17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Я, Стария лайнар и той потегли. Те така и до Луната ще дойдат, че и на Мар(к)с ще кацнат. Ще ги чакаме, но да са ваксинирани и със сертификат!

Сега успешно кат го прасне и Сармата или новият руски боен лазер с който Русия ежемесечно сваля по ч украински дрон, ще видим колко му е успешна мисията. След кат се справим с нацистите и банеровците, ще обарнем внимание и на наглите кравари и еврогейове. Има да квичат за милост в краката на Непобедима и Велика Русия. И ние от Партия Възраждане ще наредим България до непобедима Русия и ще се възползваме от нейните благинки и от победите и в Европа и света.

Не мога да преценя дали това е сарказъм или си просто луд.

Ще ми ОБАРНЕШ дедовия прабългарски венозен бахур, копейкаджия Эбанутый безпросФетен.

Голем успех, няма що, а това че спейсх преизполва първите степени, ползват собствени , а не руски двигатели и т.н. и че са на светлинни години напред във всичко?

Поредната изключително неграмотно написана и преведена статия от Гогов.

Аа като говоря че от човешкото тяло смисъл няма и вдички органи трябва да се заменят с механични за да се излезе у космоса ама тапатсите вереат на еднокнижниците Мъск и оня плешивия

КАКВОТО И ЖЕЛЯЗО ДА КАЧИШ В КОСМОСА ..... ЗАСЕГА НЯМА ЗАЩИТА ОТ РАДИАЦИЯТА .... МАКСИМУМ 1 ГОДИНА И СИ ПОЛУЧИЛ ЛЪЧЕВА БОЛЕСТ .... ДОКАТО НЕ СЕ РЕШИ ТОЯ ВЪПРОС ... КОСМОСА ЩЕ Е ШОУ

Сатъра е тъп. Валери Поляков прекара 438 дни или 14 месеца в космоса наведнъж и е жив и здрав Скот Кели, който прекара 340 дни в космоса наведнъж и е жив и здрав Ванде Хей прекара 353 дни в космоса и е жив и здрав Сергей Крикальов е прекарал общо 803 дена в космоса при 6 мисии и е жив и здрав Генадий Падалка е прекарал общо 880 дена в космоса при 5 мисии и е жив и здрав Това е при радиацията, от която нямало защита. А защо няма съществена разлика в радиацията между престой на МКС и престой в станция на Луната те оставям сам да отгатнеш

с какви двигатели лети тая ракета атлас?????????

Ха ха ха! :):):):):):) Отговора е: с руски двигатели РД-180 произведени в град Самара (както и първата степен на Антарес) ! ...ама понеже напърдяха гърнето с руснаците и те май им ги спряха и скоро ни Starliner, ни Atlas, ни Антарес няма да хвърчи (имам предвид като им свършат тези на склад), а най-вероятно ще летят с "на баба ти хвърчилото" !!! :):):):):):):):)

ГОООЛЯМА ГРЕШКА, БАТЕ. ДВИГАТЕЛЯТ Е СЪВЕТСКИ. ВСИЧКИТЕ ИМ ХУБАВИНИ СА СЪВЕТСКИ РАЗРАБОТКИ. ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НИЩО РУСКО НОВО. МЪРЛЬОВЦИ-СЪСИПАХА СИ ВЕЛИКАТА ДЪРЖАВА.

Изброил си всички варианти, освен основния - Falkon на SpaceX. От известно време е без конкуренция...

dotan

Първата степен е с руски... 1бр. РД-180... Но предполагам, че американците са закупили достатъчно от тях и имат на склад. Иначе ULA разработват алтернатива на атласите, която уж трябваше да е готова тази година.

А с какви чипове са руските? Дали са Байкал? И дали ще литнат без чипове?

_stankow

Байкал е процесор за сървъри на данни. За управление на ракетни двигатели, при изключително тежки условия, при космическа радиация има съвсем други процесори. 8 и 16 разрядни. Които се произвеждат по други технологични норми, примерно 180 nm, 0.5 um, 1 um. От много, много години. В Русия. Не е кой знае какво да произведеш 1000 броя от тях при тези ниски норми. Майсторлъкът е в проектирането и програмното осигуряване (фърмуера). Където руснаците не се дават на американците, както виждаме. А иначе малкия размер на транзистора е пречка за работата в условията на космическа радиация.

Къф е тоя комин с качулка? ... Кур не са ли виждали как изглежда? ... Крава кога ще качат в орбита? ... Тъпанари!

Какъв интелект лъха от този коментар :) Какви аргументи само изказа :) Какви титани на мисълта има само в руската тролеферма... да им завидиш направо :D

Изглежда при последното анално сондиране са ти засегнали Хуморната жлеза ... Не се взимай толкова на сериозно бе, глистите не стават по-големи, независимо колко се надуват!

Ще ти се доверя - явно разбираш нещата, от опит :)

и защо го наричат "космически кораб" след като това си е една конвенционална ракета носител с капсула, която се приземява посредством парашути, т.е. нищо по-различно, като концепт, от 70-те години на миналия век?...

Всичко на тоя свят е от а70-те, Т72 и пр,

Ами защото ходи в космоса и е кораб. И що за довод е това, че е било като онези през 70-те? Ако сега не е кораб, тогава на какво са летели? На подводници ли? Успех на Бойнг... макар че тази компания... ако не се вземе в ръце ще отлети, ама не към космоса, а към бунището на историята.

Рогозин харесва това ...

това, руснаците го имат отдавна и го ползват редовно...

Няма да е за още дълго като гледам...

dotan

Как да не го хареса като първате степен ползва руски двигател...

В АМЕРИКА МОЖЕМ ДА СИ КУПИМ НАЙ-ТАЛАНТИВИТЕ ИНЖЕНЕРИ .... ОБАЧЕ ПРОБЛЕМА Е ЧЕ АКО 1 БОЛТ ЗА РАКЕТИ В КИТАЙ И РУСИЯ СТРУВА 5 ДОЛАРА ... В АМЕРИКА Е 25 ДОЛАРА ... ПРОСТО МНОГО СЕ КРАДЕ

Е че американците имат пари да си го купят тоя болт, пак твоите любими руснаци освен че не могат да го произведат не могат и да си го платят.

То в Оркостан изобщо не се краде - за справка къде е Фобос-Грунт!

За справка, Фобос-Грунт е точнo там където е и USA-280 Zuma.

Е те блядовете 20 пъти "изстрелваха" по един "Гагагрин", докато накрая го изстреляха.... Уж...

И коги реши да проговори - го "разбиха" с изтребителя....

Изстреляха ми пениса! Нищо не изстреляха, дочката му си признава! "Мой отец в космосе не летал".

...много плоско бе коУега!

Има руски документални филми, коУега. Гледай, чети, учи!

Браво бре! Тая краварска бъчва не се взриви при старта, което си е постижение...........Е да, наистина имаше малко закъснение от близо 10 години с тоя полет, ама нейсе случва се!

я... калашника изпълзя от някоя дупка. Къде се кри до сега бе, грухи? Да не те пратят в Украйна ли се страхуваше?