17-11-2017 20-11-2018

Коментари

в същност екипажът беше обявен доста отдавна, например тук: https://spacelaunchnow.me/launch/long-march-2f-shenzhou-12/. Има и кратки биографични данни.

Каква красота, какво изящество... Ало козяшките троляци, вижте бе вашта мамица непросветена, вижте какво се казва изящество и истински кораб, не като на найлон муск бидоните за кисело зеле! ха-ха...

щерев , още от сутринта ли ядеш изпражнения ?!

Китай по добрия СССР!

Епа какво да кажа явно това, че тръмпа наложи крути санкции на китай доведе до това, че в най-скоро време китайска ОС ще стане най-популярната и най-използваната в световен мащаб! Също така доведе до това, че ей на и космическа станция и марсоход изпратиха абе дет се вика явно санкциите американските действат на китай! Е верно не е така както се се надявали американците, ма действат !Аз се надявам тръмпя пак да стане президент! Така може китайците да изпратят и хора до марс преди мъска даже!!!

Странно. А руснаците се молят да им ги свалят щото им заминала космическата индустрия. Дали е до санкциите или до товаколко си можеш..?

''в най-скоро време китайска ОС ще стане най-популярната и най-използваната'' Изкопирания Андроид 10 няма как да стане такава, ватювуту - при положение че вече идва Андроид 12 ;)

Андроид 10 ли, ако тръгнеш в тази то тогава можеш да нажеш не аднроид 12 а просто Linux!?

УСПЕХ....

Драги дирници, совалките на САЩ години наред летяха с диметил-хидразин с азотен тетраоксид. Другият вариянт е монометил-хидразин с диазотен тетраоксид.

я кажи преди колко години и при технология от коя година.. Или казваш щом едните на времето са можели да ни тровят, що другите да не може сега да ни тровят, нищо, че има съвсем чисти технологии. Ех.... и на тебе не ти е лесно на тази верига...

Драги нагъл лъжльо, Совалките летят с двигатели прикрепени към самите Совалки наречени SSME, които работят с водород и кислород. Двигателите за маневриране в космоса работят с монометилхидразин и динитроген тетроксид, но те работят, както се сещаш, само в космоса, докато в случая става въпрос за основните двигатели на китайците при самото излитане. Друг е въпросът при съветските и руслямски ракети Протон, които вече работят с хидразин от както са създадени до ден днешен и това е основната причина напоследък да не летят много.

И сме изтреляли ракета на 100 километра височина от Космодрума Ахтопол и толкова.... нямаме сили за повече....

държава колкото един европейски град. Швейцария (която е малко по-голяма от нас) колко ракети изстреля за последните 50 години?

Браво, почетното трето място след Русия и САЩ.

старите лаври ли броиш? А как е сега положението. Що не погледнеш кой колко ракети и изкарал тази година... милатата,.... по-милата...

Кой са тия Русия? И коя е ракетата която са построили последните 10-20 години? Или говориш за СССР когато Украйна проектираше всичко?!

Коя украйна ? Единия от окръзите на СССР ?

тази дето създаде СССР. Все пак виско почват с шведския крал Рюрик който създава Киевска Рус.

БРАВОС, БРАВОС. Гвоздея в ковчега на чифутите, евреите, юдеите и краварите, т.е. Мъск, Безос, Гейтс и НАСА. Китайците ще видят сметката на краварите и ще подарят световното първенство на Велика Русия и Роскосмос. Ей таз новина истрински ме зарадва и обадежди.

който от двамата да си... мноУ си прост :))))

А в Европа и Русия се припираме кой да е последен....... Трябва да се вземем в ръце да работим заедно. Америка и Китай просто ще ни пратят в третия свят Путин мЙ е време да се пенсионира.

няма как да стане - много баби - хилаво бебе.

Стискаме палци всичко да е наред.

работещи с токсичното гориво диазотен тетраоксид и асиметричен диметилхидразин. А на другите ракетите с ЕКОгориво ли работят?

Керосин и течен кислород. Познай какво остава на края - това дето издишаш. токсично ли е то?

При Старшип на Мъск е метан и кислород.

Водород и кислородр като резултата е вода в атмосферата. Само руслямските Протони са с отровно гориво и затова почти не летят.