Китай пусна на вода третия си самолетоносач (снимки)

Новият плавателен съд е доста по-модерен от предшествениците си

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако си поръчаме един от братски Китай, как ли ще го кръстят ? Може би - ЖивЗян !

каквото си иска , със второ може и да тръгне. Самолетоносач ще плаши остров ??????

Всички орки заедно с целия СИВ които е изсмукван от Кремъл за 45 години криво ляво 1 самоетоносач! СССР2 от как взе да работи с запада и разбра че ориза е гарнитура и пуска вече 3 самолетоносач :):) и си продава нещата на запад и технологии взема и си е самодостатъчен! Орките обратно хем са некадърни хем с комплекс за величие хем все гладни

отчайващо прости тролове сте ....

Много прости хора. Вземи малко се ограмоти преди да пишеш глуости. Доктрината на СССР е била за мощен подводен флот, самолетоносачи са направили 1 само за да кажат че имат таково нещо. За да се защитава един самолетоносач е необходима цяла бойна груп кораби + подводници. Решението за борба с тях в Китай е например свръхзвукова ракета с атаомна бомба детонирана над смолетоносача - никакъв шанс за спасение. Самолетоносач е оправдан ако воюваш с камилари - в една модерна война е отживелица.

Тия глупости ги говорехте преди да изкарате кузя :):) после от срам почнахте пак старите глупости :):):) Това дето си изсрал да го кажеш на Китаиците веднъж че си прахосват парите втория пут да им кажеш че са камилари щото само тия саолето носачи ги спират да подхванат таиван ! Иначе нагледно дори руснаците показаха че корабите са излишни лесно се взривяват от цигари и от бури хахахаха днеска оше един се запалил от цигара

Бързат гнусните колхозни хлебарки! Искат да подпалят пак света! Мизерници! Съсипаха Тибет, сега Тайван им е следваща цел!

Самолетоносачите са една безумно огромна инвестиция. Самия кораб е само началото. Точно тук сбъркаха руснаците с Адмирал Кузнецов ( бивш Тбилиси, бивш Леонид Брежнев, бивш Рига ... моряците смятат смяната на името на кораб за лош късмет). Тъжна история за големи амбиции и слабо разбиране за това какво означава да имаш един такъв кораб. Ето ви едно кратко видео което очертава едни от най-съществените проблеми. https://www.youtube.com/watch?v=e7bvtXx5pZ0 Ще видим китайците дали ще повторят грешките руснаците.

Всяка година изкрват по един, при това без да бързат. След 10 години ще имат доста повече от американците

Обаче,некой недоклатняк ти е сложил "минус"...

пълни глупости - две изречения и двете сякаш идиот ги е писал. 1. всяка година , айде бе........първият-2012 год. , вторият - 2019 год. и двата са боклуци ( на базата на Кузнецов като първият си е купен като жив скрап,а вторият е нов,китайско копие на руското недосче). Третият (този в статията ) сега го пускат на вода , ще минат поне 2-3 години преди да почне бойно дежурство. Четвъртият вече ще е голямата работа - атомен суперсамолетоносач със набор от стелт самолети , но нещо се бави като се има впредвид че е заложен за строеж през 2017 год. . Така че не всяка година,а един на ПЕТ ГОДИНИ ще е някъде скоростта им и това пак не е зле. 2. до десет години щели да минат САЩ по брой самолетоносачи - няма как и след 20 год. да ги минат и то при условие че американците НЕ МЪРДАТ. Това е възможно само ако САЩ вървят назад т.е извеждат от употреба повече отколкото нови въвеждат. Сега имат 11 броя ( 10 от клас Нимиц и един от новият клас Форд ) + втори от новият клас , който скоро ще приемат във флота, Общовзето ще изваждат по един от старият клас когато въведат един от новият и това е планирано за през 4 години (2024,28,32,36) , даже се знае и кои ще бъдат пенсионирани https://en.wikipedia.org/wiki/GeraldR.Ford-classaircraftcarrier засега суперсамолетоносачи имат само САЩ,никой друг. И не се вторачвайте само в тях , защото те имат и цял друг отбор т.нар amphibious assault ship на US Marine Corps - там работата е същата , клас Wasp ще го заменят със клас America носещ F-35B. Тия "мъници" от по 45 хил.тона са всъщност "чука" на флота

Защо "сякаш"?

_stankow

Строителната програма на Китай за самолетоносачи включва общо 6 броя. И е планирана до 2030-та година. На Китай не му трябват 11 самолетоносача, както на САЩ. То само това остава - една континентална страна да бие океанската суперсила САЩ по брой на самолетоносачите. При 6 броя и действие на по-близки разстояния - Индийския океан и Ю.Китайско море Китай може спокойно да си прибере Тайван. Кой ще му се опре ? Американците не могат да създадат превъзходство на ТВД, който е до бреговете на Китай. Още повече, че техните 11 авионосни ударни групи са за целия свят, не само за Китай. За къде по-напред ?

ехиден

ейййй страшни сте руските папагали......Китай щял да си прибере Тайван. От кого ще си го прибира бе ? От тайванците ли ? Хора ли нямат в Китай или пък за едни чипове се облизват. Ще ги деамериканизират ли ? Щото тайванците са глупави и се водят по акъла на САЩ . Също като Япония,Южна Корея и Сингапур. А трябва да са като КНДР !!! Трябва да се громи врага !!! Трябва да се гладува и да се правят ракети , к'ви са тия чипове дето си произвеждат. Играчки за малки деца !!!

гледам , че и от чипове разбираш , браво !

Ми от американците ще си го прибере . Ще премахне тази американска змия от задния си двор. Толкова ли е сложно да го осъзнаеш ?

Ебаси китайците. Напредват с изключителни темпове. Купили преди години старо съветско корито, проучили го и вече имат на вода два собствени Самолетоносача. От статията обаче не става ясно какъв клас е, колко самолета може да побере и.т.н. Все важни особености. Развиват се жълтурите и скоро ще владеят света.

не е атомен, копира стар, недовършен съветски и се опитва и от новите американски, стелтовете им са кютук тежки, просто ще създава обем в протоците и ще се опитва да дразни американските

точно обратното е американците дразнят китайците в Китайско море, те нямат работа там, но скоро и от там ще им бият шута

_stankow

Вторият китайски самолетоносач - Шандун копира руския "Варяг". А този новият, трети по ред, не е негово копие. Прилича повече на американския Кити-Хоук. Вижте че няма транплин, с катапулта е. Атомна двигателна установка не му е нужна, предвид по-близките разстояния, на които ще действа - бреговете на Китай и Индийския океан, до Персийския залив. Където Китай има достатъчно бази. Няма да пресича Тихия океан.

_stankow

Извинявам се, корекция. Трамплин, а не транплин ! :)

Няма ли да купим на старо някой , за самолетите който платихме предварително , така ще платим и за него !

Вие първо си оправете "Кузя", пък после се пазарете с чайниците.