Космическият кораб на милиардера Ричард Брансън скоро ще полети

Полетите ще се извършват на ниска височина и няма да включват обиколка около Земята

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всеки идиот който не разбира или просто хейти се опитва да принизи темата до собственото си ниско ниво и дрънка небивалици , има и руски тролове разбира се . Това обаче няма да спре по никакъв начин американското космическо ( и всякакво друго) превъзходство .

тоя иначе е малко британец. общото му с америка е че бтитанския Мъск.

Ще гледаме поредния фойерверк в милионо-доларовия диапазон!

ако постулирам, че на 8-мия етаж на който живея вече е космос, значи че апартамента ми е космическа станция и всеки ден извършвам полети до него и обратно с асансьора. защо над 100 км вече е космос, а под 100 не е? щото небето там било черно и земята се "закръгляла"? ами то така е и на 99 км височина. там що да не е космос. едни тъпи политици и юристи са решили че над 100 км ако прелиташ без изрично разрешение над територията на дадена държава тя няма право да те стреля, пък под 100 значи има право да те стреля ако може и това е! физически или друг разумен смисъл границата от 100 км няма.

Кое не е по темата или съдържа спам? Това са фактите и определението за граница на космоса

Не знам къде ще лети, но всяка година вдигат с по два паунда месечната такса за интернет. Направиха клиентите си на маймуни, даже и да не са от бившите им колонии. Сприсе малко бе човек! В началото си мислехме, че ще си шие нова пола от графен, ама вече се заплесна.

Като няма космически, и суборбиталният е космически. Като навремето с Алън Шепърд. Тогава го измислиха че над 100км вече е космоса, за да могат и те да кажат че са били там. А реално просто до там им пдскачаше ракетката.

Като си тъпак то е завинаги, а в твоя случай очевадно е така. Алън Шепард излита на 186 км височина. Та реално до там ти стига акълченцето да ръсиш тъпотии.

Да не се разбие и този кораб..като предния...

едно такова шарено и рошаво-крилесто нали се разби вече преди 2-3 години...

Този кораб вече направи пилотиран полет.

Но все още не е летял в космоса, т.е. над 100 км височина

Но но но но но... е какво. Успокояваш ли се нещо? Проблем ли ти е, че доста частни компании се захванаха с този бизнес?

Ами да, частни... американски. Сега очакваме отговора на Дерипаска.

Или на Мадуро ...

Кога изместиха Лондон в Америка?

Какъв Лондон те мори, бе кретен? Върджин галактик е със седалище Мохаве, калифорния.

Един от малкото хора които се грижат за работниците си, плаща им добре и ги кара да излизат в отпуски. Не случайно всички го обичат. Човек който храни 50 000 семейства със собствения си бизнес... ...а и те него :)

Сега последно кое е вярно: космически или суборбитален?

И двете. Космически полет над 100 км. Суборбитален полет е плет със скорост под 7,9 км/сек. В случая ще летят над 100 км със скорост под първа космическа, т.е. самолета няма да стане изкуствен спътник обикалящ около Земята заради недостатъчна скорост. Но на теория е възможен суборбитален полет с обиколка на Луната, стига да имаш гориво да поддържаш скорост през целият път.

абе многознайко. Ти какво работиш? Някой взел ли те е на работа в "космическа" компания, или както показваш - тропкаш за копейки?

До:... Ееее...!Колега, защо така "рязко влизате"? Според мен, коментарът на Дада е логичен. Ако не сте съгласен напишете, защо!

примерчета от живота: ти като загряваш в залата - с максимални тежести ли загряваш? Болидите на формула едно като правят тренировки - на макс ли дупят колата? и още много такива мога да ти дам, че да разбереш, че горното е просто хамалогия на човек които иска да се направи на интересен и да вещ по всякакви въпроси или иначе казано - гоогъл научен специалист.

Всъщност, на теория ако се движиш със скорост по-ниска от Първа космическа, нямаш абсолютно никакъв шанс да стигнеш Луната...

Нещо си се объркал в дефиницията за първа космическа скорост. Това е най-малката НАЧАЛНА скорост, която е необходима за тяло, за да стане изкуствен спътник движещ се по инерция. Но нищо не пречи да поддържаш скорост под първа космическа и да стигнеш до Луната НЕИНЕРЦИАЛНО

То ако имаш безкрайно гориво може и с 1 км/ч да стигнеш до Луната.