Китайска сонда кацна успешно на Луната

Мисията цели вземането и транспортирането обратно до Земята на 2 килограма пръст

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

сига остана и албанците да пратят луноход

Към НАНАЙСИ....тема за размисъл! Снимката селфи ли е или творение на Кубрик, когото ти много обичаш? Абе ще те уморят тези от дира!

ПЛОСКОГЛАВИТЕ-ПЛОСКОЗЕМЦИ МОЛЯ ПРИЕМАЙТЕ СИ ХАЛОПЕРИДОЛА, РЕДОВНО!

"Китайската космическа програма е доста амбициозна, а страната вече е изпреварила Русия като цели изравняване на силите със САЩ." Аве недебил, САЩ освен военни спътници на Пентагона (с Илон Мъск) какво друго има?!?

Сонда, изследваща слънцето (сондата "Паркър"), телескопи в космоса, сонди изследващи газовите гиганти и луните им, сонди извън Слънчевата система ("Вояджър" 1 и 2)...

Китайците са пак на луната... Ватенките пак подскачат на рогозиновия батут и крещят че са вЯлики...

Каква е тази злоба у тебе, човече?

Рошшшко в Холандия мужиците хорошенко те импотентнаха изодзадзе колко бяха 22ма или в 23ма

Вместо да си купят няколко кила камъни от руснаците или американците, решили да започнат да ги произвеждат с марката Made in Chanye-5...

Що напоследък е пожълтела... Да беа казали преди снего да им пратим пет кила пръст и кал от градината, че изрнинах и натрупах дваесе кубика.

Хайванчета от ДИР.РУ-ска кипа, на български език думата "пръст" означава земна повърхност в която могат да са засадят растения и да се получи добив. В пустинята няма пръст. Както няма пръст в лавата на вулканите, както няма пръст на ....Луната. Не-случайно в една Книга пише: От пръст сме родени и в пръст ще се превърнем. Пръстта не е мъртва повърхност. Тя се превръща в Живот при определени условия.

Всъщност лунната почва-е обект на изследване дали ще става за засаждане(в оражнжерийни условия след поливане ,добаки на торове и тн). Твърди се,че американци са правили опити да засаждат картофи с променлив успех-на почва докарана от луната. Та дали ще става за засаждане или не-това тепълва ще се установява, след като с подобни мисии се докара достатъчно лунна почва за подобни експерименти.

Ето и статия да четеш-оказва се,че на унна почва могат да виреят растения NASA researchers have successfully grown crops in lunar regolith, in a significant boost for colonising the Moon and Mars https://www.express.co.uk/news/science/1192446/nasa-news-crops-grown-lunar-soil-moon-mars-colony-space-news

Хелий-3 ще ни покрие енергийните нужди за много векове...

Ам само да попитам.....той Джеки Чан ще участва ли в този филм вас?

ще изравняват със сащ? брой на гръмнали совалки ли?

Не те боли за совалките , а за резила на могучая и безаналогова та ти родина руска подлого!

Недостижими са Китайците по брой унищожени села от падащи ракети.

Ето значи откъде да очакваме Ковид 21 :) Ковида в момента е на 2 метра под лунната повърхност и тръпне в очакване да бъде изровен и докаран на планетата Земя.

Глупости. Американциите вече са докарвали лунна почва-и не се случи нищо. СССР също са доставили няколкостотин грама почва. Споко-няма микроорганизми.

Защо американските космонавти от Аполо са облекли защитни костюми, напръскани са с химикали, качени са в гумена лодка, закарани са на кораб и са сложени в изолатор, след което са прекарали 21 дена карантина. После полетите до луната спират за 40 години.

BajMihal

Първо няма данни това, което казваш да е истина. Второ Замисли ли се за очевидно най-простата причина за спиране на полетите - пари? Ти ли ще им плащаш всеки полет? А знаеш ли колко струва един такъв?

Много съмнително,да не разорават нов Клондаик?

25 тона лунна почва покрива енергийните нужди на земята за година

кво се занимаат с глупости теа хора тя луната е в СаЩ в пустинята - малко камера майсторство костюми и готово

Щом китайските пръчки стигат на луната, смятай колко са назад американците...една пустиня им остана

Е и Що правят на Луната До 1.г Земята ще е лунен пейзаж Маймуна-човек-маймуна Проста спирала. Новото е две успоредни линии.. За които оцелеят

Тъпаци... Не е задължително да омаловажавате постиженията на някои народи, само защото ги мразите.

Дони Тръмп много ядоса китайците!

акъл нанайси се е преформатирал в хахавиа ... :):) ... да го еа и простт* лейка ... :):)

Какъв си тъпунгер! Не виждаш ли че стилът ни е различен? Такива еб..чи ги знаем! Набързо свършват в гащите си.

И двамата пишете еднакви глупости... Няма голяма разлика! :)))

ама недейти така вирус ша пуснат тия говеда....

Хайде да ви оставям, че този Дада, наемният работник от долните касти се появи! С долните касти в един форум е невъзможно да бъда!

Едно време са ходили с първобитни ракети до Луната, ама сега с S класа, не могат! Ха ха ха! Казаха на Тръмп, 2016 че било много, ама много трудно! Май нещо пак с чистачката имаше проблем, както с допинг пробите им!

Къде е С класата, бе боклук? Тръмп 2017 г поиска НАСА да подготви полети до Марс, като първо се върне на Луната. Чистачката е бутнала хапчетата ти в стаята ти на 4-ти километър.

Та така, дами и господа! След измамата Аполо, сега най голямата измама е Байдън. Гласуване по пощата, пилотен проект Австрия!

леле, колко си смешен. на, гледай https://www.youtube.com/watch?v=6DgUpz5LWf8

Това, че другите го правят не означава, че Ха,Ха го разбира или още по-малко,че знае как става и затова го Мрази....нали така бе Седларов...

А кой е направил снимката туй нещо

Акредитиран фотокореспондент.

До двадесет дни, ще са направили първият китайски завод на ЛЮната ;)

Вече 20 години, от как им поставена задача на НАСА , да стъпят на Луната, ама било много трудно. Сега чета статия, че ще отложат кацането за 2028 вместо 2024 година, щото Тръмп го няма, да ги натиска! Иначе, в онези времена, когато най масовата кола е Фолксваген костенурка с въздушно охлаждане, тия играха кючек на Луната! С първобитни ракети! Хайде стига!

Не ти ли писна да си все посран толкова години с тия глупости бе.

И Путин го каза.Всеки който отрича стъпването на Луната осъществено от NASA е глупак!

Хайде кацнете пак де! Хайде! Ще слушам някакво джудже! Вече 50години се мотате. Пари има , готова ракета стои в музея на НАСА. И какво ви пречи?

Ха тъпака иска да използват последния музеен експонат, за да му били докажели, а след това ще почне да лъже, че и музеен експонат нямат. Що бе боклук с нова ракета няма да е доказателство ли? Ей къде е 2022-3 г. когато ще облетят Луната и после през 2024 и ще кацнат. А каквото и да има в музея, не само ракета трябва, а и много други неща.

Ще, ще, ще...

Кви руснаци? На някакви ватници ли да вярваме, че са потвърдили кацане на Луната с хора? Аз не им вярвам като ми кажат добър ден, та за Луната да им вярвам!

Че си се задавил от олигавяне вече ясно, та не можеш да си изгълташ и лекарството. Ама си превъзбуден и вече трябва да те мият лелите с маркуча, че не си само олигавен...

Не толкова, че са го потвърдили, колкото не са го оспорили, ами са си преглътнали унижението. Ти колко им вярваш има същата стойност каквато има и дали Айшето от Факултето вярва. Обективната действителност изобщо не се вълнува от субективните възприятия на алкохолизирания български убитак, който всичко знае и с всичко е наясно, а другите са тъпи.

Че то при цялата еуфория как да отричаш? Има ли кой да те чуе? Мислил ли си по въпроса?

Ще мисля аз глупости, щото си нямам друга работа. Съветските другари по онова време бяха пробили с агентура половината западни институции. Опенхаймер им даде бомбата наготово, За Филби и Еймз знаем, че са били съветски агенти на такива постове в ЦРУ и в MI6, а за колко още не знаем... С всичко са били наясно другарите, вкл. и изкопираха конкорда още реди да полети и скалъпиха ТУ-144, ама нещо не им се получи сполучливо, щото то само с крадене на чертежи и технологии не става, и американските совалки изкопираха и направиха Буран, обаче че Кубрик бил снимал с екип в студио - не разбраха. По онова време, където се съберяха 3-ма западняци, единият беше съветски агент. Сещай се какъв фурор щеше да е другарите да заковат американците и да ги дискредитират окончателно, че мамят, хем тогава вече бяха започнали да закъсват и имаха нужда от идеологическа победа, че разни унгарци, чехи и т.н. бяха започнали да клатят лодката. Обаче - не. Имало еуфория и моментът не бил подходящ...

Нали знаете как америка влиза в първата световна война? 80 % от американците са против! Обаче, нашите хора говорят пътническия Лузитания с муниции. Германците разлепят на пристанището предупреждение, че ще го потопят! Въпреки това, корабът отплава и бива потопен! Вече 80% от населението иска включване във войната! Та толкова за "умните " американци!

Достатъчно умни са за да събират умствения елит на планетата при себе си, а ти си вряскай от хосписа колко са глупави. Я да лягаш, съвсем си се олигавил пак.

Умни ли са тъпи ли са , ама руските учени тичат да работят там, не им се ще само за родину. Не само руснаци, а де що има по къдърен учен са натиска да утиде в САЩ. Що така ...?

Беше, ама вече не е. Страхотен отлив

Първо не ми е ясно как китайците са изпреварили руснаците и гонят американците когато руснаците в момента се пред американците?

А де ги европейците? Нали уж харчим ама много по науките пък ги нема никакви!

Явно само на тебе нет и е ясно...

Що бе тъпанар, кога руслямците са успяли да: 1.Летят с хора около Луната - 9 пъти 2.Стъпият на Луната и то 6 пъти. 3.Качиат телескопи в космоса 4.Успешно да примарсият сонди и марсоходи 5.Управляват марсоходи 6.Сонди и сники на марсианските луни Фобос и Деймос 7.Сонди и снимки на Меркурий 8.Сонда до астероидния пояс 9.Сонда и снимки на микропланетата Церера 10.Сонди извън Слънечвата система 11.Използвали гравитационно ускорение за апаратите си 12.Сонда и снимки на Юпитер и спътниците 13.Сонда преминала през поясите на Сатурн 14.Сонда и снимки на Сатурн и спътниците 15.Сонда край Плутон 16.Сонда край Нептун 17.Сонда на 6 милиона км. от Слънцето 18.Качвали са в космоса по повече от 3-ма астронавти наведнъж 19.Електромобили в Космоса - лунните ровъри 20.Качили 77 тонен единичен модул в космоса 21.Качили 140 тонна ракета в близка орбита за пътуване до Луната 22.Направили самолет летящ със 6.72 М и то с 199 полета 23.Направили самолет излетял на височина над 100 км 24.Скачвали модули в окололунна орбита. 25.Приземявали първите степени на ракетите 26.Свалили над 2 тона товари от Космоса 27.направили двигател с отношение тяга собствено тегло над 200 28.Направили метанов ракетен двигател 29.Направили,ракетен двигател с тяга над 8 милиона Нютона - F1A 30.Качвали сателити на Геостационарна орбита само с 2 степени. 31.Изстреляли апарат достигнал скорост над 120 000 км/ч спрямо Земята 32.Имат мисии с продължителност над 30 години 33.Имат брой пилотирани полети, повече от часовете на седмицата и т.н. че да са пред САЩ?

Забрави да споменеш, че въпреки страхотните инфекции с Аполо 12 и 13, нямат загубени хора по онова време. Проблемите станаха като просрочиха експлоатационния срок на совалките, щото и при тях започнаха много да крадат от бюджета и НАСА го закъса, та се наложи да въртят схемата с Илон и да се маскират като частна компания, за да се отърват от политическите тъпотии там.

A, tui li bilo? E, ne znaeh, proshtavai ... Da be, verno, toi i tRump "specheli" izborite, che kak ne se setih!

Кацнала с отклобението на "Заека" или с 400км отклонение. Ментето си е менте. Хората създали Ес класата, Сони и Кока-Кола а ментето вируси заразни и небтета!

Тъпак...

А къде се правят Сонитата? Кока колата си я пии сам!

руснаците казват, че американците са ходили на луната бе другари. друг е въпросът, дали ще ни споделят, какво са видели там. снимките явно са от студио, но какво от това? излагате се.

На политиката ли вярваш или на науката? :) Що за идиотщина.

никаква политика няма тука. руските космонавти и учени от онова време свидетелстват, че американците са ходили на луната. не ти се иска и не ти се вярва, но е така. искаш ли линк ? ше го изтрият, но можеш да си го намериш- пиши на руски и търси в тубата. чао.

Учените никой никога не ги и пита. А ако се наложи нещо да кажат - винаги се придържат към официалната позиция. Иначе ще им хвръкне главата. Просто и ясно.

Ама кажи поне защо насред Студената война и след унижението съветските другари да загубят надпреварата за Луната си траят и прикриват на американците студийните фалшификации. Пък вие набързо ги изобличихте, независимо, че биографиите ви са на квартален никаквец.

Алоу, минусите не са отговор, убитаци квартални.

Ми очевадно ти, тъпако, вярваш на полтитка, в случая политически фантасмагории. Науката казава, че няма проблем човек да стъпи на Луната, а практиката го е потвърдила 9 пъти с 6 кацания

15 май 2016 г. 17:50 ч. (+ малка редакция на 10 януари 2018 г. за актуализиране на информацията) Светослав Александров. В последните няколко години руските медии (както и един определен кръг от българските) лансират следната опорна точка за американската космонавтика: "Американската космонавтика е изцяло зависима от Русия, защото американските ракети летят и досега с руски двигатели. Ако по някаква причина Русия прекрати производството на тези двигатели, цялата американска космонавтика ще се срине". Каква е истината? Днес попаднах на редица източници за историята на проекта "Атлас", за историята на руския двигател "РД-180" и за това как се е стигнало до едно интересно сътрудничество между Русия и САЩ. От тях разбираме също така, че опорната точка за зависимостта на американската космонавтика от Русия поради двигатели е една опашата лъжа. На първо място трябва да подчертаем, че твърдението "американски ракети летят с руски двигатели" е силно обобщено и поради тази причина не е вярно. Най-мощната действаща в момента ракета "Делта IV - Хеви" е американско производство и работи изцяло с американски двигатели. Разработената наскоро ракета на харизматичния Илон Мъск "Фолкън 9", която извежда спътници в орбита и кораби до "Международната космическа станция", също е изцяло американска. Американска е и "Ню Шепърд" на Блу Ориджин. Единствените две ракетни семейства в САЩ с руска следа са семейството на ракетите "Атлас" на ULA (използващо двигатели "РД-180") и на "Антарес" на Орбитал (което разчита на модернизирани двигатели с руски произход "РД-181" и на произведена в Украйна първа степен). Историческият уебсайт на НАСА ни разказва, че проектът за балистични ракети "Атлас" на военновъздушните сили на САЩ започва още през далечната 1946 година. През 50-те години на миналия век става ясно, че ракетите "Атлас" не са достатъчно ефективни за справяне със съветската военна мощ и поетапно те са предадени за нуждите на зараждащата се космическа програма. Действително в края на 50-те и 60-те години преобразени "Атлас"-и се използват за редица важни космически изстрелвания. През 80-те години на миналия век пък в СССР се разработва гигантската ракета "Енергия", с помощта на която е изстреляна един единствен път совалката "Буран". За страничните ускорители се използват ракетни двигатели "РД-170". В началото на 90-те години на миналия век се случват важни исторически събития. СССР се разпада, а пък в САЩ по това време за изстрелвания се използват масово ракети "Титан", които обаче летят с отровно гориво, базирано на хидразин и азотен окис. По това време в хангарите има още запазени ракети "Атлас" и е взето решение ракетите "Титан" да бъдат пенсионирани, а вместо тях трябва да се намери начин "Атлас"-ите да бъдат екипирани с по-мощни двигатели. След разпадането на СССР настъпват трудни времена за руската космическа индустрия и още през 1992 година НПО Енергомаш и американската компания Прат енд Уитни подписват първия договор за съвместна маркетингова дейност. Това го пише на самия уебсайт НПО Енергомаш. А през 1995 година американската компания Дженерал Дайнемикс, отговорна за ракетите "Атлас", открива търг за разработката на нов двигател. Търгът е спечелен от НПО Енергомаш, които предлагат най-изгодната и най-евтината оферта. Прат енд Уитни спечелват пък правото да представляват новия двигател "РД-180" (базиран на "РД-170") за ракетата "Атлас IIAR". "Няма такова нещо като руски двигател РД-180", пише журналистът Андрей Шипилов. "Всеки един двигател "РД-180" е създаден в рамките на руско-американско сътрудничество, при това по поискване от САЩ, и той понастоящем се произвежда от американската компания Прат енд Уитни в руските производствени съоръжения". На практика руското предприятие НПО Енергомаш е предоставило всичките права и цялата си документация по производството на "РД-180" на американците и те съобразно условията на търга започват продукцията в руските производствени съоръжения, тъй като там се намира цялата налична техника. Нещо повече - както знаете днес Русия се опитва да разработи нови ракети, които да заменят "Протон" и "Зенит". Това са ракетите "Ангара". Неочаквано се оказа, че според договорните отношения руснаците нямат право да произвеждат "РД-180" за новите си ракети, а трябва да ги закупуват от Прат енд Уитни. Бихме могли да направим следното заключение. Някои руски политици много обичат да разиграват следния сценарий: ще се съобразявате с нас, защото ще ви спрем поръчките за двигатели и ракетите ви ще останат без такива. Само че това са празни закани. Ако Русия действително предприеме подобно деяние, НПО Енергомаш ще се лиши от най-основния си партньор за поръчки и последиците биха били катастрофални за предприятието. Вярно е, че днес НПО Енергомаш разработва изцяло нов двигател "РД-191" за "Ангара", пак базиран на "РД-170", но необременен с договорните отношения със САЩ, но все още е далече времето, когато "Ангара" ще се използват редовно и ще са конкуретни на западните ракети. Покрай текущата политическа криза между Русия и Украйна, както и по отношение на санкциите, които пречат на това да се прехвърлят компоненти между Русия и САЩ, бяха разгледани различни варианти - включително и този да се прехвърли производството на "РД-180" на територията на Щатите. Но това вече не е нужно. Двигателят "РД-180" може да е добър, но вече е морално остарял. Технологиите се развиват и вече в САЩ тече разработката на ракети "Вулкан". Те ще използват двигатели "БЕ-4", предоставени от компания "Блу Ориджин". Това е същата компания, която си има собствена възвращаема суборбитална ракета "Ню Шепард" и която извърши успешно няколко поредни полета до суборбиталното космическо пространство. А пък първият полет на новите "Вулкан" е предвиден за 2019 година. До 2019 година не остава много време, а за "Атлас"-ите вече са закупени достатъчно количество ракетни двигатели за продължаване на полетите им докато "Вулкан" е готов. Така че американската космонавтика е далеч от колапс. Пък и светът не се върти около "Атлас"-ите. Нови авангардни фирми в САЩ вече предлагат космически услуги на далеч по-достъпна цена и произвеждат собствени ракети със собствени двигатели. Източници: НАСА, НПО Енергомаш, Локхийд Мартин, Частна информационна агенция на Андрей Шипилов

2019 мина. Това е стара и невярна по отношение на двигателите статия. Двигателите РД-180 са руслямски, а кой държи правата им е съвсем отделен въпрос.

браво! това е огромно постижение на роскосмос, и тия дни путин и рогозин ще се похвалят с достижението на големия китайски брат!

Харесва ми как се заформят нещата. Значи - човек да стъпи на Луната така или иначе е невъзможно - и още дълго време няма да има как да стане. Това е единственото сигурно нещо. И спрямо това положение, Китай е в несравнимо по-добра позиция от америку*вите - и е чудесно, че смята да се възползва и да го отиграе на макс. Защото НАСА имат огромен смърдящ труп в гардероба (чудвищната лъжа за Аполо) - и това, освен всичко друго, ги възпрепятства да се захванат с постижими начинания, като въпросните китайски. На фона за зверската им лъжа, ако НАСА тръгнат да правят нещо такова - дори и да могат - то ще изглежда смешно. Затова НАСА твърдо държи курса на нови и нови "пилотирани" лъжи - с уж скорошен, а всъщност неопределен срок и безкрайни отлагания. Най-доброто, което може да направи Китай м/увременно - е точно това, което реално прави: непрекъснато да осъществява реални мисии до Луната - за да става все по-безумно очевидно дори за най-големите НАСА зомбидиоти, че НАСА НЕ МОГАТ ДА НАПРАВЯТ НИЩО.

Дълго време шопът повтарял за жирафа, че "те, такова дживотну нема". Накрая на околните им писнало и го завели в зоологическата градина да му покажат един жираф. Изтъпанил се шопът гордо пред жирафа, посочил го с пръста и заявил "е, те, такова дживотну нема".

Ку...

Бравос! И тия кацнаха! Е след половин век ама все пак кацнаха!

Кацнаха преди няколо години, сега щели да взимат почва от Луната

Най-много китайчетата да докарат тука я вирус, я бактерия!

Айдеее... НАСА нагълта водата. :)

За НАСА какво са нагълтали не знам но ти вече си се олигавил до степен да нямаш избор какво да гълташ. Нямаш и опцията да не гълташ....

Как само си личите отдалеч педалчетата. Вечно правите такива асоциации каквото и да чуете.

LOL, ми не ги прави асоциациите като не искаш да ти личи, че си педалче бе, привиждат ти се педалщини и когато ти напомнят, че вече си толкова олигавен, че можеш да гълташ само олигавеното дето си се олигаявил.

Абе ти нали викаше , че не можло да се каца там? Кво стана сега? Май само Русия го не може!!!!

Тъпак, чети по-нагоре. Защо да не може - Луната да не ти е задния двор на Байдън??!! където мумията завчера се спъна в мастията си и си потроши крака - дълго преди още да е успял да открадне изборите от Тръмп

Всъщност знаете ли, че на запад, освен едни малки "конспиративно настроени" кръгове, или такива, свързани с бившата империя на злото никой не се и съмнява в програмата Аполо. Само за сведение: според проучванията на общественото мнение в страната, 60% смятат, че Ковид не саществува (или данните, свързани с него са силно манипулирани). 40% вярват, че с ваксините ще ни чипизират и превърнат в "зеленчуци". По този покатател - вярване в конспиративни теории , България е първа в света. "Народът прост, живота сив и скучен" - е казал поета. Всичко по-горе написано нито е забавно, нито е "бонус за интелигентност" по отношение на нашето народонаселение.

Ти виждал ли си жив американец? Ха ха ха! Там , каквото каже телевизорът е истина! Няма мисъл, няма размисъл. След като излиза филмът хубава жена 90%от момичетата са искали да станат проститутки ,И да хванат богатия мъж!

Не, пич. Но вече 22 години живея на запад. Испания, UK и Германия. Това стига ли?

МНОГО ВАЖНО!

Минус, но наздраве! Това ти е важно!

А най ми е гот, как лунен човек снима с камера отстрани, първата стъпка на Армстронг!

Не е лунен човек а санитарят и не снима а ти носи вечерното канче с хапчетата.

Гледай го тъпак има го в нета и може да схванеш, че не е лунен човек отстрани, а от лунния модул.

Видеото е от камерата отстрани на лунния модул. Все пак има съмнение -съмнението идва от това,че видеото е с изключително лошо качество-не казвам,че не се е състояло събитието, а само,че факт-записът е много нискокачествен, а технология за снимане в космоса има-и преди 1969 е снимано от космоса. Това е мисия за 25 млрд тогавашни долара(отговарящи на 500 млрд днешни) , а са нямали 3000 долара(30 000 днешни) за висококачествена камера за това епохално историческо събитие. напомням,че в следващите мисии има видео с отлично качество-например дори в движене как лунохода се движи-значи технология за качественовидеозаснемане има и тогава. Второ-видно от следващите мисии астронавтите имат камери на скафандрите,, а слизайки амстронг е без камера на скафандара да запечата това историческо събитие. Защо е този пропуск, че това е нова ера, или и тук НАСА е пестила 1000 долара(10 000) днешни за камера(каквито камери имат в следващите мисии-тоест технологията съществува и тогава)

И филмът Аполо 13, и той като го гледа човек, ще си помисли че е действителен, и наистина е сниман в космоса! Какви артисти, какви режисьори, че едно кацане на Луната да не заснемат!

Канчето.

Ша ми литнете на... Когато България изпрати и камъче на луната тогава дърдорете, сега Ша траити.

Те сега стана проблема, тия как си позволяват да кацат на македонска територия без разрешение !

Догодина живот и здраве, НАСА ше открие ковид-19 на луната, ще обяви публично, че ковида е извънземен. Храна за фейк нюз :))

ще докажат че идва от Китай

Сега ще се появи и оня общ работник Дада, и ще ни обясни съществуването на дядо Коледа и Хелоуин!

А НАСА сега сглобява ракета, и ще я сглобява една година.

Кначето с лекарствата и марш в леглото.

Ракета за пилотиран полет сглобяват.

Китайска сонда кацна успешно на Луната и видяла македонци да играят белот.

Да прегледаме пак , как Кеприкорн 1 каца на Марс. Филмът е създаден 1978 и показва нагледно, как американците са "кацали" на Луната. Празен космически кораб, и снимки от тренировките!

И така цели 6 пъти и един неуспешен - като ще е гарга, да е рошава. Добре, че е Холивуд, за да ни каже истината. Само дето при Война на световете марсианците май не са ни нападнали наистина, ама може пък и да не сме разбрали.

Знае ли някой, дали са ходили 6 пъти? Май всичко е точене на едни пари от бюджета.

Чета поста ти и наистина в българия има само малоумни.

НякоИ знаят. Примерно съветските другари. Или мислиш, че и те са като вас и си мислят, че Кубрик 6 пъти е снимал в студио? Особено последните кацания, дето извадиха ровъра с твърдите колела и го пуснаха да шпори в лунния прахоляк. Има го в нета - гледай го. Траекториите на прахоляка са очевидно във вакуум и при друга гравитация. Обаче руснците са или прости, или и те са в големия заговор, а кварталните пияници всичко са разкрили и изобличили. Руснаците загубиха надпреварата за Луната, обаче по някаква причина търпят унижението и си траят, щото те нямат ни радари, ни радиоразузнаване, ни телескопи, ни агентура, ни нищо и затова също са се вързали на голямата измама. За какво им е на американците да ви мамят, бе?! Вие сте нищо и от вас нищо не зависи. Дали ще вярвате или няма да вярвате е абсолютно все тая.

българската сонда КАЗАН 5 ще закара 100 кила ракия на луната, да има резерв ..

Ще бъде комбинирана с Чушкопек-4, щото и мезе си требе!

Разбрахте ли как лунни камъни са дошли на земята, а не разни астронавти, да си пълнят джобовете.

400 кила са 200 китайски мисии. Та разбра ли колко си прост?

Как са се качили като оня от зайчарника още не направил магистралата до Луната?

Кога стигна бе?!? Нали 10 дни в посока??!!??