Китайската "Сяоми" вдига завод за 300 000 коли годишно в Пекин

Първата кола се очаква да излезе от поточната линия през 2024 г.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако не бяха жълтите, повечето още щяхте да сте с аналогови телефони в къщи и само да се лигавите по витрините на дюкяните.

верно ли? С какъв дисплей? Процесор? Памет и т.н.... всичко западни технологии. Ако не беше запада - още щяха да берат ориз на ръка. Аре без простотии. Процесорите АРМ да не са тяхно изобретение или патент? Или Корнинг дисплеите? Или технологията за оперативна памет, да не говорим за ММС. Аре да си гледат фойерверките и оризовата хартия и да не ни ги натрапваш като големите откриватели. Деца дето до оня ден са ритали топка и хабер си нямат кой какво е направил - да си гледат домашните.

А чарковете и моторите пак ли от лошата Япония и гадната Южна Корея, или вече са им свили патентите, щом започват производството?Що не свият и не прекопират примерна Жигули-то или ЗАЗ-а? По-ще им отива и по-лесно става. Преди години си "направиха" нещо като "Майбах" - огромна каруца, която едвам се движеше, и май се отказаха. Е то пък не може да копираш всичко де що се пръкне по Земята я! И самолетите им мязат на совиетските. Само ние ги бием яко по качеството на "Калашниците", наште са по-добри били и от оригинала!

Е с’я вече ще стане интересно. Особено ако правят и електромобилите както и останалата си техника……бях им супер фен…..до скоро: Смарт контакти с измерване на консумацията—така и не се ъпдейтна та да работи тая функция. Фитнес гривна с избледнял екран (доста масов проблем)и нула внимание от съпорта. Три Уай—фай рутера с намаляла скорост(стоят в шкафа). Три андроид Смарт ТВ бокса с редовни ъпдейти на принципа: оправи едно/прецакай три неща. И последно —телефона на детето с постоянното му забиване и олющен панел. Всичката им стока е с Уау ефект и после: оле—мале. Хубава работа ама китайска.

Много ми хареса ,,оправи едно/прецакай три неща." - това е ежемесечния девиз на малкомеките .

Децата ми и съпругата имат такива телефони. Работят безотказно. За 300-330 лв. имат характеристики, каквито другите продават поне на двойна цена.

Шуяоми Сияоми Сайоми Шиоми Шаямоаи Ксияомаймай Ксиями Сиоми Шаймоийй Скиоми Суоми [lol]

Всъщност е Мау-ми... Може и мяу-мик (нашето коте все казваше мик-мик).

Пак се разкудкудяка като подгонена кокошка ей, толкова ли не можеш да го контролираш това обсесивно-компулсивно разстройство бе. Хем си ненаврещял се щатен врякалник хем кудкудякаш безконтролно, кой е тоя загубеяк дето те държи на щат бе.

> 2021-11-28 21:18:21 >BajMihal (нерегистриран) > >Пак се разкудкудяка като подгонена кокошка ей, толкова ли не можеш > да го контролираш това обсесивно-компулсивно разстройство бе. >Хем си ненаврещял се щатен врякалник хем кудкудякаш безконтролно, > кой е тоя загубеяк дето те държи на щат бе. Виж как като не се опитваш да ме цитираш а ме копираш буква по буква си по-успешен, бележиш напредък. Ще трябва да те науча и на още неща разбира се - като да не лееш злобна пяна под шеговити постове. И разбира се да не се напъваш да подписваш хора, за които всички тук знаят, че не си ти, ненаврякалият се щатен врякалник.

Казва се "Шаоми" - проверете в големия интернет. А пък и българското представителство се е кръстило по невеж начин - "Ксиаоми"!

Чуй как го казват китайците. Не пиши глупусти

Прав е човека, така се произнася. Означава "малък ориз"

Според Google e просо. И пак там, това, дето се произнаася, няма как да се напише ни на кирилица, ни на латиница, та всеки може да си го пише както му дойде.

Хуявея вече потъна тотално след санкциите.. Всичко вече право Xiaomi Що така не ми е жал нещо..

Тия Сиаоми не ги знам кои са...

Може би става дума за Шаоми

ако направят и някоя електрическа ще ги убият всички

Правят и то много електрически коли. И то доста по сериозни от Теслата. И като качество и като функционалност. Още има да отработват по софтуера че масово няма не китайски вариант, ама това е решим проблем. Това че в Европа няма информация за китайските коли не значи че ги няма. Отделно в автомобилостроенето китайците напредват с бясни темпове и ако до преди 5 години правеха абсолютни кенефи, сега вече правят неща които ги извеждат доста напред. Особено в електричките. Мога да се ловя на бас че до 5 години европейските че и американските коли ще са архаизлми сравнени с китайците.

За този дето ми е цъкнал минус - Вижте например Li Xiang One. По качество на изработката е доста над Теслата. Отделно хитрите китайци са му сложили и бензинов генератор ако свършиш тока да се прибереш без да викаш пътна помощ. Щото при електричките задължително го има в играта. Кусура както казах му е че няма или поне нямаше английска версия на софтуера a а китайския език е мъкааа.

на теслата дръжката отиде у ряката

Колите ще станат като смартфоните! Хвани единия, блъсни другия и всичките ще паднат! Аз пък, ще си поръчам всички части от "Али Баба" и ще си сглобя една...:)))

Направо цяло електрокарче може да се поръча от там. За 5-6 000 лв.

Имах такова в Пекин, което го купих от железарския магазин. Четири врати, два комплекта акумулатори, около 35-40 км. пробег и никой не ти иска шофьорска книжка. Зареждаше се за около 7-8 часа от контакта. Вярно, консерва си беше, ама да отидеш до метрото и супера си беше ОК.