Китай издигна последния сателит от системата BeiDou

Пекин става независим от американската GPS система за глобално позициониране

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Китай отдавна задмина Америка, сега зорът е да се поутрепят малко хора, за да може да се въвеждат роботите. Както винаги в България се дискутират неща от миналата петилетка.

Шефа на Гугъл, Фейсбук и доста други изобщо не са цветета за мирисане.

Браво! Лошото е, че след 3 часа работа спря....

За сравнение - GPS струва, според различни източници, между 300 и 400 милиарда долара. ГЛОНАС струва между 100 и 120 милиарда долара. Китайската - 10 милиарда. Сега, моля спестете аргументите колко е точна едната и колко другата! Китайците, ако достигнат бюджета на САЩ, ще осигурят по един сателит за всеки 10 приемника.

..всичко е вярно. Пропусна само да кажеш, че в американския бюджет е включена и разработката на самата концепция. А другите са я взели наготово от... GPS.

Разработката е 390млрд.

да, те щото САЩ са им я дали/продали на Китай за да им излезе по-евтино :)

tonk11

Бах ти и концепцията. 300 милярда за концепция и 10-15 за изпълнение. Добре е.

Дааа, и САЩ беше такава думичка. Да ти каже човек да мислиш преди да врякаш... безсмислица, пак са ти блокирани няколкото инак работещи неврона, думичката като отключи заболяването и айде готово.

Много ме кефи иронията на това как постоянно повтаряш едни и същи фрази досущ като счупена латерна с цел да обвиняваш някой друг, че имал умствено заболяване, хаха!

Ако наистина си вярваш на тази логика, то си безнадежден случай. Да сравняваш цени на нещо, което в началото не е било сигурно дали изобщо е възможно, със цените на нещо, което върви по утъпкан път и доказали се технологии 30 години след това е върха на простотията. Само за сведение, за да се постигне необходимата точност да определиш позицията на нещо на повърхността на земята с точност няколко метра, трябва да вземеш пред вид и корекциите от теорията на относителността на Айнщайн за показанията на часовниците, намиращи се на сателитите заради намаленото влияние на гравитацията поради тяхната отдалеченост от Земята. Защото не измениш ли времето със нужната прецизност, всичко отива по дяволите и gps позиционирането си остава само теория. Но за да се постигне това, някой умен човек трябва първо да се сети за него, да измисли начин как да го приложи и така нататък. Когато имаш цялата теория, практика и технологии на тепсия, какво има да го направиш? Лошото е, че тъпунгери дето си нямат идея от наука, инженерство и изобщо от това какво е нужно, за да могат да ползват "простичките" неща от цивилизацията, имат трибуна да ръсят мозък по форумите, дето по принцип не им достига много много....

То трибуна имат всички и да, най-загубените често са и най-вресливи, но баш тоя (тая всъщност) е щатният трол към сайта.

Прочетохте ли статията? Китайската покрива Китай и част от Азия. Нормално е да е по - евтина. Също така показва и зоната на интереси на Китай и къде смята да води евентуални военни действия.

Прочетохме я, но явно ти си я чел до средата. Там пише 1 ниво покриват Китай, 2 ниво покриват част от Азия, 3 - целия свят...

сега да те питам кое коя година е пуснато. Само да ти кажа - 1990та компютър струваше 2000-4000 долара. 1998 - 800-1200 долара. Сега много по-добри компютри можеш да вземеш за ...80 долара. аре малко от малко да ползваме тази глава не само за поставка на шапки.

Всичкото русофилистик пак е заровил нос в гъзза на жълтите колхозници! Забравихте ли, че старата ви любима държава Северна Монголия си има ГЛОНАС и то много преди новите ви господари от китай!

САЩ торпираха цялата глобална икономика, за да спрат възхода на Китай

Даже и собствената си икономика скапаха... Много умно изказване направи! :)))

По-добре първи в скапана икономика, отколкото втори във възходяща.

Нали и думичката НАСА ти отключва обсесиите та пак са ти парализирани няколкото годни неврона и пак си се разплещил.

Торпилираха?!. уха, това как ти дойде на акълът. :-)))))))))

Крехката възходяща иконом.ика на Китай е базирана на икономиката и пазарите ва САЩ

Всъщност, в края на епохата Мин, 16 век, Китай е най-голямата световна икономика! Но всичко тече и преминава...

ЧИНГИЗИДИТЕ, монголците, ВЛАДЕЯТ Китай до края на 17-ти век, когато са прогонени в Манджурия. Чингиз хан е СЪЗДАТЕЛЯ на Китай от три отделни империи, които завладява. До Чингиз хан НЯМА такава държава Китай. Но има порцеланови ....чайници за чай.

Какво друго да прочетем за Китай, освен поредните им успехи. За разлика от Япония, където не спряха да лижат кравешкия, то Китай първо им окраде технологиите (като Япония през 60-те и 70-те години); после започна да прави свои технологии (като Япония 80-те и 90-те години), но сега вече е свободна и много могъща държава (докато Япония след студената война е просто арт ателие за манга и мегапсихопатски филми). Не, че като се срути целия свят Китай ще има какво да прави, за разлика от една друга съседна им страна в която препиват и преяждат с боярщник те изобщо не са подготвени да са сами, но също така те са много повече свикнали да помагат на всякакви други, така че ... очакваме светлото бъдеще на Обединените Драконови Държави или там каквото патосно нещо измислят като име за новия световен ред.

То си е измислено отдавна - Пднебесното царство. Има се предвид под цялото небе. Може и да е по-добре от сегашния световен ред. Но най-добре е всеки да си седи където е и да не ламти за чуждо.

Наливащите се с одеколон са съюзници на САЩ. Заради евреите, които командват и двете страни.

соросите станахте китайци