17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами, да си купят Украински .. каБум!

Руснаците не могат да ги ползват.

скоро пак ще пуснат автобусите в космоса. Отмина времето напретъпканите таксита.

Произвеждат се там за износ с чуждо финансиране, технологията е руска, адвокатите са се погрижили да не могат, имат си разработки на същата база дето си ги ползват без грижи..

Абе, китайци? Пишете ли, че в китайския ви компътър има - американски процесор с американска операционна система? М? Не? Ама викате, че компютрето ви било китайско! А пишете ли, че джипиесът в Ладата ви Нива е пак с американски чип, не? А?

Ребята. Давайте дружно стиснем палци да не полети това. Че и последните приходи на Роскосмос ще заминат и ще падне яко пеене и танцуване около шапката.

Ракета без двигатели е като компютър без процесор... Един вид сам се застреля...

И да полети да не полети аут са от играта все пак за това е частната конкуренция само наи добрия е на печалба. Те си имат друга ниша явно в тази не успяха

Тц, още нямат, за тези двигатели без американските патенти. На практика тенекията е руска, автоматиката и управлението - 80% на американски фирми.

Предлагам и България да си построи комически кораб, може да се казва корабът Хан Аспарух, и да превозва 160 пътуващи за полет до Юпитер. Предлагам завноидът за космически кораби да е в Русе, а стартовата площадка-в Малко Търново(желателно е да е по на юг-затова). Предлагам обаче технологията да не е с течно гориво и химическа реакция-защото силно замърсява , а да е с безвредна технология-антигравитация.

"Атлас V се състои от първа степен, работеща на керосин и течен кислород, които биват изгаряни от руски двигател RD-180(...)". Тоест Бойнг правят капсулата. Ще се ползва изпитана съветска технология за излитане. Че те ако една капсула не могат а направят? Дори и чичко Безос може да направи капсула, а Бойнг-не се съмняваме,че капсула могат да направят. Въпросът е не капсула, а двигател да направят. Безопасен, да се докаже в 100-200 полета. То капсула и в завод ТПК "Макарпенко", село Макоцево могат да направят! Ама двигател да наоправят-е друга работа.

говориш някакви алабализми наизсут подобна капсула за момента е направил само Спейс Х, ако броиш совалките които на практика са същото в по-големи мащаби и НАСА. никой друг няма такава нито Безос, нито руснаците. Да кажеш че Безос може е просто измислица. Какво точно може капсулата му тепърва ще се разбере. За момента единственото което със сигурност може да се каже е че може да качи 4 човека на 100тина км за 5 мин и да се върне на земята. "Безопасен да се докаже в 100-200 полета." Няма такъв двигател. Рекордьора на СпейсХ за момента е летял точно 10 пъти. Най-вероятно този двигател ще лети и още, но дори 100 полета е много далеч от прогнозите за него. Не знам кое е това ТПК "Макарпенко" с.Макоцево за което говориш, но явно има бюджет съпоставим с този на държавата ни и в него работят хиляди инженери и високо квалифициран персонал ... или просто нещо си се объркал.

Ама как така не знаеш какво е ТПК "Макарпенко" с.Макоцево? Ааа, голям пропуск!!! Там правят двустепенните и тристепенните чушкопеци, както и най-новия модел тристепенен чушкопек с двустепенен патладжанопек...

_stankow

Това не можах да го разбера - да не полети корабът на Боинг, за да не може руснаците да спечелят от стартовете !?!? Аз пък искам и корабът на Боинг да лети, и двигателите на руснаците да работят надеждно, и МКС да се ползва от всички нации !

_stankow

Не става въпрос за 100 изстрелвания с един екземпляр на двигател, а за 100 изстрелвания с двигател от един тип. Ако двигателят е за многократно използване това само намалява надеждността му. Всяко следващо изстрелване на работил двигател е риск. Изобщо не може да се препоръча за пилотируеми полети. За товарни полети, които не носят скъп полезен товар - може. Намалява се цената на полета.

Господин инженер, да разбираме ли, че ти колите ги караш само по веднъж с родата и от там нататък, караш само картофи с тях, понеже вече не са надеждни?