Windows 10 стана операционна система №1

Данните на анализаторите от Net Marketshare разкриват, че Win10 е с дял от 39.22%, а Win7 - с дял от 36.90%

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

2% за Линукс от персоналните компютри. Но ако отчетете Линукс в сървърите, суперкомпютрите, смартфоните, таблетите, рутерите, сайтовете, автомобилите резултатите ще са по-интересни. Повече бройки устройства работят с някаква версия на Линукс, отколкото Windows.

Да определно заглавието е подвеждащо. Windows 10 е номер едно сред Windows--ите и нищо повече...

Нормална статистика при положение че ти предлагат компютър с пердварително инсталиран Windows 10 без да те питат дали го искаш.

... а ако отчетеш елките на Casio статистиката съвсем ще иде по дяволите ... о ама то в статията пише "най-често срещаната операционна система за PC-та в света" за къв тогава да отчитаме какво има на телефони и автомобили?

ако не беха пуснали отначало да се сваля безплатно 10та боза надали щеше да има и 5% дял тъпата боза

10 ката си е пълна боза,и да триеш файдата от тая реклама е никаква

и чалгата е музика номер 1 в България, но това нищо не значи

Windows 10 си много хубава операционна система и въобще не е боза, тия, които я отричат, нямат елементарна компютърна грамотност, просто ги мързи да се променят

То и Мак-а и Андроида са вид Линукс или изградени върху него. Винаги съм се чудил на тези на Мак, що за мазохисти са! ;) Интересно някаква практичност на такъв избор има ли изобщо? В общи линии за в нормална работа на компютър си е Уиндоус, а за сървъри Линукси. Същият въпрос стои за сървар. За какво изобщо там ще ти трябва Уиндоус, като и без това не се гледа от хора, а само от програмисти и администратори. ;) А едни първобитни едитори са много по-практични от офиси и други такива. Като във vim (vi), където минаваш от режим на команди в режим на въвеждане (има и заместване). Някоя секретарка даже няма да знае как се излиза от него. ;) Или любимото ми "mc" наподобяващ Norton Commander от ДОС-а. ;) Те това са практични програми, а не някакви 3D-та по филмите, които представят че ползват хакери.

ползвай си я със здраве,язе ша си бъхтам с хпито

Това, че "Windows 10 е бил инсталиран на над 700 милиона машини" не значи, че не е бил забърсан!!!

Да, инсталиран е, защото ти продават компютър с предварително инсталиран Windows, това е вече от 20 г. насам. Малко са производителите, които ти предлагат компютър без инсталиран Windows и то само за определени модели. Аз от години купувам само машини без Windows, все пак мое право е да избера каква операционна система ще си сложа, а не да робувам на монополни сделки между Microsoft и производителите на хардуер. Освен това, когато Windows 10 излезе, Microsoft непрекъснато ти предлагаха опцията да се ъпгрейднеш от Windows 7, което доста напомпа процентите. Доста хора се подлъгаха, Windows 10 си беше много зле тогава.

XMRIG

10 е най-проблемният джам на мс , ползвал съм го не става поради много причини. Обикновено го харесват прости потребители които се радват на това че имат последна версия джам но доколко е функционален не им пука , важното за тях е фермите във фейса да работят и да се стриимва здраво чалга от vbox или тубата.

Старите компютърджии, които още използват Norton Utilities, се познават по перверзната си любов към остарялото и демодираното, защото ги мързи да научат нещо ново

проблемен е за незнаещите и неможещите....Линукс 2% - смешно...

Защото преди хората ползваха САМО PC (е айде в 99.9997% от случайте и то всъщност е десктоп, а не ПС, защото в клас десктоп влиза и Мак) за работа и развлечение. НО сега е друго, ако за работа смартфонът/таблетът все още трудно се котира, тооо за развлечение - гейминг, влизане в Интернет и т.н. дейности е ОСНОВНО през смартфон/таблет, съдето Windows го няма.....та за това мовекът ти казва, че трябва да се има предвид и Линукс (т.е. по скоро и други ОС) и примера ти с касио е неадекватен...

Win 10 е най-функционалният и добър от всичко вин до сега. Това че ти си тъп като галош и се опитваш да го подкараш на 20 годишна щайга си е твой проблем. Дай да видим един проблем какво толково не си могъл да подкараш???

Новите системи винаги се налагат чрез драйверите на устройствата. По-новите устройства или не поддържат старата ОС или вървят бъгаво и така потребителят ще не ще чува "съветите" на МС. Не съм съгласен и с коментиращите по-долу, че старите не искали да се учат. Как бихте се почувствали ако с всеки нов автомобил, начинът му на управление се променя? Примерно скоростният лост е от ляво, педалите са с разменени места, а кормилото е четвъртито? Всичко това само за да ви накарат, да карате пак курс за управление. За администраторите разлика, но другите?

Чак пък и Мак-а..... да, юникса е общ, но дотам.

"Рестартирай и ще се оправи."

Да бе ако новите процесори подържаха седмицата щеше да ми задмине оная ми работа .

"примера ти с касио е неадекватен" ... не думай! примера с касио е умишлено неадекватен, вика му се иронизиране на въпроса. и е умишлено неадекватен, за да подчертае неадекватността на предложението да бъде отчетено в статистиката "сървърите, суперкомпютрите, смартфоните, таблетите, рутерите, сайтовете, автомобилите", когато статията ясно е начертала границите на статистиката - "най-често срещаната операционна система за PC-та в света". не на сървърите, не на суперкомпютрите, не на смартфоните, не на таблетите, не на рутерите, не на сайтовете, не на автомобилите! НА PC-ТА! САМО НА PC-ТА! но ако приемем свободно да разширяваме статистиката в случайни посоки както предлагаш (в което няма никаква логика) например: сървърите, суперкомпютрите ... защо да не включим и елките на касио? имат си ОС която управлява някъв хардуер и извършва някви функции ... демек в това отношение с нищо не е по различна кой да е PC или суперкомпютър. разликата е само в мащабите и конкретните функции.

Windows 10 е "най-полупярната" ОС понеже Microsft НЕ ПРОДАВАТ НИЩО ДРУГО ОСВЕН Windows 10 Ако продаваха все още Windows 7 то Windows 10 и до сега щеше да е далеееееч за Windows XP примерно! Ама най се като правите такива статиййки и списвания то поне вземете та помислета малко от малко и тогава ми пишете откровени лъжи и измислици премислици!

Пояснение за "майстор - компютърджийте" изказващи се в нета. Има два вида потребители: 1. Първите - използващи РС за офис дейности. Грубо казано за канцеларска дейност и комуникация на ниво е-мейл. 2. Вторите - използващи РС като компютър за всякакъв вид дейност нямаща нищо общо с Първите потребители - канцеларистите. За ваше съжаление Първия тип са много повече от компютърните ползуватели. За тях Уйндоус е по-удобен, но всякаква нова простотия (нова версия) им генерира проблеми, защото им изчезват познатите картинки и иконки или ги преместват на друго място. За това всяка нова версия е "по-тъпа" от старата. За да е на далавера МС засира старите си версии с ъпгрейти и искаш не искаш си купуваш ново РС и нова версия на тъпия Уйндоус. А и хардуера предлаган на пазара се развива страшно бързо. Линуксът не е удобен за канцеларска работа, а има и проблеми с по-новата периферия използвана от канцеларистите. Той (линукса) не е направен за тях. Тъка че господа специалисти, гледайте на "по-простите" потребители на РС - канцеларистите, като на много по-голяма група купувачи на ОС, в техния случай на най-новата ( и обикновено по-тъпа от старата) версия на Уйндоус. Иначе МС отдавна щеше да фалира много отдавна.

Прав си, но по скоро трябва да се каже завъртяно наобратно, т.е. "ако 7-цата поддържаше новите процесори процесори...".

Да и тук идва резонният въпрос - по твоята логика като ги махнем тези "канцеларисти" и трябва напълно да изчезнат Windows потребителите (или, ако не напълно, то в голямата си част). Тогава защо в останалата част от статистиката Mac user-ите са 4 пъти повече от Linux user-ите? Нали linux e for free и системата е много подобна на Mac. Tool-овете са практически същите.

По-точно Уйндоус и останлите. Мак също не става за канцеларистите, защото повечето си карат на Уйндоус по инерция, а и това им е купено от фирмата. Хардуерно и софтуерно Мак е гъзария и излишен разход за канцеларски дейности в една фирма. Е, има и други потребители на Уйндоус освен канцеларистите, но уважаващия себе си компютърджия работи с Линукс. Все пак професионалните компютърджии не са повече от 5% от работещите с РС. Канцеларистите са много повече - говорим за компютъра като РС най-вече, въпреки че много често разликата хардуерно е минимална. Опитвам се да ви обясня резултатите от статистиката.

Само да вметна, че за много от тези, така наречени от теб... канцеларистите, операционната система е... безплатна, понеже се плаща от други:)))!!!

Ако се съди по разсъжденияа за MacOS, статистиката е силно деформирана и нагласена спрямо американският пазар. При това, предимно за САЩ. Защото другаде ОС-а на apple е екзотика. Ако направите статистика за Скандинавия, линукса ще мине 20%.

Проблемът ти е, че разделяш ПС и останалите, това може и да беше вярно до 2007, но вече не е! Вече групите са ПС(тук са и лаптопите и ултрамобилните устройства - 5/7"лаптопи)+таблети+смартфони и "сървърите, суперкомпютрите, рутерите, сайтовете, автомобилите, КАСИО" - това са двете големи групи и за това коментара ти остава неадекватен... НЕ може от ПС(тук са и лаптопите и ултрамобилните устройства - 5/7"лаптопи) да махнеш таблета (например), това означава да махнеш 90% от времето прекарано на 2-те устройства и да сравняваш след това 10% и да кажеш ето виждаш ли едното се ползва повече....може ама само в тези 10%!!! Ето ти и друг пример, всичко вече е Интернет, а в Интернет хората, които ползват Windows ",за да влезнат в Интернет" e към 34%, а вероятно тази година и под 30 ще падне. Реалностите са доста различни вече и приемете, че отдавна Windows не е най-популярната Операционна система за общо ползване (generic use).

И то само за 10тина години MS от тотален хегемон в Операционна система за общо ползване (generic use) почват сериозно да закъсват....скоро може да не са в топ 3...и да се свит с дал от около 20%

Уин 10 е доста по-добър от всички останали версии до сега.

Купих си Windows 10 на коледна промоция за 13$

Абсолютно вярно! А въпроса защо не Мак, та това си е чиста Линукс гъзария от програмистка гледна точка и чиста финансова загуба за фирмата, освен в случаите на шефска фукня или някой "фитнес маниак". Професионалните залупеняци си работят на Линукс, като гледат само хардуера да върви по-бързо, по-добре и да не се пали от бачкане.

Това е нормално и добре за конкуренцията като цяло, която движи прогреса.

Стикерчето, Уин 10 е една боза с антиюзърска насоченост. Най-добрият Уин беше Уин 2000. Стабилен, функционален, позволяващ потребителски настройки. Всичко след него се превърна в бавен ход надолу. Уин ХП беше горе-долу в началото, с последният сървис пак тъкмо започна да заприличва на операционна система и... те взеха, че го спряха. Уин 10 беше добра идея, която не се разви до никъде. А ти продължаваш да си раздуваш старите лакърдии. Събуди се бе, момче!

"Microsft НЕ ПРОДАВАТ НИЩО ДРУГО ОСВЕН Windows 10" - нещо, което не отговаря на истината - облачни услуги, офис програми, и много други. Ама кой да чете?

Win винаги е бил номер 1, регардлес версията. Сега има тенденция на отлив, благодарение на индийчето дето дигна цената на лицензите. Има тенденция към linux, ще видим какво ще стане де

Russian actor Panin is seen on an erotic resource loveawake.ru