17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Иновациите" в БГ-то са такива - държавно субсидиране, частна фирма на някой, за 500 метра UTP, 6 Аксес пойнта, два суича, 80 метра кабелни канали и един рутер от типа "супер-тъпа-сапунерка" взимат 13000 лева. Стоката струва грубо 3000 лева. И после ме викат да го преправям, щото не работи. На въпроса ми "защо ст дали толкова пари за това", отговора беше "е, то държавата ги плаща". Та дотук с иновациите, то някои една имплементация не могат да направят като хората ....

България беше иноватинта едно време, сега е 30 години назад, сиреч стои замряла на 89-а година.Само инерцията от онези години все още движи нещо в правилната посока, но това ще е до време.

Само дето не се казва, че в тази класация са само 60 страни и ние сме на почетното 41 място. То като във вица дето имало състезание и определен състезател завършил на почетното второ място, но никой не споменал, че общо се състезавали само двама участника.

В България имаме кадърни учени с иновативни продукти, но освен да ги крадем и гоним от държавата друго не ни хрумва. Бай Ганьо не е свикнал да плаща. Няма значение дали после ще изкара милиарди от тези хора, той може да им даде само толкова, колкото да не умрат от глад. Това е бляскавата мисъл на родния бизнес.

то по традиция изобретателите обират само жълти стотинки освен ако не намерят начин сами да предложат готов продукт на пазара. не само в България е така в целия свят. всички технологични фирми примерно Самсунг, Интел, Апъл ... бълват хиляди патенти годишно. Да не мислиш, че някой от реалните автори на тези патенти в тези фирми нещо съществено е спечелил от тях.

ще убиете някой с този хумор давам точки за иновативност 0 предполагам като иновация имат предвид Графа след ремонта.... :D