17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нали , комунизма бил изостанал , как така изпревари напредничавия капитализъм . Държавата печели и влага печалбата в технологичните новости.

Да напомним, че САЩ досега нямат бърз влак, за разлика от Китай, Европа, Япония...

така е. нямат. и никога не са искали да имат. Дистанциите са толкова големи, че имат най-големия аерофлот. Друга причина, е развитието на автомобилната индустрия. Да ти кажа под секрет и ескимосите нямат хладилници.

За колко време стига от Пекин до София?Готово ли е вече трасето?

а нашите горят поизмежду гарите

Най-същественото в статията е, че САЩ купува стотици влакови композиции от Китай, а не от Европа, Япония или да си ги произведат сами. Значи ли това, че китайците са първенци в комбинацията цена/качество/високи технологии?

А на нас ни е през ...., слушаме чалга, гледаме мачове на ракийка и салатка, жените пържат кюфтета и картофки, и биричка си пием, събота и неделя си ходим на село и тогава караме като гламави, не ни трябва влак, ни бърз, ни бавен

дриско , недей да лъжеш. По време на Тройната коалиция асфалтираха ВСИЧКИ улици по ВСИЧКИ села. Да не искаш да ти повярваме че за 10-12 години ви е заминъл асфалта в селото. Я кажи от кое село си - веднага пращаме машините ! Работници ще бъдат от "Червената младеж" , ще дойдат от барикадите в Странджанско , дето пазиха там овчички и козички да не ги евтаназират.Тая година ще ги колят за кебапчета на Бузлуджа и после идват у селото ви.......

тиквата още не е асфалтирал селските улици ма ще построй 50 км път в живота си

А бре, приятели, днес вкъщи три пъти примигна тока! Този влак това за икономия ли ще го отчете или за сигнал да намали скоростта...

Мдаа , в Китай първо Сименс построиха линия 30км с Маглев ( Меркел ходи да я открива ) преди 10тина години , макс скорост 500км/ч ( 4 милиарда) . Немците не могат да разгърнат тази скорост , защото им е малка и вече крива държавата за такива самолетни скорости . В Китай се действа на едро с такива проекти. Но . Азиатците могат само да доразвиват технологии . Не могат да имат Айнщайн , Фарадей или Хокинг ( онзи ,разжалван нобелов лауреат с ДНК теорията , се задоволи само с черните ,взеха му микрофона преди да завърши с азиатците).Дори ние - една шепа хора - имаме повече откриватели от тях . А имат ли повод за хвалене? - Имат . Ние едни писатели депресирани станахме .

от Германия да ти кажа, че ICE на север се движи с 230км/ч и скоростта се изписва в кабината в която си. На юг из планините малко трудни тези скорости. Френското TGV е с над 300. Ама сега да видим за колко време се минава от единия край на Германия до другия и за колко се минава през Китай. ;)

а TGV-то рекорда му е 570км/ч. Не случайно франсетата дават тази технология на Китайците.

Айнщайн е Евреин е Евреите са Азиатци бе,и втори хората в Източна Азия имат най-високо ниво на интелигентност от всички останали(120) така че тоя учен щеше да потвърди че Азиатците са най-умни и кадърни в всяко едно отношение!!!!

Когато САЩ направи нещо - ама и другите имат и за всяко нещо посочват по една държава Когато Русия се сговни в нещо - ама и другите го правят и пак за всяко нещо посочват по една държава. Така САЩ има 100 неща и 100 страни имат по едно от тях правено много добре. Примери - самолети (европа), телефони(корея), компютри(китай), софтуер(израел), коли(германия).. По същия начин Русия се осира в 100 неща, и 100 държави се осират по веднъж. Примери - свалени самолети(САЩ), избухнали атомни централи (Япония), репресии (Франция)... Хич не се усещат че САЩ са добри в 100 неща, а те са се осрали в 100 неща.

гогов. пуснахте я тази статия в дир-а. Май само ние будалите четем статиите. Вие драскачите нищо не четете в дирника.

Комунистически Китай буквално издухва всички западни държави!

Може би някога в бъдещето , но не сега ... направи мислен експеримент - отвори всички граници и проследи пътя на краката. Дали ще е от Китай на запад или от запад към Китай. Дори с твоя конспиративен ум ще можеш да си представиш. И това трябва да ти говори нещо ... Това, че някъде има работеща фабрика не означава, че някой е намерил на хляба мекото. И когато Китай създаде вътрешно потребление съизмеримо със западнато може пак да дойдеш и да пишеш за издухване :)

Ти говориш за миналото, а бъдещето ще зависи от комунистически Китай.... Приеми реалността!

А дано скоро и у нас да се подобри качеството на железниците!

Руснака дали е способен дори да го изкопира , знаем добре че неговият примитивен мозък не би измислил нещо подобно дори и след 1000г.

направо си е аероплан. А дали ще се движи с максимална 600 или 450, за нас в България е все така далечно-о-о....

Един от последните договори на държавната китайска компания бе за производството на 400 влака за транспортните нужди на окръг Чикаго в САЩ. и ич няма да им налакам ограничения че че ме газят панди

В България влаковете се движат с 60 км/ч. През 2050 г. ще достигнем 120 км/ч., просто защото разстоянията са ни по-малки и имаме повече време от китайците.

Чакам разбирачите да напишат, че са го откраднали от САЩ.

този път от Япония...

да САМ Преди да пишете глупости прочетете малко: Емил Бачелет, един французин, е изобретил влак, нямащ колела, релси, локомотив и нямащ мотор и въпреки това изминаващ триста мили за един час. Не се поражда нито триене, нито вибрация. На мястото на релсите са поставени като пътна линия алуминиеви пънове, прекъснати на всеки седем – осем метра от портовидни магнити. Над тези пънове и под портите левитира по един стоманен цилиндър, имащ формата на цепелинова гондола и всъщност представляващ влака. Електромагнитните венци в близост до алуминиевите пънове тласкат влака от само себе си при включване към електросистемата, като в същото време го държат във въздуха, докато големите магнити го теглят напред.“