Китай изстреля първия тричленен екипаж до новата си космическа станция (видео)

Стартът беше извършен при ясно време и почти идеална видимост в космическия център на края на пустинята Гоби

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Китай ще построй станция и ще стъпи на Луната просто ,защото има пре-достатъчно средстава да го направи и без да разработва многоразови ракети. Имат и промишлен потенциал да изтрелват по 100+ ракети на година. Просто количеството ще се превърне в качество, един път със работеща станция и база на Луната , няма да има значение как точно е била построено всичко.

Не става само с копи пейст. В момента всичко е копирано от руснаците и с тяхна помощ се опитват нещо да направят,но няма да е достатъчно..пак ще дишат праха на американците

Да изведе ракета,която да кацне на обратната страна на земята.

Както обикновено ще кацне на покрив в Банкя.

Браво! Китай ще владее планетата, защото бялата раса е недостойна ...

Друго си е да премяташ кюлчета.

Друго е да си ватен глупак с ленински геном.

Китай вече има нова косм.станция. Русия строи своя собствена и ще я изстреля през 2025... МКС спира да работи тогава. За САЩ чува ли се нещо? Освен че Мъск ще закарал 1 милион човека на Марс тогава? - хахаха ... само дето още работи по двигателите на ракетата си.

Ще? Че то само за модула наука им трябваха 20 години да го направят. 2025 звучи нереалистично. По вероятно е 2125 година.

САЩ имат. МКС. Дето е 70% тяхна собственост и 15 европейска и японска. И 15% за чистачите на тоалетни и бивши шофьорчета.

_stankow

Да, да не забравяме и да не омаловажаваме приноса на всички участници ! МКС се състои от модулите: руски 5 бр. «Заря», «Звезда», «Пирс», «Поиск», «Рассвет» американски – 7 бр. Юнити», «Дестини», «Квест», «Хармония», «Транквилити», «Купол», «Леонардо» европейски «Колумбус» японски «Кибо», от две части експериментален модул «BEAM» три адаптера IDA Тези лафове за изключителността на американците ги оставете на тях. Те както се хвалят - никаква циганка не може да ги похвали ! ;)

Пак ли лъжеш, бе? Първо Заря е собственост на САЩ. Освен това се разсейваш и пропускаш модулите ,2,3,4,5,6,7,8 на Фермата, които общо са по тежки и големи от всичките на Руслямска държава. А модула Бийм освен "експериментален" е и американски, като момента се ползва за склад. Канадският Канадарм също си пропуснал. Очевидно кретените като теб смятат че МКС е само обитаемите модули, които са около 50% от всичките 420 тона

ще ще ще ще... до оня ден се молиха на Китай да се качат на тяхната... да им помогнели уж. А те ги отрязаха като кисели краставички.

Преди 3 дена тук имаше статия че първата ракета на САЩ или степен не помня е готова за луната. Програмата е за база на луната постоянна не само Американска разбира се.

Цялата ракета, а не само първата степен. Но тя е за първия тестов полет с обиколка на Луната.

Да, чува се нещо, тяхната станция ще е на лунна орбита.

Ние пък открихме 13тата G- точка в ректума

Путя путя... Кога се видя с Байдън, кога взе американски паспорт ;)

между китайското фърчило и руското фърчило е че котайското фърчило има интелект над 60 а рудското фърчило е пълна тъпня

Сега и Сибир като си вземат. Царството на Путин ще се ограничи до стените на Кремъл. Ще си плащат руснаците, задето ни предадоха!

По-ти приляга ник "Тъпият дух"!

Дежурните руски форумни идиоти вече са се записали :))) Да им припомним ракетната статистика https://www.rocketlaunch.live/stats САЩ 26 Китай 17 пРоссия 5 :))))) - Колкото френската Ариана и Индия! За Марс няма да отваряме дума :))) Що се отнася до новата китайска космическа станция, тя е имитация на руските отпреди 40г и не коже да бъде сравнявана с Международната Космическа Станция https://i.redd.it/0d27wafaz2z11.jpg

Сега, можеш ли да ни покажеш статистиката на пилотираните космически полети? Да кажем, през последните две години или пет! Съжалявам, откъде идват тъпаци като теб?

Що пък само пет? Нека са последните 20. Ама не ти се ще да включваш и совалките, нали?

дай ги от 20.

Китай е толкова напред, че никой не може да ги догони вече. Не можете да си представите какви заплати вземат в бейджин, колко им струваъ апартаментите, и как пазаруват имоти в "Пре скъпата Австралия" както се купуват краставици. Ще изстрелват ...

че гледат пред себеси пишките на Елън Муск и Джеф Безос, докато чакат процесори АМД и Ител да дойдат от Германия. Пълни комунистически Тъпанари. Но спрямо руската дупка са един кориодор напред, така че като пръдне китаеца, да ми оближат задмика руските тролове,

Това е като да гледаш Мегън Маркъл и да разправяш, че английските негърки живеят в палати и се возят на каляски!

Ама ККП дава ли местожителство? А как е властта на пролетариата буржуата милионерите и милиардерите те ли пазаруват :) как е комунизма равенството плановата икономика :) бачкат ли под гнета на капитализма :) имат ли си мумия на най почетното место в държавата и битокс начело :) китайци емигранти колко има? Стрелят ли ги на границата?

Изстреля 3 ма пътници

ДЕЙСТВАТ....... НЕ СИ ПОПЛЮВАТ С ТИЯ ТЕМПОВЕ СКОРО ДА ОЧАКВАМЕ ЕЖЕДНЕВНИ КОСМИЧЕСКИ ПОЛЕТИ ЗА ТУРИСТИ НА ДОСТЪПНИ ЗА НАРОДА ЦЕНИ.....

Космонавти бе, журналистче недно, не астронавти

По-скоро мисирче. Журналист се нарича този, който е обективен и не насажда личните си предпочитания.

Тцъ ... в грешка си. Този път са го нацелили: - космонавт (в България и Русия) - астронавт (в САЩ), - спасьонавт (във Франция) - тайконавт (в Китай)

във франция си е точно космонавт преведено. астро е звезди и е от комиксите навремето. а тайконавти не знам какво е, но явно 'тай' е там откъдето идват, не където отиват.

Рботи се със замах . Браво ! В края на април качиха първият модул , по който запада плюеше че щял да падне еди къде си и бил опасен , а ето днес хората са изведени в орбита за първата визита на новата им станция . Проверете ако ви е интерсно колко хиляди километри ултра бързи железници са построили и им вижте влаковете . После напишете Amtrak в Гугъл и направете сравнение :)

факта че амтрака са все още с дизел електрическо задвижване дава веднага отговор за сравнението с китайските близо 10000 км свръхбързи влакове

30 000 km, по данните за преди ковид. Вече мое 40 000 да са

В САЩ тъпако лъжлив, наблягат на самолети, но от десетилетия имат и скоростни влакове и маршрути движещи се с 250-300 км/ч. Никой никога и никъде плюл че модула на космическата станция щял да падне. Ставаше въпрос за основната степен на ракетата носител, но очевадно тъпите путлерастски тролове не правите разлика между степен на ракета и модул на космическа станция. Инак и самите китайци признаха че основната степен на ракетата пада неконтролируемо.

Тези дни някакви юнаци, наричащи себе си Г-7 люто се заканваха на Китай. Е, резултатът е налице-китайците побегнаха. Засега в орбита, по-късно към Луната, а може и към Марс.

Това са качествени хай-тек комунистически технологии . А не пласмасовите боклуци на капитализма,, които избухват при изстрелване.

Саше, Саше...