Китай шокира младите геймъри с нов закон

Разрешават се само 90 минути игра на ден, не по-късно от 22:00 ч.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е правителство което мисли за подрастващите в обществото си. Това е което трябва да се направи и в Европа. Но за съжаление ние следваме един друг модел, за който е важен "прихода" от такива пристрастени тинейджъри сега, в този момент. Няма бъдеще, има само настояще, печалба сега, на всяка цена.

в една дигитална ера е доста тъпо вашето изказване , това дете дори и геймър ще има много повече възможности отколкото вие някога. п.с. пиша го като човек дето не играе игри

Лично съм виждал момче на 22г станало тежък наркоман от комп. игри! Започнал е да взема наркотици за да не спи, а да играе по 2-3 денонощия!!! Сега вече няма оправия - тежко зависим и към двете.

Правилно, така трябва! Щото светът се напълни със зомбита - геймъри, дето за нищо друго не мислят, освен за игрите! А може би това е целта на тези игри - да зомбират и направят младите хора безполезни консуматори, неспособни за каквото и да е развитие...Само ми е интересно как ще се прилага този закон в къщи?

И тук трябва да има такъв дакон иначе децата се зомбират -

Страхотно!

Китай доказа, че може да се справи с прекомерната раждаемост. Сега е много - вероятно да се справи и с пандемията на игрите.

BajMihal

Дали?

Шегаджия, хахаха.... "С прекомерната раждаемост"... Ти верно от куха пропаганда главата ти е станала куха откъм мисъл. Китай едва през последните години осъзна до каква демографска катастрофа е довела политиката за едно дете, и сега е в чудо как да излезе от тази дупка. Апропо, този геймърски закон всъщност е по-пряко свързан именно с демографския проблем, отколкото с реалната нужда от налагане на ограничения за геймърите. Но вие си хвалете китайските законотворци, те ще ви оправят. Както казват някои хора с повече акъл именно в тяхната държава: не може ракетни инженери да решават социални и демографски проблеми. Уви, до ден днешен обаче продължава да е така.

" Месечната сума е 28 или 57 долара, в зависимост от възрастта." Казано с други думи: "Над тези пари, сървъра ще смъква точки". Нали от 01.01.2019 въведоха точковата система? 1000 т. на всеки. И ако паднат под 600 - не можеш да си купиш билет за самолет например...И други такива... Явно за това им трябва и 5G. А на 6 или 7G ще е чипосването.

Не вървят на добре китайските другари, хубаво да ограничат игрането обаче тези въведоха практически системата на големия брат, в китайския вариант Всевиждащия,Всеилен Другар от Партията.Няма да станат така нещата, липсва им Чувство за Цивилизация, План за Материална Еволюция, нищо че имат хилядолетна история и невиждани по това време методи, успехи , мащаб и пр., нямат огън.............

Като цъфне утре новия китайски собственик на, фирмата в която работиш, ше разбереш дали са "другари" и какъв е планът им за "материална еволюция".

малко по-твърдо, но така се става икономика No 1 .

Икономика номер едно е някъде около нас по БВП на калпак...

така се става изрод но.1 - хора , които се дебнат и клюкарят едни други. Чакат удобния момент да ти минат отзад за да се издигнат в партията. След всичката изродщина на туй нещо 50 г. и милионите жертви и психясали народи - сега пак ще ни го дават за пример. Айде не благодаря.

то така ама като има много калпаци...