат да ги проверят все пак.

Не знае ли той, че никой друг, освен краварският чорбаджия, няма право да краде технологии и да подкупва учени? Аз доста се порових и в нета и в енциклопедията. Ами, колкото и да е странно, няма нито едно, единствено поне, изобретение, създадено от американец (всъщност, американец не е нация. Такава нация няма). Но от постиженията на тези чужди учени, краварите претендират за изключителни права? И сами си ги делегират? Китаецът е прекалено културен. Знаете ли какво ще се случи, ако китаецът рече да се постави като оня севернокореец, дето сви сърмите на Тръмп? Познайте от един ведмъж.

Ти си противоречиш в изказването... В един момент казваш такава нация няма, пък след това ги наричаш кравари. Та кои са за теб краварите, американците, които не съществуват като нация или някаква трета група индивиди, за които няма обяснение какви са ?

Ти за да го обориш по добре цитирай няколко Американски учени????

Га ядоха кебапчетата(работиха им за смешни пари) не рИваха сега рИвът .Искат целия свят да са прости роби, те големите хитреци да ги експлоатират .....така им се пада на говедата,още по зле ще става щото Китай не е Либия или Сирия да го нападнеш/демократизираш !

Факта,че се наложи 21 век Си да е до смърт говори за разни форми на диктат и терор в Китай. Държава без свобода-УЖАС,ПАПЛЪЧ от 1,5 милиарда. Да,захранват Русия /изкупуват Байкал и Сибир/ !!! А това дереже САЩ сами допускат и с Китай и Русия да крадат ЯКО!! Също,кой ги накара САЩ да образоват студенти на Китай.

либерали са. Не мойш им наля акъл в главата. Изучиха и неграта, и жълтурките. А ти им вярваш безпрекословно, ама имаш проблем. Не си нито чер, нито жълт, нито латинос. А за такива като теб, място там няма.

Китай обаче е обект на критики заради факта, че допуска изключително трудно чужди компании на своя пазар и на практика има пълен контрол над интернета в страната.Много от известните и популярни сайтове, като Facebook и Google, са недостъпни за китайските потребители, които разполагат с техни китайски версии - социалната мрежа Weibo и търсачката Baidu. Там обаче действат строги правила за цензура. Много НПО-та и активисти критикуват Китай и заради въвеждането на дигитална система за социален рейтинг. Тя дава равен старт на всички, но на гражданите ще бъдат отнемани точки за неморални и неправилни според правителството действия. С отнемане на точки се наказва неспазването на закони и норми, безчувственото поведение и невръщането на заеми. До влошаване на рейтинга също води пушенето на забранени места, неискрено извинение, плюенето по улицата и дори отказ за закупуване на местни стоки. Големият проблем обаче е, че критикуването на властта в китайските форуми и социални мрежи също води до отнемане на точки. Хората с нисък социален рейтинг са лишени от определени услуги - например те няма да имат право да ползват бързите влакове в страната. Хората получили висок рейтинг заради добри постъпки и благонадеждност пък ще имат различни бонуси - те ще получават приоритет при обслужването в държавните учреждения, ще вземат по-бързо по-изгодни кредити и ще могат да се възползват от редица намаления в китайските магазини. Кажеш ли нещо срещу управляващите ще те смажат,това си е чист деспотизъм!!!

китайците са напълно способни да преценят външната и вътрешната си политика. нито има нужда нито има причина на някой тя да му харесва освен на китайците. определено нямат нужда някой чул/недочул, разбрал/неразбрал, от другия край на света с коренно различни морал, култура и разбирания да им обяснява "какви са им проблемите".

Сигурен съм, че когато Китай започнат да печатат световната валута ще се отворят. А други - ще се затворят ...

Тези препирни ми напомниха един стар виц: Американски университет е мястото където руски преподаватели обучават азиатски студенти... Е, някои от азиатците се завърнаха в родината и това което измислят го патентоват от името на Китай, а това вбесява американците;)

Защо някои смятат, че американците са много умни и например по умни от българите.Всичко е въпрос на организация.

Не, не са по-умни. Но са рафинирани експлоататори. Грабят от цял свят, привличат мозъци и им плащат с накраденото. Демокрация по американски... На който не му харесва, е обявяван за враг на демокрацията и съответно "демократизиран". Все пак за "отстояване на демократичните ценности по света" има тук-там 1000 военни бази по света и 17 самолетоносача. Да не се забравя кой е супервайзера, и че зъбите на демокрацията са не по-малко остри от тези на комунизма!

Това е Евангелската истина!

Леле що лозунги и глупости. САЩ имат 11 самолетоносача, 600 бази извън САЩ, като някои са твърде условно бази. 70% от нобеловите им лауреати са си родени в Америка, явно крадат от себе си мозъците

А организацията е въпрос на ум.

Айде моля ти се, не били крали технологии. Ако цялото световно производство не беше изнесено там, едва ли щяха да имат толкова ценното know-how, за да почнат да развиват собствени технологии.

Затава си има поговорка: „Не е луд, който изяжда зелника, ами който му го дава!“ И защо „световното производство“ се изнесе там? Хем се търси евтина работна ръка, хем се иска тя само да бачка и да не мисли. Да, ама не. Който не искат да му се копират технологиите, да си ги пази в къщи. Ако перифразираме друга поговорка: „Ако си беше в къщи работило, не би технологии раздавало.“

Че Китай краде технологии от Запада,като цяло,краде! Но и Запада е окрал доста от света,не само технологии,но и природни богатства,но това не си го признават. Запада е привлякъл и много от мозъците на света,затова са и толкова напред,Запада също са крадели технологии... Китай напоследък се развива много бързо технологично,но все още техниката им е трошлива,по некачествена от тази на Запада,Южна Корея и Япония... Китай предлага по евтини технологии,но засега все още и по некачествени,въпреки ,че вдигнаха качеството има още път да извървят... Но явно Запада от това се притеснява,че Китай все пак ги застига леко по леко и предлага по евтина стока... И какво излиза накрая,войната е за пари и власт,нищо човешко и духовно няма тук,а просто война ,кой ще владее света... Война за материалното...

Притеснението е, че като се крадне може да се продава евтино, защото не се влагат пари в научни изследвания, съответно се убива този който е влагал пари за разработки и е затънал в дългове, които не може да си плати заради дъмпинга на крадците.

Историята показва, че всяка империя има възход и упадък.Това важи и сега и така ще бъде.

Държава на 6000 години измислила барута,хартията и прочие....

Там са си и останали ментално! В епохата на барута!

статията е за 5 G, бе сороспийски.

Къде, боклуко педеруски, прочeте, че става въпрос за 5 G в статията?

ХАХАХА Технологичен прогрес! Какво пък технологично са измислили колхозниците! Само нагли кражби! хуавей затва джиткат с кирин на АРМ щото са много напреднали технологично! Другите жълти "фирми" не искам и да ги споменавам! Те са на куалком и арм само! За полета им на играчката до Луната - БЕЗ КОМЕНТАР! САЩ бях там много пъти с ХОРА преди 60 години!

Кубрик да е жив и здрав,че направи хубави филмчета за кацания на Луната.

На Луната бяха 20 човека! Половината от тях още са живи! Нямам как да затвориш устите на 20 човека вече половин век! Но като подхвана темата! Убиват Гагарин защото започва да пие и да си признава, че е участвал в сценка на мосфилм! Знаеш ли го това!

ККП ги отнесе краварите като куцо пиле домат. Тукашните сороспии да сменят ударно Шорош с Конфуции, че иначе ги чака 600 лв. демократична заплата.

Вси Путлерасти вече са и Чайнофили! Заповед от кремл!

АКО САЩ НАЛОЖАТ САНКЦИИ И ОБЯВЯТ ТЪРГОВСКА ВОЙНА НА КИТАЙ , АНГЛИЯ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ БЕЗ ДОГОВОР ЗА БРЕКЗИТ, АКО ПЪК КИТАЙ И САЩ СЕ СПОРАЗУМЕЯТ , ТО АНГЛИЯ ЩЕ СЕ СПОРАЗУМЕЕ С ЕС !

Както едно време в България - във всяко предприятие имаше задължително по един руснак - доносник на КГБ, и един евреин - на Мосад, така в САЩ има китаяци - слухари и крадци на технологии. За жълтите е гордост да прецакат белите. Което жълтите не могат да откраднат - купуват го през индийски псевдоучени/специалисти.

... днес освен ватените тролове, на страж са и забърканите от по няколко яйца.

Абсолютна лъжа. Никога не имало руснаци във всички предприятията да слухтят . В някои може ..... В американските сега записват всичко което правиш.Телфони разговори , Какво правиш на компютъра итн....

Само за да припомня - САЩ са една държава изградена върху тотален геноцид! Така че не ми ги хвали ... тези лъжци!

Тоталния геноцид доведе от 400 000 индианци при идването на белия човек, сега да са близо 6 милиона. Напротив в Руслямска държава редица народи изчезнаха. Ето това е геноцид.

Всъщност китай се занимава основно с "реплики" на оригинални стоки/идеи и не измислят нищо. Което като цяло тревожи патентна държава тип САЩ , но при положение , че 80% световното производство е изнесено в страната на изграващото слънце какво очакват ;) Хем фирмите искат да печелят луди пари от 0левите нива на заплащане , хем после мрънкат че ги окрали

Дали.Май живееш още в 50-те.

И Huawei, и ZTE започнаха като подизпълнител на американски фирми, копираха и подбиваха цена. И сега гигант им Xiaomi продължава да копира Самсунг ... бяха зле, но вече са надобряли.

Всеки който може повече от САЩ се счита за тяхна заплаха. само че времето на световно госпоство на САЩ изтича и хората започват да разбират какво в действителност е американската демокрация....

Демокрацията им не е най-доброто, но по-добре от руската, китайската или тази в КНДР.

РАзликата е че нито Русия нито Китай налгат техният модел за разлика от америкаските терористи

Тва кой го казва-спящите под Бруклинския мост ли? Или жителите на загиващия Детроит? Демокрацията им е показала само едно-как богатия става още по-богат, а беддния... американската мечта е мит за балъци...

Налагат точно тоталитарен модел, подкрепяйки точно всички диктатори. От друга страна за да наложат някакъв модел трябва да дадат нещо на света. А като погледне и тъпак като тебе наоколо си ще види че всичко идва от САЩ, като: компютър, монитор телевизор, Лаптоп хладилник, климатик, микровълнова автоматична пералня, бойлер миялна машина, сушилня телефон, ГСМ Асансьор, ел. крушка, вентилатор, дистанционно за телевизор 5 дневната работна седмица Фотоволтаичната клетка и панели електронната книга ебук операционната система електронни и компютърни игри миксера, фритюрник Памперсите, Фулмастрите Химикалките, Машата за коса Безжичните дрелки, отвертки и др. А сега се замисли за нещо идващо от Китай или пък от Руслямска държава. Айде от Китай хатията, фоерверките Но това не е достатъчно за налагане на модел от тези държави.

Друг път.