Китай се въоръжава с антитанкови жирокоптери

Те са много евтини за производство и лесни за управление

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тия хеликоптери няма да ходят да ловят танкове на сляпо. китайците си имат радари и спътници... така че при евентуална атака - хеликоптерите ще знаят приблизително посоката на двицение на танковете. предполагам - няколко минути преди да им влязат в обсег - ще имат информация къде са мишените им. сега - добавете, че тези машини могат да летят малко над дърветата - танковете ще имат под секунда време, за да реагират и да свалят тези хеликоптери. да - пво-то на нападащия съъщо може да почне да ги сваля, но тия хеликоптери са по евтини от ракетите с които ще ги стрелят... и ако имат някви скромни 50-60 хиляди бройки - няма пво което да успее да ги свали.просто никой не кара толкова ракети... те с тия хеликоптери могат и вражеското пво да свалят, не само танковете им..

Евтини хеликоптерчета натоварени с евтини китайчета. Всеки да успее да очука по един танк преди да го свалята, прави хиляда китайчета за хиляда танка. Както и да го погледнеш, струва си отвсякъде.

Само дето покрай танковете има бая пехота....и тия китайчета ще ги очукат с най-простото автоматично оръжие преди това! Не случайно другите армии нямат подобни глупости!

Абе .. и един унищожен танк на 10,000 жирокоптера и 20,000 жълтурчет - все си е далавера. Кво му плащаш

Сега отварям картата и откривам една единствената държава, която би могла да нападне Китай с танкове. Я, Русия! Изненада :-)

Абе по принцип си прав дефакто не им останаха много танкове :):) Ама и няма смисъл да ги нападат сибир отдавна е отдаден на концесия на КитаЙ Има достатачно руски филми да видиш ! А и после китаиски заплати неее по добре ватенките там да чоплят земята за 200 долара и да се извозва за без пари за Китаи

Silverado

чудя се само с какви съчми да напълня патроните за такъв "дивеч"?

не само коптера е ефтин, в китай и пилотите са ефтини и стават за еднократна употреба

Добре, бе, ДИР-ници... Не очаквах, че дори и на тая куца статия ще намерите повод да триете коментари, които не са в угода на брацкия ви китайски народ!... Не, съвсем съм изненадан, че и кинезите са ви некви братушки!? Честно! Ей, на, честен кръст тургам!

Прилича на жироскоп камикадзе, ама те си имат много народ:)

Ако от танка ги прихванат първи, може да им видят сметката например с картечница, където ги има по танкове.

От Байрактар по-добро няма, я вижте колко бляд измря!

Имаш нужда от сериозно и продължително лечение.

Прилича на косачка за ливада.

От Понеделник са на промоция в али експрес.

значи са готови за русия, остава само да ги хапнат

Другарят Си си има достатъчно китайци. Няколко такива машинки все ще унищожат някой и друг танк, а пък после китайките ще народят още. Ех, комунисти ...

не знам каква е разликата на "антитанковите" с "противотанковите"?

като между дебил и ментален инвалид.

_stankow

Експерименти. Нека правят. Но жирокоптерът не може да се мери с вертолета по скорост, товароподемност, скороподемност и най-вече по маневреност. Не може да зависва, изисква писта за излитане. Мъртъв клон в еволюцията на летателните апарати.

Напълно съм съгласен,че това е безсмислена играчка.Всички ситеми тип "Панцир" ще ги свалят без проблем,че може и с калашник да ги стреляш

Очевидно идеята тук е да са евтини и лесни за производство. Не е идеята да пратиш един срещу група танкове, идеята е да дойдат примерно 1000 наведнъж и да не е особено важно дали ще се върне и един.

Станков, та това дори за експеримент не би могло да мине! Пълна глупост, откъдето и да го погледнеш.

Имат едно предимство. Броят им. Противовъздушните системи имат ограничен брой цели, които могат да проследяват. И още по-ограничен брой ракети, които могат да изстрелят по тях. Предполагам, че тези машинки са далеч по-уязвими за ръчни автоматични оръжия, но направят ли ги пезпилотни, става сложно. Имаше сравнително скоро атака с рояк дрончета от алиекспрес срещу която не са могли да предприемат никакви действия. Доколкото помня емериканска база беше атакувана, но може и да бъркам.

нема да го видат радарите Нема и да го чуват отдалеко https://www.gyrocoptr.com/en/07-scorpion-en/

Може да са ефективни , но идеята показва че на войниците се гледа като на мухи. Същата работа е и в рашката кочина.

Никое командване не го е грижа за воинците. Задачата трябва да бъде изпълнена и това е приоритетът.

Учил съм какво е жироскоп Лек тежък Ама таъвзи май няма

_stankow

Жирокоптер, не жироскоп. Вместо крило има винт. Който се върти от потока и само създава подемна сила. Задвижването е с друг винт, вижда се на снимката.

Интересно кое компенсира обратния момент на перката. Сигурно задната перка е под ъгъл спрямо тангентата

На това едно време му викахме автожир.

Те лопатите са тип крило, иначе си прав.

При цена от $25000 за машината и 4x$3000 , хаха

Имаш ли представа, какви са цените на военните машини? Най-евтинкото хеликоптерче с оръжия започва от милион и нещо нагоре. Сериозните хеликоптери са по 25-30М долара. Сам можеш от тук нататък да си направиш сметките. Но да те улесня. Хиляда от тези срещу един от големите. Ако тези хиляда имат само по една ракета, това са хиляда ракети, които могат да бъдат изстреляни срещу целта или целите. 999 мишени повече за противовъздушната отбрана. Кое според теб ще е по-ефективно?

При цялото това повсеместно въоръжаване и катаклизми, правителствата не разбират ли, че соро няма да има кого да управляват освен една пустош?

Това с един Калашник ще го свалиш бе!! Или РПГ. Ще е като отстрел на летящ дивеч. Никого няма да уплаши. Те тия дето ще го пилотират ще живеят по малко и от танкистите.

ко ти пука-милиард и половина пушечно месо има хахах

Те ти отговора: "Управлението им би трябвало да е по силите на милиони китайци!" като имат толкова много личен състав, лесно сменящ се, си търсят и евтино и бързо произвеждащо се оборудване, бързо се учат от др. Сталин, и прозиводството на Калашников.

Другаря Сталин няма нищо общо. Човешкия живот винаги е бил достатъчно евтин.

Само да го пуснат в Али-то и веднага си го поръчвам!