17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Щом руснаците се отказаха от изследване на космоса значи има защо....важното е да си опазим планетата ние.

те кочината им разбита, а за космоса да мислят. И Българите се отказахме. Значи има защо. Много си тъп Саше.

След 9 години, значи с 5 години по рано от Наса и мъск мошеника

Обсесивно-компулсивното ти разстройство от лошо отива и към по-лошо, вече и без да ти споменават Мъск или НАСА влизаш в режим вракане в посока олигавяне. Може би все пак моят пост по-долу да го е задействал, ако не работата е много зле, вече и канчетата с медикаменти не помагат.

А бе нека се напъват, сега имат пари покрай факта, че са фабрката на света. Никой с всичкия си не би си пожелал азиатци да решават съдбата на света вместо бели но диверзификацията винаги е добре дошла. Белите ще трябва дасе понапънат малко повече за да задържат преднината си, нищо лошо в това.

Белите са само 15% от населението С напредването на технологиите, не се знае какво ще стане след още 10-20г Нищо чудно жълтурите да са първи

Веднъж да кажеш нещо вярно бе. Да, бъдещето е неизвестно, някак уцели верния отговор.

че америка "бяла" ли е - хахах

Блокиран ? И тук ?

А, браво на дир.бг

Що ли? Едва ли се дължи на селския ти език и обиди... Нееее... Няма как даье това.

aнaлoгичнa нa Dеltа-4 нa ULА и Fаlсоn Наvу нa ЅрасеХ, ---------- здраво копират. да си направят нещо изцяло тяхно, да ги признаеш. а то- само чужди идеи. така и баба знае.

аналогична в какво? това че е ракета ли?

Хахахаха аве няма какво да им се обяснява. Краварите окрадоха цял свят...са ми мрънкят

"Taзи инфopмaция пoĸaзвa, чe Kитaй зa пopeдeн път дeмoнcтpиpa, чe възнaмepявa дa cтaнe лидep в пилoтиpaнaтa ĸocмoнaвтиĸa и в изcлeдвaнeтo нa дълбoĸия ĸocмoc." - Бахахаха! А сега, Стояне, можеш да си вдигнеш продажните гащи. За 300лв хем те еб.м, хем ни хвалиш, а пък ние вече над 10000 българи изтрепахме с Ковид-19. Хвала на такъви "българи", Стоенчо! С обич, Жълтурландия

Не знам защо, но все ми се струва че тази дандания около тежките ракета е единствено и само заради парите свързани с програмите за тяхното разработване. Първият полет на китайската планиран за след девет години. Представяте ли си след девет години какво ще е развитието на компютърните технологии, и изкуствения интелект. Ами след още девет? Една машинарийка която няма нужда нито от храна, нито от вода, нито от кислород оборудвана с достатъчно мощен изкуствен интелект способен на базата на това което умее да решава проблеми за които не е програмиран ще свърши почти същата работа която би свършил човешки екипаж. Защо тогава да се харчат безумни пари, и да се рискува човешки живот? С една дума дайте ни сега милиардите да ги усвоим, а за полети до Марс ще мислим след години.

Така е прав си. Няма смисъл по принцип нова ракета се мисли за 2 дена. Виж ги руснаците 40 години се напъват да измислят нещо ново и все не става ни с изкуствен ни с естествен и интелект.

Руснаците са измисли нещото - казва се Енергия и е най доброто при свръхтежките ракети правено досега поради различното естество на товари ,което може да изстрелва - проблем както винаги е растоянието от екватора .За една свръхтежка ракета най големият проблем са двигателите на първата степен.Най мощния китайски (кислородно - керосинен ....... водород -керосин не е подходящ за първа степен заради по ниския импулс) е около 1,4 MN спрямо РД -(170 -171 ) - 7,9:MN.Та подигравките ви с руснаците не са особено уместни.Да не говорим откъде са взели технологията за затворен цикъл пък и американците и те - Русия.Това е.

Видеото с кацането на Пърси е просто удивително. В Савецка Русия още помнят 14 секунди предаване и 1/4 фотография от Марс3. Оттогава нищо. Савецкия мозък не е за космоса

1/4 фотография ама на не нищо - сив фон. Може да е отвсякъде...

BajMihal

Въпроса е какъв е бил сигнала по който е получена тази фотография. Ясно, че това вече безвъзвратно не може да се докаже, но по това време разузнаванията са слухтели постоянно, и както можем да твърдим, че руснаците са знаели със сигурност за кацанията на Луната, така и обратно за този случай за Марс. :)

_stankow

Да, де, само че американските мисии до марс, вкл. последната на Пърсивиърънс, са изстреляни с руски двигател. Ракетата Атлас-V има двигател РД-180. И плутониевият източник на Пърсивиърънс е от Роскосмос. Така че руснаците, колкото могат - участват ! При това със съществен принос. Не може така да ги унижавате.

BajMihal

Леле, сигурно ако имаше едно руско болтче само, пак щеше да казваш, че заради руснаците тази ракета е изстреляна както трябва. Няма смисъл да отговаряш, вижда се колко може да се дискутира с теб.

Аз само да питам - руските ракети и самолети, като летят с американски чипове... американски ли са? За един приятел питам...

На космическата станция всички компютри са американски включително и тези в руския отсек. Следователно станцията е американска.

РД-180 е с американски патент за това и руснаците не могат да го продават никъде без съгласието на Америка. Нали си руско мекере би трябвало да четеш на руски на чети https://zen.yandex.ru/media/zona_51/pochemu-ssha-zaprescaet-rossii-ispolzovat-dvigateli-rd180-5dc30561fbe6e700ad0966dd

а колко десетилетия преди американците Марс 3 кацна на Марс. Това не значи, че не оценявам големите испехи на американците в изследването на Марс, но нека не забравяме, че изследването на космоса не започва от вчера.

Да те светна точно 4 години по рано. Колко кацания на Марс имат американците и колко руснаците? САЩ 5 Русия 1.

BajMihal

Дай да дефинираме понятието "кацане" преди да ти отговоря на въпроса, става ли? ;)

Мисиите Хаябуса 2 и Розета са прекрасен пример за прецисност и техническо превъзходство с разумни средства.

много си рециСен и превъзходен. над кого бе?

Теб със сигурност те превъзхождам.

За мен ESA и JAXA правят най разумните и фини космически мисии в момента. Освен това имат и тясно сътрудничество,за което много се радвам. Споделям мнението,че на този етап грандомански пилотирани мисии са напълно излишни. Иначе,като постижение на Китай трябва да се спомене най големия наземен радиотелескоп !

Малко е излишен го;емият им радиотелескоп. Малки радиотелескопи със съгласуване по интернет могат да постигнат повече. Навремето е било ефикасно, ама във времето на интернет е не много добра идея. Ами имат желание направили са го да се ползва поне...

Остави го. Тоя толкова се е пожълтурчил, че няма на къде. А не коментира ,че 800 млн китайци са с надник от 1.5 долара на ден.

Братя българо-славяни. Една нова сила набира скорост - това е партия Възраждане , начело с вожда и учителя на българския народ - Костадин Костадинов. Вижте докъде стигна Китай покрай сътрудничеството си с Русия и си правете сметка къде може да е България,а ко е вярна на Русия и Православието!!! Затуй гласувайте за Партия Възраждане, направете Костадин Костадинов министър-председател и президент. Тогава, ние ви обещаваме че до 10 години и България ще има ракета на Марс, и всеки един българин-славянин ще има доходи подобни на тези от Швейцария или Скадинавия. Помислете добре за кого да си дадете гласа на идващите избори!!! Партия Възраждане и Русия все още държат отворена вратата каъм Рая и Благоденствието за бългаския народ.

Китай стигна там благодарение на тясно сътрудничество със САЩ.

_stankow

Космическата програма на Китай е съвсем точно копие на съветската, не на американската !

Мале мале. Отде ви изравят бе.

Така се прави. Китайците нямат много опит в овладяването на Космоса, но имат реалистичен хъс. Затова купуват от велика православна Русия, руски технологии които са с 2 поколения по-стари от най-новите с които Русия към момента разполага. Правете си сметка щом Русия е продала на Китай ракети за Марс, то сега Русия разполага с ракети до Проксима Кентавър, пък може би и до Сириус. Едните правят холивудски анимации в пустинята Мохаве и си измислят разни Аполони на Луната и рувъри на Марс, а други са реалисти, признават технологичното превъзходство на Русия и срещу скромно заплащане получават руски технологии и правата да ги представяр като собствени изобретения. Така се прави. Браво Русия и Китай!

Онзи стария аполо беше с повече плам и повече страх от ония с белите манти

Ако и теб те държат повечето време в усмирителна риза и те гъчкат постоянно с лекарства, и твоя лудешки плам бързо ще изгасне и ще се усмириш...

Живей сив твоя измислен свят щом искаш.

Какво значи "овладяване" на Космоса? В момента околоземното пространство е пълно с боклук и части от разни ракети и е проблем да минеш през този хвърчащ боклук... Космонавти просто няма какво да правят нито на Луната, нито на Марс... Какво ще "овладяват"? Всичко което правят хората може да го правят дистанционно роботи, защо са необходими огромни ракети с достатъно памперси или "космически тоалетни"? Заради няколко грама лунен или марсиански прах? Полза от такова "овладяване" няма за никого...

Напротив, има - за прогресивно мислещата част от човечвеството. За останалите дето са на ръба на социалния минимум, няма полза и никога няма да има. Но предпочитам моите пари да идат за изследване и овладяване на Космоса, отколкото да подпомагам търтеи и полуграмотни индивиди, които нямат и капчица желание да се развиват - ТИ си един чудесен пример за такън индивид.

Развивай се в огромния концлагер наречен Земя, с маски, социално дистанциране, зек-ове без име по къщите на изплащане... на някой ще плащаш да ти пуска биооръжия, а на друг ще плащаш за "ваксини" за тия биооръжия, за Covid паспорти, ID2020 паспорти и правото да се качиш на самолет - на световните търтеи Бил Гейтс, Сорос, Ротшилд, Рокфелер и бандата около тях... и накрая ще плащаш последните си пари за НАТО, за да започне последната Световна Ядрена Война, която ще е последна в историята на Земята...

Запитай се защо Би Гейтс не се занимава повече със софтуер и IT - просто защото от "ваксини" печели 20 кратно и лесно и бързо убива и осакатява милиони хора... BILL GATES - THE DELETED DOCUMENTARY https://www.bitchute.com/video/AwMWiJouZ9Wk/

Какво му е лошото да имаш акции на фармацевтична компания и да се възползваш от курса на борсата? И аз успях да се сдобия с малко акции на Biontech, и не виждам нищо лош в това изкараните с труд и пот пари от ИТ дейност да се инвестират в някоя друга сфера! В крайна сметка това е идеята на цивилизацията и фондовата борса е неделима част от нея. А ти ако не искаш няма да купуваш нито софтуер, нито електроника, нито лекарства. Можеш да хванеш гората и да заживееш в някоя пещера, някой пречи ли ти?

Кой започна "пандемията" Коронавирус или Covid-19? ВОЗ под командата на Бил Гейтс, нали? Какво е общото между шефа на ВОЗ и Бил Гейтс? Това, че и двамата нямат медицинско образование, нали? Но целия свят в момента е под техен контрол, нали? https://youtu.be/1k9LE5az_iY Bill Gates - Microchip Vaccine Implants to fight Coronavirus https://ceflix.org/videos/watch/1852060/bill-gates-what-you-were-not-told/goodgospelplaylist Bill Gates - What you were not told Наскоро адвокат Робърт Кенеди-младши поиска от правителството на САЩ документи за потвърждаване на тестването на американски ваксини ... по време на проверката се оказа, че нито една американска ваксина не е тествана през последните 32 години! Робърт Ф. Кенеди-младши препоръча на всички американци да спрат да ваксинират децата си и започна дело срещу Бил Гейтс и всички големи американски компании за ваксини. https://c-vine.com/blog/2020/04/24/who-cdc-gates-defunded-criminal-war-crime-trials-vaccine-fraud/ Всички знаем, че Бил Гейтс няма университетска диплома или елементарно медицинско образование. Фондация „Мелинда и Бил Гейтс“ стои зад масивни „хуманитарни“ ваксинации в Африка и Азия, само в Индия половин милион деца са с увреждания с полимеолитните ваксини на Бил Гейтс. Другите ваксини на Бил Гейтс причиняват стерилизация на десетки хиляди момичета в Кения, да не говорим за рак на същите ваксини, а според статистиката неваксинираните деца са 10 пъти по-здрави от ваксинираните ... В момента срещу Бил има наказателни дела Гейтс и ваксините му в Калифорния и всички щати на Индия ... Бил Гейтс още преди 11 години, а след това и през 2015 г. обяснява, че в резултат на ваксинации населението на Земята очаква да се намали с 10-15%. Робърт Ф. Кенеди-младши, племенник на бившия президент на САЩ Джон Ф. Кенеди, адвокат по околната среда, автор и основател на Детска здравна защита , от десетилетия повишава осведомеността относно ваксините, нараняващи деца. В допълнение към твърдото противопоставяне на организацията на законопроекта от DC, Кенеди открои Pfizer като един от няколкото производители на ваксини с рекорд за налагане на наказателни санкции за техните продукти. В дебат от юли Кенеди подчерта, че Pfizer и трима други водещи разработчици на коронавирусни ваксини Glaxo , Sanofi , Merck са „осъдени като сериен престъпник“. „През последните 10 години, точно през последното десетилетие, тези компании са платили 35 милиарда долара наказателни санкции, обезщетения, глоби, за лъжа на лекари, за измама на науката, за фалшифициране на науката, за убийството на стотици хиляди американци съзнателно, - каза Кенеди по време на дебата. „Изисква когнитивен дисонанс за хората, които разбират криминалните корпоративни култури на тези четири компании, за да вярват, че правят това във всеки друг продукт, който имат, но не го правят с ваксини.“

Какъв е проблема, че половин милион индийски деца са парализирани от ваксините на Гейтс, щом Бил Гейтс и чичко Сорос печелят? Какъв е проблемът, че геоинжениринг и кеймтрелс причиняват климатични катастрофи и болести по целия свят, щом Бил Гейтс и чичко Сорос печелят? Какъв е проблемът, че всички граници са затворени и хората по целият свят са под домашен арест заради измислена Covid пандемия, щом Бил Гейтс и чичко Сорос печелят? Какъв е проблема, че всички хора ще бъдат наночипирани с числото на звяра 666 и ще бъдат командвани дистанционно през IoT и 5G, щом Бил Гейтс, Епщейн, чичко Сорос и Новият Сатанински Ред печелят от аденохром от мъчения на милиони деца и владеят света? Погледни следната статия през автоматичния превод на браузера: https://thetruthaboutcancer.com/bill-gates-eugenicist-philanthropist/ Бил Гейтс - филантроп или евгенист? ФОНДАЦИЯТА BILL & MELINDA GATES ГЕЙТС, ГМО И ГЕОИНЖЕНЕРИНГ НАСЛЕДСТВОТО НА СЕМЕЙСТВОТО GATES GATES И ВАКСИНИ

В пилотираните апарати Китай в момента са 20 години назад от двамата си конкуренти. Руснаците имат опита на най-продължителните орбитални престои, американците имат опита на лунните мисии. Китай сега правят ракета. В някой момент може да ги догонят, но засега са трета цигулка.

Годините са поне 50... спомни си първия съветски луноход (1970) и марсоход (1971)... Русия в момента има огромна корупция в тяхната космическа индустрия и това им пречи във всяко отношение, руски олигарси не могата "да овладяват" Космоса... Американските "космонавти" навремето буквално се избиваха един друг, а сега просто някой си плаща по 80 млн за "космически туризъм" и Русия го изпраща в Космоса.... няма значение кой плаща - руски олигарх или Рокфелер/Ротшилд... Сега наблюдаваме как световния финансов елит превръща Земята в един огромен Концлагер и хората осъзнават, че са просто безименни роби и затворници на този елит с биооръжия и "ваксини"...

Руски параход наМрс му се привидяло, мале мила. Отде ви изравят бе.

И тез почнаха като другите азиатски орки, тия от сибирь! ЩЕ, ЩЕ, ПРЪЦ! Видела жабата, че САЩ лети до Марс и тя да не остане по-назад! БУХАХАХАХАХАХА

BajMihal

Не можеш да ги виниш :) Все пак са окрали каквото могат и може дори и да успеят да подкарат тази ракета. Дали ще спазят сроковете е съвсем друга тема.