Колесният танк на Тайван (снимки)

Островната страна често залага на нестандартно въоръжение

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не е член на ООН защото няма такава държава.

Правилно! Държавата се казва Република Китай. За съжаление почти цялата и територия към момента е окупирана от комунистически терористи.

До президентството на Никсън именно република Китай (Тайван) има място в съвета за сигурност на ООН, но после е дадено на КНР. Същия Никсън, който напуска Белия дом предсрозно заради аферата Уотъргейт. Навярно това сближаване с Китай (континенталния) е най-голямата стратегическа грешка в историята на САЩ.

за кгб може да е грешка, но за цру е било хода който им позволи да закрият ссср

В английската версия на уикипедия има повече подробности за това БМП (за танк го мисли само господин Гогов) и там наистина пише, че може да издържи въпросните килограми динамит и то под всяко от колелата. Много проблеми са изчистени с времето по машината и явно не е точно шедьовър на дизайна.

прилича на танк , ама с колелета.

какъв танк е това ве хора.....Бронята му е шперплатова! 12,7мм това са куршуми на тежка картечница! Дори не може да държи калибъра на леки оръдия като 20/23/30/40мм . По скоро това чудо юдо попада в графата на танковите унищожители, въпреки че за днешно време 105мм неарезно оръдийце си е леко слабинко. Преди 60-70г 105мм си е бил добър калибър, но неи сега, не и в челната проекция срещу днешните модерни танкове. Въпреки че срещу някоя антика от времето на същото това 105мм оръдие, като М-60, Центурион или Т-55 може би още върши работа.

Един подкалибров снаряд от километър ще закове всеки танк!

А Спрут танк ли е ?

Но това, че колелата на тази машина издържат на взрив на 12кг тнт...е пълна, пълна идиотия...това са две противотанкови мини, на които танк не би издържал!