Китай отвръща на удара, след като Америка обяви забрана за ТикТок и УиЧат

УиЧат спира на американска територия, за ТикТок има вратичка - до 12 ноември

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

После китай ше купи оракъл според мен и тръмп ше го духа Китайците могат да купят цяла америка сосе на тръмп голф игрищата

Аре сега се информира за обема на пазара за тази година и иди да си теглиш въжето. --------------- Гугълнах и първия резултат е: According to market research from Gartner, the market size for commercial drones in 2016 was $2.8 billion with only 110,000 million units sold. ХАХАХАХАХАХА 2.8 милиарда $ за година не е голям пазар, пале копейкаджийско! Не ме разсмивай повече, а марш да целуваш портретите на путКин и дзипин!

Ще бъдеш разжалван,ако продължаваш толкоз нагло да се държиш!!!Разбра ли,военния?

Е нормално е да го забранят. Все пак е система за чатене с у.и.

От 4 месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо. https://freebitco.in/?r=34541387

Продължавай да се занимаваш с тоя сайт пич. И някъде сам на тъмно по възможност, начи...

Жълтите да си натискат парцалите и гащите омазани ,че и без това цял свят им се точи!Тия примитиви крадящи и ползващи ЧУЖДИ технологии да не се правят на велика раса,защото са обикновенни паразити,наред с всички червени общества!

Просто си много неинформиран.Тази нация е много трудолюбива.За технологиите-знае се че всички крадат,вкл. и американците.

Ето ти да ти стане мъчно за пазарът на комерсиални дробове в САЩ 1. DJI Китай 76.8% 2. Intel USA 3.7% 3. Vuunteec Хонг Конг - 3.1% 4. Parrot Франция - 2.2% 4.Go Pro САЩ - 1.8% 5 3DR Бъркли САЩ 1.5% 6.Holy Stone Тайван - 0.8% 7. AUTEL ROB. САЩ / вече Китай/- 0.8% Такива са ти процентите и за други десет пазарни ниши в USA. Казах ти че ще кендзаш тухли четворки в близките години

Ти сериозно ли даваш пример с ДроНове?!? Че по производство на пръчки за хранене Азия е на първо място даже!

Казах ти че хал хабер си нямаш от индустриални роботи. Досега не беше чувал даже за KUKA. А основно за конфекция та на легендите. Те за това си оставаш с легендите. Нищичко не знаеш за производството, технологиите и маркетигът на KUKA. Нищичко :))))) пей си мантрите за легендите за това те бива.

Ти като си имал хабер, даже не знаеше, че не са американска фирма! ХАХАХАХАХАХА Паляк!

Хайде кажи някоя американска фирма купен от колхозните гнусяри! НЯМА, а! ХАХАХАХАХАХА

KUKA ROBOTICS е германска фирма е, фуйчо копейкаджийски! Не е американска! ЛЪЖАТА е в кръвта на всичко комундета! А Autel Robotics дори нямат Уики страница! Т.е. са малка и смешна фирма!

Казах ти че хал хабер си нямаш от индустриални роботи и манипулатор. А за Autel даже и няма нужда да ти говоря щот си политидиот. Гепи си дозата и се кротвай

Няма нужда естествено! Вече си хванат в ЛЪЖА! ;-)))

KUKA ROBOTICS преди 4 месеца седалище в Китай. 100% и купена. Нещастна политмаймуна ще си останеш.

Кви са тия Куки е, палячо копейкаджийски! Кажи някоя известна фирма! Ама не можеш, нали! Руски палячо! Цялата ви работа е такава! ХАХАХАХАХА

Казах ти че си нещастна политмаймуна. KUKA са както Sony. Ама ти от индустрия и манипулатор халхабер си нямаш. Напиши си че си закръглен идиот и всичко ще е ок.

Не само държат а, даже изкупуват закъсалите кравешките фирми и ги фалират за 3 месеца ---------------- Хайде кажи ПОНЕ ЕДНА "кравешка" фирма, с която е станало така! ИДИОТТ копейкаджийски!

Autel Robotics със седалище вече в Китай. Нещасна политмаймуна ще си останеш.

Тия никой не ги е чувал! Това ли ти е изкупуването! ХАХАХАХАХАХАХА

Скъпи консумати имате голям проблем. Китай държи 9 възлови масови пазара с 70% дял за определени фирми. Кравешките фирми вече са около 6-7 процента и заминават в клозета щот са не конкурентоспособност. Пак си придъвквайте на трите за великите качествени Кравешките конфекция. Измират със скоростта на разумни хора в САЩ. Честито и Амин.

Държат те! Пазара на гуменките, легените, евтините тИлифони-сапунерки, маратонките адибас и подобни! ХАХАХАХАХАХАХА

Не само държат а, даже изкупуват закъсалите кравешките фирми и ги фалират за 3 месеца. Мантрите ти ги знаем, пазарът казва истината. Амин.

На зла круша, зъл прът!

Петър, Според numbeo.com Ню Йорк е най-скъп! Price per Square Meter in City Centre New York, NY / 16,120.63 $ Beijing / 15,570.99 $ Guangzhou / 9,923.41 $

не, че имам нещо против некомунистическата, световна цензура на гугъла и най-ценното, което имат в китайската си цензура над света, като светофарите в америка, висящи по жици... (очевидно е, че гугъл цензурата на педерастите на дойче педофиловеле е най-тежкият Аргумент на "демократите" на сорос- крадеца на пари от фючърси от децата в Африка... :-)))) ама само да ви предупредя, де! като си насадите от нашите, турско- мангале ще имате проблеми съ жиците, както след ураган.. :-)))

мейджър, имате ли представа, какизеднаж' ни се появиха културните обекти, като светофарите на гугъл-световната цензура пред очите ни??? заедно с висящите им, евтини, негърски жици по стълбовете? :-)))

Империята на ментета отвръща на удара. Те това трябваше да ви е заглавието.

нека съревнованието е в образованието! но вие, перверзни дебили, които разчитате на Моите данъци за редовна заплатка и пенсийка на 45 - па нема да успеете в начинанията си! защото сте измет, универсум--дебилен боклук!!! изсран на една Прекрасна Планета, която рушите бавно, но безвъзвратно!!!! а съ не я и себе си, без да го осъзнавате!!! улисани в медийните дупки на плъховете медийни... смешно, нали? :-)))

:-))) необразованата мейджър ми е турнала минуса от името на урсулка.. русата на ек! е, не , че простака с лумбагото бе по-добре, де... ама поне бе по-весело съ него, съгласи се военен с женски пол.. който ражда комунета за изтребване по фронтовете... ще зема да пренапиша романа "Майка"... в "демократична" майка, демек бащински гъз на родител съ номер две.... ааахахаааа :-)))

В Канада, САЩ и Австралия е пълно с китайци избягали от комунистическия ви любим "рай"! Нали се сещате, дрОгаре, че в такива "държави" като раССия и чайника, за да си добре трябва да си човек на наш човек или наследствен комунист! Другите са проЗти роби-пролетарии затворени из разни колхози и заводи! Имало било много богати в чайника! Чайника е 1.3 МИЛИАРДА! От тях, колко са богатите! Едва ли са и 1/10 целунатите от Партията любима! А другите 9/10 от населението, дрОгаре! За тях нещо да кажете! Те са едни над 1 МЛРД човека! Те много ли са добре да работят затворени в халета и да сглобяват евтини ментета за по 5 $ бройката после в алиекспрес!

същото е и въ "капитализъма" на "демократите" вресливи, като теб, драга моя! скоро една адвокатка от берлин, междудругуто пълно куку, което не помни каквое е правила преди два часа ме задължи да съм бил "слушкал"... моля ви се... :-)))

а ти фатмако знаеш ли в Китай колко канадци, американци и австралийци има избягали от любимата им "демокрация"?

в Пекин и Гунджоу имотите в центъра са по скъпи от манхатън....Средната заплата е около 1000 долара.... ------------------------ В София, България средната заплата е около 1000 $ СЪЩО! Но не съм чул някой русофило-чайнофил да се е впечатлил от това! И в Бейжин и Гунаджоу имотите НЕ СА ПО-сккъпи от тези в Ню Йорк!

вижте сега, педи-"демократе", ако съдите за състоянието на обществото по цените на имотите и съотношението им към заплатите, то лежите на погрешната релса, драга моя... :-)))

Ъо6зи път Майоре ще трябва да ви опонирам - по-скъпи са.

нека да не забравяме, че в китай няма комунизъм. там на добра почва се развива див, но управляем капитализъм в най-висша форма на диктатура.... китайците са древна култура и са вече къде два милиарда... някой да знае как се управлява такава маса? :-)))

разбира се че в китай няма комунизъм защото в китай е фашизъм - диктатура на една партия и капитализъм

ми Аз какво казах?

та, дрги ми Смехурко, баба цоцоланите въ следенето на раята си, са се хванали гуша - за - гуша, кой единствен да печели от продажбата на лични данни, потайности и пълни глупости, за които други дават луди пари, само дето аз не знам защо. ... Твой Приятел Вечен Патиланец и Данъкоплатец. :-)))

ако трябва да си чатя с някого, не бих избрал нито китайско, нито американско приложение. нямам какво да крия, но продължавам да твърдя, че човек трябва да има не само лична сфера, личен периметър, ако щете, който да е ненарушим. защото се стигна до там, че да надничат зад гъза гол, в тоалетната ти чиния докато кензаш и да те питат: "какво сра,а? сега ще познаем и какво си обедвал вчера... изненадка, а???" тайните служби винаги са били образувани от пълни перверзни и психопатни свине. които са съставяни от същите преверзни, психопатни свине, каквито са политиците... в един и същи строй! строят на дебилите, които искат да контролират дори срането на нео-робите си... или модерните роби, ако щете, каквито сме всички Данъкоплатци на тая порочна система!!! :-)))

Тръмп е доста дипломатичен да спира само 2 програми. Пълен бойкот и забрана на всичкия китайски спайуер е необходим!

Когато в Русия и Китай забраняваха фейсбук беше - цензура, а сега ????? Как да не се обърка човек.....

Американците и китайците с политически мерки убиват конкуренцията и свободния пазар и защитават своите производства. Къде е Мухобойко и уйчото лекар финасов министър на БГ да доведат до световно господство на нашата икономика и да защитат българското? Нищо, че само горим боклуците на Европа и шием маско за грипен вирус - то това ни е Икономиката днес, другото е държавна администарция, съдебна администрация и охранители.

“ Според американското търговско министерство Китайската комунистическа партия е доказала, че има средствата и намерението да използва тези приложения, за да застраши националната сигурност, външната политика и икономиката на САЩ!” По принцип е хлъзгава и исторически доказано опасна онази плоскост, когато някой избере да се движи, предприемайки реални и враждебни реални действия, базирани САМО на обвинения за намерения на друг, без реални доказателства! (Аз съм заклет враг на всяка диктатура и диктатор, особено на комунистическите (и фашистките), просто защото на тях сме им сърбали (и продължаваме) попарата!)

да сърбам попарата на китайските комунисти, българските "комунисти" са като българските "капиталисти", генетично обусловени ганювски мошеници, така че тях не ги броя

Комунягите са били винаги нагли и арогантни боклуци.

И наследниците им! Вкл. отрочетата им, прислугата им, охраните и метресите и аверите им, бизнесмените им,...,бодигардовете им. Особено пребоядисаните, пазели до сърцето си скъпоценноте си БКП партийни книжки, които станаха първи демократи и европейци, и затова сме на това дередже и ни е такава “демокрацията” и “прикриватурата”!

На калпав народ комунягите му виновни.

"Човека" е с увреждане. Защо му пишете минуси?

Още един китайски вирус и ще унищожат напълно световната икономика

ако наричаш тоя вирус "китайски" можем спокойно да наричаме СПИН "американски", свинския грип от 2009 - "американски" + още много други вируси, да не ги изброявам сега

Да го забранят,хората заприличаха на идиоти ,не на човеци,прачовеци

Говорим за Китай и Америка. Обсъждаме и коментираме. А дали си даваме сметка до къде Китай е навлязъл в България? Защото май е по-добре да гледаме тук. Дали китайците вече не са изкупили доста от страната ни заедно с арабите? Ами евреите и руснаците. Дали България е на българите или скоро всички ще сме под наем тук. Лесно е да гледаме надалеч докато нещо става тук и на нас не ни дреме.

Голяма част от житните полета, с които се хвалим, вече са собственост Китай. Това е само част ...

китайците просто трябва да врътнат ключа на Apple и другите големи американски компании и американците ще клекнат веднага

И от къде ще крадът после?

вече не им трябва да крадат, имат си тяхно ноу-хоу

Китай мило и драго дава да задържи фирмите да не си изнесат производството - пример Самсунг се изнесе, той мърльото мечтае ключа да им ударят...

аве цървул Самсунг и другите корейски фирми бяха принудени от САЩ да спрат да работят с Китай, и продължават да ги изнудват да спрат тотално всякаква търговия с Китай, само че такива като теб не знаят, че Китай е най-големия търговски партньор на Корея и ако корейците спрат да работят с тях ще имат милиарди загуби и хиляди уволнени, така че тея фалшиви новинии си ги дръж за теб, корейците изобщо не искат да се махат, но американските мафиоти ги изнудват

много глупави коментари тук от хора, които са виждали Китай само на снимка

Защо краварите да не могат без китайците?. Спира вноса от Китай, и компаниите които са там веднага ще изпищят, защото Китайците няма да им копуват тенекетата на същите цени. Ако трябва 6 месеца ще си пера гащите в басейна без китайска пералня.

Преди около година в Китай една затри цял автобус с над 20 пътници, щот щяла да закъснее за работа с 30 мин, тъй като спирката била в ремонт и шофьорът отказал за спре. Докато минават по мост, скача в/у него,водачът губи контрол и падат...

Чета коментарите и не разбирам как толкова много "българи" се възхищават от Комунистически Китай? Може би не са чували за трудовите лагери в Китай, а може би им допадат както им допадаха и издевателствата на Комунистите в Белене.

да чували сме и че лошите комунисти ядяли бебета за закуска и разни други подобни "истини" за Китай,

Живял ли си в Китай?

аз съм живял, а ти?

:)))) просто не мога да повярвам каква сила те кара да говориш толкова големи глупости и да лъжеш най-нагло...Нямаш абсолютно ниакква представа за Китай пич....:)))) смешно е просто...в Пекин и Гунджоу имотите в центъра са по скъпи от манхатън....Средната заплата е около 1000 долара....има адски много богати хора...улици всичко е топ...в големите градове...технологии които в европа и САщ само са на филмите....според мен по дизайн ще разминат Италианците след не повече от 5 години... Същата работа като говорят за Русия че едва ли не ще умрат всеки момент...който отиде в русия...или Китай ще разбере каква разлика има пропагандата която слушате по телевизията с действителността.

Според теб 1000 USD висока заплата ли е? В Китай има богати хора, защото населението е огромно. А милионите бедни бачкатори там, а? Всички само на богатите гледате.

при ниски цени на стоки е голяма

Е как цените на имотите са по-високи от манхатън, пък средната заплата е $1000? Сещаш се сам че имотите са за партийните лидери, пък народа с $1000 на месец - кучета ги яли...

бате заплатите са по 2-3000 долара .. и то за такива таман излязли топли без опит студенти ... Цените в Пекин на квадрат да по 30к долара ... НАГОРЕ. И другите цени там са високи. Нормален хотел ти е 70 долара ... за тези пари спиш навсякъде в света ... няма евтино вече поне в Пекин и големите градове. Това, че тука вземаме дефекта от производителя и го продаваме в България .. евтино, но хубава китайска стока си струва пари. Реално къде се правят всички технологии ... КИТАЙ. Супер двулично е да обявяваш някого, за заплаха за нац сигурност, а Google и Facebook знаят повече за теб самия от цялата ти рода ... абсолютно всичко. ТОВА НЕ Е ПРОБЛЕМ, А ТИКА ТОКА СЪБИРА ИНФОРМАЦИЯ ГОЛЯЯЯЯЯМ ПРОБЛЕМ. ЗАПЛАХА. Аз съм за забранявато му .. и без това онея там са прости на галош ... барем малко вдигнат глава от Тея телефони.

Пълно е в БГ с комплексари които понеже не могат сами за себе си да бъдат значими с нищо....си мислят че като подкрепят САЩ ( която познават само от холивуд ) ще станат значими... Мижатурки търсещи силния брат на който брат обаче не само че не му дреме за мижатурките ами ги използва и захвърля...и те пак...с овчата надежда...силни сме щото САЩ ни е "приятел" . Салбоумни животни....които не могат да видят по далеч от носа си.

Страшни глупости пишеш, ей. В Китай съм живял година, живея в Америка и Европа. Обиколил съм големите икономики и очевадно ти Нямаш идея какво пишеш. В Китай мизерията е огромна, както вече казах в Пекин апартамент е по-скъп от къща в центъра на Лондон, но истината е че никой нормален не би си купил апартамент в Пекин. Новобогаташите там си измислиха тея цени там, като поредно криворазбрано копиране на нещо което да ги кара да се чувстват велики. На тея дето пишат че улиците чисти били им препоръчвам стрийт вю. Нека видят ако ще и на картинка как изглежда преди да идеализират

Време е за ново китайско вирусче, ше удари точно преди Коледа...

Тръмп има право дасе притеснява и да се опитва да спре китайското настъпление, но няма шанс! Колелото на изторията не може да бъде спряно! Китай ще е най - мощната държава до десетина години. САЩ и ЕС вместо да се дръглят с Русия трябва да търсят начини за общ фронт срещу Китай.

... ако не се изпотрепят (и нас вкл) до тогава

Тъпите кравари не могат да разберат, че китайците могат без тях, ама краварите не могат без Китай, както и целия свят. И като сложим, че са два милиарда, то те са си напълно самодостатъчни.

Ами нека да са си самодостатъчни. На тебе какъв ти е поблемът?

Тук има един ( Хитър) Петър, плюе по китайците, пък пише на китайски компютър! Що така?

Ей че се извъди шпионин бре. Хвана ме.

Ми не мога да разбера бе, обясни ми!

Сега по- доволени ли си?

И как точно е китайски компютъра? Или контрольорите от Олгино не ви разясняват такива неща, щото и те и вие сте примитивни симпълтони и нямате нужда от факти?

На всеки мислещ човек е ясно, че американската политика няма нищо общо с либерализма, демокрацията и широко прокламираните "евроатлантически ценности". Политиката им е класически рекет и мафиотски практики - "или правиш каквото ти казваме или ти чупим ръцете".

Напълно съм съгласен с първата част, но не и с втората - първо се купува някое правителство (или опозиция която трябва да вземе властта), да кажем за 1млн, след това се продават оръжия (може и на хартия) на това правителство за 1милиард. Е, ако някое правителство реши да не купува американски оръжия или газ, или не слушка - тогава се чупят ръцете.

Ти по диагонал ли четеш? Ясно е казано "Ако дотогава приложението отстрани проблемите за националната сигурност, забраната за качване може да бъде отменена, посочи министерството на търговията." На това рекет ли му викаш? Но друго си е да избълваш куп глупости, нали? Олеква ти някакси.

Китайците да слушкат щото чичко Тръмп може да изнесе цялото US производство в Индия, Бангладеш, Пакистан или където му е кеф, а китайците ще ядат трупове както при "великия" Мао.

Огромна част от производството всъщност вече е изнесено. В Китай например дрехи вече почти не се правят. Правят се в Бангладеш, Пакистан, Индия, Виетнам, Лаос, Камбоджа. И не защото Бай Тръмп е наредил. Просто заплатите на китайците са вече твърде високи за този вид труд... За сметка на това вече почти всички платове се произвеждат в Китай. От китайски фирми. Ноу-хауто за производтво на платове е почти изцяло в Китай... Китайците заеха ключови позиции в перспективни бизнеси като производство на соларни панели, батерии, електрически автомобили, телекомуникации, включително 5G технологиите. Така че подценяването на китайците е изключително опасно...

И като ги изнесе в Индия , какво ще стане според теб ? Да ти кажа ли ?! Ще си закачи на вратлето още един камък като Китайския преди 20-тина години ( от АЛЧНОСТ) , и после ще им налага санкции да се опитва да ги спре , когато Индийците залеят и те света с всичко възможно , а те вече няма да ходят голи и по джапанки , че дори няма и да ядадт с пръсти , а Американците накрая от много тарикатлък може те да заядат с ръчички и по купичка ориз , защото ако имаш малко акъл ще се сетиш , че милиардни нации НЕ можеш да ги командваш така како командваш Булгаристанци !!!

Американците ще трябва да започнат за се занимават с това, което умеят най-добре - да отглеждат крави.

Те са и най-добри и в оръжията ... май българия си купи техните самолети

Тук е пълно с некви ограничени тикви, китайчо_поклонници, дето нямат и идея кво говорят, ама странно дали някога са стъпвали в Китай на живо да видят за ква мизерия иде реч. Защото аз съм - в Пекин е тотална мръсотия, всеки ден само оределени рег номера на колите може да се карат, да си купиш кола процедурата е като едно време при нас дето се чакаше с години и може да си купиш само ако имаш регистрация в Пекин. Апартамент струва, колкото къща в центъра на Лондон, наемите са още по-високи...Китайците, които нямат бизнес са мега бедни и живеят по 6 човека в едностаен апартамент, тези, които са с успешен бизнес са мега богати, в следствие на съдраните гърбове на работниците им, които са им чисти роби. Китайците не са изобретили нито едно от устройствата, които ползваме актуални към ден днешен - нито телевизор, нито радио, нито интернет, нито компютрите, нито мобилните телефони. Абсолютно всичките им технологии са крадени и ребрандирани, за да прославят партията, която вътрешно ненавиждат и бягат от Китай при първа възможност. Трябва да си изключително ограничен и без капка култура, за да вярваш че тази нация от хлебарки е велика...

В Китай в момента е 4:30 сутринта. Ти що не спиш? Или лъжеш, че си в Китай?

Хехехе, къде точно написах, че В МОМЕНТА съм в Китай. Я забърши очилата от мазни пръсти и дай пак.

На тея дето цъкат минусите им пожелавам на всичките съдбата им да ги отведе да живеят в Китай!

Не зная кога си ходил в Китай. Аз бях преди около 10 години, но работя с китайци ежедневно. По една или друга причина повечето евроатлантици споделят твоето мнение и силно подценяват китайците. Да, преди 30 години технологично те бяха на дъното. Няколко години по-късно се научиха да правят детски играчки, които издържаха по няколко дни преди да се развалят. След това започнаха да асемблират може би 70-80% от електрониката, която се произвежда в света. Успоредно с това инвестираха в образование и придобиване на ноу-хоу. Започнаха да изкупуват закъсали или неатрактини фирми. В момента огромна част от известните брандове са в китайски ръце, включително колите Волво, мобилните телефони Моторола., Алкател. Създадоха си и собствени брандове, като Леново, Хуауей, Ксиоми. Започнаха да правят собствени чипове. Че огромната част от хората живеят мизерно е вярно. Това е част от стратегията на Китайската комунистическа партия, защото финансово стабилните хора са свободни хора. А ККП има нужда от зависими хора...

Само да попитам - ходил или живял? Защото бизнес туризъм е едно, да живееш една година там - коренно различно. И да - аз бях там доста по-скоро. Не знам как е било преди 10г.

:)))) просто не мога да повярвам каква сила те кара да говориш толкова големи глупости и да лъжеш най-нагло...Нямаш абсолютно ниакква представа за Китай пич....:)))) смешно е просто...в Пекин и Гунджоу имотите в центъра са по скъпи от манхатън....Средната заплата е около 1000 долара....има адски много богати хора...улици всичко е топ...в големите градове...технологии които в европа и САщ само са на филмите....според мен по дизайн ще разминат Италианците след не повече от 5 години... Същата работа като говорят за Русия че едва ли не ще умрат всеки момент...който отиде в русия...или Китай ще разбере каква разлика има пропагандата която слушате по телевизията с действителността.

Пич, личен опит и преживяване му се вика. Глупости пишеш ти, освен за високите цени на имоти, което казвам и аз. Явно ти не си помирисвал Китай. И само да те светна на една тайна - в нормалните държави най-високите технологии минават първо през армията и военните и след това идват при масовия потребител. А не разни дребни джаджички да заливат света...

Китайците доказаха на цял свят какви лайнари са. Язък за хилядолетната им история. Като изгонят американските компании ще пръднат на дедовия. Те и в момента се релокират в съседните държави. Простия комунизъм пак ще ги върне в ерата на дън сяопин, където ядяха купичка ориз за една седмица. Пада им се.

Китайските компании са много по добри, например са лидери в 5G. Над 90% от стоките в щатите са мейд ин чайна

Да , и чакат чипове за да тръгнат, като руския процесор. Много сме добри, но ще ползваме други

Колко заблуден си простий Юроде! Първо 90% от стоките в САЩ са китайски, колкото ти си от Марс. Качествените дрехи няма нито едни правени в Китай, електрониката е правена е китай, индия, тайван, индонезия, САЩ, германия, япония и т.н. Обещавам ти че скоро ще има максимум 5% правена в Китай. Това е началото на края на тая пасмина, чието съществуване зависи изцяло от Американския и Европейският пазари. 5g са лидери къде точно? Америка ги спряха, Великобритания ги спряха, Евросъюза обмисля да ги спре, къде точно са лидери отворко? Китайците са били винаги копи/пейст на чужди технологии и стоки. Колкото и да въздишате Тръмпчо им удари шалтера, след няколко години ще е бая видимо вече...

Ние сме интернационална компания с пазари и офиси на всички континенти. Единственото място, където имаме развойна дейност е Китай. И всички са като нас. Тъй че недей много да знаеш

Така не разбрах как Китай е отвърнал на удара. Претоплена манджа за тролене.

... ЩЕ ОТВЪРНЕ С НЕЩО КАТО кОВИД- 20,21,22 И ДРУГИ ПОДОБНИ .

Страно е САЩ който следят и подслушван целия свят да обвиняват други в същото. Крадеца вика дръжте крадеца...

глупости. УСА забраняват тези приложение, които са на тяхна територия и това по-скоро е реципрочна мярка за забранените гугъл и фейсбук на територията на смотаняците. И много правилно. Китайците си играят на капиталисти на американския пазар, но се правят на комунисти на техния. Марш на оризището и точка по въпроса

Само дето в САЩ ще те подслушват ако има решение на прокурор или си заподозрян от службите че кроиш някакъв терористичен акт. А ако говориш против Тръмп, нищо няма да ти се случи. А в Китай ще те слушат без никакво разрешение, а ако говориш против ком. партията ще ти почукат на вратата посред нощ 10 милиционера и повече може и никой да не те види. Доста едър дебил трябва да си директно да сравняваш картофи с праскови !

САЩ постояно говорят за демокрация, свободи, за свободна търговия а постояно забраняват, ограничават, налагат санкции и тн.Те са инперия на злото...

Факт ама не - САЩ не са "инперия".