Колки губи Apple от напускането си на Русия

Компанията прекрати продажбите на свои продукти заради войната с Украйна

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Епъл мепъл глупости на търкалета . Супер смехория. Хиаоми върши същата работа за 10 пъти по- ниска цена.

АМА НЕ СА ПОЗНАЛИ. ВЪВ РУСИЯ НАМА КА ДА СПРЕШ НЕЩО ОТ ПРОДАЖБА. ПРОИЗВЕЖДА ЛИ СЕ, ИМА ГО. И ТО СПОРЕД ТЪРСЕНЕТО. АКО НЯМА ТЪРСЕНЕ СИ ОБИРАТ КРУШИТЕ ТА ТАКА И ЕПЪЛ. СИГУРНО СА НА МИНУС. ЗНАЧИ ИМА ПО ДОБРО ОТ ТЯХНОТО.

А ЗАЩО НЯКОЙ НЕ СИ ПОМИСЛИ МАЛКО. ЕДВА ЛИ СА САМО ТЕЯ МИЛИОНИ НА ДЕН. ОЩЕ КОЛКО РАБОТИ МИНАВАТ ПРЕЗ ТЕЗИ УСТРОЙСТВА КОЙТО СЕ ПОЛЗВАТ И ЗА ТОВА СЕ ПЛАЩА. ТО НЕ Е САМО ДА СПРЕШ ПРОДАЖБАТА НА НЯКОЙ ДРЪГЛИВ АЙФОН.

Apple не губят а няма как да печелят, понеже в момента рублата постоянно върви надолу. В момента да продаваш срещу рубли е равносилно на това да подаряваш.

Апъл е номер 1

ама, верно ли, бе?!... Въй, въй, въй :-D

Определено няма да са засегнати! Напротив ще спечелят повече на другите пазари, където има недостиг! Проблемът с недостига на чипове все още не е решен и всичката стока, която е трябвало да отиде в Русия ще се пренасочи в пазаите с недостиг!

Така де, скоро няма да има и за другите пазари, нещо не си направиха сметката всички добре. Русия си повярва, че ще мине с леки санкции, я Запада реше, че може да я кара по старому. Е сега ей такива мушмуроци ще платят масрафа на големите 'братя'. Ако Русия отвърне на санкциите реципрочно няма да има достатъчно суровини за айфони. Те така.

В момента има недостиг на техника. За Епъл е по-лесно вместо да се чудят през коя банка да си приберат парите и каква е цената в Рубли, да пренасочат доставките към други пазари. Брия продажби няма да бъде засегна ни най малко от излизането от Русия.

Поредната опорка. Apple не губи и не е губила последните десетилетия. И няма как да загуби скоро. Apple има много повече фенове от всички диктатори, живели някога, взети заедно. Истинският въпрос е "колко спечели Apple от напускането си на Русия". И истинският отговор е "около един милиард цивилизовани и заможни клиенти". В Русия Apple може да загуби само някой ватник, дето е откраднал телефона от китайска фабрика, която на своя ръка го е откраднала от тайванска. Това не е загуба, това е печалба.

Апъл имала фенове, диктаторите нямали ... За какво са им на диктаторите фенове? Звучи малко като птичката лети, пък рибата не може ... За какво и е на рибата да лети?

Губят няколко копейки. А и колхозниците трябва да се връщат обратно в кочината, понеже там им е мястото.

не знам ама и ако китайците повторят това "упражнение" тея "нагризани ябълки" не ги виждам и бати цензората бати чудото, такова нещо и по времето на Бай Тошо не е имало ве, що ми изтрихте коментара ве?

губят колкото от напускането на всеки друг бантустан

Тези "високо написани" компании защо не жертват по няколко милиарди долара за Африка ограбена и изоставена от западните "демократични и човеколюбиви" цивилизации. Защото тя вече е почти ограбена, а в Русия има 67% от всичко което има в цвета. Е*ати човеколюбците.

Типичен комуняга , с чужди пари помен прави .

смисления въпрос никога не е "защо не...", а "защо да..."! Защо Апъл ДА жертват няколко милиарда долара за Африка? За тях Африка е неперспективен пазар без изгледи скоро да стане перспективен и жертването на някой друг милиард няма да промени това. Апъл не е благотворителна организация и няма причина да търсиш хуманитарни подбуди в действията и, само икономически. Африка далеч не е изоставена от запада и целия свят. Дори напротив по данни на ООН разнородни по вид помощи на стойност около 50 милиарда долара за миналата година. Всъщност целия останал свят получава по-малко помощи от колкото Африка. САЩ, ЕС и Великобритания формират над 80% от тези помощи, ако добавиш Япония и Емиратите си над на 90%. Русия например по традиция не се включва в общи кампании на ООН, а помага само на конкретни държави само когато гони конкретни интереси. Не че има причина да е иначе, но като си говорим за човеколюбие мисля, че е редно да се отбележи. Смешката с "67% от всичко" почти ми докара гърчове от смях. Явно пропагандата от преди 90те още не е изкоренена. Африка всъщност е почти непокътната на тема добив на природни ресурси, наличното там се оценява, като стойност стотици пъти повече от това в Русия.

А ти колко даде Илия ?:) Колко даваш на циганетата ? Много африкански държави са по богати от Русия че и от България като верна Руска губерния

Еппъл може да загуби 3 милиона на ден ако всеки ден вади по 3 милиона да ги дава някъде. В случая може да се говори за пропуснати печалби, което не е още загуба. The Verge Font Изглежда преди години сингапурска компания, наречена Hi-P Electronics, заведе дело срещу Yotaphone за 126 милиона долара. В тези години имаше някои преговори между двете страни, които не се реализираха. И така, най-накрая, компанията е обявена в несъстоятелност, така че нейният край вече настъпи официално. Въпреки че отчасти не трябва да се учудваме, поради лошите продажби на техните телефони. Имаше два смартфона на марката, които едва успяха да продадат 75 000 бройки по целия свят . Излезе трета версия, която беше пусната само в Китай. Но като другите двама, той остана незабелязан на пазара. Без съмнение, Yotaphone няма да бъде първата компания от този тип, която завършва с необходимостта да спусне щората . Компанията не е издала изявление в тази връзка. Фалитът му обаче вече е официален.

Айде пак сметки без кръчмар... или по реклама;) "Руският" онлайн магазина на Епъл не работи... а физическите му магазини не работиха един ден, колкото да налепят етикетите с новите цени.

Както се движи рублата, трябва всеки ден да го затварят да слагат нови етикети. :))

Колки? За колики ли става дума? За Китай може да си затваряме очите. За Русия не. Апъл отдавна се компроментираха, компютрите им още стават, поради наследството от преди. Телефоните им са надценени боклуци за самозабравили се кретени. И това го казвам като потребител на техните продукти от преди 2000 та до 2015 та. Поне три айпад прота сменихме в офиса заради некачествена изработка, отделно всяко цъкане в макОС или айОС/айпадОС се записва и праща директно към хиляди сървъри в централата. За тези, които ползват макОС препоръчвам обратен файроул LittleSnitch. Скъпичък е ( 100 лева) но е безценен инструмент в битката с телеметрията.

Харесваш ли НРБ?

А ти ?

ма що не си купуват Йота фона педеРашките бе? Де гнули ябълки са тръгнали да купуват :))))

Хмм... Как си мислите, че може да се спре продажбата на един продукт в момента? Че нали веднага ще започне да се вкарва през Китай, Казахстан Азърбайджан, Турция, Грузия...На големи партиди или чрез "куфарни" търговци...

Е за какво ще ти е този продукт без гаранция, с краден софтуер, без достъп до AppStore.. По добре си вземи една ретро нокия на старо и т’ва е.

А, да бе Епъл и гаранция... само след съдебно дело от милиони потребители, иначе все ти намират цаката за да ти кажат че това не се покрива от гаранцията(конкретно при мен изгорели 6 РЕДА от екрана на Айпод класик, на има-няма два месеца)

AppStore се клонира без големи проблеми. За гаранцията - ще се появят фирми, които предлагат гаранция. Това е най-малкият проблем...

Само китайски телефони за ватенките.

Че китайските телефони в момента са водещи в света! А Huawei (въпреки санкциите) са в момента водещият производител на телеком обурудване...

Ами печелят от азиатската кочина, но не чак толкова, че да си зарежат другия пазар от който печелят наистина много.

заменете Епъл с България и кажете къде е разликата;)

Колко да губи бе, търлък?

му е макята.