Китай ще изпревари НАСА

Китай ще направи най-мощната свръх-тежка ракета в света

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Полная масса, выведенная на орбиту при запуске станции Скайлэб, составила 147,36 тонн, в том числе станция Скайлэб с головным обтекателем — 88,5 т и вторая ступень с остатком топлива и не отделившимся переходником. На руски та да схванеш колко си прост. Протон качва едва 20 тона, докато Фалкон 9 качва 22,8 тона. С Фалкон Хеви, келявия Протон изобщо не може да се сравнява. Ариана и Атлас също са по слаби от Фалкон 9.

Ти правиш ли разлика между ПОЛНАЯ МАСА и ПОЛЕЗЕН ТОВАР? Кой го е еня колко чугун има в последната степен, която е просто безполезен космически боклук изведен в орбита?

Аз правя, ама ти не правиш разлика между възможност да качи товар до НЗО. Защото това се явява товар. Очевадно си доста глупавичък щом не осъзнаваш тези неща. За да стигнат определени тонове до примерно Лунна орбита, трябва първо да се вдигнат много повече на НЗО, като те се явяват ПОЛЕЗЕН товар, защото в последствие се използват за да се изведе ПОЛЕЗЕН товар до Лунна орбита. Втората и третата степен се явяват полезен товар за първата степен, а третата е полезен товар за първа и втора степен, а самия товар е ПОЛЕЗЕН товар за първа втора, трета и евентуално четвърта степен. Но за да стигне крайния товар до целта трябва първо да се вдигне нужния ПОЛЕЗЕН товар до НЗО, после нужния полезен товар до ТЛО, и чак накрая се гледа полезния товар до ЛО.

В единствения си злополучен полет Фалкон Хеви демонстрира товароподемност едва четвърт от тези на Протон/Атлас/Ариана, и нулева точност - вместо към Марс електричката с манекена отпраши в неизвестна посока. Навремето със Сатурна така се хвалеха със 140 тона полезен товар до орбита, реално със злощастния Скайлаб успяха едва половината след пет години кърпежи, и накрая го зарязаха като безнадежден. И днес държавната SLS която трябваше отдавна да е готова е до под кривата круша.

Полная масса, выведенная на орбиту при запуске станции Скайлэб, составила 147,36 тонн, в том числе станция Скайлэб с головным обтекателем — 88,5 т и вторая ступень с остатком топлива и не отделившимся переходником. На руски та да схванеш колко си прост. Протон качва едва 20 тона, докато Фалкон 9 качва 22,8 тона. С Фалкон Хеви, келявия Протон изобщо не може да се сравнява. Ариана и Атлас също са по слаби от Фалкон 9. А и Протона е с отровно гориво за по-голяма мощ и пак не може да стигне Фалкон 9

"Келявият Протон" неотдавана изпрати до Марс 4.3 тона с хирургическа точност. А Фалкон Хеви изпрати едва 1.3 тона ... неизвестно къде? Това са безпощадните факти. Другото са празни приказки на афросаксонските народи.

Фалкон Хеви беше първи тестов полет, бе кретен. Руската Ангара и това не можа да направи, а изведе някакви смешни макети от по тон-два на ниска орбита. Първия полет има други цели. По цялата ракета имаше милиони датчици. Втората степен беше включвана на три пъти в разстояние на часове, за да се демонстрират възможности, каквито Протона може само с трета степен. И напротив известно накъде е пратена колата, пресичаща

Приятелю, вече всички знаем че по ранг клониш към наш Гогов. Не се пъни прекалено, че понякога се излагаш...

Като Дада изместения анал и прочие пачаври възхваляващи Говедарника, който не е пращал сам хора в космоса от години! Ако не бяха братушките, говедата щяха да виждат космоса само през крив макарон и да скачат с батут! Мъске една пръдня която само обещава и нищо не изпълнява! това не е Китай който казва нещо и го прави!

след като имат най мощния компютър, що да нямат и най мощната ракета...

Ми нямат най-мощния компютър, ако говориш за Китайците, както подозирам. Най-бързия е американския Summit работи с 122,3 квадрилиона операции на секунда или 122 petaflops с пик 200 petaflops, докато китайския Sunway TaihuLight е със 93 petaflops и пик 134 petaflops . При това "Китаеца" харчи 16 МВт, докато американския харчи едва с 13 МВт

Индия изпревари НАСАи има собствени ракети и астронавти! А Китай вече е класа в този бизнес!

Индия изпреварва Русия. НАСА е няколко обиколки напред. Като успеят да качат повече от 5 човека и руснаци и китайци и индийци ела ми се обади.

Искаш да кажеш, НАСА и Мъск са много обиколки назад зад руснаците...и там ще си останат, нали така?! Балканите, дори до МКС а не могат да отидат без руснаците и техните кораби Съюз.

На_АКания 47 Аналитик. САЩ са качили повече хора на МКС от Русия. И сега основните доставки прави САЩ и преди дни качиха руско оборудване, щото по тъпата ти логика руснаците не могат сами в този момент.

коментара е точно за програмата на НАСА ,която тук сравнявате с Китай .

предложи на американците „да използват батути за космическите си полети.“ хем независими , хем евтинко ще им излезе,но те и батут не могатда направят и разчитат на Китай!

NASA: "Надяваме се да летим в космоса без руска помощ през 2019 г." щото до сега ако искат полет питат руснаците ще ги возят ли. А китайците никой не питат, а си летят на китайски ракети.

Ето ка лети наса... НАСА се завръща на Луната, но не знаят как :-)))))))))

да изпреварва капитализъма, но не трябваше да го надминава, защото щеше да ни видят голия задник! Тази статия е в същия стил!

Малка КНДР изпревари не само РБ, но и Япония. Виж полетът на частната японска ракета - 2-3 секунди и обратно на земята. За Китайската Народна Република да не говорим. 70-те НРБ изнасяше турбини и оборудване за ВЕЦ за Китай, а днес внасяме дори чесън от комунистите.

спомени...носталгия...друго си беше москвича - връх в автомобилостроенето...

Сега изнасяме турбини и оборудване за ВЕЦ. Това че си прост и неук е твой проблем и не го прехвърляй на държавата. Изнасяме продукция за около 25-28 милиарда евро. Или смяташ че някой ни дава пари защото сме му симпатични.

Вероятно става въпрос за бамбукови ракети. Има ги доста отдавна.

муск нали щеше да ходи на марс 2022 сега стана 2025...

Нефритената патка да не пропусне Луната този път...

Интересно защо никой не вика на китайците комунисти.

Сигурно пак са откраднали чертежите за ракетата на Мъск...

изпревари НАСА. Аз не си спомням да е летяло нещо на НАСА през последните 10 години.

Летят, летят. Това че си тарикатеещ тъпак е отделен въпрос. Всички ракети Атлас 5 се изстрелват от и командват от НАСА, самата ракета е разработка на НАСА. Това че се произвежда от частни фирми не променя този факт. Все едно да твърдиш, че Айфон не са на Епъл, а на примерно Фокскон. Всъщност дали е частна фирма или държавна няма разлика. В Китай и Русия ракетите се правят от държавни предприятия, които обаче не са собственост на CNSA и съответно Роскосмос.

Кое на Атлас 5 е разработка на НАСА? Бидоните за горивото ли? Щото двигателите са руски. И никой в Щатите не можа да ги изкопира даже и с чертежите в ръце, камо ли да разработи такива, колкото и да се напъва. Защото трябват образование, фундаментална наука и индустриални технологии каквито там не са и сънували.

Тотални глупости. Купили са 101 двигателя за 1 милиард, докато завод и тестваща установка ще струват над 5 милиарда. Преценили са, че е много по-изгодно да ги купуват. И това през 1997 г., а досега са използвали около 80 от тези 101 двигателя. Сега най-добрите двигатели са Мерлините с отношение тяга собствено тегло 200. РД-180 са близо 90, т.е. повече от 2 пъти по неефективни. Само че вече са купили 101 двигателя, разработили са ракета и трябва да си ги използват докрай. Това че не могли да изкопират е малоумие за кухи кратуни. В новите Раптори, които са към финала налягането достига 800 атмосфери, нещо което руснаците няма да постигнат и след 100 години, а кретена тръгнал да ми говори за фундаментална наука.

Коментара е точно по темата и е отговор на глупостите на кретена Я пак

Пиратките Мерлин навързани на гроздове под ракетите на Мъск имат смешно налягане в горивната камера като от 50те години на миналия век и огромен преразход на гориво който по никакъв начин не може да се компенсира от по-ниското собствено тегло. A някакви си кРаптори съществуват само в светлото комунстическо бъдеще, както впрочем и цялата американска космическа програма.

Затова ли руските ракети са с около СТО тона по тежки от Фалконите, а качват значително по-малък товар, а и първите степени оставят гориво за да се приземят. Седнал кретена да ми обяснява за преразход на гориво.

Хайде първо да полетят реално тези ракети и тогава да говорим. Защото и японците имаха ракета, а каква стана тя онзиден!?

само руски и китайски ракети летят от доста време! Вие на луната още ли не сте го забелязали?

Още по реално е, че си тъпак. Само САЩ имат 29 полети почти колкото Русия и Китай общо. А от 91 изстрелвания от които 83 успешни, Китай и Русия имат общо 34.

полети имат ама на руски ракети,американчетата :-)

И откога Делтар Фалкън, Пегас и Атлас станаха руски ракети?

Китай ОТДАААВНА е изпреварил НАСА.

китайчета ли?

говорим за ракети , нали ! НАСА не помнят от кога не са пускали успешно ракета, докато в Китай си стрелят редовно.

Ама ти верно ли смяташ, че НАСА не са пускали успешно ракета? Очевадно си тотален тъпак-идиот. Това личи по израза "пускали успешно ракета". По-малък тъпак щеше да напише само "пускали ракета". Първо, тъпако, НАСА са агенция, а Китай е държава. НАСА Всяка година изстрелва поне 10 ракети с мисии из цялата Слънчева система. Второ, САЩ като държава за миналата година имат 29 изстрелвания и всички успешни, срещу 18 на Китай от които 2 неуспешни. Тъпак не е обида, а просто констатация, като съм обяснил защо е така.