Китай осъществи първия полет на новата си ракета "Чанчжън-8"

В нея има технология, позволяваща повторната употреба на първата степен

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а не им гърмят толкова фишеците като на Мъск!

Това от ТАСС ли ти го казаха. Първо да попитам къде е СССР. И второ ракетите на Мъск не гърмят за разлика от 4-те китайски тази година.

ти ще видиш дупка през крив макарон..

Не съм против китайците, радвам се за тях, но те биха скрили, ако имат неуспехи. Така че не бъди сигурен!

А той говедото Мъски не се опита да скрие ТОТАЛНИЯ СИ ПРОВАЛ С ЛЕКИНКАТА АНОМАЛИЙКА КОЯТО ПРЪСНА НА ПАРЧЕТА КРЮ ДРАГЪН А?:)

Пак някво козацко путе пише под чужди никове, дали е факания Ехиден педал, или Дада козяцкия гъзолизец все тая! Фактите са си факти, лудите говедари изглеждат като пълни смешници на фона на руснаците и китайците, Та бидоните за зеле на Мъски или се взривяват редовно, или се размазват в земята или се давят в океана! Факт! И само пълен дебилен козак може да си мисли, че бойлера за кукуруз на Мъск може да отиде на Марс! Трябва да си истински дебил да вярваш в това! Да! Не отрчам че някой ден, в далечното бъдеще мЪСКИ ФАРАОНА може и да засили тази консерва Старшип към Марс, но това тенеке ще си бъде и консерва кравешко варено! Къде са радиационните щитове на тази консерва а? Или ще доставя Мъски на Марс радиоактиво телешко? Къде са топлинните щитове на тоя Бидон Старшип? Къде е навигационната система системата за ориентация в пространството,, системата за животоподръжка, стиковъчния възел, къде е обитаемия модул за лудите крави камикадзета, къде са слънчевите панели нали ще му трябва ел.енергия за да работят бордовите системи, и най-важното....КЪДЕ Е КЕНЕФА ВЕ!!!! ТА ЛУДИТЕ ГОВЕДАРИ ЗА БЛИЗО 70 ГОДИНИ ТАКА И НЕ УСПЯХА ДА СЪЗДАДАТ ЕДИН КОСМИЧЕСКИ КЕНЕФ ВЕ!!!! КАКВО, ЦЕЛИЯ ИМ ПЪТ ОТ ЗЕМЯТА ДО МАРС ЩЕ ЩЕ БЪДЕ ОСЕЯН С НАСРАНИ ПАМПЕРСИ, ИЛИ СТИСКАТ И НАКРАЯ ЩЕ ПЪЛНЯТ ГАЩИ А?! КЪДЕ СА ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ СИСТЕМИ ВЕ ТЪПИ ДЕБИЛНИ КОЗАЦКИ ФАКИТА?! ИЛИ СИ МИСЛИТЕ ЧЕ ЕДИН КОСМИЧЕСКИ КОРАБ Е КАТО КАЦАТА ЗА ЗЕЛЕ НА МЪСК А? АКО БЕШЕ ТАКА НИТО ЕДИН ЖИВ ЧОВЕК НЯМАШЕ ДА СЕ Е КАЧИЛ НА ОРБИТА, ОЩЕ ПО МАЛКО ДА СЕ Е ВЪРНАЛ! ФАКТ! И ВСИЧКИТЕ ТИЯ КРАВАРСКИ НАДУТИ ШИТНИ И ЖАЛКИ РЕЗУЛТАТИ СЛЕД БЛИЗО 20 ГОДИНИ НАЛИВАНЕ НА ДЕСЕТКИ МИЛИАРДИ ДОЛАРИ В ПИРАМИДАТА НА МЪСК -СПЕС Х, И ТО ОТ СТРАНА НА ПЕНТАГОНА И ПРЕДАВАНЕТО НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО НА ВСИЧКИ РАКЕТНИ ТЕХНОЛОГИИ ОТ СТРАНА НА НАСА!!!!!! И ПОСЛЕ КОЗИЧКИТЕ СОРОСОИДИ ТРЪБЯТ КАК МЪСК БИЛ ЧАСТНИК!!! ХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА

Леле! Колко глупости си изписал! Как успя?

Луд умора няма! Гледай как сам се наема с CapsLock-a.

Вече не си за канче а за кофа с лекарства.

Полека бе господине АКО 47 че пръскаш слюнки и смърдиш. Русия я няма на картата на космическите изследвания нито могат да направят многократни степени нито имат пари за лепенки на МКС. Стига с глупостите. След като частна компания може да бие великата рус не ми хвали световните достижения на руснаците все в бъдеще време. Жалък си и прост

Малоумнико прост като чеп посран! Русия а по точно СССР направи всички възможени изследвания които бяха важни, всички първи полети на сонди и луноходи и вседеходи и достижения бяха руски! Говедарите от Кравария само повтаряха и повтаряха вече постигнатото от руснаците като ги копираха! Факт! А руснаците са насочени чисто практично, наблягат на практическите си нужди за разлика от взроивяващите се бойлери за зеле на Мъски! факти!

И кой казаа...: Мъски - чао! Мъски - чао! Мъски - чао, чао, чао! :)

Тоя с деменцитя пак се появи....

Само ти. И пак ще сгрешиш. САЩ и повечето техни съюзници никога няма да дадат поръчка за изстрелване на Китай. Мъск е доста напред и скоро няма стигане. Нали се хвалиш колко си интелигентен! Май само с хвалбите си оставаш! Елементарни детайли ти убягват! :)

Хахахаха - кога ми е пукало за чифутите от САЩ?? Май изобщо не разбираш какво съм казал по-горе - или така ти е удобно да се правиш.

Май ти не схващаш! Според теб това е краят на Мъск и СпейсЕкс. А аз ти обяснявам защо не е краят. Логиката ти куца!

Явно ти пука за чифутите, щом са постоянно в устата ти.

Айде пак ти се отключи обсесията с Мъск, тя ти е най-тежката. Само защото китайската ракета можела - ако и да не го е правила никога досега - да прибере първата степен за втора употреба както тия на Мъск го правят вече с години. Канчето -> леглото.

Реално погледнато руското решение за повторно използване на ракети е отдавна в действие и китайците сега пак го доказаха. Просто Мъск и Китай откраднаха технологията от Русия, която не бързаше да я използва. И е много лесно да направиш нещо с готови идеи и чертежи - няма нужда почваш от нулата. Русия беше тествала всички компоненти и поправила грешките. Така че нито Мъск, нито Бил Гейтс, нито Безоз, нито Китай да не ми се хвалят с технологиите, които са откраднали от велика и непобедима Русия.

как го доказаха? Ти видя ли нещо да се ползва 2 пъти? Или поне да го приберат за второ ползване?

И какво са доказали китайците, че не разбрах? Че имало възможност ли? Руслямска държава дори не може да примарси нещо при онази слаба гравитация, ама тука била тествала нещо си. Мъск се опира на американския лунен модул, коъто имаше реални изпитания тук на Земята, като излиташе и кацаше със собствени двигатели. Нещо което руслямците и сега 55 години по-късно още не могат, ама другите били откраднали от руслямците....

И колко ви плащат Сорос и от Козяк, че да пускате такива фалшиви новини?

Фалшиво е всичко което си чел по руслямските форуми, а това са факти youtube.com/watch?v=UNPDxVrt2IQ

До Дада Не ми изкачай с клипчета от ютуба, това в Холивуд ще го направят за минути. Нали са специалисти по анимации... Хахахаха. Виж, Русия е друга мая. Там правят ли нещо, го правят реално. НЕ става само с анимации, трябва малко и космическ полети. Що не пуснеш и клипче как са снимали Аполо в пустинята Мохаве? Аз отдавна доказах,че краварите никога не са стигали до Луната, камо ли до Марс и останалите планети.

Това клипче, тъпако, е от преди 55 години. И е давано многократно по световните медии. Руслямците имат по-мало пилотирани полети от САЩ, тъпако, а качените от тях в космоса хора с в пъти по-малко от тези качени от САЩ. На всичко отгоре САЩ 9 пъти обикаляха Луната и 6 пъти стъпиха на нея, нещо което руслямците няма да постигнат и след 100 години. Клипчета от Мохаве имаш само ти вероятно, щото друг такива не е виждал. Ти си малоумен идиот скаран с елементарната физика, ама бил доказал... И как бе идиоте? С малоуни фантазии ли?

Наскоро Рогозин обяви, че прави поръчка на Германия за разработване и производство на ракета за многократно ползване. Защо, ако имат такава разработка, както твърдиш? Късата памет ти изигра лоша шега!

Руското решение за повторно използване на ракетите се намира в малкия мозък на АК47. Решението е под формата на ракета на Мъск, закупена от руснаците и надписана СССР.

Бак изобрети несъществув@щи умения и знания В руснаците. Дерзай фактите нямат значение.

Реално погледнато техническото решение което използват китайците е половинчато . защото не е приземявате цялата първа степен, а само двигателите. А това какво означава че след като първата степен се отдели от ракетата двигателите се отстрелват и катапултират от корпус на първата степен след което се приземяват , най-вероятно според мен е да използват парашут с комбинация с твърдогоривни двигатели за меко приземяване.точно както правят руските космически кораби съюз когато капсулите имз екипажа се приземяват на земята. Какво ме навежда на тази мисъл Ами това че резервоарите са монтирани в корпуса на първата степен, А пише че двигателя само се приземява на земята демек целия корпус са се резервоарите пада отделно на земята. съответно и няма гориво което да позволява на ракетните двигатели да работят когато се приземяват на земята, естествено това не е пълно приземяване на първите степени както ракетите на Мъск, защото затова трябва да разполагаш и с шаси за кацане на ракетата както и с система от мини ракетни двигатели за маневриране и позициониране на ракетата при кацане.Но по този начин се запазва най-ценното в една ракета А това са нейните двигатели които са най-трудни за производство и струват съответно многократно повече отколкото останалата част от ракетата. Всичко останало корпуса резервоарите тръбопроводите с просто едни празни цилиндри изработени от алуминий титан или композитни материали които макар и струващи много и са трудоемки са нищо на фона на създаването и производството на ракетен двигател.така че китайчетата са намерили едно половинчато решение което си има доста предимства от финансови технологична гледна точка а Както вървят нищо чудно и накрая да успее да създадат изцяло първа степен за многократна употреба.

от такива спецове като тебе Роскомикс станаха улични музиканти и събират пари за заплати с това.

Това са соросоидни фалшиви новини. Факта, че Роскосмос пускта и медийни изяви говори за това колко са напреднали руснаците, че да могат да си позволят и такива дейности исвън основната им дейност. Руската икономика процъфтява за разликата от западната, въпрос е на седмици Русия да стане най-мощната икономическа раса на света. Тогава ще видим вас предателите дали няма да се молите на Путин и Русия за най-долната работа, че да спечелите пари за къшей хляб. Роскосмос има толкова много пари, за които НАСА през последните 20 десетилетия можеше само да си мечтае.

това че Шаломов и спря парите и им каза, че са некадърници преди 3 месеца май го пропусна. Това че Рогоносин се оплаква, че не било честно да се ползват ракети 4-5 пъти го пропусна Това че Роскомикс е вече 3-та космическа сила го пропусна. Това че една малка компанийка има повече изстрелвания от Роскомикс го пропусна. Това че тази малка компанийка прати толкова хора на МКС колкото Роскомикс го пропусна. Това че Роскомикс има 3х по-малко изпратени ракети в космоса отколкото САЩ го пропусна. Това, че Роскомикс изпрати 4х по-малко товари в космоса го пропусна. Това че фалираха в средата на годината и получиха финансова инжекция за заплати го пропусна. ТОВА ЧЕ УВОЛНИХА ХИЛЯДИ РАБОТНИЦИ го пропусна...Ти що си прост?

АК-то, казваш развиват дейности извън основната им. А каква е основната? Не е изследването на космоса, защото няма руски апарати из Слънчевата система. По принцип това би трябвало да е основната дейност на една космическа агенция... Като си тъп, да не мислиш че и другите са тъпи!!!

Аве педала Дада, пак ли пишеш под чужд ник факи скапано наклецано! Нали уж беше фекалоидния Ехиден чеп, а сега пак крадеш чужди никове нещастен боклук.

Пдеруски боклуко, тези коментари не съм ги писал аз но пък съм напълно съгласен с тях, защото са верни за разлика от лъжите ти.

Ааааа...не така...не с лошо...Русия има технологии не само на хартия, но и на клипчета , много добри са !

Има ги на клипчета вече! И добре ги видяхме като стартираха от баренцево море, във вид на хиперзвуковите циркон , а в това време краварите имат хиперзвукови дънери, и детски анимацийки:) Хахаха

Тоя дебил си верва, щото гледал изстрелване на ракета не различаваща се от всяка една друга ракета итова било показваане. Показване е с камера как лети ракетата и как уцелва цел с тази скорост. То всяка една междуконтинентална ракета лети с хиперзвукова скорост над 20 М. А тука хвалбите са за главата че маневрирала. Ти това по изстрелването ли го разбра бе тъпак?

Хубаво е конструктурите на днешната ни "демокрация" да четат задълбочено новините от Китай и да се опитат да разберат генезиса на собствената си накадърност. После могат по свой избор да се скрият в дън земя и да спрат да тровят ефира с "Ама ние друго си го представяхме прехода". Боклуци сър.

Заминавай в Китай смотльо.

Отдавна съм там дебилче.

вЕрвам ти. Там.. там...или тук :)))) Дебилче

БьеСьеПье-ту ли да чете задълбочено новините от Китай?

повечето от "конструкторите" си заминаха вече.. последният преди месец-два.

Е не ви разбирам идиотите. Няма как да ви разбера. Ползвате всички блага на демокрацията и не се спирате да плюете с/у нея, да избягате от нея и да отидете в рая на комунизма. Ама и не се опитвате тука да направите комунизъм. Просто стоите по форумите (нещо създадено от демокрацията още в древен Рим) и обяснявате как тоталитаризма бил нещо много хубаво щото определен кръг хора натитили останалите да им работят без пари и да постигнат нещо - я в краденето на технологии, я в нещо хубаво каквато е статията. Ама за тия построи пирамидите .... то е същото бе човек... малеее... голяма работа. Да се учим от тях как става. Усещаш ли се колко си глупав?

Че кой друг лекува от Ковид бе идиоте?

може да използват съветска техника - де да знаеш?

Демокрация в Рим? Или може би Елада? Такива малоумници ни докараха до тук.

Рим започва като република. Заимства от Елада, които пък са измислили демокрацията.

Браво на китайчетата А навремето започнаха с купени от руснаците технологии и каквото можеха да свият от краварите ....А сега вече сами си създават евала

Още си краднат. Но напредват...

е то американските ракети са правени от същият чичо дето направи бръмчащите бомби дето тероризираха Лондон.

Кога Мъски е бомбандирал Лондон!?

Браво, вече няма да се молим само на англосаксонците за технологии, кеф ти руснаци кеф ти китайци.

... пак ще се молим, щото нямаме пари да си купим от тях.

Само че руснаците още нямат и ще се молиш на китайците. Започвай отсега да учиш мандарин! :)))