17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а във великата демокрация Мурика са открили нов джендър, с него вече стават 58 на брой, това е велико постижение за световната демокрация

Не знам колко дози още от медикамента за оросяване на мозъка ще ти трябват докато схванеш превода на една дума. Но не губи надежда, докторите затова са там да те лекуват.

моля определи ти кой от 58-те си?

Не само медикаменти за оросяване трябват. Трябва и да има някой на втория етаж. Ако имаше някой, най-малкото можеше да провери в Уики какво означава "джендър". Жокер: няма нищо общо със сексуалната ориентация.

Ще ида до родното китайско посолство за малко юани и подарък телефон уямивей.

В момента интригата е единствено между две космически нации - САЩ и Китай. САЩ са безспорен лидер с безброй успешни мисии из всички кътчета на Слънчеват система, но Китай напредва бързо и ще е интересно... Ето статистиката за годината https://www.rocketlaunch.live/stats Япония и ЕС имат проблясъци, но самостоятелно не могат да съперничат на двата лидера. Русия одавна не е фактор. Те бяха пионери, но технологиите им са отпреди няколко десетилетия и изостават с всеки ден (оня тъпан Рогозин става единствено за клоун)

В научните изследвания американците отдавана дишат прахта на Китай и Япония, които си дават парите за свършена работа а не за ПР кампании, а в момента Индия е страната която качва на орбита най-много и най-евтино товари и спътнинци, но и тя си върши работата без да бие тъпана.

Куп глупости на малоумен путлераст. Човека ти е дал статистика и пак тъпака е написал глупост за Индия, че "качвала най-много на орбита". В кои научни изследвания Американците дишат прахта на който и да е? Малоумника с празни приказки иска да излъже нещо ама не става.

Я, Дада-то пак побесня... Ми отвори сайта на НАСА и ще видиш че твойте хора ЦИТИРАТ китайските изследвания на Луната и Слънцето. А и човекът е дал статистика на изстрелвания а аз съм написал че индийците са най-евтиният транспортьор на техника за космоса. Ама то ти кога ли си можел да осмислиш написан текст, та и сега ме караш да ти рисувам комикси че току виж си вдянал за какво иде реч, подсказка не критикувам идолът ти Мъск, просто пиша че има много хляб да яде докато стане конкурент не на руснаците а на индийците-)

По кротко с Дада, ние си знаем че има проблеми и си го търпим защото като цяло е забавен :Д

Пак лъжеш нагло боклуко. В Сайта на НАСА пише за всичко свързано в Космосар дори за успехи закъснели с десетилетия след като са направени от НАСА. А това кото си написал се виждаМ в момента Индия е страната която качва на орбита най-много и най-евтино товари и спътнинци. За това дали е най-евтино нито съм го коментирал, нито е вярно.

Se taia

Я да видим какво си написал: "...Индия е страната която качва на орбита най-много и най-евтино товари и спътнинци..." Какво ли ще значи "най-много"...? Сигурно - най-много. И след това идва "и най-евтино". Явно тъпака не може да се изкаже правилно, но обвинява другите, че не го разбират.

А, ето че и Бай Мехал го хвана Михаля... Индийците са най-евтини защото с техните ракети се изстрелват най-много спътници, просто и ясно, нали. А, да и в статистиката която си публикувал има подвеждащи данни, не всички "бели" ракети са американско производство както и не всички ракети изстреляни от някой космодрум са произведени от страната на чиято територия се намира съответния космодрум... ама тези които си постнал смята така;)

Доказваш, че освен тъп и малоумен си и долен нагъл лъжлив боклук ли? Ми днаеме го но щом държиш продължавай с тъпотии. Индиа ските ракети не могат да качат и половината товар на Фалкон или Атлас 5. Това че веднъж кочили 100 сателитчета с тегло килограм може да накара само пълен тъпак да твърди, че качват най-много сателити.

Se taia

Явно си доста тъп, за да твърдиш, че индийците изстрелват от американски или китайски космодруми :) Щото друго не остава. Останалото Дада ти го е казал.

мисля че целият този спор е абсолютно безсмислен. От началото на годината: САЩ 39 изстрелвания Китай 37 изстрелвания Русия 14 изстрелвания Франция 5 изстрелвания Япония 4 изстрелвания Иран 2 изстрелвания Израел 1 изстрелвания Индия 1 изстрелвания Спокойно можем да кажем, че когато става въпрос за космос в момента става въпрос за САЩ, Китай и всички останали, а Индия просто само я има в статистиката, но няма как да я приемем за съществен играч. Е няма лошо, успех им на индийците за в бъдеще!

А сега дай, кой колко товар и на каква орбита е изтрелял.