Китайски учени превръщат въглеродния диоксид в храна

Структурата на синтетичната скорбяла е същата като тази на естественото нишесте

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

grainis

Бързорастящият (1м/ден) Бамбук предлага гигантски количества скорбяла в рамките на часове, произведена от въздух (СО2), вода и Cyan-LED Светлина. Плюс още над 50 вида Продукти - Храни - https://foods-of-the-future.alle.bg , Фуражи, Торове, БиоГорива - https://horti-energy.alle.bg , Влакна, Пулпове, БиоПолимери, CCUS-Материали и много други, на почти НУЛЕВА - https:///nula-energia.alle.bg СЕБЕСТОЙНОСТ - https://vertikalna-ferma.alle.bg .

тия китайци са много изобретателни също така правят яйца без кокошки менте ориз и много други подозрителни храни дето няма нищо общо с естественото

Ами той си е храна, но за дървета. Може би, ако ги сечеме по-малко...

То има и куп реакции за синтез на изкуствен спирт ама него никой не ще да го пие - спиртът за пиене, който се добавя за усилване на градуса, се добива по правило от зърно. Изкуственият се гори или служи за разтворител

тези гладници и хлебарките превръщат в храна...

Химически се счита, че да има живот, трябва да има въглерод. И ги определят за елемента на живота. Растенията дишат въглеродният двуокис и освобождават кислород, а ползват въглерода за растеж. Така че растенията не се отличават съществено от това което казват тук.

Растенията дишат въглеродният двуокис и освобождават кислород НЕ !!!! Научете едно нещо - "Дишането" е процес на окисляване и добиване на енергия. "Вдишва" се КИСЛОРОД и се "издишва" Въглероден диоксид. Фотосинтезата НЕ е дишане, а напълно отделен процес при който се синтезират хранителни вещества от въглероден диоксид и вода.

Животните се хранят, растенията фотосинтезират. При гъбите е нещо като при животните ама с механизмите на растенията. Едно и също е - придобиване на енергия за дишането и материал за растеж(хранене/фотосинтеза). Дишането е при всички живи организми - отделя енергията нужна за този растеж и за поддръжката на организма - метаболизъм, движение, въртене на листата към Слънцето.

Китайските учени по-добре да почнат да превръщат във въглероден диоксид китайци. така ще се реши проблема с прясната вода и обработваемите площи.

Всички растения превръщат в храна въглеродния двуокис, неизвестно защо преименуван на диоксид,

име. Диоксид е по IUPAC. Повече информация при чичо Гугъл....

Да разбирам ли че на ауспуха на всеки автомобил в Китай е прикрепено едно ГМО - китайче което като лапне ауспуха сере ориз и жито?

не можеш ли да си го представиш по технологично, може и така да си го представиш

ако бяха американците тука сега щеше да има поне 10 "еко активисти" който да ни говорят за ГМО, ама нали е братски Китай..

Като се научат да правят ракия от CO2, тогава да ми се хвалят!

Открили са начин хората да фотосинтезират вероятно.

и колко ТЕЦ-а трябват да захранват с енергия този процес? и колко СО2 продуцират те?

Ядрена верижна реакция

Това вече е иновация, а не да заключваш въглеродния диоксид в скали.

Свършиха ли прилепите и таралежите, та и на въздуха посегнаха?