17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сещам се за оня стар виц , за албанската подводница. Плувала ту под вода , ту над вода, за да си вземели гребците въздух.

Хе-хе-хе!... Китайска им работа! Влече си ги по фойерверките и тва си е!

Комерсиална разработка, вероятно най-евтината в класа си. За военни цели е с малка товароносимост, но за по-леки сателити става. Двигателя на твърдо гориво има много предимства и един сериозен недостатък - запали ли не може да бъде изключен....

С въглища от Марица Изток :)

Китайски спейс кекс

Може да е без пилот, но има 5-6 китаеца с лопати да хвърлят кюмур в пещта.

Ракети на твърдо гориво... мечтата на военните;)

Trident II e на твърдо гориво - действително (непостижима) мечта за много.

Евтино и за НЕПИЛОТИРАНИ мисии. Точка по въпроса!

омитаха да имитират безуспешно US-совалките ,с недоразумението Буран!Понеже този Буран си беше руска бракма и не можеше да лети го скриха в един бетонов хангар построен от руски алкохолици! Заради постоянното пиене па водка по време на строежа на хангара на Буран той падна и смачка съветската "совалка",така завърши земният си път "Буран"! Всичко руско е скапано! В Русия 95% от автопарка не е руски!Справки колата на Гугъл по руските пътища!

Цялата история около "Буран" е една голяма смешка... Лошото е, че накрая с него са загинали и 8 човека...

Аве трол, Буран има единствен полет. Успешен. НА АВТОПИЛОТ. Буран е усъвършенствана совалка, защото при совалките носещата ракета е част от совалката. Буран използва ОТДЕЛНА РАКЕТА НОСИТЕЛ, която се отделя преди достигане на орбита. Това бе уникално руски проектно решение и имаше много перспективи за Буран, още повече, че руснаците притежават ТИТАНА. Совалките гърмяха освен че извеждащата ракета е част от совалката и при дефект на резервоара гърмеше и совалката, но причина за ФАТАЛНИ дефекти на совалките бяха алуминиевите корпуси покрити с керамични плочки поради ....ЛИПСАТА НА РУСКИ ТИТАН.

а ве трол червен залюхан....къде си тръгнал да сравняваш Спейс Шатъл с над 130 мисии със руското недоносче Буран с ЕДНА-ЕДИНСТВЕНА. Автоматизиран полет било , чудо голямо.Толкова си тъп , че не схващаш даже що не е било с екипаж.....ЩОТО НЕ Е МОГЛО ДА БЪДЕ , не е по желание. А това за руският титан ( все едно другаде няма ) не го знам , но индиректно ( без да искаш ) хвалиш американците , че са постигнали толкова много и без него. Пълен тапир си.....

По принцип този тип ракети са най-лесни за производство и най-евтини...Но и най опасни! Един път драснеш ли фитила, няма спиране точно като фоерверки са Челинджър го показа.

Виждам ,че засега се движи с бутане от шерпи.

Брей, то те Китайците верно нация техническа били станали, докато ние тук си пасем овцете и си смучим ракийката! Брей, да му се не види! Абе някой знае ли тия автобуси дето ни ги пратиха од Китай в Софето, те на какво гориво ще са, а?

Направо с парен двигател на въглища. И робот - огняр. С лопата.

Те и рушняците пробваха, ама ... в бурана огняра все умираше преди да стигне орбитата ...

И краварите се пробваха...И завършиха с батута Челинджър и Колумбия хехехехехе

До тъпото АК: Много ти е смешно, че загинаха хора, така ли?

Процеса на горене на такива ракети е НЕУПРАВЛЯЕМ....горивото гори докато свърши без контрол на процеса.

И какво от това

То си пише! За изстрелване на микросателити до 500 кг е сегашната, а новата ще е малко повече.