Криптомайнери атакуваха суперкомпютрите в Европа

Редица клъстери прекратиха временно работата по проекти

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Почти нищо общо. Щот бкн нямал приложения.На облачна РАМ могат ли да се слагат копачки?

Драги редактори, немският град Jülich се произнася Юлих, а не Юлич. Цяла минута се чудих какъв е този неизвестен немски град дето има суперкомпютър. В случая става въпрос за изследователския център Юлих (FZJ). Моля, поправете си грешката.

Виждам, че грешката е била поправена. Благодаря!

Големите гиганти като Майкрософт,Гугъл,Фейс имащи достъп до мрежи и милиони устройства от смарт телефони до компютри и лаптопи и тн дали не се занимават със биткойнмайнинг а?

Те предлагат обалчни услуги които са много по-ценни отколкото нещо което дори не е валута, щото една валута трябва да е стабилна, а не да ми играе +-60% за месец. Това е виртуален продукт, но не и валута.

Сателит+компютър+пограма робот-хакер(И.И)или дрон,достъп до всички възможни мрежи вкл и военни комуникации,хакване от космоса е това е сценарий.

Ще Ви аплодирам , ако докажете връзката между коварния вирус и 5G .Постарайте се !!!!

софтеур ще съществува, докато има пазар за криптовалутата. Ако на едно нещо не успяваш да намериш пазар, то интереса към него е нулев. Ако някой е искал да разследва и да спре тази напаст, то със сигурност да е успял, като пресече реализацията му. Но видно е че нито един държавен апарат не иска да го спира. Защо ли?!

И като как си го представяте това? Първо, какво някой си прави на личния си компютър, си е негова лична работа, доколкото не представлява наказуемо престъпление. Нали ако някой тръгне да разследва всеки пъпчив тийнейджър, дето си е купил повече от една видеокарта, ще се надигне голям вой за полицейщината на държавите и нарушаването на правото на лично пространство. Второ, как си представяте преследването на пазарите и на търговците на нещо, в основата на чийто дизайн е анонимността и непроследяемостта? И това на световно ниво. Все още светът е твърде разединен и съдебното и полицейско преследване на престъпници отвъд националните граници не е добре регулирано. Нали виждаме какви трудности все още имат правителствата да изловят големите корпорации да си плащат коректно данъците. А това са големи играчи със сравнително ясни участници. Трето, нали ако някой се опита да забрани криптовалутите, ще настане вой до небесата, как правителствата искат да могат да следят и контролират паричните потоци на бедния невинен гражданин. Четвърто, ако криптовалутите станат нелегални, то това просто ще доведе до увеличаване на цената им, а не до изчезването им. Та, моля, обяснете ми как някое правителство или политическа групировка ще инициира такива мерки, без да се дискредитира? При това мерки, които още от самото начало е ясно, че имат съмнителен шанс за успех.