17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Създали са го, ама ще започнат да го изграждат 2023г. Браво!

А с какво го захранват? 100 петавата журналистчето има ли представа каква мощност е? Най-мощната електроцентрала в момента има мощност малко по-малко от 8 ГВ. За справка на журналистчето това е 0.000008 петавата.

Това е защото са нарушили пространствено-времевия континуум, то си го пише :)

Не само - а и са го боядисали в червено

някой ще трябва да го затрие това племе. бъркат се в работи дето не им е работа. вируси пускат. надигат куйрука. ама

Жълтурите имат предвид, че ще дрискат през човките-вместо през аналите..... и те почнаха с изцепките в пропагандата, като живеещите в рая на земята-ЕвраАзийците!!! Много бързо забравиха, че ако не крадат информация чрез шпионската си мрежа и хакерите-няма да могат да произведат една соковарка!!! Пендели

Става въпрос за "импулс". Или не го прочетохте?

Очевидно е импулсен лазер, и това, което са дали, е мощността на отделният импулс, който вероятно е доста кратък. Виждал съм импулсни лазери с продължителност на импулсите от няколко пикосекунди, т.е. 10 на -12-та степен от секундата, и с мощност на ипулсите от десетки мегавати, докато реалната мощност, използвана за лазера е няколко киловата! Иначе май не са написали с каква дължина на вълната работи този лазер, т.е дали е инфрачервен (което е най вероятно), във видимата светлина (червен, зелен, и т.н) или ултравиолетов.

Никой няма да ти открадне чушкопека.

Браво на комунистически Китай. Само при комунизма се произвежда, при демокрацията само се краде

Включили сме го към слънцето...хаха

Китай е кипиталистическа робска система. Народа играе ролята на слуги/роби и произвеждат основно за развитите и оплюти от теб свободни демокрации. Технологиите, на чийто гръб извършват сегашните постижения, отново са дело на свободния ум на демократичните държави. Ти може и да не произвеждаш нищо, но в свободните демокрации се създават постоянно много от нещата, които използваш или ще ползваш.

Добро попадение! :)

Комунистическа му работа. Преизпълниха петилетката. За две години!

Май в Китай всички са се надрусали с КОВИД...

BajMihal

"10ки мегавати", а сега виж колко петавата е това 10ки мегавати. Пак идва въпроса с какво го захранват?

Стига, бе! с кво го захранват, с кво го занхранват??? Не виждаш ли, че цялата новина е от типа комунистическа партенка "това което аз мога да ти обещая, никой друг не може да ти го даде" Щели да започнат изграждането през 2023, а кога ще го завършат, не се знае. Дотогава могат и да намерят начин да го захранят... Евентуално.

Първо пише, че са го създали този лейзър, а после пише, че ще го създавта през 2023г. Нищо не разбрах, има ли такъв лазер или няма, да го ева. Ако има, ами давай, какво чакат, континуума у ректуума, и направо душевна телепортация.

Друсат, друсат, гюбеци мятат тез джикитайци.

Не могат да го нарушат.

тия май страдат от липса на внимание .... а и лъжата не е хубаво нещо

Как така капиталистическа, пък робска? Нали капитализмът беше по по най най, меката на демокрацията и свободното предприемачество?

В момента съществува само ковид-19 и нищо друго и само тий може да наруши пространствено-времевия континуум.

Да, да така ще стане

Ами Китай вече са супер сила ! Слагат в джоба си и САЩ и Русия !

Цитат: " Преследваната цел е Китай да се превърне във водещата научна и космическа суперсила до 2030 година." ----------- Най-после започват лека-полека да пишат за това, за което пиша повече от две години! Био-генетичната атака с КОВИД-19 е част от този план! Решението за това, Китай да се превърна в първа световна икономическа, военна и политическа сила, налагайки на света социализма с китайски характер, е взето на 19 конгрес на китайските комунисти още през 2017, като подготвителният етап за генералния щурм трябваше да приключи до края на 2020 година. Явно е приключил. В Китай и в китайските колонии по света КОВИД няма. Няма и умрели. Време е усилено да започнем да учим китайски език, ако никой не мисли да взема крайни мерки. Веченад 25% от населението на нашата планета са китайци. Те са над 2 000 000 000!!! Естествено, че крият действителният си брой и има защо.

Очевидно е така. Хем "са създали свръх-мощен лaзeр", хем „проектът по изграждането на лазера ще стартира през 2023 година“. Самото изграждане – след или преди това. От това по-нарушен пространствено-времеви континуум едва ли може да се направи, ако разбираш въобще за какво иде реч

Изглежда този факт(според теб) предизвиква задоволството ти? Вероятно вече поназнайваш и китайски език? Но внимавай! Китайците не ни смятат за истински човешки същества. Според тях ние сме с различен произход. Те твърдят и се опитват да доказват, че са преки потомци на хомо еректус, т.е. най-древното разумно население на Земята. В почти всеки антропологичен музей в Китай ще намерите информация за това! Доказват го и с генетичните разлики, благодарение на които разлики и създадоха генетичното оръжие КОВИД-19!

Китай успешно е нарушил пространствено временния континуум, като ефекта вече го има, а лазера още не. Сега разбрахте ли?

Поддаваш се на журналистически интерпретации ! Когато го прочетеш в официален китайски вестник,тогава ги оспорвай !

Ето че и китайския глист изпълзя от торището за да се изцвъка с минус върху този неприятно звучащ, но точен коментар!

Китайците нали си направиха слънце (ТОКАМАК) … мисля, че захранването им е най- малкия проблем :)

Учени от Шанхайския институт по оптика и фина механик съобщават, че са създали свръх-мощен лaзeр зa eкcтрeмнa cвeтлинa Проектът по изграждането на лазера ще стартира през 2023 година, а за него са отделени 100 милиона долара. Ало, редакторите, ПОСЛЕДНО?

BajMihal

Хм, "евентуално" е ключовата дума тук. Очевадно е партенка, защото няма такъв източник на енергия на тази планета - поне засега.

Капитализъм и демокрация не е едно и също, празноглавецо

Това като ,, единствения самолет 5-то поколение е F -35" ... сега започва да се учи да лети .

Разликата с ,, американците са единствени в света " ?

Интересно мнение - но обяснява американската политика .

Повечето мощни лазери сега са всъщност ускорители на частици по същество.

Вярно са счупили времевият континиум кривозъбите колхозни плъхове! Все едно сме 100 години назад! Пак се подмятат сърпове, чукове, красни звезди, каскети вият и възхваляват вожда, пак 2 петилетки в една ...

Тук съм само да чета опитите на бай Ганьо да мисли

Китайците са извънземни и стартираха превземането на планетата Земя. Това е истината.

К0пеuе, това е цената на един Бойнг 727 :)

Вие съсипахте Света с един вирус та пространството и времето ли ще ви се опунат, идиоти!

и 2/3 от цената на ф16 за българия

Че кво общо имат китайците?! Тва не беше ли неква прилепска кашлица от на сорос институтчето в Ухан?

Прави впечатление, че много редовно се пускат новини свързани с Китай. Марсоходи, лунни бази, космически станции, а сега можели да нарушат и пространствено-времевия континиум. А, те дали са се допитали до чукчите за това всичко това?

Едно нещо е сигурно, ако го няма западния свят тея каторжници(вкл.русия) няма какво да откраднат и репликират. Всичко при тях е една лайнарщина!

Тъй ли, че кога пък довчерашните капиталисти станаха демократи? Сигурно първо са натрупали парата като капиталисти, а после са станали демократи уж че властта е в ръцете на народа. Ама парата си е в тях!

Източния свят е водещ по технологии, например китайците са лидери в 5G мрежите