Космическият кораб на SpaceX полита утре

Пилотирания кораб Crew Dragon ще бъде изстрелян без астронавти на борда

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Едно куче да метнат вътре или поне един маймун. Ше литне ли или само е фишек за пред тоя дет даде парите?

konovs@

Тук един полуграмотен твърди ,че ,"Союзите" имат специална система за спасяване ! Не познаваш. устройството на тези КК ! Каца се аварийно със самата капсула за приземяване ! Преди много години "Аполо -13" извърши истински подвиг , използвайки лунната кабина като спасителна лодка ! Ама ти си много далече от тези неща !

Къде видя в написаното "специална система"? Написано е: "във всеки един етап на полета" Разликата в двете понятия е от земята до небето.

konovs@

Откъде толкова злоба към този КК ?

Съюзите имат система за спасяване във всеки един етап на полета. Така ли е обаче за Space X. Щото ако не е така кой нормален ще се качи. Друг вариант е да качват само осъдени на смърт срещи помилване ако им се получи.

Искренно се надявам да успеят, но засега по скоро вярвам на цицката за кинти направена от мъск анд ко Твърде много шум има около спасе х за да ги приема за сериозен играч

Я пак си провери данните, за петрола... Това процентите за фракциите при дестилация за един барел Брент

цитат "Нито един астронавт не е излетял в космоса от територията на САЩ от завръщането". А полетите на Върджин Галактик-Галактически 5 минутни полети.

Те не минаха границата на космоса. Досега на към 60-70 километра височина май бяха стигнали.

Върджин Галактик нямат амбициите да достигнат космоса който е на над 120км. Освен това трябва да засилят самолета си с 27 000км/ч, за да останат на орбита. Ама и тази амбиция нямат. Върджин Галактик са друга бира. Гонят други цели. Те са едно голямо и скъпо "влакче на ужасите" нищо повече.

Само летящи страпони нямаше в боклука из космоса

Що бе, ще политаш ли?

Пилотиран от манекен, ...Кога ще ги стигнем краварите, кога?

Утре всички мои слуги да стискат палци за провал.

И този ли ще го хващат от МКС или ще се скачва сам??? Ако го хващат, значи ще е като изстрелян към МКС бидон, който го олавят докато прелита наблизо.

Доковете са предвидени за Совалки, а те са огромни и не са за директно скачване. Освен това са странично разположени, а не като руските отзад на МКС. Не че не може да стане, но е доста по трудно.

Чи кво не му харесваш на канадската ръка. Тя е като буксирането на самолетите на земята. По ефективно е и не се използва гориво, а слънчева енергия.

Съвсем очевидно е че гения си ти - Росатом има 'договори' защото троши държавни пари и строи реактори за руска сметка, ядрени олигарси няма (странно а?) А Космоса драги не свършва на 400 км от Земята с МКС. Руски Хъбъл или Джеймс Уеб дали някога ще видят бял свят?

Ядрени олигарси няма, защото и на най-простите политици им е ясно какво ще стане. Всъщност, то вече се видя. Аварията във Фукушима стана, защото комцесионерът се притесни за печалбите си и не заля реакторите с морска вода преди разтапянето на реакторите.

Мъск има отчаяна нужда да демонстрира успех, за да получи държавно финансиране. При провал и с тази му компания нещата тръгват към канала...

И разбира се ще успее - въпреки такива 'великодушни доброжелатели' като тебе и плоскоглавата чета путинуиди. А интересно откъде иде неистовата ви злоба - не ви е обиждал, дори не е забелязал че съществувате.

Злоба няма, само обективни факти! Това, че си заел страна е твой проблем... :))

Нещо ме съмнява тая работа с държавното финансиране. Той имаше глупостта да участва в предизборната кампания срещу президента заедно с другите галеници на месията. Досега да го е отсвирил от държавната хранилка, но нали алтернативите Атлас и Антарес са все с руски маршеви двигатели, налага се да го търпи заради демократите и MAGA-та.

С тоя отварящ се нос ще берат ядове!

Това е възможно да представлява проблем. Но нещата не са застинали и ако трябва ще променят нещо.

Вероятно краварите се надяват нещичко да им разкаже манекенът!!! Също като "окакването" на Луната!!!

Разбира се, че очакват. Манекена е пълен с датчици, които "говорят" много за усещанията които ще изпитват на астронавтите

Забавянето беше заради отделянето на огромни средства за СЛС по 1-2 милиарда, а Бойнг и най-вече Спейс Х бяха с нищожно финансиране от по няколкостотин милиона на година. Тая година пък забавяне дойде и от спора на Тръмп с конгреса и спирането временно на парите за държавните агенции вкл. и на НАСА.

Чакай, нещо не разбрах. СпейСекс не взимат държавни пари, но се бавят заради спрените държавни плащания? Аха, да, има логика!

Спейс Х имат договори. явно нямаш понятие от бизнес. Когато искаш някой да ти изработи специализирана продукция, предплащаш част от стойността. Заради спрените плащания спря работа НАСА, а не Спейс Х. Съответно контактите между НАСА и Спейс Х бяха замразени, съответно командировки, координации е т.н. НАСА не можа да излезе навреме със становище по редица въпроси за решаване. НАСА са държавни служители и като не им плащат съответно спират работа. От там и забавянето. Разбира се логиката е малко по-различна от тази дето си представяш.

BajMihal

Да очакваш от русофил - логика, е доста оптимистично мероприятие.

Дано да няма сериозни инциденти с този кораб. И не мисля, че ще им излезе много по ефтино да плащат на Мъск. Повече е за престиж и национална гордост, че си имат собствен космически кораб.

Ми сега плащат 82 милиона за място. Сега за почти същите пари могат да качват 4 и повече души наведнъж. От друга страна Роскомикс ще трябва да смъкне цената за място до около 20-30 милиона и да се надява, че НАСА ще продължи отвреме на време да наема по някое, вместо да се изстрелва цяла ракета. А може и на разменни начала дори местата да са безплатни. От друга страна скоро ще полети и Старлайнера на Боинг, та ще имат 2 ракети. Тази година смятат да полетят и туристическите ракети на Върджин Галактик и Блу Ориджин. Ако те постигнат стабилни успехи нищо чудно НАСА да ги подпомотгне за развитие и полети до МКС. Върджин взимат по 200 000 долара за място, ако с малко по-голяма ракетоплан успеят да докарат по 1-2 души до МКС за по милион-два ще стане доста по интересно.

82 млн са направо трохи,но ...за руснаците са жизненоважни, жалкото че не стигат до работниците и инженерите а се губят по корупционната верига. За сравнение - телескопът Джеймс Уеб, наследника на Хъбъл струва над 10 милиарда.

82млн? това прави не-повече от 200-300 млн на година. защо някой си мисли, че Русия ще пострада сериозно? Иначе, това е чудесно. След като Муцката краде инфо, сега като понатрупа опит ще краднат от него и така. Конвекция.

Русия няма да пострада сериозно, но Роскомикс ще пострада сериозно. За самата Руслямска държава се готви друга Тесла. Заедно с последователите: Мерцедес, БМВ, Порше, Ягуар, Волво, Фолксфаген, Рено, Пежо, Тойота и т.н., които се готвят да пуснат електрички тази и следващата година, може петрола доста да се смъкне ценово и оттам до Фалита на Империята на злото остава малко.

Ей, гений си ГЕНИЙ!!! само едно не разбрах... тия електрички , са какво ще ги караш? ти ли ще въртиш педалите на генератора докато се заредят... Оп, забравих - Росатом е най-големия производител на ядрени реактори в Света и единствения с договори за производство на нови реактори за следващите 20-30 години! Нито Русия, нито Роскосмос ще пострадат от това евентуално (все още нищо не се знае) САЩ да започнат да пътуват сами до МКС! Като цяло това не е переспективна дестинация и двете страни/агенции, в момента са съсредоточени в далечни пътувания (поне до Луната), а кораба на Мъск е непригоден за подобни полети, а и няма да бъде пригоден. Към днешна дата САЩ разчитат на самостоятелност от Орион, а Русия на Федерация. Това са переспективните разработки - това на картинката е изпята песен, можеше и да има смисъл от него преди 4-5 години (както беше по план), ама то Мъск нищо не е правил по план така че... ИУскаш ли да смятаме, колко струва едно пилотско място на този на НАСА? Без цената на подготвката, цената на самия кораб, ракета, гориво, изтрелване и т.н. ... НАСА плаща на Мъск 2,6 милиарда долара за РАЗРАБОТКАТА на този кораб. Според актуализираната докумнетация ще може да превозва по 3 -ма човека, с автономност 7 дни...МКС може да поеме максимум 9 човека до 3 месеца и 6 до 1 год. значи по повече от 6 изтрелвания на година са напълно невъзможни, 3*6-18.. хайде 20 човека на година... Срока на експлоатация на МКС е 2023-та (ако не се лъжа) значи още макс 5 години... 60 човека... макс!!! 2600/60 = 43 милиона на човек... само за разработката на кораба, а обучение и подготовка, а изтрелване, а изработката на нови кораби... и то при положение, че не се ползва нито веднъж CST-100, за който са платени още 5 милиарда САМО ЗА РАЗРАБОТКА.... е то къде отиде киро на керия????

Тотално не си наясно, но пък имаш твърдо мнение... Ескперт ог БГ тип... Само за твоя информация - около щ% от добития петрол се преработва до горива. Освен това в един автомобил има повече потрол отколкото някога ще изгори като гориво. Под формата на пластмаси, бой, грундове, гуми изолации и тн. Общштоо взето един автомобил се произвейда от метали, стъкло и петрол, ама кой съм аз че да те уча...:) Общо взето един автомобил се произвейда от метали, стъкло и петрол, ама кой съм аз че да те уча...:)

Дълбоко сте заблудени и двамата. Росатом не е най-големият производител на ядрени реактори. Китайците отдавна ги минаха. Роскосмос вече пострада. От една страна му отрязаха субсидиите почти двойно, от друга изгубиха приходите от търговсите полети, а сега като загубят и таксиметровата дейност ще закъсат значително. Кораба на Мъск е пригоден за пътуване до Луната. В момента текат консултации за ползване на МКС до 2030 г. Актуализирата документация е за 7 души, но с НАСА договора е за 4 души. Разбира се автономността зависи от броя хора, но няма проблем прикачен към МКС, кораба да стои с месеци на док. Та сметките ти не струват. Колкото за петрола ето как се разпределя 1 барел: Дизел и производни -26% керосин -9% бензин - 46% асфалт - 3% Мазути - 4% Масла - 1% Други продукти - 11% Та бензин и дизел са 72% от петрола.